dolcevita12 26.01.06, 21:50 Czy ma ktos jakies doswiadczenia, glownie chodzi o wyplaty z tytulu AC? Czy wyplacaja czy szukaja naiwnych? Link Zgłoś Obserwuj wątek
khebdzynski Re: Ubezpieczenie w Link4 27.01.06, 10:38 Już ci odpowiadam czy zaufasz firmie która sprzedaj ci ubezpieczenie ac nie oglądając tego samochodu, nie robiąc oględzin ani dokumentacji zdjęciowej. Ja byym nie zaufał dzwoniłem do nich kiedyś i wypytywałem o szczegóły nie posiadają kompetentnej ekipy gdzyż pani nie była w stanie odpowiedzieć mi na wiele pytań, typu: dzisiaj zgłaszam ze chce ubezpieczyć samochód w ich firmie listonosz przyniesie polise i następnego dnia mam zdarzenie wjechałem w drzewo powiedziano mi ze nie ma jeszcze odpowiedzialności z tytułu plisy jest jakiś okres karencji to może kogoś bardzo zaboleć, jest jeszcze sprawa udziałów własnych, oraz franszyz integracyjnych. Jednym słowem nie masz pewności czy to ubezpieczenie bedzie odpowiednie czy o to właśnie ci chodziło proponuje dopłacic kilka złotych ale porozmawiać z agentem w cztery oczy bedziesz widział co i wypisuje coś ci podpowie daj sobie spokuj z link4 oc tak ale nie ac. Proponuje COMPENSE, WARTE, takie mniejsze firmy typu cigna tez radze uważać nie chcą wypłacać. pozdrawiam Link Zgłoś
warszawski_korek Re: Ubezpieczenie w Link4 27.01.06, 11:41 Zastanów sie po co oględziny?? to proste - podajesz na własną odpowiedzialność dane i tyle, a jeżeli coś ściemnisz to licz się z tym, że będzie problem przy wypłacie odszkodowania - całkiem rozsądne rozwiązanie. Mam ubezpieczenie w linku podobnie jak paru moich znajomych i nie narzekamy Link Zgłoś
canx Re: Ubezpieczenie w Link4 27.01.06, 11:56 idz do allianza jest niedrogi, wielki i prawie jak pzu, pzdr Link Zgłoś
zdecydowany4 Link4 drożeje w oczach;( 28.01.06, 17:00 W zeszłym roku ubezpieczałem seicento(OC). Przy 60 % zniżek zapłaciłem chyba 320 zł. W tym roku kupiłem następne i chciałem ubezpieczyć też u nich i krzyknęli ponad 500!!! z tymi samymi zniżkami!!!!!!! Po wielkich krzykach jak to się oni starają dla "stałych" klientów Pani zaproponowała 480!!!! Wyśmiałem ją i ubezpieczyłem od ręki w Cignie za..................324PLN. Czyli Link 4 wcale nie jest już tani:( Link Zgłoś
warszawski_korek Re: Link4 drożeje w oczach;( 31.01.06, 09:52 to zależy od auta, dla mnie jest akurat taniej w linku:-) Link Zgłoś
misiek308 Re: Link4 drożeje w oczach;( 31.01.06, 11:21 Z tego co wiem z pzu nie ma żadnego problemu miałem dwa włamy i bez zbędnych ceregieli. Ale żeby tanio było to nie powiem. Link Zgłoś
sven_b Re: Link4 drożeje w oczach;( 31.01.06, 11:33 6 lat temu mialem powazny przewal z PZU. Po kolizji z facetem znanym w PZU jako wyłudzacz odszkodowan, zostalem wrzucony z nim do jednego worka. W efekcie odmowa pokrycia kosztow naprawy (juz dokonanej!) i dalsze z tego tytulu komplikacje (m.in. grozba zlicytowania auta przez ASO). Po batalii na pisma i odwolania skonczylo sie w sądzie, na szczescie pomyslnie dla mnie. Kiedys to tu opisalem. Mimo to Link4 bym nie zaryzykowal. Link Zgłoś
konserwator4 etam, mi się link4 podoba 01.02.06, 12:51 dzwonie, nie biegam z papierami, nie stoję w kolejce Link Zgłoś
tiges_wiz Re: etam, mi się link4 podoba 01.02.06, 13:26 ja sie nie ubezpieczam w link4 i tez niegdzie nie stoje w kolejce .. nie rozumiem o co chodzi? to do mnie dzwonia i do mnie przychodza. Link Zgłoś
marcinc3 nie compense nie warte 01.02.06, 13:52 compensa najgorsza najwiecej skarg do rzecznika ubezpieczonych warta podobnie Link Zgłoś
p4rek Re: Ubezpieczenie w Link4 01.02.06, 13:38 Niby się opłaca, przynajmniej na początku. Wyliczą Ci stawkę jedną z niższych na rynku, przy założeniu że chcesz korzystać ze "standardowej" wersji ubezpieczenia OC/AC/NW i inne pierdoły w tym są. Ale są też pewne kruczki: 1. Udział własny w takim AC to min 30% 2. Naprawy finansują w warsztatach standardowych - czyli to wg nich jest jakiś pan Kazio polecany przez nich. Za naprawy w ASO trzeba płacić ze swoich. 3. Części - oczywiście tylko zamienniki i to wycenione przez link4. Ceny dają takie że nawet na te zamienniki nie starcza. Efekt jest taki, że jak chcesz mieć samochód porządnie zrobiony to dopłacisz później sporo więcej niż różnica w ubezpieczeniach w jakimś porządnym towarzystwie. W moim przypadku wyszło to mniej więcej tak. Rachunek z ASO jakieś 4800, link wycenił szkodę na 2450 i po odjęciu wszystkich ich pierdół wypłacił [co prawda bez problemu] 1700 zł. Składkę w link miałem w wysokości ok 1400 zł, a allianz byłoby to 3500 zł ale potem zero problemów w przypadku szkody. Dla mnie to proste, jeśli potrzebujesz AC omijaj link z daleka, jeśli samo OC powinno się opłacać - Tobie bo wtedy poszkodowany ma problem ;-) pzdr p4rek Link Zgłoś