Dodaj do ulubionych

Zastawa stołowa na codzien

07.01.15, 15:11
Witam,
może ktoś poradzi gdzie kupić zastawę stołową do codziennego użytku. Może słyszeliście coś o sezonowych wyprzedażach? Jestem na etapie zakupu zmywarki i przy okazji chcę kupić zastawę (jak najprostszą, najlepiej białą). Chodzi mi o coś względnie solidnego i estetycznego. Ta która mam jest już i tak na wykończeniu smile
Obserwuj wątek
    • anaiss Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 17:05
      Ikea smile
      • birkin-bag Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 17:52
        my kupiliśmy starter z ikei
    • afrodyta190 Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 19:38
      Ja tez polecam zastawę z ikeasmile
    • numbertheory Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 21:06
      Ja mam porcelanę polskiej firmy LUBIANA, bardzo sobie chwalę. Ja mam akurat wersję ze wzorem, ale mają też białe. A z kolei sklep, w którym kiedyś kupowałam, czyli PORCELANA24 na pierwszy rzut oka ma w tej chwili jakieś ich wyprzedaże...
      • nelamela Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 21:21
        Mam Lubianę od nich : sklepdlaciebie.pl/ i bardzo sobie chwalę...
        • nelamela Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 21:23
          Aaa no i widzę że mają promocję obecnie...sklepdlaciebie.pl/serwisy-obiadowe/652-serwis-obiadowo-kawowy-6-osob-victoria.html
          • nadzieja05 Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 22:40
            my kiedys kupowalismy zestaw arcorocu z tesco za zestaw ok 60 szt. placilismy ok. 70 zl, warto poszukac teraz na wyprzedazach. Uniwersalna , cala biala.
          • e-m-a-m-a Re: Zastawa stołowa na codzien 08.01.15, 11:34
            Super jest ta Lubiana. Szkoda tylko, że nie mają okrągłych talerzy, same kwadratowe smile
            • numbertheory Re: Zastawa stołowa na codzien 08.01.15, 13:00
              Mają, mają, np. taki: sklepdlaciebie.pl/serwisy-obiadowe/1002-serwis-obiadowy-12-osob-lubiana-romasonia-2947.html Białe też pewnie gdzieś są smile
    • babka.pracujaca Re: Zastawa stołowa na codzien 07.01.15, 22:42
      Ja na codzień i od święta tylko Lubiana. Polecam białe komplety , zwłaszcza ze po dodaniu dodatków na stół świetnie prezentują się na każdą okazję.
      • aga_martusia Re: Zastawa stołowa na codzien 08.01.15, 13:50
        u nas też Lubiana
    • agni71 Re: Zastawa stołowa na codzien 08.01.15, 20:19
      To ja się wyłamię. Aktualnie na codzień uzywam porcelanowego serwisu ... z Tchibo. W kolorze złamanej bieli, z delikatnym wypukłym wzorkiem. Doskonale znosi mycie w zmywarce. Podobne widziałam ostatnio w Duce i nawet sobie dokupiłam małe talerzyki, miseczki i kubki. Są jedynie nieco bardziej kremowe i idealnie gładkie. Jedynie z tchibowskich głębokich talerzy jestem mniej zadowolona, bo są dość płytkie.
    • anten_ka Re: Zastawa stołowa na codzien 09.01.15, 10:36
      Ja mam zestaw zakupiony w hurtowni, porcelana Karolina, zestaw Nora, bialy. Używam na codzień, myje tylko w zmywarce. Bardzo sobie chwalę. Plusem jest to, że możesz dokupywać po jednym talerzu i stopniowo kompletować zestaw, możesz dokupić talerz w razie gdy się zbije lub planujesz przyjęcie, dodatkowo możesz kupić salaterki, miski, patery. W Ikei nie widziałam tak ładnych zestawów. Dodatkowo kubki z ikea szczerbią się w zmywarce, szklanki się niszczą.
      • conti Re: Zastawa stołowa na codzien 22.01.15, 11:51
        Mam to samo i też sobie chwalę. Polecam smile
    • asia-asia-asia Re: Zastawa stołowa na codzien 19.01.15, 13:11
      ja polecam GASTROHEVI- mają naprawdę świetny wybór, dużo produktów, gwarantuje Ci że na zastawie się nie skończy wink świetny kontakt z sprzedawcą, polecam Ci serdecznie smile
    • jk_k Re: Zastawa stołowa na codzien 23.01.15, 10:39
      Na co dzień i od święta Ikea z tej serii www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00133477/
      Proste, ładne, białe. Jak się wytłucze, nie ma strachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka