Gość: ann Re: wlaśnie wróciłem z Chorwacji IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.02, 19:31 I jak bylo? podziel sie doswiadczeniami. ja jade we wrzesniu na rejs wzdluz wybrzeza i chce sie dowiedziec czego moge sie spodziewac. jakie tam sa ceny, pogoda, ew.warunki do zeglowania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: wlaśnie wróciłem z Chorwacji IP: *.renault.fr 12.08.02, 10:17 Przeglądając prognozy pogody jestem PRZERAŻONY ....!!!!!!! Wybiram sie na Peljesac 21/08 i mam nadzieję znaleźć słońce... Gdzie byłes i jaką miałes pogodę, bo z tego co wiem to np w Splicie od ponad 10 dni jest pochmurno z przejasnieniami i tem. ok. 22-24 C. Czekam na "pocieszenie" ; )) PABLO Odpowiedz Link Zgłoś
krappl Re: wlaśnie wróciłem z Chorwacji 12.08.02, 22:24 Witam, Dzisiaj rano wróciłem z Makarskiej. Pogoda była nawet do zniesienia słońce w dzień i 2*padał deszcz wieczorem (2 lata temu 2 tygodnie upałów) Chorwaci nie pamiętają takiego sierpnia i twierdzą że nigdy wczesniej w sierpniu nie było opadów. Jechaliśmy przez Pietrowice, Olomuc, Brno, Znojmo, Wiedeń, Maribor, Zagrzeb, Knin, Split. Do Chorwacji jechaliśmy z soboty na niedziele bez korków. Powrót do Polski w niedzielę - droga do Karlowac to notoryczny korek (400 km w 9h) dalej OK. Ceny w kunach są na poziomie sprzed dwóch lat (zdrozały tylko kwatery). Przykład (1 kuna to ok 0,56 zł) : - pizza duża - 25-30 kun - sok Cappy 1l - 11 kun - bułka - 1,6 kun - brzoskwienie - 12/15 kun, - arbuz - 2-3 kun, - piwo (sklep) - 4,8 kun, - piwo (rest) - 11-15 kun, - skuter wodny (15 min) - 120 - 150 kun, - lody - 3 kuny/gałka - całodniowa wycieczka statkiem na wyspy - 120 - 140 kun - LPG - 3,05 - stacje nie czynne w niedziele (poza wyjątkami) zobacz www.ina.hr/hrv/page.asp?p=50014#ProdMjesta Spania szukaliśmy na miejscu i po 1 godzinie znaleźliśmy. Za apartament płacilismy po targach 320 EURO/ tydzien (warto się targować bo wyjściowa cena wynosiła 350 EURO + klimatyczne) Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni tylko szkoda że tak krótko!!! Odpowiedz Link Zgłoś