Gość: Adi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.02, 22:58 Chcę kupic akumulator(44mA) całkowicie bezobslugowy, w rozsądnej cenie.Co polecicie, szanowni forumowicze? Pozdrawiam! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: orion Re: akumulator IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.07.02, 10:32 Polecam włoską firmę Fiamm. Cena choć nie jest najniższa a raczej z tych średnich to jednak warto zainwestować. Ja mam 5 letni w swoim stary dieslu i jeszcze nigdy nie był ładowany i nigdy nie odmówił posłuszeństawa nawet przy największych mrozach. A to o czymś świadczy. Polecam jak najbardziej. Jeżdżąc wcześniej różnymi starymi autami miałem różne akumulatory z raczej niższych półek. I przygody mnie spotykały. Kupiłem nawet prostownik, który teraz na szczęście leży nieużywany. I tak ma być! Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Michal Re: akumulator IP: *.telia.com 25.07.02, 10:59 Gość portalu: Adi napisał(a): > Chcę kupic akumulator(44mA) całkowicie bezobslugowy, w rozsądnej cenie.Co > polecicie, szanowni forumowicze? Pozdrawiam! Dlaczego zaraz potrzebujesz akumulator,czy przypadkiem nie wystarczy fotocella.Odpisuje na Twoj post w ten sposob poniewaz podales uzycie pradu 44mA to naprawde niewiele i batteria sloneczna powinna Twoje zapotrzebowanie na energie zaspokoic. Domyslam sie ,ze miales na mysli 12V 44Ah taka pojemnosc baterri.Sluchaj kolegow to Ci doradza.Maja dobre doswiadczenie.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Adi Re: akumulator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.02, 19:53 A akumulatory five star? Są dobre? Link Zgłoś
Gość: Michal Re: akumulator IP: *.telia.com 25.07.02, 20:17 Kazda firma daje gwarancje na 1rok lub 2lata.Tego typu batterie chodza minimum 3 ajak sa w dobrych rekach to 4-5 lat.Co znaczy dobre rece,poprostu dolewaja co jakis czas wody destylowanej,kreca krociutko i odrazu motor zapala,tzn utrzymuja w dobrej kondycji motor.W zimie kiedy jest duze wyladowanie baterri raz w miesiacu doladuja ekstra prostownikiem.Pzdr.Michal P.S wydaje sie mnie ze mozesz smialo kupic te baterie 5 gwiazdek.- Link Zgłoś
Gość: Adi Re: akumulator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.02, 21:58 Gość portalu: Michal napisał(a): > Kazda firma daje gwarancje na 1rok lub 2lata.Tego typu batterie chodza minimum > 3 ajak sa w dobrych rekach to 4-5 lat.Co znaczy dobre rece,poprostu dolewaja > co jakis czas wody destylowanej,kreca krociutko i odrazu motor zapala,tzn > utrzymuja w dobrej kondycji motor.W zimie kiedy jest duze wyladowanie baterri > raz w miesiacu doladuja ekstra prostownikiem.Pzdr.Michal > P.S wydaje sie mnie ze mozesz smialo kupic te baterie 5 gwiazdek.- Serdeczne dzieki.Kupuję 5-star.Pzdr Link Zgłoś
Gość: AK Re: akumulator IP: 195.117.159.* 26.07.02, 08:49 Polecam też wziąć pod uwagę bezobsługowe akumulatory firm: Varta (np. Silver Dynamic) i Bosch (np. Silver Plus). Ktoś tu też polecał Fiamm - osobiście mam bardzo złe doświadczenia z akumulatorem tej firmy. Dwa tygodnie po zakupie nowego, przy temp. w okolicach - 10 st.C samochód miał problemy z odpaleniem, a przy -15 st.C samochód nie odpalił - nerwy mnie poniosły, wymieniłem na Boscha i problemy się skończyły. Ale może po prostu trafiłem na wadliwy egzemplarz. Pozdrowienia, AK Link Zgłoś