Gość: kuzyn IP: *.fastres.net 29.09.03, 23:54 www.quattroruote.it/auto/MondoAuto/Attualita/visualizza_articolo.cfm?codice=23136 W wolnym tlumaczeniu to jeszcze nie ma Golfa tak naprawde a juz sprzedano 40tys.! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fantomasz Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.dyn.optonline.net 30.09.03, 04:24 to ktory chce dostac w morde ? Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 30.09.03, 17:04 ...Chyba nie jeden.......... Link Zgłoś
greenblack Re: Bijatyka o VW GolfaV 30.09.03, 17:11 Ja tam nic nie wyczytałem o bijatyce. W ogóle nie rozumiem tej całej psychozy na punkcie Golfa. Niczym nie wyróżnia się na tle konkurencji, a już na pewno nie na tle nowej Astry. Diesle z pompowtryskiwaczami to technologia bez przyszłości. Kiedy w końcu Ludowóz zrozumie, że tylko CR się liczy? Link Zgłoś
Gość: Edek VW porownac do Opla..????. IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 17:16 Opel i kolega Ford nigdy w histori nie dorownywal VW. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: VW porownac do Opla..????. IP: 217.153.142.* 30.09.03, 17:21 Gość portalu: Edek napisał(a): > Opel i kolega Ford nigdy w histori nie dorownywal VW. ... a nasza Tysiącletnia Rzesza będzie trwać!!! ;-))) Link Zgłoś
greenblack Re: VW porownac do Opla..????. 30.09.03, 17:25 Tak jedynie Ludowóz może forsować pompowtryskiwacze, gdy wszyscy inni już dawno zrozumieli, że to rozwiązanie ma sens jedynie w kilkunastolitrowych rzędowych szóstkach; debilnie małe prawe lusterko (na szczęście już przeszłość), przednionapędowy samochód luksusowy z ręczną skrzynią marki Ludowóz, którego nikt nie chce kupić; dopłata za wszystko (Touran chyba zmienia ten trend); 3- cylindrowy silnik. Długo by wyliczać. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.fastres.net 30.09.03, 18:23 ....GB...pindolisz glupoty(wyczytane napewno w jakims szmatlawcu)........ Nie chcesz to nie kupuj kto cie zmusza?(jezeli masz kase oczywiscie).... Przywalanie sie do VW gdy konkurencja praktycznie nie istnieje to kupa smiechu.. Smieszny jestes..... Link Zgłoś
greenblack Re: VW porownac do Opla..????. 30.09.03, 18:29 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > ....GB...pindolisz glupoty(wyczytane napewno w jakims szmatlawcu)........ Tzn. co uważasz za głupoty? Fakt, że istnieje Phaeton, 3-cylindrowiec, czy pompowtryskiwacze? To kretyńskie małe prawe lusterko montowano nawet w A8 aż do 2001. > Nie chcesz to nie kupuj kto cie zmusza?(jezeli masz kase oczywiscie).... Nie potrzebuję takiego samochodu. > Przywalanie sie do VW gdy konkurencja praktycznie nie istnieje to kupa smiechu. > . Tak, konkurencja nie istnieje, a 307, Megane, Focusy kupują macierzyste firmy i wrzucają do oceanu. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.fastres.net 30.09.03, 18:36 ...Gdybe Opel i ford kosztowal tyle co VW to pies z kulawa noga by ich nie kupil..... A tak na marginesie zacofania to od kiedy Focus montuje dyski hamulcowe z tylu? O silnikach to juz nie wspomne..... Link Zgłoś
Gość: Edek Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 18:48 Ople i Fordy produkuja wprawdzie w Niemczech,ale na modle amerykanska i skladane przez Turkow,ktorych wiekszosc w tych zakladach pracuje.Te auta to dobry przyklad na amerykanski life i turecka dyscypline i porzadek. Obejrzcie sobie ceny uzywanych aut typu VW,Opel i Ford takich 8 letnich. VW kosztuje 59% wiecej.Czemuuuuuuu.....???? Link Zgłoś
greenblack Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, 30.09.03, 18:54 Polsce, Meksyku, Słowacji, Belgii, więc nie mów mi tu o aryjskości Ludowozów. Mówię o tych sprzedawanych w Europie, bo poza tym w Chinach, Brazylii, RPA, Argentynie, Tajwanie. Czy Ludowóz w Niemczech nie zatrudnia Polaków, Turków? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 19:42 greenblack napisał: > Polsce, Meksyku, Słowacji, Belgii, więc nie mów mi tu o aryjskości Ludowozów. > Mówię o tych sprzedawanych w Europie, bo poza tym w Chinach, Brazylii, RPA, > Argentynie, Tajwanie. Czy Ludowóz w Niemczech nie zatrudnia Polaków, Turków? > > Pozdrawiam Zatrudnia,ale malo.Miedzy innymi dlatego Opel i Ford sa do dupy.Mimo ze w Niemczech robione.VW z silnikiem hiszpanskim,uzywany,kosztuje mniej niz ten sam z silnikiem niemieckim.Tak to juz jest,czy chcesz czy nie chcesz. Nie kupil bym nigdy VW wyprodukowanego w Polsce,mimo ze bylby tani. Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:06 A ja nigdy nie kupiła bym faszystowskiego pancerwagona, bo naprawdę nie ma się czym podniecać. Samochód jak samochód. Ciekawe Edek, że Ople i Forde nie są już dla Ciebie wystarczająco niemieckie, Twoja logika jest zaiste imponująca - wymyślili je źli Amerykanie, robią je niearyjscy Turkowie, więc choć made in D, to jednak nie są wystarczająco uber alles ... Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 18:00 Gość portalu: martynka napisał(a): > A ja nigdy nie kupiła bym faszystowskiego pancerwagona, bo naprawdę nie ma się > czym podniecać. Samochód jak samochód. > Ciekawe Edek, że Ople i Forde nie są już dla Ciebie wystarczająco niemieckie, > Twoja logika jest zaiste imponująca - wymyślili je źli Amerykanie, robią je > niearyjscy Turkowie, więc choć made in D, to jednak nie są wystarczająco uber > alles ... A gdzie ty widzisz powod ze Opel i Ford taki lichy?Mialem 6 lat Omege i Opla wiecej nie kupie.Mialem najpierw Passata.I teraz kupilem znow WV.Nigdy wiecej OPla.A Ford jeszcze gorszy. Wiemy,ze USA nie produkuje juz dawno porzadnych aut.Chyba to Toyota pierwszy raz w histori USA miala w 1 polroczu najwieksza sprzedaz.Cos takiego zdaza sie w niewielu krajach,ze obca marka (mam ny mysli potentatow samochodowych)jest najlepiej ilosciowo sprzedawana. A Turcy.No coz.Mieszkajacy na Zachodzie maja wyrobione zdanie o nich.Te Male Ankary,Male Istamuly tak nazywa sie dzielnice w wiekszosci zamieszkale przez Turkow)..... Link Zgłoś
Gość: Michal Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.telia.com 30.09.03, 18:46 Ciekawostka,na Szwecje musi byc duze prawe lusterko i ludowoz takie dostarcza.Zalezy od dopuszczenia,z malym niechcieli dopuscic do ruchu.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: VW porownac do Opla..? Szkoda Opla IP: 2.4.STABLE* / 80.48.103.* 30.09.03, 22:59 Moze kiedys VW byl lepszy od Forda i Opla ale teraz jest napewno gorszy. Liczne wpadki jakosciowe, niska jakosc montazu aut, bzdurne niepotrzebne inwestycje (Pheaton, auto 3 L, auto 1 L). Szkoda Opla by go porownywac do VW. Opel stara sie poprawiac jakosc swych produktow w przeciwienstwie do VW. Link Zgłoś
Gość: Edek Re: VW porownac do Opla..? Szkoda Opla IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:33 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Moze kiedys VW byl lepszy od Forda i Opla ale teraz jest napewno gorszy. Liczne > > wpadki jakosciowe, niska jakosc montazu aut, bzdurne niepotrzebne inwestycje > (Pheaton, auto 3 L, auto 1 L). > Szkoda Opla by go porownywac do VW. Opel stara sie poprawiac jakosc swych > produktow w przeciwienstwie do VW. Tak bys chcial,ale tak nie jest.Wez gazete niemiecka holenderska,szwajcarska z ogloszeniami(pomijam Zabojadow i Wlochow,bo ich na te auta nie stac i tlumacza to ich niby gorsza jakoscia,ale wiemy,bogate kraje kupuja lepsze auta) ,obejrzyj w internecie ogloszenia. O cenie i jakosci auta nie decyduje jednostka,jak ty ,ale ogol.Kombinuj dalej,wymyslaj dalej ale nikogo nie przekonasz. Link Zgłoś
greenblack Żeby nie było za słodko 30.09.03, 23:46 Volkswagen's '03 operating profit to drop 50%, paper says Reuters / September 30, 2003 FRANKFURT (Reuters) Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Żeby nie było za słodko IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:26 greenblack napisał: > Volkswagen's '03 operating profit to drop 50%, paper says > > Reuters / September 30, 2003 > > FRANKFURT (Reuters) Link Zgłoś
Gość: martynka Re: VW porownac do Opla..? Szkoda Opla IP: *.lukowa7.waw.pl 02.10.03, 12:13 Edek, obejrzyj sobie ceny np. Alfy Romeo - do VW porównywalne. Sprawdź np. A145, 146 na www.trader.pl Link Zgłoś
Gość: lol Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 23:46 greenblack napisał: > To kretyńskie małe prawe lusterko montowano nawet w A8 aż do > > 2001. > zdaje sie że to genialne rozwiązanie stosował wcześniej w niektórych modelach Mercedes Link Zgłoś
tutu3000 Temu to dopiero bylo do smiechu...!!! 30.09.03, 23:23 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > ....GB...pindolisz glupoty(wyczytane napewno w jakims szmatlawcu)........ > Nie chcesz to nie kupuj kto cie zmusza?(jezeli masz kase oczywiscie).... > Przywalanie sie do VW gdy konkurencja praktycznie nie istnieje to kupa smiechu. > . > Smieszny jestes..... ...jak mu przy minus dwunastu zeszlej zimy w jego "cudownej czworeczce" wsrod licznych przechodniow / okolice rynku/ wyplynelo pare litrow oleju.Mial pecha,bo serwisy dopiero m-c. pozniej wzywaly klientow do siebie.silnik 1.4. Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 09:57 greenblack napisał: > Tak jedynie Ludowóz może forsować pompowtryskiwacze, gdy wszyscy inni już dawno > > zrozumieli, że to rozwiązanie ma sens jedynie w kilkunastolitrowych rzędowych > szóstkach; debilnie małe prawe lusterko (na szczęście już przeszłość), > przednionapędowy samochód luksusowy z ręczną skrzynią marki Ludowóz, którego > nikt nie chce kupić; dopłata za wszystko (Touran chyba zmienia ten trend); 3- > cylindrowy silnik. Długo by wyliczać. > > > Pozdrawiam Chyba jednak Touran nie zmienia tego trendu. Np.siatka do bagażnika tego auta kosztuje 850 zł.Dla porównania ,analogiczna siatka do Mondeo kosztuje 170 zł.czyli dokładnie 5 razy mniej. Link Zgłoś
legal.alien Re: VW porownac do Opla..????. 01.10.03, 12:00 A ja siatke do Tourana dostalem w standardzie. Link Zgłoś
Gość: martynka Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:02 Czy to prawda że w Toranie dopłaca się za koło zapasowe?????????? A tak wogóle jaki to Golf V , co najwyżej po letkim liftingu... Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 10:10 Gość portalu: martynka napisał(a): > Czy to prawda że w Toranie dopłaca się za koło zapasowe?????????? > > A tak wogóle jaki to Golf V , co najwyżej po letkim liftingu... No to po raz kolejny raz się potwierdziło,że Twoja wiedza w dziedzinie motoryzacji jest delikatnie mówiąc żadna. Link Zgłoś
Gość: martynka Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.lukowa7.waw.pl 02.10.03, 12:18 Kaszanko, nigdy nie aspirowałam na znafcę motoryzacji, jestem jedynie laikiem, który czasami coś sobie poczyta, popatrzy...ot nic. Info o kole zapasowaym podał mi zdesperowany kolega, który wrócił właśnie z serwisu gdzie naprawia swojego pancera.... Co do G V - przecież to auto prawie wogóle się nie zmienia, podąża tylko za pewnymi trendami, i myślę że wiele osób przyzna , że hitoria golfa jest po prostu konwencjonalna i konserwatywna. Link Zgłoś
Gość: _ Masz rację obecnie w awaryjności nie dorównują IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 01.10.03, 18:15 Link Zgłoś
Gość: Marek Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 23:24 Ja tam napewno bym nie kupil ludowozu :)), jest przecietny , wcale nie jest w dzisiejszych czasach lepszy od innych wozow , wiec jaki sens jest przeplacac , jak juz mam wywalac kase to na cos w klasie bmw , alfa romeo . Link Zgłoś
wowo5 Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) 01.10.03, 03:37 Gość portalu: Marek napisał(a): > Ja tam napewno bym nie kupil ludowozu :)), jest przecietny , wcale nie jest w > dzisiejszych czasach lepszy od innych wozow , wiec jaki sens jest przeplacac , > jak juz mam wywalac kase to na cos w klasie bmw , alfa romeo . Kazda nowa generacja Golfa sprzedawala sie w mniejszej ilosci egzemplazy niz poprzednia. Tak samo bedzie z V. VW juz sie z tym liczy. Tym nie mniej Golf to byc albo nie byc dla VW. Dziwie sie, ze nie bardzo przylozyli sie od strony stylistycznej (niewiele sie rozni od IV). Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.fastres.net 01.10.03, 04:28 Pobozne zyczenia tych ktorych nie stac? A tak powaznie analizujac konkurencje to Golf znowu im odjedzie na pare lat... Zreszta Niemcy nie ukrywaja ze ich auta sa o generacje lepsze i kaza sobie placic slono(AUDI A3)........ I taki wowo moze wymyslac bzdury a i tak ludzie kupia VW Golfa...... Link Zgłoś
Gość: Henio Re: he he bijatyke to ja widze˛ na tym forum:-)))) IP: *.sympatico.ca 01.10.03, 04:58 O co tu kopie kruszyc? BMW is the answer !!! Link Zgłoś
Gość: BMkarz Re: he he bijatyke to ja widze˛ na tym forum:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 05:51 Yeeeeeesssssss ! Yes, yes ! Link Zgłoś
Gość: XP Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: 213.77.31.* 01.10.03, 08:28 W Polsce jednak bedą kupowac megany, 307, corolle, fockusy, astry i może dopiero na końcu golfy, najwyżej golf może być atrakcyjny ale jako samochód używany. Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: 213.17.247.* 01.10.03, 09:03 Z ciekawośći - podaj w czym golf IV wyprzedzał konkurencję? Szyby na korbki? To jest odjazd na kilka lat? beznadziejne zaślepienie! Link Zgłoś
Gość: martynka Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:12 DOkładnie, beznadziejne zaślepienie... Link Zgłoś
Gość: dexter Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.rasserver.net 10.10.03, 11:24 Kazdy patrzy na co go stac.jezdze po USA golfem 4 silnik 2.0 ,abs ,klima.elektr.szyby,lusterka ,szyberdach,wspomaganie,cd,podgrzewane siedzenia,centralny zamek,alu felgi15 i wiele innych i tu to mialem prawie w opciipodstawowej.wiec mierz wyzej Link Zgłoś
przemo_c Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) 02.10.03, 09:54 Generacje lepsze??!! Stary, pracujesz dla VW?? Nie mieszaj Audi do VW, bo możnaby jeszcze wmieszać w to Skodę i już tak różowo nie będzie... A tak już na poważnie, Golf i reszta VW wyglądają jak ubodzy krewni pozostałej czołówki samochodowej... Nie będę się o stronie rozwiązań technicznych wypowiadał, ale o tym, co widać... Widać dobrą, solidną, niemiecką robotę (bez żadnego polotu)... Dobre solidne czołgi... I tyle... Link Zgłoś
Gość: syfon Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.radom.pilickanet.pl 01.10.03, 11:53 a ja jeżdzę III i szczególnie nie narzekam, ale diabli mnie biorą, bo rzeczywiście nie spodziewam się po V żadnych rewelacji, za to ceny trójek znacznie spadną, co mnie wcale nie cieszy, mimo że jeszcze nie mam ochoty sprzedawać. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 15:17 Czy sa jakies rewelacje to ty bedziesz wiedzial za osiem-dziesiec lat.....jak V bedzie taka stara jak dzisiaj III.... Link Zgłoś
Gość: syfon Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.radom.pilickanet.pl 01.10.03, 15:44 A moja III ma dopiero 8 lat, to tzw przejściówka i wcale nie jej wiek mnie martwi, tylko to, że cena zleci na łeb, bo sobie wynalazcy z VW wynależli V. Szkoda, bo Golf III to b. dobry samochodzik, bez wątpienia lepszy niż IV, a o ile tańszy, nie? czytaj uważnie o czym się tu pisze. Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 15:45 Kuzynie drogi, czy możesz w końcu napisać czym golf IV wyprzedzał o kilka lat konkurencję? Ciekawość mnie zżera.. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 15:51 .....sie masz wiktor....... Na durne pytanie nie odpowiadam....... Idz w slady GB i poszukaj w jakims szmatlawcu..... Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 16:08 Witam, To nie głupie pytanie, tylko cytat z Twojego wywodu kilka postów wyżej. To jak, tak sobie rzucasz hasło, a później że głupie pytanie? A może odpowiedź jest oczywista - tylko ja nie mogę znaleźć tego kopniaka jaki dał motoryzacji VW wypuszczając golfa 4? Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:13 ....wiktor.......rozumowanie twoje jest na poziomie dziecka z przedszkola.... Nie lubisz VW.......ok......to moge zrozumiec ale ze to kiepska bryka to trzeba miec morde jak dupa by twierdzic takie bzdury....... Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 16:17 Zaraz, zaraz - nigdzie nie napisałem, że to kiepska fura, ani że nie lubie ludowozów! Proszę tylko o podanie faktów - W CZYM GOLF 4 WYPRZEDZIŁ KONKURENCJE - bo napisałeś "że golf znowu odjedzie konkurencji na parę lat..." Golf 1 - owszem, odjechał...i mam wrażenie że to koniec:) Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:27 Widzisz wiktor......chetnie bym wpadl z toba w polemike o silnikach (np.legendarny 1.9TDI)itp. ......ale szybko ten watek "osrano" by przez ludzi negatywnie nastawionych do wyrobow made in Niemcy....... Ja lubie dobre auta i tak sie sklada ze Niemieckie sa generalnie o jedna generacje do przodu...... Wiec poszukaj sobie w internecie sam........ Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 16:30 Rozumiem Cię, kuzyn. Brak argumentów. Dzięki za "dyskusję":) Nie omieszkam poszukać w internecie:) ale szukałem już trochę nie tylko w necie, ale też jako właściciel paru aut:) Wiktor Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:34 ...wiktor..... I po co te "wstawki" o argumentach....... Pozegnajmy sie kulturalnie bez docinek ze wsi....... Kuzyn Link Zgłoś
Gość: Niknejm Do Wiktora i Martynki IP: 5.3.1R* / *.pg.com 01.10.03, 18:05 Gość portalu: wiktor napisał(a): > Rozumiem Cię, kuzyn. Brak argumentów. > Dzięki za "dyskusję":) Nie omieszkam poszukać w internecie:) ale szukałem już > trochę nie tylko w necie, ale też jako właściciel paru aut:) Niestety, moja dyskusja z kuzynem też sprowadziła się do podobnej konkluzji: on wie, ale nie powie, bo mu się nie chce :-) Dlaczego VW jest the best a np. 'japońce' do bani? Bo... tak powiedział kuzyn. :-))) I zgadzam się z Martynką - zaślepienie graniczące z pomrocznością jasną :-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
greenblack Re: Bijatyka o VW GolfaV 01.10.03, 16:31 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > Widzisz wiktor......chetnie bym wpadl z toba w polemike o silnikach > (np.legendarny 1.9TDI)itp. W Golfie 5 na początku nie było nawet pompowtryskiwaczy, a TDI na pewno nie debiutował w Golfie 5. Alfa 156 również z 1997 to dopiero rewolucyjny samochód: Commmon Rail, drive-by-wire, Selespeed. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:35 ...GB........dyskusja byla o IV...... Link Zgłoś
greenblack Re: Bijatyka o VW GolfaV 01.10.03, 16:38 Rzeczywiście, ale to nie zmienia tego, co napisałem. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:49 ...GB.....jak sie klepie Pande 20-cia i wiecej lat i bankructwo zaglada w oczy to sie robi wszystko by przetrwac....... Automat jest wyrobem japonskiej firmy(nazwy nie pamietam)....silnik z bezposrednim wtryskiem(mowia ze wloski)z powodu braku nakladow na rozwoj kupiono od Niemcow.......Wiec o czym my mowimy..... Link Zgłoś
franek-b Re: Bijatyka o VW GolfaV 01.10.03, 18:13 > Automat jest wyrobem japonskiej firmy(nazwy nie pamietam)....silnik z > bezposrednim wtryskiem(mowia ze wloski)z powodu braku nakladow na rozwoj > kupiono od Niemcow.......Wiec o czym my mowimy..... automat jest wloski (psuje sie to podobno niemilosiernie tak swoja droga) troche Ci sie pomieszalo Kuzyn, common rail akurat wymyslili wlosi i potem sprzedali boschowi. gdzies dzwoni, nie wiadomo gdzie... ciekawe dlaczego bmw, mercedes ma w swoich autach CR a nie pompowtryskiwacze... pewnie nie sa prawdziwymi aryjczykami. Kuzyn a widziales nowa 5 na zywo chociaz? Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 18:37 ...Tak sie rozmawia z....np.frankiem-b....... I stalo sie.......jestem przeciwnikiem Niemieckich aut!!!!!! ...franek........szkoda mi cie.... Link Zgłoś
wowo5 Re: Bijatyka o VW GolfaV 02.10.03, 02:50 Masz racje Kuzyn - Golf V to arcydzielo motoryzacji. Po prostu nie ma sobie rownych. Ludzie beda swoje Rollsy, Lexusy, Jaguary, Ferrari, itp. oddawac za darmo juz wkrotce. Golf to dopiero maszyna. Link Zgłoś
przemo_c Re: Bijatyka o VW GolfaV 02.10.03, 09:57 Kuzynie... Mam BMW (czyli zrobione raczej in Germany), ale do VW podchodzę jak do starego (stylistycznie) dobrze zachowanego niemieckiego produktu... Ładny, szary i nijaki... Czyli doskonale niemiecki... Link Zgłoś
herr_bart_nick Re: Bijatyka o VW GolfaV 02.10.03, 09:44 kuzynie - zobacz pls stronę VW w Polsce znajdź Golf IV (np. Basis albo jeśli wolisz Highline) i zobacz na wyposażenienie jakie dostaniesz oraz odpowidającą mu cenę. potem porównaj to sobie z takim samym modelem oferowanym w Niemczech i wtedy zobaczysz o czym tu się na forum rozmawia. ten postęp motoryzacyjny w VW to szyby na korby i 2xairbag (jak w lepszym Seicento). i nie myśl, że głosy na forum to zazdrość z powodu braku kasy - to jes głos rozsądku - bo za co taka cena, za bezpieczeństwo :-)) no bo nie za nowoczesne wyposażenie - to jest kasa za legendę, która się kończy. W Niemczech powiadają - jak ktoś nie wie jaki ma kupić samochód, to kupuje Golfa (tylko to jest trochę inny Golf niż ten w PL). btw - jeszcze niedawno 1240 zł za boczne poduszki (w opcji) w Passacie Highline to już chyba śmiech na sali oraz kilkaset PLN za tylne elektryczne szyby w Audi A4 - czy to nie wystarczy. Wysiądź czasami z VW i rozejrzyj się po ulicach - okupacja się skończyła - dzień dobry! pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Kec Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 15:08 Bijatyka owszem - ale tylko na papierze. To nic innego jak marketing. Próbuje się stworzyć wrażenie zainteresowania klienteli, że wszyscy pragną nowego golfa. Zbyt wiele zależy od sprzedaży tego modelu, w zasadzie jest to być albo nie być VW. Jeszcze raz powtarzam: TO TYLKO MARKETING Link Zgłoś
Gość: ajk Bezpieczenstwo w VW ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 15:57 skoro vw jest tak do przodu technologicznie przed konkurencja (jak to bylo pare razy zaznaczane) to czemu tak marnie u nich z bezpieczenstwem? wystarczy porownac Turana ze Scenic 2 bo w koncu weszly na rynek mniej wiecej w tym samym czasie! Moim zdniame VW zawdziecz swoja popularnosc mitowi o nieawaryjnosci bo pod kazdym innym wzgledem francuzi i japonczycy sa lepsi ! Link Zgłoś