Dodaj do ulubionych

Paszport czy dowód do Chorwacji ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:31
Witam wszystkich serdecznie,
Mam pytanko czy do Chorwacji potrzebny jest paszport czy wjadę również na
dowód osobisty. Dzwoniłam do Ambasady Chorwackiej w Warszawie gdzie Pani
zapewniła mnie że drogą lądową paszport nie jest potrzebny, ale jak ogólnie
wiadomo kto nie był dokładnie tego nie wie. Proszę więc o pomoc osób które z
Chorwacji wróciły i mogą się na ten temat wypowiedzieć. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Paszport czy dowód do Chorwacji ???? 04.07.05, 11:55
      Chorwacja nie jest w Unii więc powinien byc paszport, ale duż o się słyszy o
      ttym, że wystarczy dowód, ale ja bym się bała na sam dowód. W zeszłym roku
      byliśmy w Chorwacji i mieliśmy paszporty.
    • Gość: wojnaipokoj Re: Paszport czy dowód do Chorwacji ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:03
      Są informacje na ten temat na www.msz.gov.pl
      Pod "Informacjami Konsularnymi"-poradnik "Polak za granicą"
      Jest tak jak piszesz :do Chorwacji można wjechać na dowód osobisty z krajów UE.
    • Gość: tomek Re: Paszport czy dowód do Chorwacji ???? IP: *.emis / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 16:38
      wystarczy dowód
      • citisus Re: Paszport czy dowód do Chorwacji ???? 04.07.05, 16:56
        Gość portalu: tomek napisał(a):

> wystarczy dowód

Niezupełnie, może być kłopot z przejazdem np. do Dubrownika
        (trzeba zaliczyć kawałek Bośni)
    • Gość: zed Re: Paszport czy dowód do Chorwacji ???? IP: *.KSZ.K.pl 05.07.05, 10:15
      Nema problema wszystko sprawdzone. Pozdrav
    • Gość: murfatlar Re: Paszport czy dowód do Chorwacji ???? IP: *.nextnet.pl 05.07.05, 10:28
      w zeszłym roku w sierpniu sprawdziłem, jadąc przez slawonię daliśmy dowody
      (nowe). Pracownik straży granicznej trochę się zdziwił, ale puścił nas bez
      problemu.
      • Gość: Elwira Paszport czy dowód do Chorwacji ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:41
        dzięki za informacje, mam stary dowód więc mam nadzieję że problemów nie
        będzie, dziś złożyłam podanie o paszport ale nie wiem czy się wyrobią do 28
        lipca z jego wydaniem, a co do Bośni, to mamy zamiar jechać przez Czechy,
        Austrię i Słowenię , a właśnie najbardziej obawiam się granicy Słoweńsko -
        Chorwackiej. Jak jeszcze ktoś coś wie na ten temat , będę wdzięczna za
        odpowiedź. Pozdrawiam
        • Gość: Fredzio Re: Paszport czy dowód do Chorwacji ???? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 05.07.05, 14:11

W końcu maja br. na granicy słoweńsko-chorwackiej ostemplowano nam paszporty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka