Dodaj do ulubionych

mitsubishi space star

IP: 10.6.1.* / *.centrala.pbk.pl 12.04.01, 18:57
komentarze, uwagi odnosnie eksploatacji tego samochodu.
Obserwuj wątek
    • Gość: doggy Re: mitsubishi space star IP: *.*.*.* 01.06.01, 15:50
      Dołączma się do pytania.. Czy ktoś może posiada i może podzielić się wrażeniami
      na temat tego samochodu i serwisu Mitsubishi...???
      • Gość: wro20 Re: mitsubishi space star IP: *.ii.uni.wroc.pl 01.06.01, 17:00
        mój sąsiad ma to coś, ale to firmowy samochód.
        z tgo co zauważyłem kupują go prawie wyłącznie
        firmy jako osobowy samochód który łatwo wziąć w leasing.
        sredno pali ok 8 l.

raz mnie wyprzedzał (Ale z 4..5 rowerów na dachu)
        to powiedzmy wyglądało to średnio bezpiecznie :-)
    • Gość: sveana Re: mitsubishi space star IP: *.ppp.algonet.se 02.06.01, 22:22
      Co do serwisu nie bede sie wypowiadac, bo mieszkam w Szwecji i tu jest bez
      zarzutu. Wlasnie kiedy moj galant byl w serwisie, jezdzilam space star firmy w
      ramach tego serwisu. W ciagu 2 tygodni uzytkowania nie mialam nic zlego do
      powiedzenia o aucie. Wrazenia: siedzi sie wysoko - dobra widocznosc, auto jest
      duze wewnatrz, a male na zewnatrz, ciche, bardzo szybkie, to "moje" palilo
      ponizej 7 litrow/100 km, jedyne, czego mi bylo brak (jako posiadaczce galanta),
      to cruise control.

s
    • Gość: trurl Re: mitsubishi space star IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.01, 21:08
      Jestem od dwóch miesięcy posiadaczem S.Stara wer.Family 1,3. W tej chwili z uwagi na niewielki przebieg
      (2500 km) i małe możliwości oceny auta w trasie (zaliczyłem tylko kilka wypadów na odległość ok 100 km od
      miasta) mogę powiedzieć tylko trochę o pierwszych subiektywnych ocenach.Ostatnie kilkanaście lat
      jeździłem sedanami tak że na początku było trochę dziwnie.Siedzi się wysoko,wygodnie ,sporo miejsca w
      kabinie.Dobra widoczność do przodu i na boki ,fatalna do tyłu.Sytuację ratują duże panoramiczne
      lusterka.Deska i przełączniki dość energonomiczne ale bez wodotrysków.Zawieszenie dość sztywne tak że
      czuje się większe nierówności za to nie buja nadmiernie na zakrętach.Hamulce b.dobre.Poziom hałasu
      przyzwoity ale bez rewelacji (opony?).Silnik 1,3 zapewnia przyzwoite osiągi dla kogoś komu nie jest
      potrzebny śmigany samochód ale trzeba pamiętać przy wyprzedzaniu że to jednak tylko 82 KM.Znacznie
      lepiej jest w wersji 1,6(miałem okazję spróbować).Bardzo fajnym pomysłem jest suwana kanapa tylna.Po
      złożeniu siedzeń robi się z niego całkiem fajna "ciężarówka" z wygodnym dostępem do kufra.Zużycie paliwa
      na razie mniej więcej takie jak podaje katalog.Z uwagi na stos.niewielką długość i zwrotność wygodny w
      mieście.Ogólnie autko sprawia wrażenie zrobionego dość starannie ale dość koserwatywnie bez jakichś
      fajerwerków czy nowinek technicznych którymi można by poszpanować.To jest jednak raczej samochód
      rodzinny albo dla jakiegoś small bussinesu (z uwagi na przestrzeń ładunkową i wersję van).Pozdrawiam .
      • Gość: doggy Re: mitsubishi space star IP: *.*.*.* 13.06.01, 16:51
        a możesz powiedzieć coś o komputerze pokładowym, jakie
        dane pokazuje i czy to prawda, że mozna z niego
        korzystać tylko gdy ma się firmowe radio ????
        • Gość: trurl Re: mitsubishi space star IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 22:26
          Komputer (chyba trochę za mocne słowo) w połączeniu z fabrycznym radiem pokazuje następujące
          parametry 1)zegar cyfrowy,2)temperatura zewnętrzna -z alarmem ostrzegającym o możliwości gołoledzi,3)
          średnie zużycie paliwa , 4) średnią prędkość ,5) ilość km które jeszcze możemy przejechać na pozostałej w
          baku benzynie - dodatkowo ostrzega jak zasięg osiąga niebezpiecznie małe wartości.W miarę dokładne
          odczyty uzyskuje się resetując komputer np. przy tankowaniu do pełna.Ogólnie dość przydatna
          zabawka.Dodatkowo wyświetlacz pokazuje dane związane z obsługą urządzenia audio i z RDS-u.Bez
          oryginalnego radia funkcje ograniczają się do pierwszych trzech.No ale w tej chwili fabryczny sprzęt audio i
          autoalarm są w standarcie.Z tym że faktycznie nie każdemu ten sprząt musi odpowiadać.Jest przyzwoity ale
          bez wodotrysków.PZDR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka