IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.07.02, 20:09
Wybieramy się w 2 osoby do Chorwacji w okresie 31.08 do 13.09. Bardzo Proszę
o rady:-czy jechać w ciemno?;-gdzie nocować po drodze(proszę o konkretne
namiary);-kwatery na lądzie w okolicach Zadaru; -ciekawe porady(gdzie
tankować, gdzie kupić winietki, jaka droga najszybsza i najmniej męcząca).
Wszystkim ludziom dobrej woli SERDECZNE DZIĘKI!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Zadar IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 23:36
      Jeśli Cię interesuje droga przez Węgry do Biogradu ok. Zadaru(którą jechałam)
      zaglądnij do wątku "Do Agi z wątku o Chyżnem". Opisałam ją jak najdokładniej
      mogłam dla kol. Tomka
      • Gość: Greg Re: Zadar IP: *.datastar.pl 19.07.02, 08:44
        Dzięki, za informacje. Liczę na następne. Jesteście Skarbnicami Wiedzy!!!
      • Gość: anula zadar_split IP: *.dip.t-dialin.net 10.08.02, 19:31

Wybieram sie we Wrzesniu na rejs po wybrzezu chorwackim. czy moglibyscie mi
        powiedziec jaka wtedy jest tam pogoda, ktore miasta warto zwiedzic, no i jakie
        tam sa ceny, jaki jest kurs euro.
        za wszelkie informacje baaardzo dziekuje
        pozdrawiam,
        a.
    • Gość: Ania Re: Zadar IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 00:08
      W Chorwacji nie będziesz miał kłopotów ze znalezieniem miejsc noclegowych.Jeśli
      będziesz jechał magistralą adriatycką,czyli wzdłuż wybrzeża,na pewno spotkasz
      kobiety stojące po drodze z tabliczkami o wolnych pokojach.Bardzo ładną
      miejscowością w okolicach Zadaru jest Starigrad Paklenica.Znajduje się ono w
      pobliżu parku narodowego Paklenica.
    • Gość: if Re: Zadar IP: *.com.pl / 10.16.25.* 19.07.02, 08:28
      Hej !
      Ja jechałam do Zadaru przez Czechy, Austrię, Słowenię. Proponuję granice Czechy
      Austria przekroczyć w Znojmo. Jest tam fajna strefa wolnocłowa - miasteczko
      zbudowane na takie z bajki ze smokami itp. W okolicach Zadaru nie ma problemu z
      noclegiem. Trochę na północ od Zadaru jest wielki camping, jeśli cię to
      interesuje, a oprócz tego apatramentów nie brak. Poruszając się drogą nadmorską
      na południe od Zadaru wszystkie miejscowości są piękne i w każdej mnóstwo
      kwater. Ja byłam w Pertcane. Polecam. Nie pamiętam dokładnego adresu. Nie matrw
      się,"na bank" coś znajdziecie.
      • Gość: Grzesiek Re: Zadar IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 21:39
        napisz gdzie zaczynasz swoja podroz , ja jade 1 sierpnia to moze sie stykniemy
        na 2 auta
    • Gość: abc Re: Zadar IP: *.ey.com.pl / 195.187.19.* 25.07.02, 12:04
      ja w zeszlym roku wyladowlam w Zadarze - nie mielismy juz sily dalej jechac -
      pobyt w samym miescie raczej odradzam - duzo turystow i niezbyt przyjemnie choc
      starowka jest bardzo urokliwa. Moj sposob na znalezienie noclegu wygladal
      nastepujaco. Wyjechalismy z miasta droga wzdluz morza (nawet nie wiem ktora -
      cyba na Split) i skrecilismy do pierwszej lepszej wioski lezacej nad brzegiem.
      Podjechalismy praktycznie pod sama lokalna plaze i tam na kazdym domu byly
      tabliczki z wolnymi pokojami. mieszkalismy 2 moze 5 metrow od plazy i bylo
      super. cicho, prawie zadnych turystow (jedyni chorwaci) i bardzo sielsko. Bylo
      nawet troche chorwackiego forlkloru. Miejscowosc o ile sie nie myle nazywala
      sie Kozin a do zadaru samochodem jechalo sie 15 minut.
    • Gość: bociek Re: Zadar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.02, 17:23
      Cześć!
      My też jedziemy w tych okolicach pierwszy raz. Mamy nadzieje ominąć wszystkie
      niemiłe niespodzianki czego i wam życzymy. Odpowiedzi na twoje pytania
      znajdziesz na tym forum tylko musisz poświęcić trochę czasu. My to zrobiliśmy i
      chyba już prawie wszystko w teorii wiemy, a praktyka pewnie powie coś innego -
      byleby były to miłe niespodzianki.
      • Gość: marko Re: Zadar IP: 217.96.44.* 25.07.02, 18:52
        Cześć.
        Wróciłem z Biogradu N/M jest super.To co się pamięta to czyste morze.Możesz
        jechać w ciemno napewno coś znajdziesz.Wypowiedzi na forum są w 90% prawdziwe,
        jednak trzeba samemu to przeżyć.Każdy ma inne wrażenia i każdemu podoba się
        coś innego.Szerokiej drogi.
        • Gość: dami Re: Zadar IP: *.orlen.pl 26.07.02, 15:09
          Gość portalu: marko napisał(a):

> Cześć.
          > Wróciłem z Biogradu N/M jest super.To co się pamięta to czyste morze.Możesz
          > jechać w ciemno napewno coś znajdziesz.Wypowiedzi na forum są w 90% prawdziwe,
          > jednak trzeba samemu to przeżyć.Każdy ma inne wrażenia i każdemu podoba się
          > coś innego.Szerokiej drogi.

Każdemu podoba się co innego. Jeżeli jednak Biograd N/M jest super i twoim
          zdaniem to prawdziwa Chorwacja (a nie zatłoczony kompleks turystyczny jakich
          pełno na Swiecie, a do tego sobotnio-niedzielne kompielisko zagrzebian - uwaga
          w tym czasie trudno o kwatery, jeżeli koniecznie tam, proponuję szukać kwater w
          środku tygodnia)to przepraszam, ale kłania się 10%.
    • Gość: ewa Re: Zadar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 16:56
      Hej. Byłam tam trzy lata temu w drugiej połowie września i przyznaję, że
      Chorwacja mnie tak, urzekła, że wybieram się tam w przyszły roku ponownie - tym
      razem barziej na południe. Kwatery wzięiśmy z Interhome. Właściciel powiedział,
      żeby na przyszły raz kontaktować się z nim bezpośrednio.
      Oto adres: Marija Simurina, ul. Julija Klovica 5, Zadar, telefon: 0038523
      331558.
      Willa znajduje się w dzielnicy Borik - z hotelami i plażą - kamienistą.
      Standard pokoju - czysto bez zbędnych luksusów. Ale jest rzeczywiście dużo
      wolnych miejsc w apartamentach w całej dzielnicy.
      Kilka kilometrów na północ znajduje się Zaton - położony w sympatycznym lesie
      nad samym morzem, kemping + apartamenty i jedna z rzadko spotykanych
      piaszczystych plaż. Bardzo sympatyczne i spokojne miejsce.
      Starówka Zadaru jest naprawdę piękna. Spędzaliśmy tam każdy wieczór w licznych
      kafejkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka