Gość: junak IP: *.raciborz.vectranet.pl 14.07.12, 14:54 witam wrócilem dzisiaj z petrovac w czarnogórze ktos ma jakies pytania chetnie odpowiem pozd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: petrovac czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 19:31 Witaj! Podaję swój adres mail rzepik1@onet.pl mam cała masę pytań bo tez tam jadę wiec jeśli możesz to napisz...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powsinoga Re: petrovac czarnogóra IP: *.toya.net.pl 15.07.12, 00:40 gdzie spałeś, co zwiedziłeś, czy było tłoczno bo tak mówią o Cz-e choc nie o samym Petrovacu, pisz ile wlezie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junak Re: petrovac czarnogóra IP: *.raciborz.vectranet.pl 15.07.12, 10:37 witam ogolnie wszystko na plus pojechałem w ciemno z dzieckiem 4 lata co do noclegow bez problemu mase noclegow ceny od 20do 70 e znalazlem pokoik łazienka kuchnia do podzialu 2 rodziny klima 20 e za dobe ale mialem wielki taras z widokiem na morze i to byl plus .Jechałem na dowodzie i mialem cb radio a mialem 2 kontrole czarnogórskich misiaczkow i bez problemu co do miejscowosci bardzo rodzinna swietne miejsce wypadowe plaze no no no troche zatłoczone w sumie jak ktos nie potrzebuje 20 metrów miejsca zawsze cos znajdzie ceny w knajpach myslałem ze bedzie taniej jest drogo wracałem przez chorwacje i porównałem w sumie jeszcze nie podsumowałem tego wyjazdu trzeba pojechac i samemu się przekonac pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sa Re: petrovac czarnogóra IP: *.net.stream.pl 15.07.12, 13:05 Witam, chętnie skorzystam z Twojej pomocy. Mam w planie wyjechać do Czarnogóry a dokładniej-do Petrovaca. Miałam przyjemność być tam w ubiegłym roku i jestem zachwycona tym pięknym krajem. Mianowicie interesują mnie ceny kwater,produktów spożywczych oraz wyrobów alkoholowych w tym sezonie.Dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: petrovac czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.12, 21:18 Junak miałeś napisać tyle .... a napisałeś tak skromnie.Skoro tam byłeś to napisz które restauracje/ knajpki/ polecasz? Co warto w Petrovacu zobaczyć , gdzie pójść, która plaża jest lepsza? /bo są przynajmniej dwie/, czy są jakieś rejsy statkiem rodzinnie z dzieciakami z Petrovaca?,Co zwiedziłeś ? czy przesiedziałeś na miejscu nad wodą? Co jesteś zaproponować wszystkim którzy tam jadą co polecasz , a czego się tam wystrzegać ... napisz bo skoro masz tyle informacji to podziel się nimi, nie wszyscy są zainteresowani podliczeniem kosztów bo jedziemy przecież na wakacje wiec trudno liczyć ze będzie "za darmo".czekamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: petrovac czarnogóra IP: 94.42.141.* 16.07.12, 09:21 Napisz proszę czy na plaży jest piasek czy żwirek? Dzieciak mnię pyta a opinie są różne. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junak Re: petrovac czarnogóra IP: *.raciborz.vectranet.pl 16.07.12, 20:22 no witam zacznę od tego ze plaża miejska bardzo drobny zwirek sama plaza bardzo sezeroka i długa niestety nie oznacza to ze jest na niej duzo miejsca Plazowiczów jest duzo i zapełniają plaze ood samego rana tz 9 godzina naszczęscie w godzinach około południowych plaza pustoszeje na kilka godzin.Woda w morzu gorąca i czysta zejscie do morza łagodne równierz drobny zwirek smiało mozna chodzic bez obuwia ochronnego.Po lewej stronie ok1,5 km druga plaza warunki jw., po prawej stronie 3 plaza ok 2 km dojscie ograniczone przez szereg tuneli bez latarki to nie polecam ale frajda jest.Troche pojezdzilismy wszystkie miejscowosc warte zobaczenia bardzo mili ludzie i pomocni navi padła i trzeba było starymi metodami znalezc droge było wesoło i stresujaco korzystałem z przewodnika MICHELIN boka kotorska ,dla odwaznych stara droga z kotoru do cetini i pomnik na szczycie władyki Njegosa z tamtąd piękny widok na boke kotorską (masakra),jezioro szkoderskie,monastyr ostrog,wysepka sveti stefan i wiele inny miejsc tylko minus to samo przemieszczanie się bardzo utrudnine przez duzy ruch a w głebi kraju dochodzą drogi niektóre naprawde wąskie co warto zobaczyc wszystko w samym petrovacu to niewiele ale ma swój urok piękne miasteczko a minus naprawde masa turystów a wieczorem to takie nasze MIELNO ale wszystko ma swój urok w samy centrum duzy supermarket ceny zblizone do polskich ceny w knajpach drgo pizza 5-10e ryba porcja 10e,piwo lane 2e a pare razy nie sprawdziłem ceny i wielkosci piwa i dostałem za 2e 0,33 piwo tania i nieodkryta czarnogóra to juz chyba przeszłosc ale klimat, widoki,ludzie tego nie znajdziecie w EGIPCE było swietnie pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opal Re: petrovac czarnogóra IP: *.telpol.net.pl 16.07.12, 22:47 Witam, zastanawiam się nad wyborem Dalmacja, Czarnogóra wybieram się we wrześniu więc przypuszczam że będzie luźniej i taniej , napisz jaką trasą jechałeś i ile czasow zajął ci przejazd od granicy z Polską (jadę z Katowic) czy było duzo kwater z ogłoszeniem że są z internetem, czy dużo kwater jest blisko morza? Pozdrawiam i z góry dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junak Re: petrovac czarnogóra IP: *.ostrog.net.pl 17.07.12, 08:19 witam z tego względu ze mam blisko do granicy czeskiej przejscie chałupki i fakt szybkiego dojazdu padło na przejazd przez czechy austrie chorwacje wiadomo jest to wariant najdrozszy ok 1450 kilometrów, samej jazdy 17 godzin plus korki postoje to dodatkowe 5 godzin kwater jest mnóstwo a po sezonie to będzie pewnie jeszcze większy wybór pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: petrovac czarnogóra IP: 62.244.152.* 17.07.12, 09:09 Z moich doświadczeń wynika, że pogoda w Chorwacji (środkowa Dalmacja) "załamuje" się ok 10 września. Nie musi być tak w tym roku, ale wątpię aby w Czarnogórze poniżej Boki Kotorskiej było mniej niż 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opal Re: petrovac czarnogóra IP: *.telpol.net.pl 11.08.12, 23:16 Boze najistotniejsze czy zwir cz piasek bo dzieciak pyta, a co ja bedzie zwir to dzieciak powie ze nie jedzie? zajedzie to zobaczy nie dajmy sie zwariować dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: petrovac czarnogóra IP: 193.107.11.* 24.07.12, 18:32 Witam A wiadomo jakie sa tam ceny pokoi dla 2 osob ? zmieszcze sie w 20E za pare? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junak Re: petrovac czarnogóra IP: *.raciborz.vectranet.pl 25.07.12, 20:04 witam znajdziesz cos za 20e ale pewnie bez klimy ale poszukaj dobrze bez cisnienia to i z klimą znajdziesz mi zajeło 4 godz szukanie a znalazłem to co chciałem pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: petrovac czarnogóra IP: *.crnagora.net 26.07.12, 11:46 Moim zdaniem 20 euro za oare make szanse. Minimum to 30 ale teraz w szczycie sezonu naprawde jest malo wolnych miejsc. Chyba ze nie potrzeba Ci klimy i wystarczy bardzo maly pokój w slabym miejscu przy glownej drodze wtedy dasz rade i w tej cenie. Ja wlasnie ooncze wakacje i naprawde bylo ciezko ze znalezieniem czegos sensownego w dobrej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chmura Re: petrovac czarnogóra IP: *.cm-5-3a.dynamic.ziggo.nl 30.07.12, 20:23 Witam!!Mam kilka pytań odnośnie wakacji w Czarnogórze chcielibyśmy się wybrać w tym roku(((w ciemno))) w tamte rejony na 10dniowe wakacje...napisz swoje wrażenia z wakacji,jakie ceny,czy trudno o przyzwoite lokum???bezpieczne państewko???oto mój adres misinka81@tlen.pl...z góry dziękuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: petrovac czarnogóra IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.12, 20:38 Mam zamiar tam jechać w 2-ej połowie sierpnia.mam pytanie do jakiej miejscowości najlepiej się wybrać cztero osobowa rodzina i ceny ile trzeba Zapłacić za apartament dla 4 osób? Odpowiedz Link Zgłoś
sveiser Re: petrovac czarnogóra 11.08.12, 20:48 My rezerwowaliśmy i zaliczkowaliśmy apartament na pobliskiej wsi w świeżo adaptowanych kamiennych domach już w lutym - 40 euro za dobę z internetem, klimą i parkingiem. Gospodyni Milena sympatyczna babka ale nie zna niemieckiego. www.montenegro-traveler.com/pl/Apartamenty/Tivat/-Apartamenty-Starcevic Jak na rodzinne wczasy i zwiedzanie ( wodospady kravica, jaskinia wieternica, Dubrownik, Kotor , Medziugorie, j.Szkoderskie ....) to właśnie polecam raczej coś na uboczu, tanio pieknie i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
meltibi Re: petrovac czarnogóra 13.08.12, 07:49 My też w tym roku wylądowaliśmy w Radovici i rzeczywiście polecam dla osób lubiących spokój i ciszę. Plavi Horizont idealny dla dzieci. Wracaliśmy jeszcze przez Chorwację - 2 dni w Dubrowniku i 5 dni na wyspie Murter - wrażenia po Czarnogórze zdecydowanie gorsze. Nie mówiąc o wszechobecnych Włochach i ich bambini ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aannkkaa1970 Re: petrovac czarnogóra IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.12, 10:59 A znajdzie się w Radovivi kwatery w ciemno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarnogórzec Re: petrovac czarnogóra IP: *.vtelecom.pl 03.01.13, 01:51 Hej jako ze jestem w połowie Czarnogórcem to polecam Petrovac jestem tam co roku u rodzinki i jest super:) w Petrovac nie ma takiego gwaru jak w Barze czy Budwie no i jest to bardziej kameralna rodzinna miejscowosc. Najlepiej wczesniej sobie cos zarezerwowac bo moze sie okazac ze zostaly tylko jakies tanie brzydkie i stere kwatery bez klimy gdy sie szuka na szybciora. Jesli chcecie wiecej info i fotek zapraszam na strone www.apartamenty-czarnogora.pl Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: petrovac czarnogóra IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 21:30 sveiser, jak się dogadywaliści zatem z właścicielką - w jakim języku? apartamenty nie są numerowane - na jakiej podstawie się decydowaliście na konkretny? pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erni Re: petrovac czarnogóra IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 03:17 Ana słuchaj. Naprawdę nie masz się czego obawiać. Dogadasz się bez problemu, trochę gestykulacją, ale ogólnie powinnaś dać radę. Miejscowości nie są bardzo duże, jeżeli chodzi o Petrovac, to jest bardziej kameralna miejscowość, na pewno bardziej niż Budva czy Bar, ale nie jest to zadupie, bez obawy. Kup przed wyjazdem mapę dokładniejszą, może w empiku znajdziesz, a jak nie to już w Czarnogórze dostaniesz. Nawigacja niestety może wskazywać tylko główne trasy a raczej na pewno, ale naprawdę nie masz się czego obawiać. Ludzie są przyjaźnie nastawieni, nie oszukują raczej, gorzej jest chyba w Warszawie czy Zakopanem. Byłem kilka razy na Bałkanach, dwa razy (Św.Stefan, okolice Baru) docelowo w Czarnogórze, a tak to stacjonowałem w Bośni, ale za każdym razem robiłem wypad do Czarnogóry, piękny kraj, naprawdę. Zawsze własnym autem. Ja się zakochałem w Bałkanach a w Czarnogórze najbardziej. Zdarzyło mi się trochę pojeździć po tym kraju. Polecam jezioro Szkoderskie, Kanion rzeki Tary (przy okazji Park Duromitor) i Monaster Ostrog, Boka Kotorska i miasto Kotor (polecam pojechać autem w park Lovcen przez Cetnije, można tam dojechać do Mauzoleum Piotra II Petrovicza-Niegosza, piękny widok na pasmo górskie, przy dobrej widoczności można zobaczyć zatokę Kotorską, stamtąd polecam przejechać starą drogą do Zatoki Kotorskiej, widoki mega. Gdybym szedł na piechotę szczęka mogła by mi opaść na drogę, a tak opadła na fotel auta :-), można dojechać do Kotoru tam pospacerować po Starym Mieście, dla bardziej aktywnych polecam wejście na stare mury otaczające Kotor). Dalej Budva, Św. Stefan. Naprawdę jest co zobaczyć. Jest to dobre miejsce wypadowe do zwiedzenia np Dubrownika w Chorwacji. Ja raz wybrałem się do Albanii (Tirana, Szkoder, Kruje no i oczywiście bunkry, jest ich mnóstwo przy drogach na plażach, najlepiej zabrać ze sobą jakiś przewodnik i poczytać trochę). Reasumując. Jeżeli jedziecie poleżakować Gorąco polecam, woda czysta i przejrzysta, ciepła, poza tym widok gór wpadających do morza..bajka. Jeżeli przy okazji pozwiedzać też gorąco polecam, najlepiej wtedy własnym autem i minimum 10 dni. Jeżeli chodzi o dojazd własnym autem Opcja 1: najszybciej, ale najdrożej i najdalej (ja startowałem z Kielc) Czechy Cieszyn później na Brno albo Słowacja przejście Zwardoń - Żylina - Bratysława dalej już Austria Wiedeń-Graz, w Grazu na Słowenię Maribor tam łapiemy już Kierunek na Zagrzeb (Chorwacja) - Split - Dubrownik - Budva (Czarnogóra). Ta trasa najszybsza, większość autostradami (wyjątek Polska:), jeżeli przez Słowację to od Zwardonia do Żyliny jakieś 30 km, później trochę w Słowenii, ale niewiele, w Chorwacji zaraz wjeżdżamy na autostradę. Tam już cały czas droga bajka aż nad wybrzeże daleko za Makarską. Niestety tam już koniec dobrego, do samej Czarnogóry Magistralą Adriatycką, droga kręta ale dobra, za to widoki piękne, jedziemy wzdłuż wybrzeża zboczem gór. Przejścia graniczne: wiadomo Czechy lub Słowacja-Austria-Słowenia, przejeżdżamy na luzie, trzeba tylko pamiętać o zakupie winiet na granicach wiem, że w Słowacji można kupić także na Austrię, pewnie w Czechach też, koszt jeżeli się nie mylę. Koszt: Słowacja 10-cio dniowa około 10 euro, pewnie braknie, chyba lepiej się opłaca miesięczną; Austria 10-cio dniowa 8-9 euro, później jest chyba już dwumiesięczna, trzeba sprawdzić, co się opłaca bardziej; Słowenia (niestety tu jest drogo a przejeżdża się szybko) tygodniowa 15 euro, pewnie braknie dlatego trzeba kupić miesięczną 30 euro. No i wjeżdżamy do Chorwacji, tutaj pierwszy raz poproszą nas o paszport, albo i nie :), Chorwaci widząc polskie blachy często przepuszczają bez sprawdzania, raczej nie ma kolejek, jeżeli są to niedługie, kilka aut. Jesteśmy w Chorwacji, niestety tutaj są największe koszty. Nie kupuje się winiet, za autostradę płaci się na podstawie biletu, który pobieramy przy wjeździe na nią. Ważna jest informacja, że klasyfikacja kategorii auta nie odbywa się na podstawie dowodu rejestracyjnego, nieważne, że jest to auto do 3.5t. Auto mierzy chyba fotokomórka i na podstawie wymiarów auta klasyfikuje pojazd, dowód, Opel VIVARO klasyfikowany jest już w taryfie drugiej niż zwykła osobówka, chodzi tutaj o wysokość auta, bodajże do 1,9 m liczy się w pierwszej kategorii, koszt (niestety) większy (odczułem to na sobie :-(), mój koszt to około 170 zł, osobówka około 120 zł. Po informacje odsyłam do strony www.chorwackie.pl/chorwacja/autostrada-oplaty.html W okolicach miejscowości Vrgorac kończy się autostrada. Kierunek Dubrovnik. Do Budvy zostało na około 250 km niestety już nie autostradą. Po drodze wjeżdżamy jeszcze na teren Bośni i Hercegowiny, dosłownie 15 km, spokojnie, jest to nieuniknione, tam trzeba przygotować paszport (albo i nie, sytuacja jak przy wjeździe do Chorwacji) przy wjeździe i wyjeździe z Bośni, mijamy Dubrovnik. Kolejna kontrola paszportowa już w przy wjeździe do Czarnogóry, tutaj możemy natknąć się na małą kolejkę aut i już bardziej szczegółową kontrolę paszportową. Jesteśmy już w Czarnogórze, po około 26 km musimy zdecydować czy płyniemy promem w kierunki Tvatu czy jedziemy wokoło Boki Kotorskiej, trochę dalej (około 25km) ale ładne widoki i zaoszczędzamy na promie, jakieś 7 euro, do Budvy zostało nam 18 km. Całość około 1650 Km-większość autostradami. Większe opłaty. Opcja 2: Z Kielc na Chyżne-Słowacja(kupujemy winietę, albo nie kto odważny)-Dolny Kubin-Banska Bystrica-Zwolen- Sahy (Węgry, przejście, kupujemy winietę)-Budapeszt (omijamy go, kto chce jedzie przez miasto, ja jechałem przez miasto). W Budapeszcie łapiemy kierunek Dunaujvaros, Szekszard (autostrada M6), odbijamy w pewnym momencie na trasę nr 57 w kierunku Mohacs, następnie na przejście Dubosevica do Chorwacji (trasa 56), tutaj odprawa paszportowa, sprawdzają, ale nie stoi się długo. Dalej Osijek-Dakovo (kawałek autostrady A5), następnie odbijamy w autostradę A3, kierunek Belgrad, po około 7km pilnujemy, żeby nie przegapić zjazdu (trasa numer 7) na przejście z Bośnią chyba są już kierunkowskazy na Sarajewo (odprawa paszportowa, raczej bez problemu), Kierujemy się na Sarajewo, po drodze Doboj, Zenica-Sarajewo i tu dwie opcje. Opcja A: Z Sarajewa na Foće, dalej przejście z Czarnogórą (niestety nie jechałem tędy, nie wiem jak tam odprawa) później Niksić-Cetnije-Budva....albo.... Opcja B: Sarajewo-Mostar (ładne widoki)-Metković (tutaj przejście z Chorwacją, jest różnie, czasami trzeba troszkę postać), następnie łapiemy kierunek Dubrovnik, po drodze jeszcze jedno przejście z Bośnią, ale tu wpadamy już tą trasę z pierwszej opcji (przez Austrię, Słowenię, Chorwację) na przejściach nie czekamy raczej. Od Dubrovnika już na granicę z Czarnogórą, dalej tak jak w opcji 1. Całość około 1350 km. Trochę autostradami, ale niewiele, większość drogami krajowymi, w Bośni trochę kręto, ale na pewno ładniejsze widoki, więcej odpraw paszportowych, na pewno tańsza opcja. Trochę się rozpisałem, mam nadzieję, że komuś się to przyda. Tak na marginesie, w sierpniu znowu wybieram się do Czarnogóry. Jak jechałem pierwszy raz na Bałkany (Chorwacja, Czarnogóra) poszperałem trochę w internecie. W pewnym momencie wpadłem na taką stronę, rzuciło mi się w oczy jedno stwierdzenie, troszkę się na początku wystraszyłem. Ktoś napisał "NIE JEDŹCIE NA BAŁKANY!!!........ BO JAK RAZ POJEDZIECIE, BĘDZIECIE CHCIELI TAM WRACAĆ CAŁY CZAS :-)" ....muszę przyznać, że coś w tym jest. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amelani Re: petrovac czarnogóra 03.05.13, 23:02 Erni, bardzo ci dziękuję za obszerną i bardzo pomocną relację. Na pewno skorzystam, jak w końcu obiorę ten kierunek, bo w tym roku jednak inne rejony...;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sveiser Re: petrovac czarnogóra 28.04.13, 23:24 Zdecydowaliśmy się na podstawie tej oferty www.montenegro-traveler.com/en/Apartments/Tivat/-Apartments-Starcevic na miejsu byliśmy około północy a w całej dosć dużej wsi nie ma ani ulic ani numerów domów ale podeszłem przy głównej drodze do kelnereczki w jakimś lokalu i zapytałem ją normalnie po polsku ( bo pewnie niemieckiego i norweskiego i tak nie znała) pokazujac jej wydrukowane wydruki ze zdjęciami obiektu że szukamy tego apartamentu. Ta wnet zaprowadziła mnie do stolika jakiś tubylczych młodzieniaszków którzy zlokalizowali ten domek i zawołali jak się okazało młodszego brata Mileny a ten kazał jechać nam za swoim skuterkiem i doprowadził nas na miejsce gdzie wydał nam klucz leżący pod wycieraczką. Sama Milena zapewne zna angielski bo w tym języku pisała nam meile ( ja przez translator pisałem po chorwacku bo angielski jest mi nieznany) Generalnie nie ma najmniejszych problemów by sie z Czarnogórcami ( wszak słowianie) dogadać po polsku ( zwłaszcza jak sie kuma rosyjski czy ukraiński) Nasze dzieciaki były włąśnie dlatego bardzo szczęśliwe że wszystko potrafiły zrozumieć i nie czuły się nigdzie obco. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: petrovac czarnogóra 29.04.13, 07:52 sam Petrovac przyjemny i ładny, ale malutki plaża szerokości 5 m, o ile nie mniej w sezonie masakra, milion ludzi na każdym skrawku, lepiej już podjechać albo podejść do Lucic kilometr dalej, choć i tam tłoczno, ale przynajmniej tam można znaleźć kwaterę w miarę blisko plaży jeśli jechać to na przełomie sierpnia/września albo końcem czerwca, oszczędzicie sobie rozpychania się łokciami przy wchodzeniu do wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: petrovac czarnogóra IP: *.radom.vectranet.pl 11.03.13, 21:31 Witam Wybieram się w tym roku w lipcu do Czarnogóry. Znalazłem w sieci takie kwatery www.montenegro-traveler.com/pl/Apartamenty/Petrovac/-Pokoje-DJURASEVIC czy ktoś z Państwa tam może był, lub widział, bądź też słyszał coś o tym miejscu. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Jadę z dzieciakiem niepełnosprawnym i nie chciałbym się wpakować na minę.. Odpowiedz Link Zgłoś
sveiser Re: petrovac czarnogóra 11.05.13, 14:00 Zapytaj konkretnie właściciela czy (bo masz dziecko niepełnosprawne) otrzymasz konkretny apartament na parterze ( bo wideać z oferty ze mają różne ) i czy są tam podjazdy dla wózków czy inne udogodnienia ( no w zależności od stopnia niepełnosprawności). To jest dobra strona i my sie jeszcze nigdy nie rozczarowaliśmy ale trzeba pisać przez translatora googla konkretne pytania by ustalic konkretne warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: petrovac czarnogóra IP: *.master.pl 22.05.13, 08:55 Witam.Jeśli mogę to chciałem za pytać o ten Petrowie bo ostatnio rozmawiałem z takim facetem który pochodzi z tamtych stron (jest Jugolem) na temat Albani bo tak się ze znajomymi zastanawiamy a on nam bardzo zachwalał Czarnogórę i dał mi nawet adres do jakiegoś jego kolegi który mieszka w tym Petrovacu.Podobno przepięknie i tanio i w ogóle super ale sam nie wiem, dlatego wdzięczny byłbym za jakąś podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
giga28 Re: petrovac czarnogóra 04.06.13, 22:35 Powiem tak, to piekne miasto dobra baza wypadowa na wszystkie plaże, warto miec przewodnik, ale nie rezerwuj ,bo my byliśmy w ciemno , najlepiej, moim zdaniem bo zdjęciaw necie nie oddają smrodu i brudu w niektórych miejscach , a na miejscu jest tyle ludzi chetnych do naganiania klientów tylko dogaduj się z WŁASCICIELEM !!!!!!! Pozdrwiam Pamietaj o KLIMATYZACJI musi być w apartamencie !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gomarek2 Re: petrovac czarnogóra 09.08.13, 18:36 Cześć. Czy możesz podać więcej informacji? Orientacyjne ceny kwater, jakie są warunki noclegowe, ewentualnie jaką trasą jechałaś do Czarnogóry. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: petrovac czarnogóra IP: *.vtelecom.pl 30.11.13, 23:28 Ja byłam z rodzina w Petrovac i polecam kazdemu, swietna baza wypadowa bo to samo centrum wybrzeża Czarnogóry do tego jak się nie zna języka można zarezerwować wcześniej z łatwością przez pół Polaka pół Czarnogórca którego rodzina tam ma apartamenty, polecam www.apartamenty-czarnogora.pl ja za rok znowu tam będę tym razem polecę bo jest dużo wygodniej a zdarzają się okazje ze nawet za 500zl można kupić bilety, zakochałam się w tym miejscu ahhh to prawda nie ma możliwości żeby tam być tylko raz, chce się tam wracać co roku:) nie polecam rezerwacji przez agencje bo maja swoje prowizje najlepiej bezpośrednio u gospodarzy którzy są tak mili ze moje dzieci miały nowa babcie he he oj rozmarzyłam się jeśli chodzi o przesłanie tanio pieniędzy bez pośrednictwa banku szybko i tanio to polecam przelewy w wirtualnej walucie Bitcoin zamiast 150zl za przelew zapłaciłam 1zl do tego w 40 min, a nie w 4 dni jak to zwykle bywa. A żeby mieć święty spokój najlepiej rezerwować apartamenty już w marcu bo np. u moich gospodarzy nie było już miejsca w lipcu i sierpniu. Pozdrawiam was kochani i życzę udanych wakacji może się tam kiedyś zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarekB Re: petrovac czarnogóra IP: 194.93.124.* 13.01.14, 09:48 Czy ma Pani „namiar” na tego pół Polaka pół Czarnogórca? Gdzie Pani była w Petrovac? Mój mali.: marek.bogdanski@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: petrovac czarnogóra IP: *.serv-net.pl 04.03.14, 13:44 prosze o informacje gdzie Pani była tzn w jakim apartamencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikeeee Re: petrovac czarnogóra IP: *.vtelecom.pl 28.03.14, 03:31 Tu też jak co roku polecę apartamenty mojej rodziny petrovac.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: petrovac czarnogóra IP: *.piekary.net 08.07.14, 12:36 Mam pytanie jeśli chodzi o przewóz prowiantu czyli jakieś słoiki z konserwami lub mięsem i chcemy ze sobą zabrać też napoje , czy można przewieź przez granicę czy może sprawdzają bagaż pod tym względem .Wybieramy się do Petrovac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja j=cfy Re: petrovac czarnogóra IP: *.play-internet.pl 09.07.14, 08:43 Nie bierz żadnych słoików! Pomijam już Twoje podejście bo pewnie kasa. Zdecydowanie lepiej kupić produkty na miejscu i tam ugotować. Ceny żarcia w sklepie są podobne do tych w Polsce. A tak może się zdarzyć ze w upale szlag trafi to mieso w slojach i zostaniesz bez miesa i bez kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfr Re: petrovac czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.14, 17:29 a właśnie niech weźmie.Nie ma co czarnogórcom dawać zarabiac.Zakupy z biedronki i swiat podbity.Oczywiście dla znajomych bedzie,że zakupy zrobione w almie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: petrovac czarnogóra IP: *.tktelekom.pl 11.07.14, 12:08 Hej ja jadę 19 lipca z rodziną i znajomymi. Boimy się że na plaży dużo ludzi i nie ma cienia jak na plażach w Chorwacji. A może są jakieś z boku dziki gdzie nie ma tyle plażowiczów i jest cień pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
sveiser Re: petrovac czarnogóra 11.07.14, 13:12 Najwięcej miejsca jest na tych plażach między Ulcinem a Adą Bojana, ale sam piach jest trochę nudny. Nam najbardziej podobała się ta plaża i wszelakie rozrywki ( paralotnie , skutery wodne, plaża pełna różnokolorowych kamyczków... ) w Becici. Mieliśmy tam fajny obszerny i niedrogi apartament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akus Re: petrovac czarnogóra IP: *.54.125.218.polineo.pl 11.07.14, 18:34 Polecam 42.120278,19.070259 spokojna ,dzika i urokliwa plaża. Najlepsze są dni kiedy świeci słońce nie ma wiatru a fale na pół metra. Nie jestem znawcą więc nie wiem skąd biorą się tam te fale, ale jest pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: petrovac czarnogóra IP: *.vtelecom.pl 28.11.14, 00:16 co do Petorvac to ja byłam i mi się podobało bardzo polecam www.apartamenty-czarnogora.pl z basenem i jacuzzi w super cenie jak na tą miejscowość. Nie ma obok ruchliwej drogi a i woda jest z kranu pitna nie tak jak gdzie inndziej w dzikich miejscowościach i rakija też dobra od gospodarzy, ja nie pije ale mąż się delektował:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 56 Re: petrovac czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.14, 09:16 kryptoreklama. Odpowiedz Link Zgłoś