Gość: Manta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:25 Witam wszystkich! Czy ktos byłby w stanie pomóc w znalezieniu pracy dla Chorwata w Polsce? Poszukuje chorwackiej firmy ;) Moze ktos ma jakis pomysl...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paula Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.adsl.net.t-com.hr 06.10.06, 14:38 a mowi ten Chorwat po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assia Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:42 w biurach podróży np. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manta Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:14 Problemem jest to, ze nie mowi (jeszcze) po Polsku ... Za to plynnie po angielsku :) W tej chwili w Chorwacji jest przedstawicielem handlowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeannie300 Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.range86-141.btcentralplus.com 06.10.06, 19:04 Kurcze...zamieniac Chorwacje na Polske?? :) Nie wiem czy to taki dobry pomysl-zwlaszcza, ze tylu rodakow ucieklo za granice...w tym ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mach_2 Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.c29.msk.pl 08.10.06, 18:02 1. Podravka Polska 2. Native speaker na uniwersytecie - kroatystyka jest m.in. w Warszawie, Krakowie, Sosnowcu (UŚ), Bielsku-Białej (ATH). 3. Jakaś szkoła językowa. Odpowiedz Link Zgłoś
frygins Re: Praca w Polsce dla Chorwata 16.10.06, 09:07 a wydaje Ci się że w Chorwacji to żyje się lepiej jak w Polsce???? Wolne żarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.chello.pl 08.10.06, 20:06 Jeśli nie zna języka polskiego, ma marne szanse na pełnoetatową i w pełni legalną pracę w PL. Zgodnie z naszym prawem pracy musi mieć pozwolenie na pracę, a ten kto go zechce zatrudnić, musi wykazać, że w PL nie ma osoby o żądanych kwalifikacjach, która mogłaby tę pracę wykonywać. Szanse mają tak naprawdę tylko specjaliści w wąskich specjalizacjach albo ludzie w specyficznych zawodach (np. artyści, dziennikarze, tłumacze, lektorzy). Wiara, że zatrudni go firma chorwacka (np. Podravka) jest marna, bo prawie na pewno polska Podravka nie potrzebuje ludzi ze znajomością chorwackiego. Większość jej pracowników w ogóle się z Chorwacją pewnie nie kontaktuje, a cała reszta posługuje się sprawnie angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bobi31 Re: Praca w Polsce dla Chorwata 09.10.06, 12:11 W jakim miescie szukasz pracy? Napisz do mnie na bobi31@gazeta.pl, Podziele sie swoimi doswiadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manta Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 14:36 Bobi wysłałam Ci maila :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Praca w Polsce dla Chorwata IP: *.streamcn.pl 09.10.06, 15:03 Chorwatka zona Polaka prowadzila biuro turystyczne prowadzac dzialalnosc glownie w kierunku wyjazdow do chorwacji . moze razem cos takiego zalozycie. Wydaje sie wazne czy Chorwat zamieszka w duzym miescie i jego wyksztalcenie. Moze przeciez zalozyc biuro tlumaczen bo jak wynika zna rowniez dobrze angielski a na pewno z czasem polski.Moze szukac w tym w czym pracuje w chorwcji tzn przedstawiciela handlowego miedzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
flourella Re: Praca w Polsce 12.10.06, 19:58 W takim razie ja się dopisuję :) Również szukamy pracy w Polsce, dla mojego narzeczonego ale Serba :] Filolog klasyczny. Znajomość języków: serbski, chorwacki, macedoński, angielski. Jeśli ktoś byłby zainteresowany współpracą lub poprostu chciał nam pomóc, będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Praca w Polsce IP: *.streamcn.pl 12.10.06, 21:02 Prosze porozumiec sie o mozliwosciach z filologami klasycznymi nr tel 0327384912 Odpowiedz Link Zgłoś