basienka-the-best
02.03.11, 18:55
Witajcie
Sytuacja w moich finansach zmusza mnie do lekkiego zaciśnięcia pasa i świadomych wydatków.
To, na co wydawałam pieniądze najmniej rozsądnie to szeroko rozumiana rozrywka. Pytanie do Was, którzy oszczędzacie z powodzeniem - jak zaoszczędzić na rozrywce, jednocześnie nie zamykając się w czterech ścianach domu czy na domówkach ze znajomymi przy najtańszym piwie? Oczywiście przerysowuję, ale...
Pierwsze pomysły, które przychodzą mi do głowy:
1. Książki z biblioteki (choć na pewno nie powstrzymam się od kupna niektórych pozycji)
2. Kino i pizza- środy z Orange - w rodzinie jest taki numer, sms kosztuje 20 gr, a kupuje się dwa bilety w cenie jednego, można też pokazać sms w pizza hut i dostać dwie pizze w cenie jednej
3. Filmy kupowane przez SMS za kilka złotych ma się dostęp do filmu na np. 24 h (można umówić się ze znajomymi, którzy mają większy telewizor na wieczory z filmem, wtedy na zmianę można opłacać film)
Ale co z teatrem, czasem chciałoby się pójść na basen, wyjść do restauracji... Co polecacie? Jak najtaniej spędzić miło czas, żeby nie czuć się winnym myśląc o stanie konta?