Dodaj do ulubionych

Bijatyka o VW GolfaV

IP: *.fastres.net 29.09.03, 23:54
www.quattroruote.it/auto/MondoAuto/Attualita/visualizza_articolo.cfm?codice=23136

W wolnym tlumaczeniu to jeszcze nie ma Golfa tak naprawde a juz sprzedano
40tys.!
Obserwuj wątek
    • Gość: fantomasz Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.dyn.optonline.net 30.09.03, 04:24
      to ktory chce dostac w morde ?
      • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 30.09.03, 17:04
        ...Chyba nie jeden..........
    • greenblack Re: Bijatyka o VW GolfaV 30.09.03, 17:11
      Ja tam nic nie wyczytałem o bijatyce. W ogóle nie rozumiem tej całej psychozy
      na punkcie Golfa. Niczym nie wyróżnia się na tle konkurencji, a już na pewno
      nie na tle nowej Astry. Diesle z pompowtryskiwaczami to technologia bez
      przyszłości. Kiedy w końcu Ludowóz zrozumie, że tylko CR się liczy?
      • Gość: Edek VW porownac do Opla..????. IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 17:16
        Opel i kolega Ford nigdy w histori nie dorownywal VW.
        • Gość: Jarek Re: VW porownac do Opla..????. IP: 217.153.142.* 30.09.03, 17:21
          Gość portalu: Edek napisał(a):

> Opel i kolega Ford nigdy w histori nie dorownywal VW.

... a nasza Tysiącletnia Rzesza będzie trwać!!!

;-)))
        • greenblack Re: VW porownac do Opla..????. 30.09.03, 17:25
          Tak jedynie Ludowóz może forsować pompowtryskiwacze, gdy wszyscy inni już dawno
          zrozumieli, że to rozwiązanie ma sens jedynie w kilkunastolitrowych rzędowych
          szóstkach; debilnie małe prawe lusterko (na szczęście już przeszłość),
          przednionapędowy samochód luksusowy z ręczną skrzynią marki Ludowóz, którego
          nikt nie chce kupić; dopłata za wszystko (Touran chyba zmienia ten trend); 3-
          cylindrowy silnik. Długo by wyliczać.

Pozdrawiam
          • Gość: kuzyn Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.fastres.net 30.09.03, 18:23
            ....GB...pindolisz glupoty(wyczytane napewno w jakims szmatlawcu)........
            Nie chcesz to nie kupuj kto cie zmusza?(jezeli masz kase oczywiscie)....
            Przywalanie sie do VW gdy konkurencja praktycznie nie istnieje to kupa smiechu..
            Smieszny jestes.....
            • greenblack Re: VW porownac do Opla..????. 30.09.03, 18:29
              Gość portalu: kuzyn napisał(a):

> ....GB...pindolisz glupoty(wyczytane napewno w jakims szmatlawcu)........

Tzn. co uważasz za głupoty? Fakt, że istnieje Phaeton, 3-cylindrowiec, czy
              pompowtryskiwacze? To kretyńskie małe prawe lusterko montowano nawet w A8 aż do
              2001.

> Nie chcesz to nie kupuj kto cie zmusza?(jezeli masz kase oczywiscie)....

Nie potrzebuję takiego samochodu.

> Przywalanie sie do VW gdy konkurencja praktycznie nie istnieje to kupa
              smiechu.
              > .

Tak, konkurencja nie istnieje, a 307, Megane, Focusy kupują macierzyste firmy i
              wrzucają do oceanu.
              • Gość: kuzyn Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.fastres.net 30.09.03, 18:36
                ...Gdybe Opel i ford kosztowal tyle co VW to pies z kulawa noga by ich nie
                kupil.....
                A tak na marginesie zacofania to od kiedy Focus montuje dyski hamulcowe z tylu?
                O silnikach to juz nie wspomne.....
                • Gość: Edek Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 18:48
                  Ople i Fordy produkuja wprawdzie w Niemczech,ale na modle amerykanska i skladane przez Turkow,ktorych wiekszosc w tych zakladach pracuje.Te auta to dobry przyklad na amerykanski life i turecka dyscypline i porzadek.
                  Obejrzcie sobie ceny uzywanych aut typu VW,Opel i Ford takich 8 letnich.
                  VW kosztuje 59% wiecej.Czemuuuuuuu.....????
                  • greenblack Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, 30.09.03, 18:54
                    Polsce, Meksyku, Słowacji, Belgii, więc nie mów mi tu o aryjskości Ludowozów.
                    Mówię o tych sprzedawanych w Europie, bo poza tym w Chinach, Brazylii, RPA,
                    Argentynie, Tajwanie. Czy Ludowóz w Niemczech nie zatrudnia Polaków, Turków?

Pozdrawiam
                    • Gość: Edek Re: Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 19:42
                      greenblack napisał:

> Polsce, Meksyku, Słowacji, Belgii, więc nie mów mi tu o aryjskości Ludowozów.
                      > Mówię o tych sprzedawanych w Europie, bo poza tym w Chinach, Brazylii, RPA,
                      > Argentynie, Tajwanie. Czy Ludowóz w Niemczech nie zatrudnia Polaków, Turków?
                      >
                      > Pozdrawiam

Zatrudnia,ale malo.Miedzy innymi dlatego Opel i Ford sa do dupy.Mimo ze w Niemczech robione.VW z silnikiem hiszpanskim,uzywany,kosztuje mniej niz ten sam z silnikiem niemieckim.Tak to juz jest,czy chcesz czy nie chcesz.
                      Nie kupil bym nigdy VW wyprodukowanego w Polsce,mimo ze bylby tani.
                      • Gość: martynka Re: Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:06
                        A ja nigdy nie kupiła bym faszystowskiego pancerwagona, bo naprawdę nie ma się
                        czym podniecać. Samochód jak samochód.
                        Ciekawe Edek, że Ople i Forde nie są już dla Ciebie wystarczająco niemieckie,
                        Twoja logika jest zaiste imponująca - wymyślili je źli Amerykanie, robią je
                        niearyjscy Turkowie, więc choć made in D, to jednak nie są wystarczająco uber
                        alles ...
                        • Gość: Edek Re: Ludowozy składa się w Hiszpanii, Portugalii, IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 18:00
                          Gość portalu: martynka napisał(a):

> A ja nigdy nie kupiła bym faszystowskiego pancerwagona, bo naprawdę nie ma się
                          > czym podniecać. Samochód jak samochód.
                          > Ciekawe Edek, że Ople i Forde nie są już dla Ciebie wystarczająco niemieckie,
                          > Twoja logika jest zaiste imponująca - wymyślili je źli Amerykanie, robią je
                          > niearyjscy Turkowie, więc choć made in D, to jednak nie są wystarczająco uber
                          > alles ...

A gdzie ty widzisz powod ze Opel i Ford taki lichy?Mialem 6 lat Omege i Opla wiecej nie kupie.Mialem najpierw Passata.I teraz kupilem znow WV.Nigdy wiecej OPla.A Ford jeszcze gorszy.
                          Wiemy,ze USA nie produkuje juz dawno porzadnych aut.Chyba to Toyota pierwszy raz w histori USA miala w 1 polroczu najwieksza sprzedaz.Cos takiego zdaza sie w niewielu krajach,ze obca marka (mam ny mysli potentatow samochodowych)jest najlepiej ilosciowo sprzedawana.
                          A Turcy.No coz.Mieszkajacy na Zachodzie maja wyrobione zdanie o nich.Te Male Ankary,Male Istamuly tak nazywa sie dzielnice w wiekszosci zamieszkale przez Turkow).....
              • Gość: Michal Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.telia.com 30.09.03, 18:46
                Ciekawostka,na Szwecje musi byc duze prawe lusterko i ludowoz takie
                dostarcza.Zalezy od dopuszczenia,z malym niechcieli dopuscic do
                ruchu.Pzdr.Michal
                • Gość: Piotr Re: VW porownac do Opla..? Szkoda Opla IP: 2.4.STABLE* / 80.48.103.* 30.09.03, 22:59
                  Moze kiedys VW byl lepszy od Forda i Opla ale teraz jest napewno gorszy. Liczne
                  wpadki jakosciowe, niska jakosc montazu aut, bzdurne niepotrzebne inwestycje
                  (Pheaton, auto 3 L, auto 1 L).
                  Szkoda Opla by go porownywac do VW. Opel stara sie poprawiac jakosc swych
                  produktow w przeciwienstwie do VW.
                  • Gość: Edek Re: VW porownac do Opla..? Szkoda Opla IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.03, 23:33
                    Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Moze kiedys VW byl lepszy od Forda i Opla ale teraz jest napewno gorszy. Liczne
                    >
                    > wpadki jakosciowe, niska jakosc montazu aut, bzdurne niepotrzebne inwestycje
                    > (Pheaton, auto 3 L, auto 1 L).
                    > Szkoda Opla by go porownywac do VW. Opel stara sie poprawiac jakosc swych
                    > produktow w przeciwienstwie do VW.

Tak bys chcial,ale tak nie jest.Wez gazete niemiecka holenderska,szwajcarska z ogloszeniami(pomijam Zabojadow i Wlochow,bo ich na te auta nie stac i tlumacza to ich niby gorsza jakoscia,ale wiemy,bogate kraje kupuja lepsze auta) ,obejrzyj w internecie ogloszenia.
                    O cenie i jakosci auta nie decyduje jednostka,jak ty ,ale ogol.Kombinuj dalej,wymyslaj dalej ale nikogo nie przekonasz.
                    • greenblack Żeby nie było za słodko 30.09.03, 23:46
                      Volkswagen's '03 operating profit to drop 50%, paper says

Reuters / September 30, 2003

FRANKFURT (Reuters)
                      • Gość: Edek Re: Żeby nie było za słodko IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.03, 00:26
                        greenblack napisał:

> Volkswagen's '03 operating profit to drop 50%, paper says
                        >
                        > Reuters / September 30, 2003
                        >
                        > FRANKFURT (Reuters)
                    • Gość: martynka Re: VW porownac do Opla..? Szkoda Opla IP: *.lukowa7.waw.pl 02.10.03, 12:13
                      Edek, obejrzyj sobie ceny np. Alfy Romeo - do VW porównywalne.
                      Sprawdź np. A145, 146 na www.trader.pl
              • Gość: lol Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 23:46
                greenblack napisał:

> To kretyńskie małe prawe lusterko montowano nawet w A8 aż do
                >
                > 2001.
                >

zdaje sie że to genialne rozwiązanie stosował wcześniej w niektórych modelach
                Mercedes
            • tutu3000 Temu to dopiero bylo do smiechu...!!! 30.09.03, 23:23

> ....GB...pindolisz glupoty(wyczytane napewno w jakims szmatlawcu)........
              > Nie chcesz to nie kupuj kto cie zmusza?(jezeli masz kase oczywiscie)....
              > Przywalanie sie do VW gdy konkurencja praktycznie nie istnieje to kupa
              smiechu.
              > .
              > Smieszny jestes.....
              ...jak mu przy minus dwunastu zeszlej zimy w jego "cudownej czworeczce" wsrod
              licznych przechodniow / okolice rynku/ wyplynelo pare litrow oleju.Mial
              pecha,bo serwisy dopiero m-c. pozniej wzywaly klientow do siebie.silnik 1.4.
          • Gość: Kaszana Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 09:57
            greenblack napisał:

> Tak jedynie Ludowóz może forsować pompowtryskiwacze, gdy wszyscy inni już
            dawno
            >
            > zrozumieli, że to rozwiązanie ma sens jedynie w kilkunastolitrowych rzędowych
            > szóstkach; debilnie małe prawe lusterko (na szczęście już przeszłość),
            > przednionapędowy samochód luksusowy z ręczną skrzynią marki Ludowóz, którego
            > nikt nie chce kupić; dopłata za wszystko (Touran chyba zmienia ten trend); 3-
            > cylindrowy silnik. Długo by wyliczać.
            >
            >
            > Pozdrawiam

Chyba jednak Touran nie zmienia tego trendu.
            Np.siatka do bagażnika tego auta kosztuje 850 zł.Dla porównania ,analogiczna
            siatka do Mondeo kosztuje 170 zł.czyli dokładnie 5 razy mniej.
            • legal.alien Re: VW porownac do Opla..????. 01.10.03, 12:00
              A ja siatke do Tourana dostalem w standardzie.
          • Gość: martynka Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:02
            Czy to prawda że w Toranie dopłaca się za koło zapasowe??????????

A tak wogóle jaki to Golf V , co najwyżej po letkim liftingu...
            • Gość: Kaszana Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 10:10
              Gość portalu: martynka napisał(a):

> Czy to prawda że w Toranie dopłaca się za koło zapasowe??????????
              >
              > A tak wogóle jaki to Golf V , co najwyżej po letkim liftingu...
              No to po raz kolejny raz się potwierdziło,że Twoja wiedza w dziedzinie
              motoryzacji jest delikatnie mówiąc żadna.
              • Gość: martynka Re: VW porownac do Opla..????. IP: *.lukowa7.waw.pl 02.10.03, 12:18
                Kaszanko, nigdy nie aspirowałam na znafcę motoryzacji, jestem jedynie laikiem,
                który czasami coś sobie poczyta, popatrzy...ot nic.
                Info o kole zapasowaym podał mi zdesperowany kolega, który wrócił właśnie z
                serwisu gdzie naprawia swojego pancera....
                Co do G V - przecież to auto prawie wogóle się nie zmienia, podąża tylko za
                pewnymi trendami, i myślę że wiele osób przyzna , że hitoria golfa jest po
                prostu konwencjonalna i konserwatywna.
        • Gość: _ Masz rację obecnie w awaryjności nie dorównują IP: W3CACHE.VERIZONE.COM.PL:* / 172.20.6.* 01.10.03, 18:15
    • Gość: robert he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.acn.pl 30.09.03, 23:04
      • Gość: Marek Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 23:24
        Ja tam napewno bym nie kupil ludowozu :)), jest przecietny , wcale nie jest w
        dzisiejszych czasach lepszy od innych wozow , wiec jaki sens jest przeplacac ,
        jak juz mam wywalac kase to na cos w klasie bmw , alfa romeo .
        • wowo5 Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) 01.10.03, 03:37
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Ja tam napewno bym nie kupil ludowozu :)), jest przecietny , wcale nie jest w
          > dzisiejszych czasach lepszy od innych wozow , wiec jaki sens jest
          przeplacac ,
          > jak juz mam wywalac kase to na cos w klasie bmw , alfa romeo .
          Kazda nowa generacja Golfa sprzedawala sie w mniejszej ilosci egzemplazy niz
          poprzednia. Tak samo bedzie z V. VW juz sie z tym liczy. Tym nie mniej Golf to
          byc albo nie byc dla VW. Dziwie sie, ze nie bardzo przylozyli sie od strony
          stylistycznej (niewiele sie rozni od IV).
          • Gość: kuzyn Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.fastres.net 01.10.03, 04:28
            Pobozne zyczenia tych ktorych nie stac?
            A tak powaznie analizujac konkurencje to Golf znowu im odjedzie na pare lat...
            Zreszta Niemcy nie ukrywaja ze ich auta sa o generacje lepsze i kaza sobie
            placic slono(AUDI A3)........
            I taki wowo moze wymyslac bzdury a i tak ludzie kupia VW Golfa......
            • Gość: Henio Re: he he bijatyke to ja widze˛ na tym forum:-)))) IP: *.sympatico.ca 01.10.03, 04:58
              O co tu kopie kruszyc? BMW is the answer !!!
              • Gość: BMkarz Re: he he bijatyke to ja widze˛ na tym forum:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 05:51
                Yeeeeeesssssss ! Yes, yes !
            • Gość: XP Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: 213.77.31.* 01.10.03, 08:28
              W Polsce jednak bedą kupowac megany, 307, corolle, fockusy, astry i może
              dopiero na końcu golfy, najwyżej golf może być atrakcyjny ale jako samochód
              używany.
            • Gość: wiktor Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: 213.17.247.* 01.10.03, 09:03

Z ciekawośći - podaj w czym golf IV wyprzedzał konkurencję? Szyby na korbki? To
              jest odjazd na kilka lat?

beznadziejne zaślepienie!
              • Gość: martynka Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.lukowa7.waw.pl 01.10.03, 10:12
                DOkładnie, beznadziejne zaślepienie...
              • Gość: dexter Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) IP: *.rasserver.net 10.10.03, 11:24
                Kazdy patrzy na co go stac.jezdze po USA golfem 4 silnik
                2.0 ,abs ,klima.elektr.szyby,lusterka ,szyberdach,wspomaganie,cd,podgrzewane
                siedzenia,centralny zamek,alu felgi15 i wiele innych i tu to mialem prawie w
                opciipodstawowej.wiec mierz wyzej
            • przemo_c Re: he he bijatyke to ja widzę na tym forum:-)))) 02.10.03, 09:54
              Generacje lepsze??!! Stary, pracujesz dla VW?? Nie mieszaj Audi do VW, bo
              możnaby jeszcze wmieszać w to Skodę i już tak różowo nie będzie...

A tak już na poważnie, Golf i reszta VW wyglądają jak ubodzy krewni pozostałej
              czołówki samochodowej... Nie będę się o stronie rozwiązań technicznych
              wypowiadał, ale o tym, co widać... Widać dobrą, solidną, niemiecką robotę (bez
              żadnego polotu)... Dobre solidne czołgi... I tyle...
    • Gość: syfon Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.radom.pilickanet.pl 01.10.03, 11:53
      a ja jeżdzę III i szczególnie nie narzekam, ale diabli mnie biorą, bo
      rzeczywiście nie spodziewam się po V żadnych rewelacji, za to ceny trójek
      znacznie spadną, co mnie wcale nie cieszy, mimo że jeszcze nie mam ochoty
      sprzedawać.
      • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 15:17
        Czy sa jakies rewelacje to ty bedziesz wiedzial za osiem-dziesiec lat.....jak
        V bedzie taka stara jak dzisiaj III....
        • Gość: syfon Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.radom.pilickanet.pl 01.10.03, 15:44
          A moja III ma dopiero 8 lat, to tzw przejściówka i wcale nie jej wiek mnie
          martwi, tylko to, że cena zleci na łeb, bo sobie wynalazcy z VW wynależli V.
          Szkoda, bo Golf III to b. dobry samochodzik, bez wątpienia lepszy niż IV, a o
          ile tańszy, nie? czytaj uważnie o czym się tu pisze.
        • Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 15:45

Kuzynie drogi, czy możesz w końcu napisać czym golf IV wyprzedzał o kilka lat
          konkurencję? Ciekawość mnie zżera..
          • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 15:51
            .....sie masz wiktor.......
            Na durne pytanie nie odpowiadam.......
            Idz w slady GB i poszukaj w jakims szmatlawcu.....
            • Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 16:08

Witam,
              To nie głupie pytanie, tylko cytat z Twojego wywodu kilka postów wyżej. To jak,
              tak sobie rzucasz hasło, a później że głupie pytanie?

A może odpowiedź jest oczywista - tylko ja nie mogę znaleźć tego kopniaka jaki
              dał motoryzacji VW wypuszczając golfa 4?
              • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:13
                ....wiktor.......rozumowanie twoje jest na poziomie dziecka z przedszkola....
                Nie lubisz VW.......ok......to moge zrozumiec ale ze to kiepska bryka to trzeba
                miec morde jak dupa by twierdzic takie bzdury.......
                • Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 16:17

Zaraz, zaraz - nigdzie nie napisałem, że to kiepska fura, ani że nie lubie
                  ludowozów!
                  Proszę tylko o podanie faktów - W CZYM GOLF 4 WYPRZEDZIŁ KONKURENCJE - bo
                  napisałeś "że golf znowu odjedzie konkurencji na parę lat..."

Golf 1 - owszem, odjechał...i mam wrażenie że to koniec:)
                  • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:27
                    Widzisz wiktor......chetnie bym wpadl z toba w polemike o silnikach
                    (np.legendarny 1.9TDI)itp. ......ale szybko ten watek "osrano" by przez ludzi
                    negatywnie nastawionych do wyrobow made in Niemcy.......
                    Ja lubie dobre auta i tak sie sklada ze Niemieckie sa generalnie o jedna
                    generacje do przodu......
                    Wiec poszukaj sobie w internecie sam........
                    • Gość: wiktor Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: 213.17.247.* 01.10.03, 16:30

Rozumiem Cię, kuzyn. Brak argumentów.
                      Dzięki za "dyskusję":) Nie omieszkam poszukać w internecie:) ale szukałem już
                      trochę nie tylko w necie, ale też jako właściciel paru aut:)

Wiktor
                      • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:34
                        ...wiktor.....
                        I po co te "wstawki" o argumentach.......
                        Pozegnajmy sie kulturalnie bez docinek ze wsi.......

Kuzyn
                      • Gość: Niknejm Do Wiktora i Martynki IP: 5.3.1R* / *.pg.com 01.10.03, 18:05
                        Gość portalu: wiktor napisał(a):

> Rozumiem Cię, kuzyn. Brak argumentów.
                        > Dzięki za "dyskusję":) Nie omieszkam poszukać w internecie:) ale szukałem już
                        > trochę nie tylko w necie, ale też jako właściciel paru aut:)

Niestety, moja dyskusja z kuzynem też sprowadziła się do podobnej konkluzji: on
                        wie, ale nie powie, bo mu się nie chce :-) Dlaczego VW jest the best a
                        np. 'japońce' do bani? Bo... tak powiedział kuzyn. :-)))
                        I zgadzam się z Martynką - zaślepienie graniczące z pomrocznością jasną :-))

Pzdr
                        Niknejm
                    • greenblack Re: Bijatyka o VW GolfaV 01.10.03, 16:31

> Widzisz wiktor......chetnie bym wpadl z toba w polemike o silnikach
                      > (np.legendarny 1.9TDI)itp.

W Golfie 5 na początku nie było nawet pompowtryskiwaczy, a TDI na pewno nie
                      debiutował w Golfie 5. Alfa 156 również z 1997 to dopiero rewolucyjny samochód:
                      Commmon Rail, drive-by-wire, Selespeed.
                      • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:35
                        ...GB........dyskusja byla o IV......
                        • greenblack Re: Bijatyka o VW GolfaV 01.10.03, 16:38
                          Rzeczywiście, ale to nie zmienia tego, co napisałem.
                          • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 16:49
                            ...GB.....jak sie klepie Pande 20-cia i wiecej lat i bankructwo zaglada w oczy
                            to sie robi wszystko by przetrwac.......
                            Automat jest wyrobem japonskiej firmy(nazwy nie pamietam)....silnik z
                            bezposrednim wtryskiem(mowia ze wloski)z powodu braku nakladow na rozwoj
                            kupiono od Niemcow.......Wiec o czym my mowimy.....
                            • franek-b Re: Bijatyka o VW GolfaV 01.10.03, 18:13

> Automat jest wyrobem japonskiej firmy(nazwy nie pamietam)....silnik z
                              > bezposrednim wtryskiem(mowia ze wloski)z powodu braku nakladow na rozwoj
                              > kupiono od Niemcow.......Wiec o czym my mowimy.....

automat jest wloski (psuje sie to podobno niemilosiernie tak swoja droga)
                              troche Ci sie pomieszalo Kuzyn, common rail akurat wymyslili wlosi i potem
                              sprzedali boschowi. gdzies dzwoni, nie wiadomo gdzie... ciekawe dlaczego bmw,
                              mercedes ma w swoich autach CR a nie pompowtryskiwacze... pewnie nie sa
                              prawdziwymi aryjczykami.
                              Kuzyn a widziales nowa 5 na zywo chociaz?
                              • Gość: kuzyn Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.fastres.net 01.10.03, 18:37
                                ...Tak sie rozmawia z....np.frankiem-b.......
                                I stalo sie.......jestem przeciwnikiem Niemieckich aut!!!!!!
                                ...franek........szkoda mi cie....
                                • wowo5 Re: Bijatyka o VW GolfaV 02.10.03, 02:50
                                  Masz racje Kuzyn - Golf V to arcydzielo motoryzacji. Po prostu nie ma sobie
                                  rownych. Ludzie beda swoje Rollsy, Lexusy, Jaguary, Ferrari, itp. oddawac za
                                  darmo juz wkrotce. Golf to dopiero maszyna.
                    • przemo_c Re: Bijatyka o VW GolfaV 02.10.03, 09:57
                      Kuzynie...

Mam BMW (czyli zrobione raczej in Germany), ale do VW podchodzę jak do starego
                      (stylistycznie) dobrze zachowanego niemieckiego produktu... Ładny, szary i
                      nijaki... Czyli doskonale niemiecki...
    • herr_bart_nick Re: Bijatyka o VW GolfaV 02.10.03, 09:44
      kuzynie - zobacz pls stronę VW w Polsce znajdź Golf IV (np. Basis albo jeśli
      wolisz Highline) i zobacz na wyposażenienie jakie dostaniesz oraz odpowidającą
      mu cenę. potem porównaj to sobie z takim samym modelem oferowanym w Niemczech i
      wtedy zobaczysz o czym tu się na forum rozmawia. ten postęp motoryzacyjny w VW
      to szyby na korby i 2xairbag (jak w lepszym Seicento). i nie myśl, że głosy na
      forum to zazdrość z powodu braku kasy - to jes głos rozsądku - bo za co taka
      cena, za bezpieczeństwo :-)) no bo nie za nowoczesne wyposażenie - to jest kasa
      za legendę, która się kończy. W Niemczech powiadają - jak ktoś nie wie jaki ma
      kupić samochód, to kupuje Golfa (tylko to jest trochę inny Golf niż ten w PL).
      btw - jeszcze niedawno 1240 zł za boczne poduszki (w opcji) w Passacie Highline
      to już chyba śmiech na sali oraz kilkaset PLN za tylne elektryczne szyby w Audi
      A4 - czy to nie wystarczy. Wysiądź czasami z VW i rozejrzyj się po ulicach -
      okupacja się skończyła - dzień dobry!
      pozdrawiam
    • Gość: Kec Re: Bijatyka o VW GolfaV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 15:08
      Bijatyka owszem - ale tylko na papierze.
      To nic innego jak marketing.
      Próbuje się stworzyć wrażenie zainteresowania klienteli,
      że wszyscy pragną nowego golfa.
      Zbyt wiele zależy od sprzedaży tego modelu,
      w zasadzie jest to być albo nie być VW.
      Jeszcze raz powtarzam:
      TO TYLKO MARKETING
      • Gość: ajk Bezpieczenstwo w VW ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 15:57
        skoro vw jest tak do przodu technologicznie przed konkurencja (jak to bylo
        pare razy zaznaczane) to czemu tak marnie u nich z bezpieczenstwem? wystarczy
        porownac Turana ze Scenic 2 bo w koncu weszly na rynek mniej wiecej w tym
        samym czasie!
        Moim zdniame VW zawdziecz swoja popularnosc mitowi o nieawaryjnosci bo pod
        kazdym innym wzgledem francuzi i japonczycy sa lepsi !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka