opiniodawca 02.11.05, 14:39 Co byscie wybrali: 1. A3 2.0 TDI 2. VW Jetta 2005 2.0 TDI 3. BMW 120d Link Zgłoś Obserwuj wątek
tomi_22 A3 TDi 02.11.05, 14:45 Wg mnie. Czemu? Wiekszy od BMW. Jetta? - Toz to Golf sedan. Link Zgłoś
devote Re: A3 TDi 03.11.05, 01:54 tomi_22 napisał: > Jetta? - Toz to Golf sedan. on chyba chce sedana gdyby chcial hatchbaka to by napisal ze chce golfa Link Zgłoś
xystos Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 14:45 opiniodawca napisał: Co byscie wybrali: 1. A3 2.0 TDI 2. VW Jetta 2005 2.0 TDI 3. BMW 120d .. zróbmy tak; VW "Jetta" mozemy od razu skreslic - ludowóz ! Pozostale dwa , qvestia osobowosci ; jezeli lubisz byc pchany - kup BMW , jezeli zas preferujesz ciagniecie - kup A3 ! Szerokich Dróg Zycze . Link Zgłoś
opiniodawca Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 14:55 Pytam, bo w sobote ogladalem wszystkie trzy pojazdy i Vw Jetta zrobila na mnie dobre wrazenie- jakosc wykonania w porzadku, sama jazda chyba rowna audi.... Link Zgłoś
dr.verte Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 14:59 Bmw,tylni napęd,mała masa i 163 konie z najlepszego diesla w klasie. Link Zgłoś
waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:02 dr.verte napisał: > Bmw,tylni napęd,mała masa i 163 konie z najlepszego diesla w klasie. > Ja mam w cenniku ze 120d ma 150 koni a BMW3 163. Link Zgłoś
dr.verte Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:26 waskes29 napisał: > > Ja mam w cenniku ze 120d ma 150 koni a BMW3 163. > 120i,benzynowy ma 150 koni.Diesel 120d-163,choć rzeczywiście stary diesel 2.0 miał owe 150.Looknąłem na stronkę bmw.pl i nie ma tam opisu diesla 120d wogóle.A był. Link Zgłoś
waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:30 dr.verte napisał: > waskes29 napisał: > > > > > Ja mam w cenniku ze 120d ma 150 koni a BMW3 163. > > > > > 120i,benzynowy ma 150 koni.Diesel 120d-163,choć rzeczywiście stary diesel 2.0 > miał owe 150.Looknąłem na stronkę bmw.pl i nie ma tam opisu diesla 120d > wogóle.A był. > Zgadza sie ja zle spojrzalem ma 163 koni Link Zgłoś
waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:00 opiniodawca napisał: > Pytam, bo w sobote ogladalem wszystkie trzy pojazdy i Vw Jetta zrobila na mnie > dobre wrazenie- jakosc wykonania w porzadku, sama jazda chyba rowna audi.... Bo to jest technicznie audi powinny sie roznic tylko materialami wnetrza i stlistyka technicznie to prawie to samo .Audi jest ladniejsze ale jetta praktyczniejsza o BMW sie nie wypowiadam bo kompletnie nie podoba mi sie stylistyka pewnie jezdzi bardzo dobrze ale chyba tez najwiecej kosztuje. pomysl tez o passacie ten sam przedzial cenowy a kawal samochodu chybaze nie potrzebyjesz takiej krowy. Link Zgłoś
opiniodawca Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 15:20 Passata tez ogladalem, ale zrazil mnie jakoscia wykonczenia (np. niedopasowane elementy drzwi itp.) a ja lubie perfekcje :-). No i ta monstrualna sylwetka, nie mowiac juz o niezbyt ladnym wnetrzu nawet w porownaniu do Jetty- w kolorze bezowym wyglada jak amerykanski krazownik szos z lat 80tych. Link Zgłoś
rapid130 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 16:58 Do zastosowań okołodomowych (dzieciaki do szkoły, co jakiś czas wyjazd na urlop z masą bagażu, itp. użyteczności praktycznej) - Volkswagen lub Audi (to drugie jest nie do pobicia pod względem jakości). Dla radości kierowcy - BMW. Porównanie przyjemności z jazdy tym sprzętem do produktów McVolkswagena... Pomińmy milczeniem. Tyle że Jedynka jest ciasna, mało praktyczna i trochę twardo zawieszona jak na nasze bezdroża. Link Zgłoś
typson Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 17:03 > Dla radości kierowcy - BMW. Porównanie przyjemności z jazdy tym sprzętem do > produktów McVolkswagena... Pomińmy milczeniem. Tyle że Jedynka jest ciasna, > mało praktyczna i trochę twardo zawieszona jak na nasze bezdroża. no i zamiast kola zapasowego ma opony runflat co poteguje wrazenia z naczych gladkich nawierzchni. Ale prowadzi sie miodzio! Link Zgłoś
dr.verte Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 17:07 rapid130 napisał: > Volkswagen lub Audi (to drugie > jest nie do pobicia pod względem jakości). > Polemizowałbym.Pod względem jakości tak ale tylko wykończenia wnętrza.Tu rzeczywiście,nie widziałem lepszych wnętrz niż w Audi,może tylko w Porsche ale ogólenie jakość,awaryjność jest na poziomie volkswagena i statystyk znacząco nie zawyża. Link Zgłoś
waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 19:47 dr.verte napisał: > rapid130 napisał: > > > Volkswagen lub Audi (to drugie > > jest nie do pobicia pod względem jakości). > > > > > Polemizowałbym.Pod względem jakości tak ale tylko wykończenia wnętrza.Tu > rzeczywiście,nie widziałem lepszych wnętrz niż w Audi,może tylko w Porsche > ale ogólenie jakość,awaryjność jest na poziomie volkswagena i statystyk > znacząco nie zawyża. No to sprawdz statystyki vw gorzej od BMW nie wypada przynajmniej w adac i dekrze a audi nieznacznie lepiej. Link Zgłoś
sajkopatyk Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 17:15 2.0 TDI ma lepszą elastyczność od 120d . Silnik BMW w mieście jest dosyć głośny . Opony runflat nie zrobiły na mnie negatywnego wrażenia ,a nawet mi się spodobały i nie były twarde jak kamień jak to opisują niektóre pismaki ,ale ja jeździłem 320d i podobno miały na sobie RF drugiej generacji . Ja bym wybrał Audi A3 2.0 TDI . Link Zgłoś
kielbasa1 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 23:22 a waliles dzisiaj juz konia? Link Zgłoś
dr.rocco Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 02.11.05, 23:27 Dla mnie liczy sie przyjemnosc z jazdy , wiec tylko tylnonapedowe BMW , wielkosc samochodu nie istotna. Link Zgłoś
devote Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 03.11.05, 01:58 od razu proponuje civica lub corolke najlepiej kilku letnie bo nowe traca na wartosci itd :) tak ci poradza fachowcy z tego forum ;) Link Zgłoś
opiniodawca Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 03.11.05, 08:16 "Japonczyki" odpadaja- nie podoba mi sie design ;-) Sklaniam sie pomalu do A3 Sportback- BMW troche za drogi jednak- nawet za alufelgi trzeba extra placic. Link Zgłoś
jerzyk444 Postaw je na torach i kup Skodę Octavię... 03.11.05, 10:28 wygląda i jeździ jak audi/volkswagen (to po co przepałacać), a do BMW załadujesz 5 kilo cebuli i już będzie ciasno. A gdzie miejsce na kartofle? Link Zgłoś
simon_r Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 03.11.05, 18:37 Stoi sobie taka Jetta w BlueCity więc stwierdziłem.. ładnie z wierzchu wygląda pójdę i się przyjrzę z bliska.. wlazłem do środka i wybaczcie mi wszyscy fani ludowozów ale poziom wykończenia i materiałów jak na samochód kosztujący 69kpln jest dziadowski... to co oglądałem to było 1,6 benzyna i jeśli miałbym kupować coś porównywalnego to wybrałbym Civica sedan za 58kpln, który jest o niebo lepiej wykończony w srodku z całą resztą porównywalną.. nie wiem ile kosztuje Jetta 2,0 diesel.. ale idąc w tym kierunku to raczej Accord ktorego ceny zaczynają się od 90kpln a iCTDI jest cenowo porównywalny z BMW120d (czyli ok. 120kpln) a jednak stoi o klasę wyżej... no cóż... jakoś niemieckie mnie nie przekonuje :P Link Zgłoś
devote Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 02:00 simon_r napisał: > wykończenia i materiałów jak na samochód kosztujący 69kpln > jest dziadowski... nie wiem co masz na mysli dziadowski ale teraz vw i audi tak robi.zmienili plastiki i fakture plastiku.zobacz jaka jest deska rozdzielcza w A3.twarty plastik i gruba faktura.po prostu tak ma byc.lepiej mi sie to podoba niz w moim Bora i Golf 4 gdzie plastiki sa w dotyku miekkie jak guma(sa powlekane miekkim plastikiem).daszek nad zegarami to mozna naginac jak z gumy.napewno miekkie plastiki lepiej tlumia halas.u mnie w bora jest cichutko.dobrze wytlumiona kabina. nie wiem co ty chcesz id tego wnetrza.mi sie podoba.prosze tylko nie pisac ze jak w golfie bo to nic nie znaczy. vortex3.rely.net/gallery/albums//Volkswagen/Jetta%20-%20Bora%20-%20Vento/Jetta%20V/Jetta%20-%20US/Interior/001.jpg vortex3.rely.net/gallery/albums//Volkswagen/Jetta%20-%20Bora%20-%20Vento/Jetta%20V/Jetta%20-%20US/Interior/006.jpg Link Zgłoś
simon_r Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 15:15 czego chcę od wnętrza?.... ano chciałbym żeby siedzenie w tym wnętrzu było przyjemne i wygodne... żeby z tego wnętrza była dobra widoczność... żeby wszelkie urządzonka były tam gdzie być powinny i zebym nie musiał ich szukać odrywając wzrok od drogi.. to wszystko mam w Hondzie a w Jettcie niestety dwa pierwszse warunki nie są spełnione - to wnętrze jest potwornie ponure, twarde i zimne, siedzenia takie sobie (równie dobre a własciwie nędzne mam w służbowej Corsie) widoczność do tyłu marna... nie znoszę jak samochód mnie przytłacza i zamyka w sobie... to dość trudne do opisania :)) Link Zgłoś
sajkopatyk Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 06:33 W Rentgenie redaktor stwierdził ,że już wszystko trzeszczy w nowym Passacie . Nawet to zademonstrował naciskając palcem deskę rozdzielczą . Przychylam się do odpowiedzi simona . Według mnie samochód jest tandetny i lepiej wybrać nową Honde . Producenci aut coraz częściej odwalają robotę . W Passacie są przyciski od Skody Fabii hehe. Link Zgłoś
waskes29 Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 07:59 simon_r napisał: > Stoi sobie taka Jetta w BlueCity więc stwierdziłem.. ładnie z wierzchu wygląda > pójdę i się przyjrzę z bliska.. wlazłem do środka i wybaczcie mi wszyscy fani > ludowozów ale poziom wykończenia i materiałów jak na samochód kosztujący 69kpln > jest dziadowski... > to co oglądałem to było 1,6 benzyna i jeśli miałbym kupować coś porównywalnego > to wybrałbym Civica sedan za 58kpln, który jest o niebo lepiej wykończony w > srodku z całą resztą porównywalną.. > nie wiem ile kosztuje Jetta 2,0 diesel.. ale idąc w tym kierunku to raczej > Accord ktorego ceny zaczynają się od 90kpln a iCTDI jest cenowo porównywalny z > BMW120d (czyli ok. 120kpln) a jednak stoi o klasę wyżej... > no cóż... jakoś niemieckie mnie nie przekonuje :P To siedzielismy chyba w dwoch roznych samochodach wlasnie wczoraj dosc dlugo ogladalem nowa Jette i wykonanie srodka bardzo dobre przynajmniej w wersji 2.0 prawie jak w audi.Wyglad zewnetrzny taki sobie ale wlasnie mnie zdziwilo ze Jetta jest lepiej wykonana w niektorych detalach niz Passat ktory jakosc ma bardzo dobra lecz kilka elementow dosc tandetnych. Link Zgłoś
nie_rowny Re: Co wybrac: VW Jetta, A3 czy BMW 120d ? 04.11.05, 08:14 dr.rocco 02.11.05, 23:27 Dla mnie liczy sie przyjemnosc z jazdy , wiec tylko tylnonapedowe BMW , wielkosc (samochodu?) nie istotna. A wiec jak napisal "xystos" lubisz byc pchany,-nie ciagniety ? Link Zgłoś