Dodaj do ulubionych

Kupno nowej komórki

09.06.12, 14:20
Muszę kupić nową komórkę, bo stara już całkiem wysiadła. Do tej pory używałam Nokii na kartę w t-mobile (bardzo stary już w tej chwili aparat), który służył jedynie do dzwonienia i wysyłania smsów, ewentualnie jako budzik. Zastanawiam się teraz jaki model kupić. Chodzi mi raczej o najprostszy aparat. Czy polecacie jakiś konkretny model, który się nie psuje (nawet na wiele lat)?
Jeszcze jedno czy używacie aparatów fotograficznych w telefonie? Bo ja w starej komórce nie mam i nie wiem czy warto więcej wydać na telefon z aparatem fotograficznym? Do czego może się przydać taki aparat w telefonie?, bo podobno zdjęcia na nim wychodzą bardzo nieostre.
Obserwuj wątek
    • jamesonwhiskey Re: Kupno nowej komórki 09.06.12, 17:30
      www.flickr.com/groups/73532194@N00/
      tu sobie mozesz popatrzec na nie ostre zdjecia robione telefonem
      • bluelilu Re: Kupno nowej komórki 11.06.12, 13:46
        Popytałam już w okolicznych sklepach o komórki i ich ceny i dowiedziałam się , że przyzwoicie robią zdjęcia komórki, które mają przynajmniej 2 mega piksele, a te które mają mniej nie warto kupować. Jeżeli nie jestem wymagająca , a telefon ma służyć głównie do dzwonienia i SMSowanie , to najlepiej kupić najprostszy model komórki, który będzie służył najdłużej, bo im więcej ma funkcji jakaś komórka , to tym szybciej się popsuje (jak mówi znane przysłowie "co jest do wszystkiego jest do niczego"smile). Powiedział nawet , że model Nokii C1-01 , który ma w sklepie za 180 zł może służyć nawet 10 lat , a te droższe może 2 do 5 lat.
        Ja wciąż się zastanawiam , którą kupić , bo ten model C1-01 z Nokii nie jest zbyt ładnysmile. Jeżeli mam mieć komórkę na dziesięć lat to musi mi się podobać.
        • malwina.113 Re: Kupno nowej komórki 11.06.12, 14:01
          ja mam stara nokie, była tania, wyglada nie zaciekawie, ale baterie ponad tydzien trzymają, mam ja ponad 6 lat i nic nie wskazuje na to by miala sie popsuc, ale dzwonki ma nie zaciekwe, dzwiek pobudki tragiczny (bradzo głosny, nie można ściszyć)- to co mi najbardziej w niej przeszkadza...

myslałam, by kupiuc cos droższego, bo wtedy dzwieki przyjemniejsze, ale moze faktycznie taka mi kolejne 6 lat nie posłuży bo oprócz tych przyjemniejszych dziwięków bedze maila inne funkcje, a jak cos do wszystkiego... i pewnie tygodnia bez ładowania nie wytrzyma

kiedys mialam samsunga byłam bardzo zadowlona, ale popsuł sie po 2 latach
    • malwina.113 Re: Kupno nowej komórki 09.06.12, 17:32
      według mnie nie kupi sie teraz dobrego telefonu który bedzie tylko do rozmów i smsów, jesli chcesz dobry telefon to niestety musisz sie liczyc z tym ze takie od razu mają aparat i inne gadzety

jak jakis czas temu zastanawialam sie nad zmiana telefonu to okazało sie ze za taki z którego byłabym zadowlona musiałaby wydac ok 1000 zł (tez mam na karte)
    • quri3 Re: Kupno nowej komórki 09.06.12, 18:37
      Z tanich Nokii, to linia Nokia Asha. Z pancernych telefonów, to Samusng Solid. A poza tym wszystko zależy do czego chcesz go używać. Wybór jest ogromny.
    • milka_jogurtowa Re: Kupno nowej komórki 09.06.12, 19:24
      Zdjęcia są nie najlepszej jakości no ale jest komfort ze mozesz w kazdej chwili cos sfotografowac jesli cos sie dzieje, a aparatu nie nosisz zwykle ze soba.
      Wydaje mi sie ze telefonow bez aparatow juz nie produkuja?
      Ze swej strony nie polecam aparatow w Iphone, mam teraz i zdjecia robi o wiele gorszej jakosci niz zwykly LG ktory mialam wczesniej ;-(
      • grosikowa Re: Kupno nowej komórki 10.06.12, 10:14
        Ja używam aparatu do klikania cen zamiast zapisywać, dla mnie to wygoda. Telefony kupuję zwykle używane (allegro) i do tej pory raczej trafiali się uczciwi sprzedawcy.
        • verdana Re: Kupno nowej komórki 10.06.12, 13:54
          www.mgsm.pl/pl/katalog/alcatel/ot808/Alcatel-OT-808.html
          Bardzo, bardzo polecam ten aparat (ja mam srebrny, nie różowy). Zdjecia robi średnie, to fakt, ale rewelacyjnie łączy się z Internetem, ma wyjątkowo przyjazne oprogramowanie, świwtny kalendarz. No i się nie psuje - i córka i mama mają takie same i wszystkie jesteśmy zadowolone.
          No i cena 283 zł nie porażasmile
      • jop Re: Kupno nowej komórki 10.06.12, 19:20
        Odkąd mam Nokię Lumia 800, przestałam robić zdjęcia starą cyfrówką, bo telefon robi lepsze. (No ale ten telefon akurat jest szczególnie wypasiony pod tym względem).
    • johana75 Re: Kupno nowej komórki 10.06.12, 19:48
      bluelilu napisała:

> Muszę kupić nową komórkę, bo stara już całkiem wysiadła. Do tej pory używałam N
      > okii na kartę w t-mobile (bardzo stary już w tej chwili aparat), który służył j
      > edynie do dzwonienia i wysyłania smsów, ewentualnie jako budzik.

Masz rację ja tez preferuje takie telefony , bo np. internet mi nie jest potrzebny. Zdjęcia czasami pstrykne, jak nie mam akurat aparatu przy sobie. Moja Nokia robi lepsze fotki od poprzedniej starej nokii. Poza tym dzwonie i wysyłam sms-y.
      Niestety mam telefon z aparatem i wejciem do neta, bo ciężko dostac inny czy jest trwały to nie wiem. Wiem ze baterie ma do bani bo poprzednia Nokia wytrzymuje dłużej *uzywam jej na innym numerze.
      teraz szukam tel. dla dziecka i popatrzyłam na Solida, chyba kupie mojemu roztrzepanemu dziecku, jako tel. w mixie. Kosztuje mnie wtedy ok 50 zł na 30 miesiecy doładowań.
    • solejrolia Re: Kupno nowej komórki 10.06.12, 20:11
      nie lubię telefonów dotykowych, nie sprawdzają mi się,
      ponieważ nie muszę mieć tych wszystkich bajerów, to chętniej i z większą przyjemnością korzystam z klasycznych telefonów np nokia E52- fajny i prosty telefon, elegancki. i cenowo mocno stoi cały czas.
      • xxxtabxxx Re: Kupno nowej komórki 10.06.12, 20:19
        Ja mam Nokię E51 od kilku lat, ta komórka (odpukać) jest pancerna - spadła mi chyba z milion razy (z różnej wysokości), raz się nawet utopiła w toalecie i dalej działa bez zarzutu. Nie ma za dużo bajerów, ale jako telefon do dzwonienia sprawdza się super.
        • naturella Re: Kupno nowej komórki 11.06.12, 13:48
          Ja chciałam tylko sprostować, że zdjęcia robione komórką nie są nieostre, zapraszam do mojej galerii. Moje kolejne komórki mają większą liczbę pixeli niż cyfrówkauncertain (poprzednia Nokia miała 12 megapixeli. Co do internetu itp to mam wrażenie, że jak już się go ma w komórce, to zaczyna się doceniać możliwość przeczytania pliku pdf w autobusie, wysłania komuś linka do jakiegoś artykułu czy sprawdzenia poczty.
          • bluelilu Re: Kupno nowej komórki 11.06.12, 14:17
            Popytałam już w okolicznych sklepach o komórki i ich ceny i dowiedziałam się , że przyzwoicie robią zdjęcia komórki, które mają przynajmniej 2 mega piksele, a te które mają mniej nie warto kupować. Jeżeli nie jestem wymagająca , a telefon ma służyć głównie do dzwonienia i SMSowanie , to najlepiej kupić najprostszy model komórki, który będzie służył najdłużej, bo im więcej ma funkcji jakaś komórka , to tym szybciej się popsuje (jak mówi znane przysłowie "co jest do wszystkiego jest do niczego"smile). Powiedział nawet , że model Nokii C1-01 , który ma w sklepie za 180 zł może służyć nawet 10 lat , a te droższe może 2 do 5 lat.
            Ja wciąż się zastanawiam , którą kupić , bo ten model C1-01 z Nokii nie jest zbyt ładnysmile. Jeżeli mam mieć komórkę na dziesięć lat to musi mi się podobać.
            • malwina.113 Re: Kupno nowej komórki 11.06.12, 16:37
              ja sie zastanawiałam nad nokia 6303i, czy ma lub miał z was ktoś ten model??

generalnie chcę zeby mój telefon ładnie wyglądał i służył na lata
              • jacues Re: Kupno nowej komórki 11.06.12, 17:13
                chyba w dzisiejszych czasach kiedy postęp techniczny galopuje nie można kupić telefonu na kilka lat, bo takowych nie produkują. Po 2 - 3 latach musiałam wymieniać baterię na nową. I było to nieoplacalne, bo bateria kosztowała tyle co nowy najprostszy telefon ( gwaracja chyba 2 lata ) zawsze wiec wybieram nowy prosty telefon jak bateria siada.
                • chwalipieta Re: Kupno nowej komórki 13.06.12, 11:27
                  polecam Nokie E52. telefon biznesowy głównie do dzwonienia. jedyna wada - cena ale skoro to ma być zakup na 10 lat to myślę, że warto smile
    • johana75 Re: Kupno nowej komórki 16.06.12, 19:38
      A moze motorola?
      Mialam kiedys i nadal ma moj syn choc tel. ma ok 8 lat!
      jak dla kobiety to fajna jest:
      www.t-mobile-trendy.pl/artykul,1429,motorola_gleam_-_powrot_do_klasyki,technewsy,20.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka