beatrix_75 04.01.08, 10:30 Brrr temp. spadła u nas dzis do -10 C wpisujcie - jakie polecacie kremy dla dzieci i dla siebie ( jesli stosujecie).Dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bima5 Re: ZIMOWE kremy ochronne 04.01.08, 11:28 Zarowno dzieci jak i siebie smaruje kremem oliwkowym z Ziaji- tłusty i skuteczny i tani jak barszcz. A że skora troche sie swieci to trudno. Odpowiedz Link
korniz Re: ZIMOWE kremy ochronne 04.01.08, 16:07 Ja kupuję olejek avocado w aptece,w sklepie zielarskim ok 10 zł starcza na bardzo długo,smaruję nim całą twarz nawet powieki i skórę pod oczami-zawiera witaminę E, przeznaczony jest do pielęgnacji skóry suchej i starzejącej się. Szczególnie jest ceniony w miesiącach zimowych, gdyż chroni skórę przed zimnem. Olej łatwo przenika przez naskórek, zawiera dużą ilość składników odżywczych i substancji aktywnych. Skóra jest aksamitnie miękka,odżywiona,wygładzona-polecam. Odpowiedz Link
zonaniezona1 Re: ZIMOWE kremy ochronne 06.01.08, 10:18 a jakby dodać parę kropli takiego olejku do kremu np. ziajka)) mogłoby to nieźle go wzbogacić . Jutro spytam w aptece Odpowiedz Link
aska90 Re: ZIMOWE kremy ochronne 06.01.08, 10:22 Szukaj raczej w sklepach ze zdrową żywnością albo kosmetykami naturalnymi. W aptece z olejów najszybciej dostaniesz olej rycynowy, który notabene świetnie wzbogaca balsamy do ciała (sic!) i szczerze polecam sprobować (zewnętrznie, niekoniecznie do wewnątrz) . Odpowiedz Link
mikolajowa_mama Re: ZIMOWE kremy ochronne 04.01.08, 17:59 Synka smaruje kremem "Nivea na kazda pogode", wystarczy odrobinka, swietnie sie rozprowadza. Ja dostalam od rodzicow pod choinke moj ulubiony krem Avon ochronny zimowy z witaminami, ktory polecam Pudelko duze, tak wiec i ja i maz mamy zapewniona ochrone na mrozy i silny watr przez cala zime. Odpowiedz Link
aska90 Re: ZIMOWE kremy ochronne 04.01.08, 22:21 Masło shea. Tłuste, treściwe, ale szybko się wchłania. Skóra jak pupa niemowlaka i u niemowlaka, i u jego rodziców. Odpowiedz Link
cotti Re: ZIMOWE kremy ochronne 06.01.08, 00:33 zależy, jak długo mam być na dworze. Będąc na nartach używałam kremu sportowego (nie pamiętam firmy, niebieska tubka), ale powodował wielkie błyszczenie i używałam go tylko do dłoni (czasami trzeba było zsunąć rękawicę i tak posmarowane nie pękały od mrozu) - ale potem zaprzestałam, pamiętałam tylko o dobrym kremie do twarzy (odżywczy, ale nie zimowy) plus puder w kremie z witaminami - skóra na twarzy okazała się o dziwo zabezpieczona, a ja nie wyglądałam jak lampka Za to wieczorem dbam o dodatkowe nawilżenie - maseczki, krem na noc Odpowiedz Link
zonaniezona1 Re: ZIMOWE kremy ochronne 06.01.08, 10:14 1. Perfecta Zimowy krem ochronny Pro-Lipid Faktor na -20. Kosztuje ok.11 zł jest niezły- ma ładną tubkę (miło się nosi w torebce) 2. Dermosan Tłusty - świetnie zabezpiecza i ma filtry słoneczne. Ja używałam dla kilkulatka na narty i dla siebie. Jest testowany dermatologicznie, nie powoduje uczuleń. (nie mówię o skrajnych alergikach. Kosztuje ok. 8 zł. 3. Ziajka dla dzieci. Za 4 zł - najczęściej stosuję na krótkie wyjścia na spacer z psem przy nienajlepszej pogodzie. Mam mieszaną cerę, dlatego wolę potem zmyć twarz tonikiem i nałożyć jakis mniej tłusty krem na twarz. Nie powoduje uczuleń i nieźle chroni przed zimnem. Odpowiedz Link
orissa Re: ZIMOWE kremy ochronne 08.01.08, 23:34 Perfecta Dax Cosmetics, Lirene Erisa, a także robiony na receptę krem z wazeliną i eucerinem taki do niemowlęcej pupy - jest idealny do wszystkiego Odpowiedz Link