Dodaj do ulubionych

Tania pościel.

28.03.11, 14:23
Moja pościel wymaga uzupełnienia i rozglądam się za nową.Głównie szukam a allegro i zauważyłam,że ceny pościeli są zaskakująco niskie.Za komplet można zapłacić już od 11 zł.I zastanawiam się ile taka pościel jest warta i jak długo zachowa wygląd.
Chodzi mi np.o cos takiego:
allegro.pl/wyprzedaz-duzy-wybor-poscieli-bawelnianej-160x200-i1509803208.html?source=oo
Czy ktoś miał doświadczenia z taką pościelą?Czy może dac więcej i być pewnym jakości.Czy zawsze niska cena równa się iska jakość.Przyznam,że cena kusi,ale jakoś nieufa jestem i jeśli po miesiącu miałabym wyrzucić taka pościel to wolałabym zapłacic więcej.
Bardzo prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • arabika_1 Re: Tania pościel. 28.03.11, 14:26
      Ja się za bardzo nie znam ale chyba bawełna bawełnie nie równa. Ja kupiłam dziecku na allegro (fakt, jest piękna) pościel z bawełny, ale ta bawełna jest jakaś sztywna, ciężko się prasuje i niestety moje dziecko za nic nie chce w tej pościeli spać.Co z tego że ładna i dosyć tania skoro leży w szafie?
    • aurinko Re: Tania pościel. 28.03.11, 14:33
      Ja bym nie ryzykowała. Przefiltruj komentarze, można w neutralnych poczytać że to nie jest 100% bawełna. Mam jeden komplet pościeli, która miała być z bawełny (inny producent) ale okazało się, że jest to jakaś mieszanka ometkowana jako bawełna (podobnie jak chińskie koszule nocne na bazarku) i nawet na ścierki się nie nadaje.
      Jeśli szukasz taniej bawełnianej pościeli to popatrz u producenta pościeli "Świt" może znajdziesz coś dla siebie allegro.pl/show_user.php?uid=6663731 ale uprzedzam, oni z kolei mają dość grubą bawełnę i jak pościel się przesuszy to ciężko prasować (ew. prasować pod parą). Ale zamówić możesz, nic nie tracisz - można oddać nieużywaną pościel a oni zwracają pieniądze razem z kosztami przesyłki.
      • nelamela Re: Tania pościel. 28.03.11, 14:59
        U mnie na rynku sprzedaja takie komplety za okolo 20 zlotych.Kiedys tez sie skusilam bo za taka cene?Niestety ta posciel jest bardzo cienka w porownaniu z normalna sklepowa posciela no i spiera sie bardzo szybko.Wiec szalu nie ma.Owszem uzywam jej nadal pomimo ze nie jest juz niebieska jak na poczatku ale na pewno nie kupilabym jej ponownie.U mnie posciel sluzy na kilka lat a ta nie wiem czy jeszcze rok wytrzyma.Pozdrawiam.
    • deelux Re: Tania pościel. 28.03.11, 15:11
      Taka pościel to nie żadna bawełna tylko poliester, który nie przepuszcza powietrza. Po 2-3 nocach zaczyna poprostu śmierdzieć. Wg mnie szkoda na to nawet tych 11 zł. Lepiej dołożyć i kupić coś trwalszego i lepszej jakości. Pościeli w końcu nie wymieniasz co pół roku.
      • agus21075 Re: Tania pościel. 28.03.11, 20:11
        ale ta posciel nie kosztuje 11zl. przeciez za darmo jej nie wysylaja
    • amandaas Re: Tania pościel. 28.03.11, 15:28
      Też nie polecam. Kiedyś kupiłam w ikei taką za 39 zł (normalnie kosztują około 79) i po 2praniach materiał zaczął się dosłownie rozchodzić w dłoniach, potem poszły szwy i do kosza;/
      • myszka_84 Re: Tania pościel. 28.03.11, 15:46
        ja kupuję tylko z kory bo prasować tego się nie prasuje, za komplet kołdra 200x220 + 2 poduszki i 2 tzw. jaśki mniej niż 100zł to promocja, ale wiem że ona mi się nie rozleci zaraz, mam 4 zmiany, zmieniam średnio raz w miesiącu, mam je od 3 lat i nic się z nimi nie dzieje.
        te kupowane w marketach za połowę tej ceny wyglądają jak sito, świat przez nie widać, kolory zaraz się spierają i ogólnie są do d...
        • linn_linn Re: Tania pościel. 28.03.11, 15:48
          Raz w miesiacu?
          • sylwiam_m do linn_linn 28.03.11, 16:36
            Ten fascynujący temat już był.
            forum.gazeta.pl/forum/w,20012,103725712,,Jak_czesto_zmieniacie_posciel_.html?v=2
            Teraz rozmawiamy JAKOŚCI pościeli.
    • ladyjm Re: Tania pościel. 28.03.11, 16:02
      obawiam sie, ze to jakis szmelc. co pisza w komentarzach?
      osobiscie polecam jysk i Ikea.
    • zosia711 Re: Tania pościel. 28.03.11, 16:30
      kiedys dostałam taka posciel od teściowej (kupiła raczej na rynku)
      okropnie cienka, pofarbowała mi poduszki i kołdrę, po 2-3 praniach materiał zaczął sie rozchodzic... nie polecam
      poza tym obawiam sie barwników w tak tanich rzeczach...
      osobiscie najbardziej lubię z bawelny satynowej, też czekaja mnie zakupy przynajmniej jednego kompletu...
    • sylwiam_m Re: Tania pościel. 28.03.11, 16:38
      Kiedyś dostałam taką nie w 100% bawełnianą.Nie da się w niej spać, elektryzuje się i strasznie się w niej pocisz.
      • korniz Re: Tania pościel. 28.03.11, 19:36
        polecam z jysk ,czesto sa promocje.Ręczniki też polecam.
    • kitkat22 Re: Tania pościel. 28.03.11, 19:56
      kiedyś się skusiłam i kupiłam aż 3 komplety i śmiało mogę powiedzieć że to złudna oszczędność, teraz kupuję lub dokupuję tylko z 2 firm TAC i Andropol. drogie ale sprawdzone i na lata.
      • reni_78 Re: Tania pościel. 11.04.11, 12:24

potwierdzam -> złudna oszczędność

ja się tak nacięłam na promocję bawełnianych prześcieradeł po 9,90
        kobity się kłębiły, więc i ja na zasadzie tłumu wzięłam dwa
        były cieniutkie jak pajęczynka, ale solidnie naciągnięte na śnieżnobiałą tekturę
        już przy pierwszym praniu zmechaciły się okrutnie i poprzecierały
        porwałam je na ściereczki, ale nawet w tej formie się nie sprawdziły
    • johana75 Re: Tania pościel. 28.03.11, 21:38
      Nie wiem jak ta zalinkowana przez ciebie bo nie kupiłabym jej (nie podoba mi się wzornicwo, ale to rzecz gustu).
      Mogę ci polecić pościel z Lidla (bawełna) mam ją od kilku, niedawno dokupiłam jeszcze drugi komplet do sypialni. Mają zawsze w 2 rozmiarach i jakośc dobra kosztuje ok 55zł.Ja zawsze muszę kupować podwójnie, bo mamy 2 kołdry wink
    • klaipio Re: Tania pościel. 28.03.11, 21:56
      Ja bym tego nie kupiła, dodaj przesyłkę i masz już 26 zł, dołożysz trochę i kupisz coś lepszego. Ja polecam satynę bawełnianą.
    • jolinka102 Re: Tania pościel. 28.03.11, 23:02
      Ja kiedys zamawialam posciel u tego sprzedajacego:
      allegro.pl/z-posciel-bawelniana-160x200-teraz-taniej-i1518745913.html
      naprawde super jakos tylko, ze to bylo jakies 2 czy 3 lata temu no i cena byla ok 40 zl za komplet poscieli. Wlasnie rozgladam sie za kolejnymi kompletami i zajrzalam do tego sprzedajacego ponownie no i widze, ze ceny znacznie nizsze ale i troche ludzi narzeka na jakosc.
      W sumie to chyba zaryzykuje kupie jedna i sprawdze czy jakosc ta sama co sprzed lat czy jakis bubel.
    • meggi79 Re: Tania pościel. 28.03.11, 23:13
      Ja kiedyś kupiłam pościel z kory na allegro. Też cena była niska, itd. ale po dwóch praniach zaczęła się rozchodzić. Albo była już wiekowa (choć nieużywana, nowa, oryginalnie zapakowana), albo słaba jakość.
      • lawia77 Re: Tania pościel. 30.03.11, 09:22
        niestety jeśli chcesz mieć dobrą pościel to musisz za nią zapłacić
        osobiście uwielbiam adamaszek (nie mylić z adamaszkiem weneckim), który jest piękny i niezniszczalny na allegro też taką można dostać (ostatnio kupywałam sprzedwca nazywał się jakoś DANTEX) już po samej wadze paczki wiedziałam ze to nie lipa - bawełna jest po prostu ciężką i gęsta określa się to w gramaturze, adamaszek mój ma np 160 g na m2, w grę wchodzi jeszcze Estella i Andropol (satyna bawełniana)

Osobiście uważam ze to nie są częste zakupy więc warto zainwestować w najwyższą jakość.
    • nadobrysen Re: Tania pościel. 11.04.11, 09:09
      Ja polecam pościel od nich, mają niedrogo i całkiem przyzwoitą.
      allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=20858541
      • b-b1 Re: Tania pościel. 11.04.11, 11:49
        Kupuje pościel z kory z Bielawy. Ceny nie są powalające(ok 60zł), gramatura dośc dobra140gr/m2, są niezniszczalne.
      • kaboom78 Re: Tania pościel. 11.04.11, 17:28
        Szkoda, że to autoreklama...
      • sylvie08 Re: Tania pościel. 11.04.11, 20:58
        Nadobrysen, dlaczego piszesz "od ich" zamiast "od siebie"?
        • only_marcopol Re: Tania pościel. 15.04.11, 09:37
          Ja kupuję tylko satynę bawełnianą i to tylko z andropolu
          to mój ostatni nabytek
          allegro.pl/andropol-posciel-satyna-220x200-17805-1-promocja-i1472895425.html jestem mega zadowolona super jakość i super się śpi
          Tania nie jest ale kupiłam kiedyś taką za 20 zł teściowa mnie namówiła - wyrzuciłam ją po pierwszym założeniu - nie dość ze straszna tandeta to jeszcze zafarbowała mi prześcieradło i piżamy - masakra
          Nigdy wiecej taniej tandety

Zresztą ja wyznaje zasade - chytry dwa razy traci - bo to się spradza w zyciu
        • nadobrysen Re: Tania pościel. 26.04.11, 09:22
          sylvie08 napisała:

> Nadobrysen, dlaczego piszesz "od ich" zamiast "od siebie"?
          Bo to nie tylko do mnie wink są też "oni"
          Pozdrawiam.
    • stokrotka43210 Re: Tania pościel. 13.04.18, 21:19
      Najlepsze pościele z bawełny egipskiej czesankowej i największy wybór jest na Ursynowie w Warszawie al.KEN 94 lok.2 Selene Materace vis a vis kościoła z czerwonej cegły (Metro Stokłosy). Jest szwajcarska satyna, mako-satyna i jeresy. Polecam!!!
    • anapaa Re: Tania pościel. 04.05.18, 08:44
      A ja kupuję w Jysk i nie narzekam na jakość - jasne, z czasem się spiera, mecheci i tak dalej, ale poscieli się na całe życie nie kupuje smile
      • siata2 Re: Tania pościel. 08.05.18, 22:17
        Ja kupiłam kiedyś w Tchibo, z bawełny satynowej i mam wrażenie, ze to pościel właśnie na całe życie. Mam ją już 6 lat i nadal cała i pięknie wygląda. Jest w kolorze czarnym (jednolita) i nie widzę żeby tej czerni jakkolwiek ubywało...
        • anapaa Re: Tania pościel. 11.05.18, 11:59
          czasem miejsca nieoczekiwane są najlepsze wink mam tak kiedyś przypadkowo kupione w pepco jakieś ręczniki - są jużod dawna, kolor nie blaknie, nie sypie się nic z nich - i nie dałam za nie dużo, a kiedyś kupiłam jakiejś znanej marki za nie wiem jakie pieniądze, ale duże - i już dawno są w koszu.

wszystko zależy - to samo z poścelą
    • znudzona_japonistka Re: Tania pościel. 04.05.18, 09:30
      Jeśli mogę to się podłączę z moim pytaniem, bo podobne - a czy któraś z Was korzystała z lnianej pościeli z Ikei? Nie oszukana jest?
      • alpepe Re: Tania pościel. 09.05.18, 13:08
        Ja nie, ale jak polujesz na len, to hm home ma też lniane pościele, klasyczne, a akurat pościel z hm, tylko zwykłą, mam i jestem szalenie zadowolona z jakości.
        • znudzona_japonistka Re: Tania pościel. 11.05.18, 10:21
          Ładne te rzeczy z H&M, faktycznie. W ogóle nie pomyślałam, ze oni mogą sprzedawać tekstylia domowe, ale jestem nie na czasie. XD
    • lydia_deetz Re: Tania pościel. 09.05.18, 09:14
      Co jakiś czas w Home and You jest promocja- druga rzecz za 10 zł; więc za 100-150 zł można mieć dwa fajne jakościowo komplety z bawełny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka