Dodaj do ulubionych

Listopadowa setka

02.11.13, 20:40
Zakładam wątek bo muszę się pochwalić osiągnięciami smile
właśnie skończyłam niszczyć paragony i potwierdzenia płatności kartą z ostatnich - uwaga - dwóch lat, uporządkowałam tez papiery na biurku - część również zniszczyłam i zrobiłam porządek w apteczce - posegregowałam leki wg zastosowania do małych pudełek żeby łatwiej było znaleźć, pudełka oznaczyłam etykietkami, wywaliłam wszystkie przeterminowane leki - wyniosę w poniedziałek do apteki.
Sprzedałam też kilka rzeczy na allegro - łącznie z październikiem coś około 30 szt.
W planach mam wystawienie podwójnych i nieprzydatnych już dla mnie książek.
Potrzebuję jedynie motywacji i mam nadzieję, że znajdę wsparcie innych "setkowiczów".
Obserwuj wątek
    • birkin-bag Re: Listopadowa setka 02.11.13, 21:02
      uszykowałam już wielką torbę z rzeczami dla dziecka - trafią do koleżanki w ciąży
      i dwie torby moich ciuchów - czekają na kolejną zbiórkę odzieży organizowaną w mojej okolicy
      • e-kasia1 Re: Listopadowa setka 03.11.13, 11:10
        sprzedalam buty córki, wywalilam masę rzeczy kuchennych typu jeden kieliszek z kompletu, kubek bez ucha, "pamiątka" z zakopanego.....
        • linn_linn Re: Listopadowa setka 03.11.13, 13:07
          Wyrzucanie "jednego kieliszka z kompletu" jest malo kreatywne smile
          encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQBmrXoW258KDO69MeaP4oSicIEFZSphjrOSPWqnZvgdQQmp70jRA
          encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6_dp1AOBBRzYyjM8zklhvD6ZaI8DZG2FMwULBrw52kKH4MkRT
    • d.d.00 Re: Listopadowa setka 03.11.13, 17:08
      U mnie podobne porządki w szafach- książki wiszą na allegro, trochę ciuchów też, część ciuchów została oddana potrzebujacym.
      • 70upartykrasnal Re: Listopadowa setka 03.11.13, 18:08
        ja w ramach porządków oddałam 4 reklamówki ciuchów do h&m. Nie wiem czy to sie opłaca, ale mam wyczyszczony dom . Wiecej o akcji H&M Tu Oddaj stare ciuchy
        • madziulka1982 Re: Listopadowa setka 03.11.13, 18:31
          W polsce oddałas? Napisz cos wiecej czy jednorazowo przyjeli 3 siatki ciuchów?
          • 70upartykrasnal Re: Listopadowa setka 03.11.13, 18:56
            jedna osoba może oddać 2 reklamówki dziennie. Oddałam 4 reklamówki, bo byłam z córką. Każda z nas oddała po 2 reklamówki.Wszystko jest opisane jest w linku który wkleiłam w wątku powyżej
            • 70upartykrasnal Re: Listopadowa setka 03.11.13, 18:58
              oto jeszcze raz link w którym jest to opisane ODDAJ STARE CIUChY H&M
              • madziulka1982 Re: Listopadowa setka 04.11.13, 10:31
                a dzieciece tez ?bo nie widze takiej informacjitongue_out
                • lacktris Re: Listopadowa setka 04.11.13, 10:40
                  Pani w sklepie powiedziała, że oni nie zaglądają do reklamówek co tam oddajesz.
                  • 70upartykrasnal Re: Listopadowa setka 04.11.13, 12:46
                    nam nie zaglądała w reklamówki co w nich mam i. Miałam 2 reklamówy samych dziecięcych. Nie przyjmują butów, ręczników i pościeli
    • d.d.00 Re: Listopadowa setka 04.11.13, 16:18
      U nas jeszcze dzisiaj poleciały Stare pościele, ręczniki i obrusy! Ile przestrzeni w szafach się zrobiło. Co do tych kubków "każdy z innej parafii" to nie mogę przekonać reszty domowników, gdy wyrzucę jakiś to zaraz jest szukanie-najlepiej chyba powoli i systematycznie będę je bić tongue_out
      • kinga_owca Re: Listopadowa setka 04.11.13, 20:23
        oo, obrusy, tez muszę przejrzeć, bo mam kilka na okrągły stół którego już nie posiadam wink
        jutro, korzystając z choroby swojej i dziecka, zabieram się za wystawianie książek na allegro a te, które nie pójdą oddam do biblioteki
        • d.d.00 Re: Listopadowa setka 04.11.13, 21:00
          Z książkami mam kłopot-mam na Allegro wystawione i jest kilka w takiej cenie, że więcej zapłaciłam za wystawianie ich niż są warte. Zastanawiam się, czy niech wiszą na tablicy (bo tam nie płacę za ich wystawienie) czy oddać do biblioteki albo- o zgrozo-po prostu zostawić je sobie.
          • miodowa13 Re: Listopadowa setka 05.11.13, 10:21
            daj mi linka do tych aukcji lub tablicy na poczte prywatna. Własnie uzupełniam książki w szkolnej bibloteczce. Moze coś znajde własciwego
            • d.d.00 Re: Listopadowa setka 05.11.13, 22:49
              Wysłałam smile
    • linn_linn Re: Listopadowa setka 05.11.13, 15:18
      Nie zagladaja do srodka: 5 zl. za 1 torbe. Gdyby bylo sztuke ubran, musieliby zajrzec i policzyc ich ilosc.
      Podsumowujac: pozbywasz sie duzej ilosci ubran, dostajesz ilosc workow x 5 zl., a potem musisz u nich zakupic x szt. ubran w cenie ponad 40 zl. Jak zwykle swietna metoda na napedzenie klientow.
      • anula36 Re: Listopadowa setka 05.11.13, 15:51
        uff, pozbylam sie starych plyt analogowych, starych kaset DVD, ksiazek (oddaje na oddzial szpitalny dla pacjentow do poczytania), ciuchy wywalam na biezaco.
      • 70upartykrasnal Re: Listopadowa setka 07.11.13, 11:22
        ja i tak zamierzałam u nich zakupić ciuchy więc zniżka na każdym po 5 zł to dla mnie dużo.Oddałam 4 torby zużytej odzieży . Przynajmniej nie walają się po śmietniku tylko mają swoje drugie życie.
    • linn_linn Re: Listopadowa setka 07.11.13, 14:13
      Wczoraj znalazlam w szafie 2 nienoszone od dawna swetry / w porzadnym stanie /: przy Tylnej sciance oczywiscie smile Nie trafia do kosza, worka itp.: dostana wczesniej drugie zycie. Powstana z nich 2 kominy na zime. Jedno ciecie, jedno zszycie i juz mozna udrapowac przy szyi i na ramionach.
      • minimikro Re: Listopadowa setka 07.11.13, 15:08
        A mogłabyś opisać, jakie cięcie i jakie zszycie? smile Też chętnie dałabym drugie życie swetrom. wink
        • linn_linn Re: komin 07.11.13, 16:00
          W necie sa rozne tutoriale: wstaw w googla jak zrobic komin ze starego swetra.
          Np.
          roxannahcv.blogspot.it/2012/10/jak-zrobic-modny-komin-ze-starego-swetra.html
          cincopuertas-kasia.blogspot.it/2013/01/jak-przerobic-stary-sweter-na-ciepy.html
          W zaleznosci od rozmiaru swetra komin mozna owinac kilka razy wokol szyi albo tylko udrapowac.
    • kinga_owca Re: Listopadowa setka 08.11.13, 19:23
      Sprzedałam 11 książek, jednak po gruntownych porządkach, odgruzowaniu schowka i męskiej decyzji - mojej i męża - mam do wystawienia kolejne dwa kartony. W to miejsce kupimy zapewne nowe książki, ale przynajmniej będzie na nie miejsce wink
      • d.d.00 Re: Listopadowa setka 08.11.13, 19:43
        Wyślij na gazetowego maila linka do aukcji smile
    • jestem.aniolem Re: Listopadowa setka 09.11.13, 10:37
      u mnie w tym miesiacu cienko ze sprzedaza (tylko 2 sztuki ubran po dziecku), za to zamierzam skorzystac z wolnego poniedzialku i powyrzucac to i owo. jak zabiore sie do roboty to spokojnie setke zrobie smile
      • kinga_owca Re: Listopadowa setka 14.11.13, 00:06
        Aktualizacja - 24 książki sprzedane smile
        Zarobek (poza jednym wyjątkiem) niewielki, ale cieszę się, że książki zupełnie mi niepotrzebne znajdują nowych właścicieli.
        • agnzimka Re: Listopadowa setka 14.11.13, 18:43
          pokaż, o jeszcze zostało wink na gazetowy
    • tonik777 Co to są te "setki"? 15.11.13, 12:02
      Co chwila (miesiąc) pojawia się nowy wątek, ale w sumie nie wiem o co chodzi.
      • linn_linn Re: Co to są te "setki"? 15.11.13, 13:10
        To taka forumowa akcja dot. pozbywania sie niepotrzebnych rzeczy / najlepiej metoda sprzedazy, aukcji itp., ale nie tylko. Jesli nie da sie pozbyc wszystkiego od razu, to dobrze jest zmobilizowac sie i pozbyc chocby 100. U zbieraczy-chomikow nawet 20 jest sukcesem.
        • kinga_owca Re: Co to są te "setki"? 15.11.13, 16:53
          Sprzedałam półki od starej lodówki smile
          Dla mnie ta akcja to "kop w tyłek" żeby spojrzeć chłodnym okiem na posiadane rzeczy, ocenić, czy w ogóle jest mi to potrzebne czy tylko "kiedyś się przyda", "schowajmy, może tego użyjemy", "kiedyś przeczytam tę książkę", "to wazon od cioci, może niech stoi" itp. itd.
          Oddałam dwie reklamówki ciuchów które są na mnie za szczupłe przyjaciółce, która akurat chudnie - ja mam miejsce, ona zadowolona że nie musi kupować nowych ciuchów. Spakowałam do wora klika spranych ręczników, dwa nieużywane od 10 lat koce, stara kołdrę i chcę to wywieźć do schroniska dla psów.
          Wczoraj miło porozmawiałam sobie ze starszym panem, który przyszedł osobiście odebrać zakupione na allegro książki - książki dla mnie zupełnie nieprzydatne a pan bardzo zadowolony z zakupu.
          Przede mną jeszcze akcja "porządkujemy pamiątki z dawnych lat" wink
          • katharsis10 Re: Co to są te "setki"? 17.11.13, 20:16

W lsitopadzie na szczęście nie dojdę do setki, bo ileż tych "setek" można uzbieraćwink))
            W październiku gruntowne porządki w starych gwarancjach, instrukcjach, dokumentach, odgruzowanie szafek z biżuterią, ciuchami, książkami. Kilka sprzedanych rzeczy za symboliczne kwoty. Nadal kilka ofert na tablicy, część czeka na wrzucenie. Jak się nie sprzedadzą za 2-3 miesiące, to wynoszę do kontenera PCK (trochę szkoda dobrych ciuchów, ale nie mam komu oddaćsad ) Wczoraj uporządkowałam pawlacz w kuchni-część nieużywanych rzeczy poszła do piwnicy, część z piwnicy trafiła do śmiecismile Uwielbiam wyrzucać, ale czasem wyrzucę zbyt impulsywnie coś, co za 3 miesiące muszę kupić. Włączyłam rozsądek i teraz nieużywane kubki, talerze, przybory kuchenne i dekoracje znoszę do pudła w piwnicy-może posłużą kiedyś w pozostającym w sferze marzeń domku letniskowymwink
            • matysia_k Re: Co to są te "setki"? 19.11.13, 17:54
              Witaj, ja przed świętami będę jechać do zaprzyjaźnionej ubogiej rodziny z podlubelskiej wsi. Jeśli nie masz komu oddać ubrań- tam sie przydadzą- i na chłopców , dziewczynki, szczupłe i tęższe osoby.Młods, dorośli i i starsi. Jest tam kilkanaście osób, także maluszkismile Nigdy nie chca przyjmować pieniędzy ale chętnie właśnie ubrania, niekompletna zastawę stołowa (ciągłe braki), garnki czy tego typu rzeczy. Jeśli ktokolwiek z was ma co nieco do oddania to chętnie przyjmę i przetransportuję. Jesli macie niechciane kosmetyki, znudzone juz jesteście jakimś zapachem , szampon okazał sie niefajny- tam wszystko sie przyda. Jestem z Warszawy.
              Czekam na odzew, dzieki
              • miedzymorze Re: Co to są te "setki"? 20.11.13, 07:22
                Idę grzebać w szafkach i szufladach wink

pozdr,
                mi
                • matysia_k Re: Co to są te "setki"? 20.11.13, 18:37
                  Dzieki za odzewsmile Jeśli ktoś jeszcze miałby chęć przekazać ubrania i takie tam dla tej rodziny- będzie fajnie! Ale zdaje sobie sprawę, ze pewnie każda z nas ma taka ubogą rodzinę, którą wspiera.. w końcu nam też rożnie się układa i w rożnych sytuacjach się było. Mój maji matysia_k@gazeta.pl
    • d.d.00 kartki pamiątkowe zagdwozdka 18.11.13, 15:54
      Co zrobiłybyście z licznymi kartami pamiątkowymi? Mam ich multum, ze ślubu, gratulacyjne po narodzinach syna, z imieniem, z synka roczku itd. uwielbiam je czytać, niektóre są pisane na prawdę od serca, jest kilka od osób, które już nie żyją. Nie wiem czy to kolekcjonować dalej, czy wyrzucić? Jak Wy się z takimi rzeczami obchodzicie?
      • anula36 Re: kartki pamiątkowe zagdwozdka 18.11.13, 16:03
        jakies pudlo i trzymalabym, to sa fajne pamiatki i dobrze poskladane nie zajmuja az tak duzo miejsca.
        Mozna ew zeskanowac i wrzucic w siec.
        • d.d.00 Re: kartki pamiątkowe zagdwozdka 19.11.13, 22:08
          i przewiąże czerwoną kokardką! smile
          • anula36 Re: kartki pamiątkowe zagdwozdka 19.11.13, 22:11
            a taksmile
            ja bym nie wyrzucila, naprawde, sama trzymam kartki otrzymane od licealnej milosci a to juz cwierc wieku minelosmile
    • d.d.00 Re: Listopadowa setka 19.11.13, 22:55
      Ja część książek oddam do biblioteki, wystawiam na allegro za śmieszne kwoty a i tak się nie sprzedają.
    • 098qwerty Re: Listopadowa setka 20.11.13, 10:08
      Ostatnio uporządkowałam ciuchy na strychu i na niektóre spojrzałam krytycznym okiem. To co ładne i niezniszczone ale nie chodzone przez ostatnie 2 lata oddałam koleżance (ona ma komu je dać), a to co poniszczone i miało być "do chodzenia po domu" wyrzuciłam. Nie wiem ile tego było ale naprawdę dużo.
      • dg1001 Re: Listopadowa setka 20.11.13, 16:13
        Czy wystawiając jakieś rzeczy na Tablicy, uwzględniacie przesyłkę za pobraniem? Wysyłacie taką formą czy raczej nie? Ja osobiście mam obawy, że wyślę i ktoś nie odbierze przesyłki, a ja poniosę niepotrzebnie koszty. Ogólnie jakieś małe zainteresowanie jest, ale kiedy wspomnę, że wysyła po przedpłacie na konto to zaraz urywa się kontakt. Macie jakieś rady? Na Allegro koszty wystawienia rzeczy jak dla mnie są za wysokie, dlatego tam próbuję tylko od czasu do czasu wystawić coś droższego.
        • katharsis10 Re: Listopadowa setka 20.11.13, 20:00
          Dwa razy wysłałam za pobraniem książki. Wszystko było o.k. Nie sprzedaje dużo, pozbywam się po prostu niepotrzebnych mi już rzeczy, ale zazwyczaj nie ma problemu i ludzie wpłacają pieniążki na konto. Wysyłam im zakupiony towar nie później niż dzień po otrzymaniu wpłaty. Sama też kupuje na tablicy. Raz Pani wysłała mi kryształową karafkę i powiedziała, że jak odbiorę to jej wpłacę na kontosmile Odebrałam, wpłaciłam. Zaufanie ogromne, ale z drugiej strony nieuczciwych ludzi naprawdę nie jest dużo...
        • ofelia1982 Re: Listopadowa setka 21.11.13, 23:29
          Ja robię jeszcze inaczej z tablicą.pl
          Wysyłam za pobraniem, ale z góry proszę o przesłanie mi na konto kosztu wysyłki i ewentualnie wysyłki zwrotnej (gdyby ktoś nie odebrał). Kwota nie jest duża, a "główną" kwotę płacą ja otrzymają rzecz.
          • 70upartykrasnal Re: Listopadowa setka 22.11.13, 07:27
            muszę zabrać się za tą Tablicę. Do tej pory jakoś tak omijałam ją, a na all koszty niemałe. Trzeba spróbować waszych rad smile
    • d.d.00 Re: Listopadowa setka 26.11.13, 15:31
      U mnie się coś trochę ruszyło ze sprzedażą, jupi! smile bo do tej pory to kiepsko było w listopadzie.
      • etna22 Re: Listopadowa setka 26.11.13, 21:13
        Ja też sie cieszę bo sprzedalam co niecosmile
        • kinga_owca Re: Listopadowa setka 03.12.13, 21:58
          podsumowanie - sprzedałam 102 książki więc setka zaliczona smile
          do tego kilka zabawek po synku, jeden nietrafiony i jeden zdublowany prezent oraz kilka ciuchów synka
          w grudniu chyba zrobię przerwę bo roboty mam za dużo i wystartuję ponownie w nowym roku
          a jak u Was?
          • d.d.00 Re: Listopadowa setka 03.12.13, 22:15
            kinga_owca pw wink
            • etna22 Re: Listopadowa setka 04.12.13, 20:22
              A ja sprzedałam swoja suknie slubną-juupiii czuje sie tak jakbym sprzedala dwie setki zbednych rzeczysmilebujałam sie z nią prawie 5 lat ale wreszcie sie udało
              • 70upartykrasnal Re: Listopadowa setka 05.12.13, 08:25
                etna, podaj dokładne wymiary tej sukienki Zara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka