przeciwcialo Re: sierpniowa setka 04.08.12, 15:18 Wysłałam dzieci do babci i przegladam szafy, półki z ksiązkami. mam juz sporo odłozonych ubrań po dzieciach które oddam komuś a ksiązki dziecięce i nastolatkowe pójda częściowo do biblioteki a częściowo do szpitala dziecięcego. Odpowiedz Link
calimeczka Re: sierpniowa setka 07.08.12, 00:06 Inspirujecie mnie Dziewczyny. Tylko czasu dramatycznie brak ;/ Odpowiedz Link
agpagp Re: sierpniowa setka stzreliła :) 07.08.12, 00:22 blisko 50 sztuk książek do biblioteki , worek z ciuchami do kontenera i jeszcze jeden na gratyzchaty. Jutro powystawiam coś jeszcze na szafę malucha bo znalazłam zupełnie nowe ciuchy na małą dziewczynkę ( z metkami ) sprzed ... 2 lat miały być dla siostrzenicy która okazała się siostrzeńcem Odpowiedz Link
salamandra71 Re: sierpniowa setka 07.08.12, 15:41 SUPER POMYSŁ JA TEŻ ZACZĘŁAM!!!!Przy okazji remontu pokoju córki znalazłyśmy wiele ciekawych , zaginionych rzeczy .Allegro ruszyło A ja mam jeszcze do ogarnięcia kuchnię.100 nie bedzie ale już jest 14 Odpowiedz Link
agusiazabrze Re: sierpniowa setka 07.08.12, 16:04 wczoraj sprzedalam na allegro 15 kg ubran Poza tym 15 sztuk Działkowca, 3 sukienki, 5 książek, ok 15 wyniosłam do biblioteki, wywaliłam 3 duze reklamowki śmieci ( kable, stare dzojstiki, stare zeszyty, różne duperele) Myślę, ze setka juz za mną Zaczynam przekonywać sie do minimalizmu Odpowiedz Link
etna22 Re: sierpniowa setka 07.08.12, 20:02 Fajnie by bylo gdybyscie w stopkach podaly linki do swoich aukcji allegro-dla Was coś moze być bezużyteczne a innym sie przyda. Ja sama poszukuje ubranek dla mojego synka na 12-18 miesiecy i innych gadzetów rownież dla brzdąca. Odpowiedz Link
fundzia Re: sierpniowa setka 08.08.12, 16:21 Może Cię zainteresuje któreś z ubranek co mam na sprzedaż. pokazywarka.pl/ucddof/ Odpowiedz Link
miziu_miziu Re: sierpniowa setka 07.08.12, 20:21 pozbyłam się do dnia dzisiejszego 17 rzeczy - troszkę będę musiała teraz przyspieszyć ale dobre i to. na koncie mam dzięki temu ponad 50zł więcej Odpowiedz Link
majkak3 Re: sierpniowa setka 07.08.12, 23:43 a ja w lipcu zrobiłam "setke" i polecam wszystkim - miałam super komfortową sytuację bo dzieci pojechały do babci w góry na 3 tygodnie, a ja w tym czasie powoli a systematycznie odgruzowywałam każdy kąt mieszkania i dzieliłam na " do wyrzucenia" , " do sprzedania" , " do oddania" - dzięki temu udało mi się na allegro zarobić 600 pln za które kupiłam synowi wymarzone łóżko na antresoli - choć było planowane dopiero na jesień.Ależ byłam z siebie dumna!Teraz w sierpniu już takie ostatki wyprzedaje z najgłębszych zakamarków mieszkania - pawlacze itp-niewiele zostało, ale w domu jakby więcej miejsca i dużo jaśniej Odpowiedz Link
miziu_miziu Re: sierpniowa setka 08.08.12, 10:02 2 kosmetyki "wykończone" plus siatka gratów i śmieci dziecka... też się liczy! Odpowiedz Link
miziu_miziu Re: sierpniowa setka 10.08.12, 08:06 dodaje jeszcze wyrzucone 5 lakierów do paznokci i 5 starych kosmetyków kolorowych Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: sierpniowa setka 08.08.12, 02:31 udalo mi sie w koncu zmotywowac do zrobienia przegladu szafy, spakowalam 4 worki, ktore pojda do bezdomnych, spora czesc z nich nienoszona lub raptem kilka razy, mam nadzieje, ze ktos bedzie mial z tego uzytek. Jedynie uswiadomione staniki zostaly, aby uplynnic je osobiscie. Do tego wzielam sie za przemeblowywanie na docelowa koncepcje i zmagajac sie samodzielnie z szafa ja polamalam... Poza tym wywioze jutro kilka niesprawnych urzadzen elektronicznych i chyba wystawie ekspres przelewowy, nawet za te 10 czy 5 euro, zawsze bedzie na lody W ogole to chomik ze mnie troche i musze wykorzystac to, ze mam zapal na oczyszczanie i zrobic wszystko za jednym zamachem. (a takich ton rzeczy wlasciwie nie mam, przez lata zylam na walizkach i miescilam dobytek do 2, tyle, ile da sie samemu uciagnac w podrozy pociagiem, autokarem czy samolotem). Odpowiedz Link
skarbonka-bez-dna Re: sierpniowa setka 08.08.12, 10:57 jestem z siebie dumna. wpprawdzie tak jak pisałam w innym wątku kupiliśmy komode z szufladami i mała szafkę, ale dzięki temu w końcu jest więcej miejsca!! Na zewnątrz i we wszystkich szafach, a ja dzieki tej malej pierestrojce już wystawiłam wór ciuchów koło śmietnika, walizkę, stary plecak. około 15 sztuk odziezy czeka na obfotografowanie i wystawienie na allegro. do kosza poszło ok. 5 starych kosmetyków i innych bibelotów. jeden karton "na przeczekanie" powędrował do piwnicy. myślę, że pięćdziesiątka już za mną. I pomimo wydanych pieniędzy i dostawionych mebli jest dużo więcej przestrzeni i jak pisała poprzedniczka - jaśniej! Jestem zadowolona, mam nadzieję, że niepotrzebne mi rzeczy komuś się przydadzą i czuję się zmotywowawana aby dalej przeglądać, wyrzucać/sprzedawać i co najważniejsze - nie kupować nic zbędnego. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: sierpniowa setka 14.08.12, 00:33 ta dam, wywiozlam dzis ciuchy do caritasu, mam nadzieje, ze sie ktos z nich ucieszy a po ekspres przyjezdza ktos jutro, 15€ wpadnie do kieszeni. dzis zaczelam porzadek w plytach, czesc juz wyladowala w koszu, niepotrzebnie zabieraly miejsce. powyrzucalam tez pare nieuzywanych duperelek, typu nietrafiony zapach do lazienki czy inne zawalidrogi. jednym slowem, liczac sztuka po sztuce, setka sie pewnie uzbiera z tego wszystkiego, choc glownym celem jest uporzadkowanie przestrzeni zyciowej. Odpowiedz Link
solejrolia Re: sierpniowa setka 08.08.12, 12:30 Jestem zaskoczona, bo aukcjach na allegro, które wystawiłam, rzeczy dziecięce nie poszły prawie wcale, a wydawało mi się, że te pójdą od ręki, natomiast rzeczy damskie poszły prawie wszystkie, i to w niezłych (jak dla mnie) cenach- nie spodziewałam się. Ale fakt, wystawiałam od 5zł, żeby się pozbyć, a nie zarabiać W sumie pozbyłam się na amen 16 sztuk z tej setki Odpowiedz Link
1.kassia1 Re: sierpniowa setka 08.08.12, 18:42 Mi się udało sprzedać dwie książki na tablicy, kolejne 10 jest wystawionych, ale bez odzewu. Postanowiłam, że jak nie pójdzie w sierpniu - we wrześniu obniżę cenę Biorę się za przegląd szafy młodego, ma sporo kurtek, pewnie część można spieniężyć, akurat teraz dobry sezon na takie zakupy. Odpowiedz Link
miziu_miziu Re: sierpniowa setka 10.08.12, 08:12 i jaki bilans w 1/3 miesiąca? u mnie 30szt, chociaż większość jednak wyrzucona lub oddana... dziś chyba przejrzę szafkę, w której prawdopodobnie są gdzieś głęboko ukryte stare słodycze... zamierzam też wieczorem przejrzeć swoją bieliznę. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: sierpniowa setka 10.08.12, 11:16 Wyniosłam 2 plecaki książek do biblioteki, 2 wory ciuchów po Dużej do koleżanki (w zamian dostałam ciuchy dla Małego, ale mniej, więc na plus ), wywaliłam podarte ciuchy Dużej i połamane zabawki. Wywaliłam też trochę swoich ciuchów, dokupiłam tylko 1 bluzkę, więc ok. Jeszcze do ogołocenia biżuteria, sprzęty kuchenne... Odpowiedz Link
miziu_miziu Re: sierpniowa setka 10.08.12, 14:04 zrobiłam jeszcze 3 aukcje czuję, że wieczór będzie długi Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: sierpniowa setka 10.08.12, 16:31 Z garażu wywiozłam 40 słoików i szybko pożałowałam bo dostałam fure ogórków i innych jarzyn "prosto od chłopa" i miałam kłopot w czym je zawekowac. Wyrzuciłam tez do kontenera pck 4 pary butów i za małe kurtki które nie wiem po co trzymała. mam odłozone kilka par spodni i koszulek po dzieciach i chcę to gdzieś oddac albo wysłac do jakiegos przytuliska dla kobiet z dziecmi. Odpowiedz Link
iberka Re: sierpniowa setka 11.08.12, 00:19 Motywacja grupowa przyciąnęła i mnie. Niestety Allegro nadal nie idzie mi szybko ale w 2 dni mam ponad 20 aukcji, kilka już licytowanych więc nie jest źle. Niemniej jednak przede mną jeszcze stos ubrań, książek, butów i do tego meble....będzie pewnie,ze 200 do sprzedania i drugie tyle do oddania/ wyrzucenia. Powoli praca idzie ae z dwójką w domu szybciej nie będzie. iza Odpowiedz Link
mysiam Re: sierpniowa setka 11.08.12, 07:40 poczytałam Was i zaraziłam się wczoraj pralka szła chyba z 5 razy-wyprałam wszystko co zamierzam sprzedać + ciuchy wciąz jeszcze z metką ,eh ...przegięłam z tym kupowaniem-ciuchy tylko zapychają szafy ,a ja chodzę w kilku naokragło teraz prasowanie ,zdjęcia i wystwianie na all-tylko skąd wziąć czas..? Odpowiedz Link
johana75 Re: sierpniowa setka 12.08.12, 23:02 Dodałam w końcu kolejke na tablicę, oddałam 2 torebki poduszke i skarbonke dzieciom mojej siostry, kilka rzeczy wyrzuciłam. Kolejka: tablica.pl/oferta/2-komplety-kolejki-drewnianej-ID1qeGZ.html Odpowiedz Link
iberka Re: sierpniowa setka 12.08.12, 23:58 od razu pytam : ile wazy ten zestaw? pewnie kupiłabym ale boję się masakry cenowej przesyłki Iza Odpowiedz Link
johana75 Re: sierpniowa setka 13.08.12, 17:22 iberka napisała: > od razu pytam : ile wazy ten zestaw? pewnie kupiłabym ale boję się masakry ceno > wej przesyłki > > Iza Według mojej nowiutkiej wagi Soehnle to 5.2 kg ( razem z pojemnikiem ważyłam). Odpowiedz Link
johana75 Re: sierpniowa setka 14.08.12, 22:51 Jesli chcesz to sprzedam ci za 118 zł , to przesyłka wyjdzie ci taniej Odpowiedz Link
frytka_81 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 13:51 Ja chcę, ja chcę znaczy mój synuś wysłałam wiadomość przez tablica.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: sierpniowa setka 13.08.12, 18:00 Ok. 50 sztuk odziezy po dzieciach lezy w pudle przygotowane do wysyłki do domu samotnej matki. Dołozę jeszcze coś słodkiego i parę dzieciaków przed jesienia dostanie cieplejsze ciuchy. Dziekuje za mobilizację. Stówę pewnie juz załatwiłam Odpowiedz Link
ladyjm Re: sierpniowa setka 13.08.12, 18:08 ja sie bardzo chetnie przylaczę chce sie pozbyc głownie kosmetykow zalegajacych lazienke -> denkuje balsamy, kremy do rak, itp oraz ciuchow. zrobilam juz wielkie porzadki w garderobie, czesc upłynniłam za symboliczne kwoty, czesc zaniosę na nastepne SWAP party. Odpowiedz Link
taba18 Re: sierpniowa setka 13.08.12, 19:14 U mnie na razie 12 aukcji zakończonych sukcesem (ciuszki, zabawki). Odpowiedz Link
salamandra71 Re: sierpniowa setka 13.08.12, 19:39 A ja czekam na zakończenie aukcji i szukam co jeszcze dać na Allegro.Mam pytanie czy Tablica się sprawdza? sprzedają się rzeczy? Odpowiedz Link
johana75 Re: sierpniowa setka 13.08.12, 19:46 Ja nie mam konta na All i zawsze sprzedaje na tablicy. Sprzedają się wiadomo że nie wszystko. ja nie narzekam Odpowiedz Link
johana75 Zestaw do konstrukcji pojazdów i laptop edukacyjny 13.08.12, 19:29 Dodałam dzisiaj jeszcze 2 ogłoszenia tablica.pl/oferta/zestaw-do-konstrukcji-roznych-pojazdow-ID1qqLD.html tablica.pl/oferta/super-laptop-edukacyjny-i-wielofunkcyjny-ID1qqVR.html Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: sierpniowa setka 13.08.12, 21:03 Też mnie zmotywowałyście i wystawiłam kilkanaście aukcji na Allegro, głównie ciuchy z mojej szafy, rozmiar 36/38. Do wystawienia czeka jeszcze drugie tyle, ale to jak wrócę do siebie do domu i porobię zdjęcia, teraz się wakacjuję u rodziców. Odpowiedz Link
kasia_wp Re: sierpniowa setka 14.08.12, 08:16 Ja też się zaraziłam, naprawdę super akcja. Wywaliłam karton książek i starych zeszytów na makulaturę. Wystawiłam 12 aukcji butów i ciuchów po dzieciach, już kilka się sprzedało. O zimowy kombinezon miałam wczoraj kilkanaście pytań, widać, że jesień idzie. Teraz kolej na moje ubrania, wiszą w szafie i zajmują miejsce, może ktoś to kupi, bo niezła jakość a niektóre prawie nowe. Mam plan uzbierać na nowy piekarnik, bo stary padł jeszcze na Wielkanoc. Odpowiedz Link
70upartykrasnal Re: sierpniowa setka 14.08.12, 09:17 ja też się trochę pozbyłam niepotrzebnych rzeczy. Jak dobrze pójdzie może wymienię rolety ?? Odpowiedz Link
madziulka1982 Re: sierpniowa setka 14.08.12, 09:30 ja ostatnio polubiłam wymianki, mam kosmetyki, które u mnie się nie sprawdziły (głównie kolorowe) więc wymieniam się z innymi osobami na inne kosmetyki. Może ktoś ma ochotę?(info na moim blogu) madziakowo.blogspot.com/2012/07/wymianka.html Odpowiedz Link
dansch Re: sierpniowa setka 14.08.12, 11:57 Zastanawiam się czym Wy tak handlujecie? Co ja mogę wyprzedać z domu? Podpowiedźcie mi coś . Przecież nie wystawię schodzonych butów czy koszul męża z przetartym kołnierzykiem . Książek nie sprzedam, wręcz przeciwnie - ciągle mi ich mało Odpowiedz Link
czekolada72 Re: sierpniowa setka 14.08.12, 12:30 Ja swojego czasu wysprzedalam MNOSTWO swoich UZYWANYCH ciuchow, ktore a - przestały mi sie podobac/lezec mi, b - stały sie za małe/za duże, c - były nowe, gdyz dostałam je w prezencie i jak w punkcie a. Sprzedałam sporo książek, które dostały mi sie "w spadku" - dostałam cała biblioteczkę - cześc ksiązek sie dublowała z moimi, część nie współgrała z moimi zainteresowaniami. Takze sporo rocznikow czy poszczegolnych nr czasopism Malej. Odpowiedz Link
mamba30 Re: sierpniowa setka 14.08.12, 13:02 od czerwca oddałam kilkadziesiąt sztuk swojej garderoby, w sumie 2 znajomym, również sporo ubrań dziecięcych trafiło w dobre ręce, oddałam też wózek głęboki. Sprzedałam spacerówkę, zabawki edukacyjne - z ich sprzedaży zakupiłam Młodemu duży garaż. Kilka zabawek drobnych również przybyło. Muszę się zmobilizować i powystawiać aukcje. Odpowiedz Link
barboorka1313 Re: sierpniowa setka 14.08.12, 17:37 Dołączam do Was Myślę, że setkę zaliczę jeszcze w sierpniu.Mam już cały stół rzeczy uszykowanych na wystawienie, zaczęłam od ciuchów po mojej starszej. Gdyby ktoś chciał: picasaweb.google.com/109785172890135675837/StarszeDziecko picasaweb.google.com/109785172890135675837/Sukienki A przy okazji, czy ktoś wie czy łatwo sprzedają się książki techniczne i filmy na DVD? Odpowiedz Link
mamaemmy Re: sierpniowa setka 14.08.12, 17:54 przyłaczam sie wywaliłam dzis jakies 530 rzeczy wliczając kazdy stary rachunek za rzecz Po wuj mi rachunki ze starego mieszkania z 2006 roku?? polozyłam obok smietnika 10 par dobrych dzieciecych butów i moje ciuchy -wszystkie z h&M i zara w rozmiarze 34 w który sie juz nie zmieszcze. I kilka zeszytów 3latka,4 latka,pieciolatka-moja Emka nie zajrzała do tego przez ostatni rok,wiec przez nastepny pewnie tez sie nie zuzyje a jakies dziecko bedzie mialo radoche mam tez motywacje do wywalania bo za tydzien sie wyprowadzamy i chce miec jak najmniej rzeczy-a jest to cięzkie-bo mam nature chomika(a marze by byc minimalistka) i mieszkam w miescie Kraków gdzie są naj naj najcudowniejsze ciucholandy na swiecie. Odpowiedz Link
lady-magda Re: sierpniowa setka 14.08.12, 20:06 a u mnie lipa, sprzedaz tego co wystawilam na szafie - stanela, na wystawianie kolejnych rzeczy sily ani czasu jakos nie moge znalezc. chyba skupie sie na porzadkach po prostu. kwadrans kazdego wieczora na pewno wystarczy a moze jak sie wciagne to czas sie sam wydluzy? co do akcji denko - udalo mi sie w ciagu tygodnia zuzyc 1 krem i 1 szampon ale akurat sa to moje ulubione kosmetyki z tej kategorii wiec dzis dokupilam i bilans wyszedl na zero Odpowiedz Link
johana75 Re: sierpniowa setka 14.08.12, 22:48 Dzisiaj wystawłam jeszcze pościel dla chłopca i 2 komplety poscieli do sypialni: tablica.pl/oferta/posciel-w-koparki-dla-dziecka-ID1qAD5.html tablica.pl/oferta/2-komplety-poscieli-do-sypialni-z-przescieradlami-na-gumkach-ID1qFGz.html Klocki wadera: tablica.pl/oferta/klocki-wader-ID1qyN5.html Mam jeszcze bajki na DVD, nowa trobe na laptopa DEEL no i troche butów....tak buty o tym zapomniałam ;P No i 2 szafki z bielonej sosny do sypialni (chciałam sobie kupic jakies fajne stare, ale dopiero jak sprzedam te co mam)ha ha. Odpowiedz Link
lady-magda Re: sierpniowa setka 15.08.12, 10:55 dzis dzien wolny - moze uporzadkuje jakas szafke i czegos sie pozbede. mam rozne paski, ktorych nie nosze, myslicie ze ktos bedzie chcial? czy od razu wyrzucic? Odpowiedz Link
aga_martusia Re: sierpniowa setka 15.08.12, 12:23 Choć oficjalnie nie przyłączyłam się do aukcji to po cichu tez porzadkuje mieszkanie. Ciuchy dzieci przebrane - czesc do oddania czesc wystawiona na sprzedaz. Dzis przegladałam czapki, rekawiczki itp, zrobiłam porzadek w butach. Kazdego dnia robie cos nowego i zyskuje miejsce, przestrzen i dodatkowa kase na buty jesienne dla dzieci. Odpowiedz Link
barboorka1313 Re: sierpniowa setka 15.08.12, 15:47 Ja też korzystam z wolnego dnia, właśnie wybrałam buty i trampki po dzieciakach do wystawienia. Znalazłam też nieużywane łyżwy po Starszej - kupiliśmy, zaraz zaszłam w ciążę i musiałam leżeć i zima się skończyła. A stopa w jeden rok skoczyła jej o 4 numery do przodu Ale najważniejsze, że do wczorajszej dwudziestki dojdą następne przedmioty Odpowiedz Link
lady-magda Re: sierpniowa setka 22.08.12, 21:17 ja juz sie czaje na wrzesniowe oczyszczanie bo widze, ze chyba sezon ogorkowy na razie Odpowiedz Link
czekolada72 Re: sierpniowa setka 23.08.12, 08:43 Ja liczac to co poszlo w kubly , recyclingowe w wiekszosci, to czego pozbylo sie moje dziecko, i to czego ja sie pozbylam - uzbieralam spokojnie z 2 setki. Tyle, ze to co do sprzedazy - czeka na 1 wrzesnia. I tez juz zakladam kolejna setke do przygotowania do sprzedazy na wrzesien Poprostu mam na strychu kilka kartonow i workow ciuchow, ktore odkladalam w roznym celu - a to za duze, a to za male, a to bez guzika, w koncu zapomnialam, teraz przegladam szmatka za szmatka, i fakt - jest sporo rzeczy, ktore po poprawkach wroca do szafy, ale gro - na odstrzal Odpowiedz Link
czekolada72 Re: sierpniowa setka 24.08.12, 10:21 Dzis przed wyjsciem do pracy znalazlam 2 tobolki malenkich probek perfum.... tak lekko liczac z 50 sztuk - na jakis czas bede miala do zuzycia.... I troche kolejnych mini-mydelek Moja akcja "setkowa" na pewno bedzie trwala do momentu kiedy szmatka po szmatce z ww kartonow i workow jeszcze raz nie przegladne, nie posegreguje, a to troche potrwa. Byloby cooodnie gdyby udalo mi sie uporac z tym do konca roku, ale poniewaz wiem, ze to moze byc nierealne, to niestawiam sobie koncowej granicy Odpowiedz Link
johana75 Re: sierpniowa setka 15.08.12, 14:23 Dodałam jeszcze torbę na laptopa i szafki nocne z bielonej sosny. Tutaj sa wszystkie moje ogłoszenia moze się komus cos przyda? ;P tablica.pl/oferty/uzytkownik/1G70/ Odpowiedz Link
lady-magda Re: sierpniowa setka 15.08.12, 15:09 dzis wyrzucilam jedna sfatygowana podkladke na stol i sprzedalam 2 pary spodni. ale do setki jeszcze daleeeeeko! niemniej jednak mam poczucie, ze COS robie Odpowiedz Link
mysiam Re: sierpniowa setka 15.08.12, 18:00 masakra ! od 10.15 do teraz robiłam zdjęcia i wystawiałam rzeczy na all... padam , mam ponad 40 aukcji i to jeszcze nie koniec fajnie byłoby sprzedać choć połowę swoją drogą ,wściekła jestem na siebie -wydalam tyle kasy na ciuchy ,ktorych albo nie nosiłam wcale ,al bo kilka zaledwie razy......... Odpowiedz Link
aga_martusia Re: sierpniowa setka 15.08.12, 19:14 Nie macie wrażenia że te porządki uświadamiają nam dużo spraw.... Odpowiedz Link
madziulka1982 Re: sierpniowa setka 15.08.12, 19:23 od 20stego zdaje sie sierpnia sa podwyzki na allegr... radzę się spieszyć Odpowiedz Link