exmarc 13.07.11, 16:14 Mam pytanie do osób wracających z Chorwacji czy rzeczywiście w tym roku jest więcej turystów i problemy z noclegami ? Ja zawsze jeździlem w ciemno i problemów nie było . Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antek Re: Wyjazd na riwierę Makarską IP: *.ostrog.net.pl 13.07.11, 16:26 wróciłem poniedziałek i z tego co widziałem to jest tak jak w zeszłym roku ja jechałem w ciemno z rodziną 6 osób i oczywiscie po długi szukaniu ok 5 godzinach znalazłem to co chciałem a byłe w igrane za makarską ok15 kilometrów wioska ale tego potrzebowałem jechac i sie nie bać pozd Odpowiedz Link Zgłoś
exmarc Re: Wyjazd na riwierę Makarską 15.07.11, 13:51 Dziękuję za info jak cenowo wyglądają kwatery ile placiliście ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
and.nad Re: Wyjazd na riwierę Makarską 18.07.11, 10:06 Byłem w Drasnicach tydzień temu. We wszystkich miejscowościach wokół Makarskiej można znaleźć ludzi stojących z tabliczkami "Apartmani". Ja rezerwowałem dużo wcześniej - 50 EUR za pokój dla 4 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wyjazd na riwierę Makarską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 22:19 A czy w samej Makarskiej na początku sierpnia są problemy ze znalezieniem apartamentów? Ja boje się że nie dogadam się z Chorwatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Makarska - Dubrownik IP: *.adsl.net.t-com.hr 19.07.11, 10:23 W ubiegły czwartek (14.07.) jechaliśmy przez Makarska. Do końca lipca jesteśmy=będziemy w Slano > ~29km do Dubrownika. Byliśmy już w Dubrowniku. Od Makarska do Dubrownika przy drodze siedzą miejscowi z PLAKIETKAMI i proponują apartmani/sobe=pokoje/mieszkania do wynajęcia. Odnosimy wrażenie że wynajmujących jest więcej niż szukających noclegów. Myślę że w sierpniu nic się nie zmiei. Od tygodnia w Slano TYLKO słońce t=33st.C, woda t=27st.C Pozdrawiamy, Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Wyjazd na riwierę Makarską 19.07.11, 11:04 A w czym się chcesz dogadywać z Chorwatami wynajmującymi kwatery? I Ty,podejrzewam, i oni posługuja się cyframi i liczbami arabskimi. Papier tez juz znany od czasu jak go wynaleźli Chińczycy ;) Ty chcesz zamieszkać a oni chcą wynająć. Czyli do kwestii ceny sie dogadacie. A gadać o polityce,problemach społecznych,problemach w UE,po ich wstąpieniu czy kłopotach rodzinnych ewentualnie po jakiejś ewentualnej wspólnej kolacji ,zakrapianej rakiją-to się zdarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmsadlo Re: Wyjazd na riwierę Makarską 24.07.11, 10:10 W piątek wróciliśmy z Baśkiej Vody, byliśmy tam również trzy lata temu, turystów znacznie więcej ale z kwaterami nie ma problemu, taką która nam odpowiadała znależliśmy po ok. 10 minutach, jechaliśmy w ciemno. Nie ma również problemu z kwaterami w Makarskiej - byliśmy nagabywani - bez problemu można coś znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Wyjazd na riwierę Makarską 24.07.11, 10:44 Czyli z kwaterą ne ma problema ,problem zaczyna się na plaży...jak rozłożyć ręcznik,materac,karimatę jeśli nasz (ręcznik,materac,karimata) przewyższa w cm kw wolna powierzchnię na tejże plaży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmsadlo Re: Wyjazd na riwierę Makarską 24.07.11, 18:12 hepik1 napisał: > Czyli z kwaterą ne ma problema ,problem zaczyna się na plaży...jak rozłożyć ręc > znik,materac,karimatę jeśli nasz (ręcznik,materac,karimata) przewyższa w cm kw > wolna powierzchnię na tejże plaży ;) Dokładnie tak cytując Waldka z Kiepskich "łeb przy łebie" ale jak się odpowiednio wcześnie pójdzie na plażę ( tak do dziesiątej ) z miejscem nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Wyjazd na riwierę Makarską 25.07.11, 20:59 mozna sie tez przejsc troszeczke dalej w strone Basko Polje i juz jest wiecej miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Wyjazd na riwierę Makarską IP: *.adsl.net.t-com.hr 26.07.11, 17:30 jestem teraz na Istrii.poprzedni tydzien spedzilam w Makarskiej.Turystow duzo bardzo, w Dalmacji bylo strasznie goraco ok.35 C w cieniu.Na Istrii deszczowo.Rezerwacje robilam duzo wczesniej wiec problemow nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś