Dodaj do ulubionych

nurkowanie

IP: 195.117.68.* 13.03.05, 21:10
jade do chorwacji pierwszy raz albo na vis lub korcule i chciałbym przy
okazji zrobić kurs płetwonurka czy jest to możliwe na któreś z tych wysp z
polskim instruktorem?
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: nurkowanie 14.03.05, 10:23
      Poszukaj instruktora/kursu w Polsce. Wiele firm organizuje kursy z "finalem" w Chorwacji.

Jezeli chodzi o nurkowanie na miejscu, to przy minimum znajomosci angielskiego poradzisz sobie bez polskiego instruktora. Poza tym chorwacki nie jest az tak trudny, zeby nie dalo sie dogadac :-)))

Kilka lat temu czesc zalogi jachtu, na ktorym plywalem, korzystala z uslug bardzo sympatycznej bazy nurkowej na Visie, w Komizy. Ekipa nurkowa wynajmowala miejscowego przewodnika do "oprowadzenia" po lokalnych atrakcjach.
      • lgosia1 Re: nurkowanie 10.04.05, 19:07
        mam zrobiony kurs nurkowania w Polsce i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie
        robienia kursu w obcym języku z podstawową znajomością tego obcego języka.
        Kurczę! Tu chodzi o bezpieczeństwo.
    • Gość: mkj Re: nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:41
      byłem w ubiegłym roku (sierpień) na Vis i tez nurkowałem indywidualnie, chociaz
      kurs zrobiłem w Polsce. w Komiży sa dwie bazy nurkowe, ja korzystałem z Manty
      (na prawym końcu plaży) - mają porządną łódź, miłe małżeństwo instruktorów, cen
      już nie pamiętam - około 35 EUR za nura ale miałem własna piankę, maskę,
      płetwy, brałem tylko butle, octopusa i balast. Ich strona to www.manta-
      diving.com. Inne ciekawe linki na stronie www.tz-vis.hr/eng/sport.htm.
      Dogadywałem sie po angielsku (bez problemów). Pod koniec sierpnia przyjechała
      ekipa kilkunastu osób z klubu nurkowego z Nysy k. Opola, którzy też korzystali
      z tej bazy i mieszkali na miejscu w Komiży w hotelu. Nie ma do nich namiaru i
      nie wiem czy moga z tobą zrobic kurs ale chyba nie byłoby z tym problemu bo jak
      zauważyłem byli tam zarówno "zieloni", poczatkujący jak i zaawansowani.
      Pozdrawiam i życze udanych nurów - sa tam wraki, jaskina i fajne miejsca.

• Gość: Stiwi Re: nurkowanie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.05.05, 07:03
      Polska Nautica ma swoją bazę na Hvarze:

www.nautica.pl/chorwacja/chorwacja.php
    • Gość: brylook Re: nurkowanie IP: *.mstow.sdi.tpnet.pl 03.05.05, 21:00
      a czy jest jakas polska baza na Korculi? A moze ktos nurkowal na tej wyspie?
    • magda_zakrz Re: nurkowanie 19.12.14, 13:36
      ja też polecam bazę Nautica na Hvarze - sama robiłam z nimi kursy, polscy instruktorzy, fajna ekipa, świetna atmosfera :)
    • Gość: mlz Re: nurkowanie IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.15, 17:16
      Polecam Hvar. Warto rozważyć jeszcze jedno polskie centrum nurkowe w Chorwacji mianowicie Sirena diving center. Oferta myslę całkiem całkiem :) kursy + zakwaterowanie... wszystko

www.sirena-diving.com/chorwacja/

bul bul bul.. :)

M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka