Dodaj do ulubionych

Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ?

02.11.05, 14:39
Co byscie wybrali:

1. A3 2.0 TDI
2. VW Jetta 2005 2.0 TDI
3. BMW 120d
Obserwuj wątek
    • tomi_22 A3 TDi 02.11.05, 14:45
      Wg mnie. Czemu? Wiekszy od BMW.

Jetta? - Toz to Golf sedan.
      • devote Re: A3 TDi 03.11.05, 01:54
        tomi_22 napisał:

> Jetta? - Toz to Golf sedan.

on chyba chce sedana
        gdyby chcial hatchbaka to by napisal ze chce golfa
        • tomi_22 Re: A3 TDi 03.11.05, 18:43
          Niby tak, ale A3 to nie sedan ;P
    • xystos Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 14:45
      opiniodawca napisał:

Co byscie wybrali:
      1. A3 2.0 TDI
      2. VW Jetta 2005 2.0 TDI
      3. BMW 120d

.. zróbmy tak; VW "Jetta" mozemy od razu skreslic - ludowóz !

Pozostale dwa , qvestia osobowosci ; jezeli lubisz byc pchany - kup BMW ,
      jezeli zas preferujesz ciagniecie - kup A3 ! Szerokich Dróg Zycze .
      • opiniodawca Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 14:55
        Pytam, bo w sobote ogladalem wszystkie trzy pojazdy i Vw Jetta zrobila na mnie
        dobre wrazenie- jakosc wykonania w porzadku, sama jazda chyba rowna audi....
        • dr.verte Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 14:59
          Bmw,tylni napęd,mała masa i 163 konie z najlepszego diesla w klasie.
          • waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:02
            dr.verte napisał:

> Bmw,tylni napęd,mała masa i 163 konie z najlepszego diesla w klasie.
            >
            Ja mam w cenniku ze 120d ma 150 koni a BMW3 163.
            • dr.verte Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:26
              waskes29 napisał:

>
              > Ja mam w cenniku ze 120d ma 150 koni a BMW3 163.
              >

120i,benzynowy ma 150 koni.Diesel 120d-163,choć rzeczywiście stary diesel 2.0
              miał owe 150.Looknąłem na stronkę bmw.pl i nie ma tam opisu diesla 120d
              wogóle.A był.
              • waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:30
                dr.verte napisał:

> waskes29 napisał:
                >
                > >
                > > Ja mam w cenniku ze 120d ma 150 koni a BMW3 163.
                > >
                >
                >
                > 120i,benzynowy ma 150 koni.Diesel 120d-163,choć rzeczywiście stary diesel 2.0
                > miał owe 150.Looknąłem na stronkę bmw.pl i nie ma tam opisu diesla 120d
                > wogóle.A był.
                >
                Zgadza sie ja zle spojrzalem ma 163 koni
        • waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:00
          opiniodawca napisał:

> Pytam, bo w sobote ogladalem wszystkie trzy pojazdy i Vw Jetta zrobila na
          mnie
          > dobre wrazenie- jakosc wykonania w porzadku, sama jazda chyba rowna audi....

Bo to jest technicznie audi powinny sie roznic tylko materialami wnetrza i
          stlistyka technicznie to prawie to samo .Audi jest ladniejsze ale jetta
          praktyczniejsza o BMW sie nie wypowiadam bo kompletnie nie podoba mi sie
          stylistyka pewnie jezdzi bardzo dobrze ale chyba tez najwiecej kosztuje.
          pomysl tez o passacie ten sam przedzial cenowy a kawal samochodu chybaze nie
          potrzebyjesz takiej krowy.
          • opiniodawca Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:20
            Passata tez ogladalem, ale zrazil mnie jakoscia wykonczenia (np. niedopasowane
            elementy drzwi itp.) a ja lubie perfekcje :-). No i ta monstrualna sylwetka,
            nie mowiac juz o niezbyt ladnym wnetrzu nawet w porownaniu do Jetty- w kolorze
            bezowym wyglada jak amerykanski krazownik szos z lat 80tych.
    • rapid130 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 16:58
      Do zastosowań okołodomowych (dzieciaki do szkoły, co jakiś czas wyjazd na urlop
      z masą bagażu, itp. użyteczności praktycznej) - Volkswagen lub Audi (to drugie
      jest nie do pobicia pod względem jakości).

Dla radości kierowcy - BMW. Porównanie przyjemności z jazdy tym sprzętem do
      produktów McVolkswagena... Pomińmy milczeniem. Tyle że Jedynka jest ciasna,
      mało praktyczna i trochę twardo zawieszona jak na nasze bezdroża.
      • typson Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 17:03
        > Dla radości kierowcy - BMW. Porównanie przyjemności z jazdy tym sprzętem do
        > produktów McVolkswagena... Pomińmy milczeniem. Tyle że Jedynka jest ciasna,
        > mało praktyczna i trochę twardo zawieszona jak na nasze bezdroża.

no i zamiast kola zapasowego ma opony runflat co poteguje wrazenia z naczych
        gladkich nawierzchni. Ale prowadzi sie miodzio!
      • dr.verte Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 17:07
        rapid130 napisał:

> Volkswagen lub Audi (to drugie
        > jest nie do pobicia pod względem jakości).
        >

Polemizowałbym.Pod względem jakości tak ale tylko wykończenia wnętrza.Tu
        rzeczywiście,nie widziałem lepszych wnętrz niż w Audi,może tylko w Porsche
        ale ogólenie jakość,awaryjność jest na poziomie volkswagena i statystyk
        znacząco nie zawyża.
        • waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 19:47
          dr.verte napisał:

> rapid130 napisał:
          >
          > > Volkswagen lub Audi (to drugie
          > > jest nie do pobicia pod względem jakości).
          > >
          >
          >
          > Polemizowałbym.Pod względem jakości tak ale tylko wykończenia wnętrza.Tu
          > rzeczywiście,nie widziałem lepszych wnętrz niż w Audi,może tylko w Porsche
          > ale ogólenie jakość,awaryjność jest na poziomie volkswagena i statystyk
          > znacząco nie zawyża.

No to sprawdz statystyki vw gorzej od BMW nie wypada przynajmniej w adac i
          dekrze a audi nieznacznie lepiej.
    • sajkopatyk Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 17:15
      2.0 TDI ma lepszą elastyczność od 120d . Silnik BMW w mieście jest dosyć
      głośny . Opony runflat nie zrobiły na mnie negatywnego wrażenia ,a nawet mi się
      spodobały i nie były twarde jak kamień jak to opisują niektóre pismaki ,ale ja
      jeździłem 320d i podobno miały na sobie RF drugiej generacji . Ja bym wybrał
      Audi A3 2.0 TDI .
      • kielbasa1 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 23:22
        a waliles dzisiaj juz konia?
        • dr.rocco Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 23:27
          Dla mnie liczy sie przyjemnosc z jazdy , wiec tylko tylnonapedowe BMW ,
          wielkosc samochodu nie istotna.
          • devote Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 03.11.05, 01:58
            od razu proponuje civica lub corolke
            najlepiej kilku letnie bo nowe traca na wartosci itd

:) tak ci poradza fachowcy z tego forum ;)
            • opiniodawca Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 03.11.05, 08:16
              "Japonczyki" odpadaja- nie podoba mi sie design ;-)

Sklaniam sie pomalu do A3 Sportback- BMW troche za drogi jednak- nawet za
              alufelgi trzeba extra placic.
              • jerzyk444 Postaw je na torach i kup Skodę Octavię... 03.11.05, 10:28
                wygląda i jeździ jak audi/volkswagen (to po co przepałacać), a do BMW
                załadujesz 5 kilo cebuli i już będzie ciasno. A gdzie miejsce na kartofle?
    • simon_r Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 03.11.05, 18:37
      Stoi sobie taka Jetta w BlueCity więc stwierdziłem.. ładnie z wierzchu wygląda
      pójdę i się przyjrzę z bliska.. wlazłem do środka i wybaczcie mi wszyscy fani
      ludowozów ale poziom wykończenia i materiałów jak na samochód kosztujący 69kpln
      jest dziadowski...
      to co oglądałem to było 1,6 benzyna i jeśli miałbym kupować coś porównywalnego
      to wybrałbym Civica sedan za 58kpln, który jest o niebo lepiej wykończony w
      srodku z całą resztą porównywalną..
      nie wiem ile kosztuje Jetta 2,0 diesel.. ale idąc w tym kierunku to raczej
      Accord ktorego ceny zaczynają się od 90kpln a iCTDI jest cenowo porównywalny z
      BMW120d (czyli ok. 120kpln) a jednak stoi o klasę wyżej...
      no cóż... jakoś niemieckie mnie nie przekonuje :P
      • devote Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 02:00
        simon_r napisał:

> wykończenia i materiałów jak na samochód kosztujący 69kpln
        > jest dziadowski...

nie wiem co masz na mysli dziadowski ale teraz vw i audi tak robi.zmienili
        plastiki i fakture plastiku.zobacz jaka jest deska rozdzielcza w A3.twarty
        plastik i gruba faktura.po prostu tak ma byc.lepiej mi sie to podoba niz w moim
        Bora i Golf 4 gdzie plastiki sa w dotyku miekkie jak guma(sa powlekane miekkim
        plastikiem).daszek nad zegarami to mozna naginac jak z gumy.napewno miekkie
        plastiki lepiej tlumia halas.u mnie w bora jest cichutko.dobrze wytlumiona
        kabina.

nie wiem co ty chcesz id tego wnetrza.mi sie podoba.prosze tylko nie pisac ze
        jak w golfie bo to nic nie znaczy.

vortex3.rely.net/gallery/albums//Volkswagen/Jetta%20-%20Bora%20-%20Vento/Jetta%20V/Jetta%20-%20US/Interior/001.jpg

vortex3.rely.net/gallery/albums//Volkswagen/Jetta%20-%20Bora%20-%20Vento/Jetta%20V/Jetta%20-%20US/Interior/006.jpg
        • simon_r Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 15:15
          czego chcę od wnętrza?.... ano chciałbym żeby siedzenie w tym wnętrzu było
          przyjemne i wygodne... żeby z tego wnętrza była dobra widoczność... żeby
          wszelkie urządzonka były tam gdzie być powinny i zebym nie musiał ich szukać
          odrywając wzrok od drogi.. to wszystko mam w Hondzie a w Jettcie niestety dwa
          pierwszse warunki nie są spełnione - to wnętrze jest potwornie ponure, twarde i
          zimne, siedzenia takie sobie (równie dobre a własciwie nędzne mam w służbowej
          Corsie) widoczność do tyłu marna... nie znoszę jak samochód mnie przytłacza i
          zamyka w sobie... to dość trudne do opisania :))
      • sajkopatyk Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 06:33
        W Rentgenie redaktor stwierdził ,że już wszystko trzeszczy w nowym Passacie .
        Nawet to zademonstrował naciskając palcem deskę rozdzielczą . Przychylam się do
        odpowiedzi simona . Według mnie samochód jest tandetny i lepiej wybrać nową
        Honde . Producenci aut coraz częściej odwalają robotę . W Passacie są przyciski
        od Skody Fabii hehe.
      • waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 07:59
        simon_r napisał:

> Stoi sobie taka Jetta w BlueCity więc stwierdziłem.. ładnie z wierzchu wygląda
        > pójdę i się przyjrzę z bliska.. wlazłem do środka i wybaczcie mi wszyscy fani
        > ludowozów ale poziom wykończenia i materiałów jak na samochód kosztujący
        69kpln
        > jest dziadowski...
        > to co oglądałem to było 1,6 benzyna i jeśli miałbym kupować coś porównywalnego
        > to wybrałbym Civica sedan za 58kpln, który jest o niebo lepiej wykończony w
        > srodku z całą resztą porównywalną..
        > nie wiem ile kosztuje Jetta 2,0 diesel.. ale idąc w tym kierunku to raczej
        > Accord ktorego ceny zaczynają się od 90kpln a iCTDI jest cenowo porównywalny z
        > BMW120d (czyli ok. 120kpln) a jednak stoi o klasę wyżej...
        > no cóż... jakoś niemieckie mnie nie przekonuje :P

To siedzielismy chyba w dwoch roznych samochodach wlasnie wczoraj dosc dlugo
        ogladalem nowa Jette i wykonanie srodka bardzo dobre przynajmniej w wersji
        2.0 prawie jak w audi.Wyglad zewnetrzny taki sobie ale wlasnie mnie zdziwilo
        ze Jetta jest lepiej wykonana w niektorych detalach niz Passat ktory jakosc
        ma bardzo dobra lecz kilka elementow dosc tandetnych.
        • nie_rowny Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 08:14
          dr.rocco 02.11.05, 23:27

Dla mnie liczy sie przyjemnosc z jazdy , wiec tylko tylnonapedowe BMW ,
          wielkosc (samochodu?) nie istotna.

A wiec jak napisal "xystos" lubisz byc pchany,-nie ciagniety ?
    • greenblack Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 14:16
      Tylko Oktawian!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka