Dodaj do ulubionych

pieluchy z lidla

03.12.07, 14:23
z niebieskim wskaznikiem pelnej pieluchy
czy stosujace mamy moga mi powiedziec czy u waszych dzieci tez przeciekaja z boku? zdarza sie to mojemu dziecku nawet jak pielucha nie jest pelna (nie wiem czy ja zle zapinam czy one nie maja dobrych sciagaczy wokol nog)?
Obserwuj wątek
    • asia.asz Re: pieluchy z lidla 03.12.07, 14:57
      nie stosujemy
    • tabita_1 Re: pieluchy z lidla 03.12.07, 17:37
      Ja stosuję, nic nie przecieka. Pieluchy to sprawa indywidualna, u
      mojego malucha np.przeciekały bokiem huggiesy, w dodatku mocno
      obcierały. Lidlowskie z kolei pasuja idealnie.
      • zulcia73 Re: pieluchy z lidla 05.12.07, 10:29
        dopuki moja Kasia się w nie mieścila to używałam i nie
        przeciekały,teraz kupuję rossmana
    • kinga.77 Re: pieluchy z lidla 05.12.07, 22:08
      Jak to pielucha ma być pełna? Nie zmieniasz dziecku pieluszki po każdym siusianiu?
      • naturella Re: pieluchy z lidla 09.12.07, 17:06
        Po każdym siusianiu? To chyba tetrowe... Nie slyszalam, żeby ktoś
        pieluszki jednorazowe zmienial tak często, nawet u noworodków
        zmienia się w okolicach każdego karmienia, czyli co 2-3 godziny,
        częściej jak jest kupka.

U nas Lidlowe nie przeciekają, stosuję u starszego synka (rozmiar 5)
        i u mlodszej córki (rozmiar 3).
        • kinga.77 Re: pieluchy z lidla 10.12.07, 00:20
          No to może jestem wyjątkiem, ale ja praktykuję zmienianie dziecku pieluszki po każdym siusianiu, że już o kupce nie wspomnę. Jakie to by pieluszki nie były - czy to papmersy czy to z rossmanna.
          • dorann Re: pieluchy z lidla 10.12.07, 16:14
            A jak sprawdzisz czy dziecko nasiusiało? Moja po jednym siknięciu ma
            suchą pieluchę wink
            • dorann Re: pieluchy z lidla 10.12.07, 16:14
              AHa, ile pieluch dziennie zużywasz?
            • kinga.77 Re: pieluchy z lidla 10.12.07, 19:07
              Mała płacze albo jest niespokojna od razu jak ma mokro. Zmieniam pieluszkę zanim mocz się wchłonie, wycieram pupę chusteczką nawilżającą i jest ok. Być może jest jakieś siusianie pomiędzy, ale jeśli dziecko nie sygnalizuje, to ja nadgorliwie nie sprawdzam. A pieluszek idzie sporo, fakt. Jednak pojutrze mała kończy rok i zaczynamy naukę siusiania do nocnika smile
              • naturella Re: pieluchy z lidla 10.12.07, 19:15
                O matko i córko, rok i nauka nocnika? Trochę wcześnie...

A w jednorazowych pieluszkach nie bywa mokro. Strasznie dużo
                musialaś tych pieluszek zużyć przez ten rok, pewnie dla kilkorga
                dzieci by starczylosmile))
                • kinga.77 Re: pieluchy z lidla 10.12.07, 21:37
                  Mała dobrze siedzi, raczkowanie po kilku próbach pominęła i zajęła się ćwiczeniem wstawania i robienia pierwszych kroczków smile Myślę więc, że można zacząć zaznajamiać dziecko z nocniczkiem. Ile to potrwa, tyle potrwa, ale mała szybko się rozwija. Zresztą to nawet nie mój pomysł, ale naszej pediatryczki.
                  A pieluszek poszło niemało, ale w końcu mam jedno jedyne dziecko smile)
                • alpepe Re: pieluchy z lidla 13.12.07, 15:11
                  ależ bywa mokro, wiem, bo mam w domu trzytygodniowe prawie niemowlę i wiem, że
                  mokry huggies nie podchodzi mojej córce, płacze mi wtedy. Pampersy szybciej
                  wchłaniają płyny.
    • koma.edziecko Re: pieluchy z lidla 11.12.07, 09:58
      U mnie Lidlowe się nie sprawdziły, dużo lepsze są z Rossmanna te
      borodwe i majteczki babydreams - rewelacja.

A z tym zmienianiem pieluchy po kazdym siknięciu to przesada, po to
      wchłaniają do środka żeby tego nie robić, ja zmieniałam po 2-3
      godzinach i po każdej kupce to wiadomo.
      W nocy też przewijasz?
      • tyssia A DADA z biedronki? 11.12.07, 15:10
        Uzywacie moze? jak sie sprawdzają?
        • koma.edziecko Re: A DADA z biedronki? 11.12.07, 15:57
          Kiedyś używałam takie z żabkami o były w porządku, potem będąc na
          wakacjach kupiłam nową serię ze zwierzatkami i te przeciekały,były
          beznadziejne.
          • lankal84 :) 13.12.07, 13:29
            ja kupilam wczoraj te z lidla i jjak narazie bez zarzutu sa spore nie obcieraja
            dopasowane jednoczesnie
            pozatym akrtakcyjene cenowo
            i lepsze od pampersow i hagisow nie mowiac juz o heppy smile
            trzeba wyprobowac i samemu ocenic
            • tabita_1 Re: :) 15.12.07, 19:24
              wiele osob chwali też fioletowe z Tesco,my nie probowalismy jeszcze
              • moniskap Tescowe pieluchy to prawie to samo co heppy 19.12.07, 23:08
                Ja wyprobowalam i jedne i drogie.Jednak najlepsze jak dla nas są te z lidla lub
                rossmana.
                • mikolajowa_mama Re: Tescowe pieluchy to prawie to samo co heppy 28.12.07, 21:35
                  My uzywalismy huggiesow, pampersow, dada z biedronki i teskowych fioletowych pieluszek. Najbardziej podeszly nam huggiesy (kupilam w biedronce po 29,99 za paczke) i wlasnie teskowe. Jak dla mnie, to sa jednakowo dobre, jedyna uwaga to taka, ze teskowe maja troszke wieksza rozmiarowke niz huggiesy. Pampersy przeciekaly bokiem lub siusiu wyciekalo na plecki, bo jak dla mnie, to wklad chlonacy powinien byc po calej dlugosci pieluszki, a nie do polowy. Natomiast do dada zrazilam sie jak mi wklad z pieluszki zaczal na dziecku ladowac... Jak mlody siku zrobil i go przewijalam, to cale podbrzusze i nozki w pachwinkach mial w przezroczystych granulkach. Dalam sobie spokoj i kupialm teskowe. Do dzis uzywamy smile

Przepraszam za brak polskich znakow... dziecie mi sie do kompa dorwalo i zaplulo klawiature... "alt" przestal dzialac ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka