Dodaj do ulubionych

Honda civic koroduje

30.03.05, 09:31
A jednak.W zeszlym roku pisalem na to forum, że po ponad roku użytkowania nowa honda civic zaczela korodować (maska i tylna klapa).Dealer to pomalował i co..w tym roku ponownie zaczynaja sie kolorowe wykwity.Tym razem już nie popuszcze i będę żądał wymiany skorodowanych klapy i maski na nowe..póki jest gwarancja, skoro środki typu malowanie nie zlikwidowaly wady.Moje auto to koniec roku 2002, sedan, ale tu piszą wlasciciele aut z rocznika 2004, z Anglii, czyli nie tylko tureckie sedany, ale i angielskie 3D i 5D, więc honda daje ciała z ochroną antykorozyjną nowych aut .Szkoda, że Japończycy powoli równają z jakoscią do Europejczykow ( ponoć Fiaty już po roku nie korodują?)
Obserwuj wątek
    • siwy-55 Re: Honda civic koroduje ... 30.03.05, 09:36
      ... i dobrze,swiadczy to ze Honda trzyma swa kwalifikacje ,,,
      najmniej korodujacym "japsem" jest Mazda - pod warunkiem ze jest
      produkowana i montowana w Japoni.
    • hondziarz Re: Honda civic koroduje 30.03.05, 11:00
      ja nie wiem co wy ciągle o tej korozji. Sam jestem właścicielem wiekowej, bo
      dziesięcioletniej civiczki. I u mnie, nigdzie żadnej rdzy nie ma nie licząc,
      pomarańczowej plamki centymetr na centymetr koło przedniego nadkola. Jak
      podejrzewam ona się wzięło pewnie stąc, że dostałem pewnie kawałkiem kamyka z
      drogi albo bryłą soli z pługa, który jechał przede mną.
      • habudzik Re: Honda civic koroduje 30.03.05, 14:25
        I wystko się zgadza . Wiekowe nie koroduja bo kiedys japonce robili fajne wozy
        ale nowe juz takie nie są. Właściciel hurtowni obok coś naprawiał przy masce
        młodego Accorda. Jeśli tną koszty to wszyscy a nie tylko amerycy czy europejczycy.
    • chris62 Re: Honda civic koroduje 30.03.05, 11:00
      Megane 1997 - blacharka idealna a nawet na przeglądy nie jeździłem w obawie żeby
      serwis ASO czegoś nie popsuł.
      Scenic 2000 bez uwag i na przeglądy też nie jeżdżę pomimo 12 letniej gwarancji
      na nadwozie.
      Ogólnie obydwa auta spisują się znakomicie.
      Jak tak ma wyglądać japońszczyzna to ja tam wolę moje F.

Wyrazy współczucia.
      Co do malowania to bym się nie zgodził na coś takiego. Jeżeli blacharka koroduje
      pomimo pomalowania to świadczy o zasiarczeniu samej blachy i choćbyś malował nie
      wiem czym to korozja i tak się pojawi od środka.
      To samo było z Polonezami. Może oni blachę w Polsce kupili?
      Koniecznie trzeba wymienić wadliwe elementy na nowe.
      • bankroot bankroot 30.03.05, 11:57
        te Hondy to taka sama japońszczyzna jak cola, którą pijesz jest
        amerykańszczyzną.
        Kiedy wy ludzie zrozumiecie, że japońskie auta to auta z Japonii ???

bankroot
        • wahacz korozja 30.03.05, 13:09
          Niknejm zaraz powie ze to niemozliwe hehe

a tak powaznie

Kazde auto moze korodowac jak zle bylo naprawiane po wypadku a czesto nowe auta
          sa juz po wypadka bo gdzies sie pukly dilerowi.
          Fiaty juz zupelnie nie koroduja i to juz od dosc dawna. Ostatnio korodujaca
          marka byl opel. Astra I i Vectra B korodowaly mocno. Niektorzy twierdza ze
          astry II tez.
          • niknejm Re: korozja 30.03.05, 13:23
            Możliwe. Znana sprawa we wczesnej serii sedanów.

Pzdr
            Niknejm
            • ok19 Re: korozja 30.03.05, 17:01
              Nie do końca prawda.Kiedy w moim aucie zaczela sie korozja to wlasnie dealer powiedzial, że to dotyczy tylko pewnej serii sedana made in Turkei z rocznika 2002.Ale teraz pojawiaja sie glosy wlascicieli aut made in England z rocznika nie tylko 2002 ale i 2004, ktorzy też zglaszaja korozje np. klapy w nowym aucie.Wiec problem jest staly i nie ograniczony ani do rocznika, ani danej serii ani miejsca produkcji (montażu?).Do tej pory jeżdziłem hondami, teraz zaś zacznę sie zastanawiać nad następną, czy to będzie również honda?
              • niknejm Re: korozja 30.03.05, 19:26
                Co do sedanów - wiem na pewno, że usterka fabryczna jest. Co do hatchbacków -
                na razie nie wiem, choć słyszałem 2-3 różne wypowiedzi. Trudno póki co
                stwierdzić, czy to fakt, czy też ludzie nie odróżniają różnych wersji Civica i
                głupoty plotą (niedawno ktoś nawet pomylił Civica z Accordem tutaj na Forum).

Pzdr
                Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka