apolot 28.03.05, 17:08 Ok.. Zamierzam wymienic auto. Wiecie ile tego obecnie jest...... Jeżdże Honda Civic 2002 i mysle o CRV . Mam jednak dylemat jaki wybrac silnik . benzyna czy ten nowy diesel. Jeżdziłem i tym i tym.. Nie wiem co wybrac ..)))) Link Zgłoś Obserwuj wątek
fazi_ze_sztazi a jak jezdzisz ? 29.03.05, 02:57 przecietna dlugosc trasy? liczba km w roku? styl jazdy? warunki dorgowe ?(gory?) ladunek? pzdr. Link Zgłoś
apolot Re: a jak jezdzisz ? 29.03.05, 20:11 No więc tak ... Rocznie przejeżdzam ponad 65 tys. Mieszkam na Mazurach a po mieście raczej żadko jeżdże.... co nie znaczy ze zaliczam polne drogi..Przemieszczam sie z miasteczka do miasteczka. Nie jestem typem scigacza choc czasem lubie baardzo szybko pojechać ..Próbowałem przeliczyc koszty eksploatacji ale wychodzą mi marne róznice..Za diesla trzeba zapłacic prawie 20 tys więcej ((((Chęć zakupu takiego auta wynika tylko z tego że taki typ mi się podoba.. do tego oczywiście podatki....... Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: a jak jezdzisz ? 30.03.05, 04:13 przy takich przebiegach raczej diesel. chociaz obliczenia na kartce pokazuja niewielka roznice, moze sie ona objawic przy odsprzedazy, wtedy diesel napewno bedzie latwiej sprzedac. co do eksploatacji diesla nie mam doswiadczenia, ale jezdzilem accord z silnikiem takim jak w CRV - 2.4 (wersje USA). auto jest szybkie i zwawo reaguje na pedal gazu, jak na honde przystalo. nie wiem czy sa one oferowane w polsce. pzdr. Link Zgłoś
robox Re: Honda CRV......???? 29.03.05, 09:49 Troszke jeździłem modelem 2004, ogólnie przyjemne autko ale jak dla mnie bardzo niewygodne fotele w wersji skórzanej powodujące ból pleców, silnik 2.0 słabiutki jak na tak duże auto, reszta ok.Auto dobrze wykonane choć ilośc miejsca nie przytłacza, bogate wyposażenie.Jeżeli jeździsz duzo polecałbym diesla. Link Zgłoś