Dodaj do ulubionych

Magnez który najbardziej się opłaca?

07.11.10, 10:04
Który magnez najbardziej się opłaca kupować i brać? Jest go od groma i jeszcze trochę, a cenowo tak samo. Kiedyś któraś z Was pisała, że zamiast 25zł płaci 7zł za taki sam magnez tylko innego producenta. Niestety nie podzieliła się informacją jaki to jest. Może się podzielimy informacjami który magnez warto łykać?wink
Obserwuj wątek
    • jamajka79 Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 07.11.10, 10:53
      Magnez to magnez. W aptece prosisz o najtanszy. Ja ostatnio kupowałam teściowej za 5zl 60 tabletek, niestety nie pamietam nazwy.
      • anna-w Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 07.11.10, 11:10
        filomag b6
      • jagoda_pl Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 07.11.10, 12:08
        Niestety nie. Pouczono mnie kiedyś w aptece, że bez witaminy B6 w ogóle się nie wchłania.
        • dorek3 Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 08.11.10, 11:47
          Do kitu sa równiez nieorganiczne sole magnezowe. Szukajcie połączeń typu asparaginian magnezu.
      • ofelia1982 Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 10.11.10, 10:42
        Nieprawda, że magnez to magnez.
        Możesz kupić magnez za 7zł za 30 tabletek, ale z tak małym stężeniem, że trzeba brać 2 tabletki dziennie - więc starcza na 15 dni tylko. Do tego ta witamina B6, bez której magnez się nie wchłania..
    • nvv Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 07.11.10, 11:14
      Nie wiem jak z cenami i nie wiem który najbardziej się opłaca pod względem najlepszego stosunku przyswajalności i zawartości magnezu, do niskiej ceny
      • dorek3 Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 08.11.10, 11:50
        Czyżby reklama Magnefaru? Z abstraktu jasno wynika że należy szukać połaczeń z aminokwasami lub rzeczonego cytrynianu. Dla tych co coś jeszcze z chemii pamietają-to co przyłaczone do magnezu pojwinno być jak najdłuzsze i najbardziej rozbudowane.
        Ale zgoda co do tego że wszelkie tlenki sa do bani.
    • przeciwcialo Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 07.11.10, 12:07
      Gorzka czekolada 70% albo solidne kakao. Powaznie. Mój mąż borykający się z niedoborami odkąd przestał łykac magnez w tabletkach a popijac gorzkie kakao i pogdyzac gorzka czekoladę przestał miec problemy. Nie przytył tez bo to akurat produkty nietuczące.
      • anetapzn Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 08.11.10, 13:15
        Ja uzywam od kilku lat MagnefaruB6, oszczedzanie oszczędzaniem, ale nie dosc, ze liczy się dawka magnezu w 1 tabletce, a poza tym przyswajalność. Mnie tez lekarz kiedyś pouczył, ze bez B6 nie wchłania sie magnez. Kal trafie Magnefar w promocji kupuję 3-4 opakowania i mam na zapas. Moze nei ejst to super tani specyfik, ale uważam, zę warto.
        • meys Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 08.11.10, 21:24
          Źle się wyraziłam. Wiadomo, że nie najtańszy tylko żeby był dobrze przyswajalny przez organizm. I jak da radę cenowo żeby nie rujnował kieszeni wink
          Czekolady gorzkiej nie lubię i raczej do ust nie wezmę i generalnie nie przepadam za słodkościami.
          Dziękuję i może czekam dalej wink
          • wiatro-dmorza Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 09.11.10, 07:57
            Sporo magnezu zawierają pestki dyni. Zdrowe i nieprzesadnie drogie coś ok 5 zł w biedronie smile
          • myszmusia Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 09.11.10, 08:01
            jak nie lubisz czekolady to na przykład
            magnez jest w pestkach dyni (520 mg), natce pietruszki (291 mg), soi (250 mg), kakao (420 mg), kaszy gryczanej (218 mg), orzechach włoskich (150 mg), białej fasoli (170 mg), jabłkach ze skórką (100 mg). Dzienna porcja magnezu dla osób dorosłych wynosi 300-400 mg.
    • anetapzn Promocja w doz 09.11.10, 09:39
      Wzięłam dzisiaj ulotkę z apteki dbam o zdrowie i do końca listopada mają promocję- Magnez MagneStrong B6 30 tabletek za 1,99zł. Cena wiecej niz bardzo atrakcyjna. Czy ktos może ten magnez używał?

Z kolei MG500B6 50 tabletek za 6,49zł.

Blumag- Magnez + Wit. B6 1 kapsułka podobno dziennie= 100% dziennego zapotrzebowania 30 kapsułek 9,49zł.

• babiloniaa Re: Promocja w doz 09.11.10, 13:45
        Dzieki, skorzystam a potem opisz e efekty smile
        • trisonly Re: Promocja w doz 09.11.10, 15:01
          Rzeczywiście oprócz ceny sprawdź ilość mg w tabletce i ile tych tabletek trzeba przyjmować. Bo nie sposób kupić 30 tabletek za 2 zł, skoro dziennie musisz przyjmować ich 6!
    • astrum-on-line Re: Magnez który najbardziej się opłaca? 10.11.10, 15:42
      Asmag b6. Dawno temu polecony przez lekarkę, pewnie szczerze, bo przedstawiciele medycznie po przychodniach jeszcze nie łazili. Piję sporo kawy i po zachowaniu serca czuję, kiedy pojawia się problem z brakiem magnezu. Po zażyciu kilku tabletek wszystko przechodzi. Tani nie jest, około 7 zł za 50 tabletek, i dobrze brać 2 - 3 dziennie (w przypadku niedoboru). Moim zdaniem jest bardzo skuteczny. Dobra też jest Muszynianka, około 2,2 za 1,5 litra. Tanie to nie jest, ale na własnym zdrowiu oszczędzać nie będę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka