Dodaj do ulubionych

farba do włosów dobra i tania

08.05.08, 10:17
Farba do włosów dobra i tania. Może polskiej firmy Joanna? Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • gochalodz Venita 08.05.08, 10:20
      Multi Color-szampon trwale koloryzujący

Dobrze kryje nawet siwe włosy i bez amoniaku.
      Wiem-brzmi jak reklama,ale naprawdę działa big_grin
      • babeth Re: a farby firmy Joanna 08.05.08, 12:53
        A jakie są farby firmy Joanna? Znam tylko szampony i odżywki (bardzo fajne),
        plastry do depilacji (beznadziejne). Farb nie znam. Zachęcona kolorystyką i ceną
        (niecałe 5 zł) zamierzam wypróbować. Czy któraś z Was stosowała farbę tej firmy?
        • ula27121 Re: a farby firmy Joanna 08.05.08, 13:46
          Mnie Joanna uczula.
          • endplate Re: a farby firmy Joanna 17.02.09, 09:50
            Raz farbowałam Joanną - a raczej rozjaśniałam i musiałam szybciutko zmyć bo
            strasznie mnie głowa piekła także ja osobiście odradzam
            • goodlokacja Re: a farby firmy Joanna 15.02.17, 13:50
              U mnie Joanna się nie sprawdziła. Brąz był mocno nieciekawy. Ale moja ciocia regularnie nią farbuje i jest ok. Najlepiej przetestować.
    • aska90 Re: farba do włosów dobra i tania 08.05.08, 13:42
      Z mojego doświadczenia (włosy długie i choler... gęste, zastanawiam się nad
      obcięciem) - rudości i brązy, kilka razy fiolet, z blondem jeszcze nie próbowałam.
      Joanna - zmywa się w tempie ekspresowym, jeszcze zanim pojawią się odrosty.
      Schwarzkopf i Palette szczególnie - nie do zmycia. Włosy rosną, ona dalej jest.
      Tyle że przez pierwsze dwa tygodnie wypadają mi włosy, co mi akurat odpowiada,
      ale ogólnie najlepiej o farbie nie świadczy.
      Henna Venity (tylko hennę miałam, w paście, nie proszku, nie wiem, czy Venita ma
      proszek) - spiera się, kolor blaknie.
      Henna w proszku firmy Eld - dużo babrania przy nakładaniu, daje efekt jeszcze
      większej ilości włosów (oblepia je, a nie wnika do środka), spiera się średnio
      wolno, włosy po niej nie wypadają.

• miska_malcova Re: farba do włosów dobra i tania 08.05.08, 20:22
        ja własnie uzywam tych farb firmy Eld, tylko Brąz. Mam slabe włosy, ciągle
        wypadają... Po tej farbie odrastają i dobrze wyglądają. Farba pokrywa siwe wlosy
        • endplate Re: farba do włosów dobra i tania - Eld ??? 17.02.09, 09:44
          Mam pytanie a gdzie można kupić takie farby nie słyszałam dotychczas o tej
          firmie ??
          Ja używam zawsze palety ale racja wysusza bardzo włosy raz kupiłam Ferie ale ta
          znowu tak mi natłuściła włosy ze myłam codziennie a i tak nigdy mi się nie
          wydawały świeże
    • martha666 Re: farba do włosów dobra i tania 11.05.08, 08:23
      ja byłam z joanny bardzo zadowolona farba trzyma się długo a włosy
      nie są przesuszone. potem zdecydowałam się na maribel ze względu na
      kolor jaki mi sie spodobał i jestem zachwycona.używam od 3 lat ,
      maluję tylko odrosty a na całości się trzyma cały czas. i jest tania
      coś koło 8 zł. a po palette kolor mi się szybko zmył a włosy zaczęły
      strasznie wypadać. pozdrawiam.
      • babeth Re: farba do włosów dobra i tania 16.02.09, 16:22
        Ostatecznie kupiłam mamie Laboratoire Garnier za ...6,70 w Biedronce- jakiś
        miesiąc temu był rzut z odżywką. Teraz szukam dla siebie. Mam pasemka ale
        planuję coś zmienić. Również ze względów ekonomicznych. Rozważam farbowanie
        henną. W dawnych szkolnych czasach tak robiłam. Kolor bardzo ładny ale nie
        pamiętam na jak długo starcza. Czy dzisiaj ktoś farbuje henną? Na jak długo
        starcza takie farbowanie?
        • tomelanka Re: farba do włosów dobra i tania 17.02.09, 09:40
          tylko marion wink
          www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19029
          nie wysusza wlosow, supertania, dokladnie pokrywa, nawet jak sie troszke woda
          rozrobi, kolor trwały, włosy nie wypadaja, nie wiem tylko jak pokrywa siwizne wink
          naprawde polecam!
          • hewja Re: farba do włosów dobra i tania 17.02.09, 11:42
            Ja przez kilka lat fabowałam farmami kupowanym w drogeriach no
            palette, joanną itp. Az doszło do tego że włosy były w okropnym
            stania, wysuszone, kolor nie przyjmował.

Teraz od 4 lat używam tylko faby Genius kupowanej w sklepie z
            artykułami fryzjerski. Tubka kosztuje ok 20zł (100ml) -ale starcza
            spokojnie na 2 razy (na długie włosy). Kolor się wogóle nie zmywa,
            po trzecim muciu od farbowania włosy można wycierać w biały ręcznik.
            Nie niszczy daje piękny kolor- aż się fryzjerzy zwykle pytają jaką
            farbą farbuję.
    • zolzietta Re: farba do włosów dobra i tania 17.02.09, 13:28
      Joanna ma ładne odcienie ale jest nietrwała. Kolor szybko płowieje, słabo pokrywa siwe włosy. Moja mama zniszczyla sobie wlosy przez farbowanie Paletą. Moja fryzjerka mówi, że każda farba jest lepsza od Palety wink Od kilku lat używam Londy (w czerwonym pudełku), ładnie pokrywa włosy, równomiernie schodzi z włosów. Jestem bardzo zadowolona z tej farby. Na promocji płacę za nią 10zł. Namówiłam na nią mamę, jej wystarcza 1 opakowanie na 2 razy, ma krótkie włosy.
      • kasiasz5 Re: farba do włosów dobra i tania 17.02.09, 19:24
        Dziewczyny,polecam wyprawę do hurtowni fryzjerskiej(mnóstwo się tego
        teraz narobiło)kupujemy farbę Ce-ce-szwedzka firma,farba dosyć dobra
        jakościowo,szeroki wybór kolorów,lub wella,troche droższa ale moim
        zdaniem bardziej ekonomiczna,kolor trzyma się pięknie,ma fajny
        blask,nie płowieje.Do tego kupujemy butlę wody 3% np. z joanny(3%
        jeśli przyciemniamy włosy) i rozrabiamy w stosunku 1:2.
        Tubki farby starczają na dwa razy.Udanego farbowania.
        • babeth farba do włosów dobra i tania 17.02.09, 21:04
          Chyba jednej dobrej i w rozsądnej cenie farby nie ustalimy. Mojej mamie po
          Palecie wypadają włosy, kupuje głównie Garniery na promocji (pisałam wyżej że
          udało mi się kupić ostatnio po 6,70 z odżywką). Inna znajoma chwali bardzo farby
          Joanna (po 5 zł). W hurtowni Pani polecała mi np Wellaton firmy Wella za ok. 10
          zł. Ja mam fryzjerkę, która przyjeżdża do domu i robi mi pasemka. Ale po
          zliczeniu kosztów w skali roku doszłam do wniosku, że najtaniej wyjdzie
          farbowanie samemu nawet co miesiąc. Gdyby kupować farbę po 10 zł to wychodzi 120
          złotych rocznie. Jeszcze tańsza byłaby henna i chyba zdrowsza. Tylko pojęcia nie
          mam na ile starcza takie farbowanie. Czy ktoś z Was farbuje włosy henną?
          • majka.da Re: farba do włosów dobra i tania 17.02.09, 22:14
            Dziewczyny czytam i ile wpisów tyle poglądówsmile.Ja maluje szamponem a moja mama farbą Palette. Trzymamy na głowie ok. godziny i nic nam sie z włosami nie dzieje, nie wypadają. Mamie inne farby nie pokrywają siwych włosów tylko paleta. Inne farby się nam zmywaja szybko.Fakt mamy włosy gęste, mocne i grube, moze to dlatego. Ja np. jak rozjaśniałam i robiłam pasemka to siedziałam u fryzjera z rozjaśniaczem na głowie ponad 3 godziny-tak sie cieżko odbarwiały.Reasumując-To jaka farba komu pasuje chyba należy dobrac metodą prób i błędów indywidualnie.
            • milenamamazuzi Re: farba do włosów dobra i tania 20.02.09, 14:10
              Mnie się wszystkie farby dość szybko wypłukują z włosów, niezależnie od tego czy
              malowane w salonie welli, czy w domu zwykłą farbą z marketu. Różnica jest tylko
              taka, że od jednych bardziej się niszczą i przesuszają włosy, a od innych mniej.
              Od pewnego czasu moja ulubiona farba to szampon Casting do 24 myć. Bardzo łatwo
              go nałożyć samemu i nie niszczy włosów w ogóle (przynajmniej moich). No i wydaję
              na niego 16zł (kupuję na promocjach), a nie tyle co za farbowanie w salonie,
              więc mi się to całkiem nieźle kalkuluje. Ale fakt, jak będę chciała wrócić do
              kilku kolorów na głowie, czy jakichś refleksów to sama tego w domu nie zrobię.
              Ale na razie Casting się super sprawdza.
    • kasandra1207 Re: farba do włosów dobra i tania 15.02.17, 12:58
      Dobra i niedroga jest też Delia Cameleo. Kupiłam ją za 6,5, a farba zawiera serum i włosy mam po niej fajne.
      • liliawodna222 Re: farba do włosów dobra i tania 15.02.17, 13:09
        Stary wątek, ale się dopiszę: kupuję farbę Olia Garniera. Jest ok, moim włosom nie szkodzi, są fajne i miękkie po zastosowaniu.
        • gochalodz Re: farba do włosów dobra i tania 15.02.17, 18:00
          Garnier u mnie się krótko trzyma, loreal zdecydowanie lepiej.
    • mama_dorota Re: farba do włosów dobra i tania 16.02.17, 12:31
      Joannę ci odradzam zdecydowanie. Mam siwe odrosty, więc wymagania do farb także duże, bo drogeryjne się zmywają po 2 myciach. Rozwiązaniem są farby fryzjerskie. Używałam takich: cece, nouvelle, keratin. Nouvelle z tych 3 najlepsze, ale najtrudniej dostępne. Swego czasu był u mnie sklep z tymi farbami, ale właściciele - Peruwiańczycy nie umieli handlować, sklep czasem był zamknięty do wyjaśnienia, często brakowało potrzebnych kolorów. W końcu przerzuciłam się na kupowanie w necie po 2-3 sztuki i wyszło nawet taniej.
      Farbując na ten sam kolor koloruję tylko odrosty, mam też patent na bardziej trwał a koloryzację siwych. Podam, jeśli znajdą się zainteresowane osoby.

Niestety, włosy rosną mi bardzo szybko, a że są siwe, to wyglądały z 0,5 cm odrostem, jakby się mocno przerzedziły, wiec musiałam kolorować co 10-14 dni, aż moja fryzjerka się zmartwiła i ostrzegła, że to nie jest zdrowe i dobre dla włosów. Zaczęłam szukać czegoś trwałego, ale naturalnego i znalazłam farby Naturigin, ale to już koszt rzędu 68 zł/opakowanie uncertain. Mam jedna w domu, wolę nie zmarnować jej farbując samodzielnie, umawiam się z fryzjerką. Mam nadzieję, że farba mnie nie zawiedzie.
    • chocolate_cake Re: farba do włosów dobra i tania 16.02.17, 12:35
      www.lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/recital-preference/7-1-islande-popielaty-blond.aspx
    • anerka Re: farba do włosów dobra i tania 16.02.17, 12:57
      Ja polecam MAtrixa - oglądnąć próbki kolorów można w sklepie fryzjerskim, kupić na allegro. Jednorazowo może to nie najtańsza farba, ale bardzo, bardzo wydajna i dająca ( w moim przypadku blond) bardzo profesjonalny efekt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka