05.04.13, 18:54
Chcialbym wiedziec jak to wyglada w krajach, w ktorych eutanazja jest legalna i praktykowana.
Chcialbym zyc w takim kraju aby zorientowac sie jak ja bym ostatecznie postapil, majac do wyboru taka mozliwosc.
-----------------------------------------------------------
W miare starzenia sie urzadzenie jakim jest czlowiek traci oliwe ktora smaruje jego czesci, pojawia sie co raz wiecej zgrzytow odbieranych jako bole. Dobrze byloby miec ten wybor, jaki daje eutanazja.
----------------------------------------------------------
Slabna mozliwosci seksualne, a kiedy sa dostatecznie slabe, zycie staje sie nudne. Moga slabnac z wielu powodow, ale starosc jest najpewniejszym gwarantem. U kobiet o ile wiem, przebiega to inaczej, niz u mezczyzn. Kobietom to dobrze. U mezczyzn starosc jest nudna.
---------------------------------------------------------
Zabiegajmy o zalegalizowanie eutanazji w krajach w ktorych zyjemy. Jezeli mamy opory to przynajmniej nie przeszkadzajmy tym, ktorzy chcieliby ja zalegalizowac. Kazdy ma prawo do swojego zycia. Kazdy ma do niego prawo z natury, bo w kazdej chwili moze popelnic samobojstwo. Eutanazja jest samobojstwem na sposob cywilizowany, jednym z wielu konfortow naszej cywilizacji, a w pewnej sytuacji zyciowej moze okazac sie najwazniejszym dla kazdego.
Obserwuj wątek
    • witekjs Re: EUTANAZJA 05.04.13, 19:30

forum.gazeta.pl/forum/w,20070,132608552,132639841,Re_Zycie_w_wolnosci_umierania_.html
      • abmiros Re: EUTANAZJA 05.04.13, 21:52
        Dziekuje, Witejks.
        A jak Ty na to patrzysz? Czy gdyby przyszlo do glosowania, co bys zrobil?
        -oddal glos na tak;
        -oddal glols na nie;
        -nie glosowal;
        cos wiecej zrobil ?
        • abmiros Re: EUTANAZJA 06.04.13, 05:33
          Powinno byc "witekjs". Przepraszam.
        • witekjs Re: EUTANAZJA 06.04.13, 08:29

Szanowny Abmirosie.

Miejsce, w którym ponownie oczekujesz od nas rozmowy, o nurtujących Cię problemach, nie jest gabinetem lekarza, w którym należałoby już, przeprowadzić rozmowę o tych sprawach, również ze specjalistą psychiatrii.

Zajmują się również problematyką eutanazji, z bardzo pozytywnymi efektami specjaliści terapii paliatywnej.
          Okazuje się, że pomagają bardzo skutecznie, uświadamiając przewlekle chorym pacjentom, że nie jest to jedyne rozwiązanie.

O teoretyczno-prawnych podstawach eutanazji, szczegółowo rozmawialiśmy w tym miejscu, w Twoim wątku w styczniu 2012, a link do niego podałem Ci powyżej.

Wybacz proszę ale wydaje mi się, że nic już więcej na ten temat, nie mógłbym dodać.

Pozdrawiam. Witek

• abmiros Re: EUTANAZJA 06.04.13, 18:15
            Chce ponowic ten temat. Ciekawi mnie zaangazowanie osobiste tych co sie wypowiadaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka