abmiros
05.04.13, 18:54
Chcialbym wiedziec jak to wyglada w krajach, w ktorych eutanazja jest legalna i praktykowana.
Chcialbym zyc w takim kraju aby zorientowac sie jak ja bym ostatecznie postapil, majac do wyboru taka mozliwosc.
-----------------------------------------------------------
W miare starzenia sie urzadzenie jakim jest czlowiek traci oliwe ktora smaruje jego czesci, pojawia sie co raz wiecej zgrzytow odbieranych jako bole. Dobrze byloby miec ten wybor, jaki daje eutanazja.
----------------------------------------------------------
Slabna mozliwosci seksualne, a kiedy sa dostatecznie slabe, zycie staje sie nudne. Moga slabnac z wielu powodow, ale starosc jest najpewniejszym gwarantem. U kobiet o ile wiem, przebiega to inaczej, niz u mezczyzn. Kobietom to dobrze. U mezczyzn starosc jest nudna.
---------------------------------------------------------
Zabiegajmy o zalegalizowanie eutanazji w krajach w ktorych zyjemy. Jezeli mamy opory to przynajmniej nie przeszkadzajmy tym, ktorzy chcieliby ja zalegalizowac. Kazdy ma prawo do swojego zycia. Kazdy ma do niego prawo z natury, bo w kazdej chwili moze popelnic samobojstwo. Eutanazja jest samobojstwem na sposob cywilizowany, jednym z wielu konfortow naszej cywilizacji, a w pewnej sytuacji zyciowej moze okazac sie najwazniejszym dla kazdego.