Gość: witek123 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:40 Witam. Zastanawiamy się z żoną jaką mieścine wybrać na wczasy.poradzcie,czytamy forum i dalej nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
djamika Re: Promajna i Brela 24.03.07, 15:15 zależy co was interesuje. Brela jets miastem młodzieży ( dużo dyskotek i hałasu)na plażach człowiek na człowieku. ja osobiscie breli nie polecam . Niedaleko breli jest Podgora bardzo ładne miasteczko nie zamałe i nie takie duże jak np split czy dubrownik.Piekne plazę skałkowe i żwirowe. Jesli ktoś lubi gęsto leżec obok drugiego to sa plaże obok hoteli lub blizęj centrum ale 7 min dalej ciągna sie piękne plaże skałkowe i zatoczki gdzie i skałki iżwirek jest. Z podgory jest brdzo blisko do Dubrownika i Podgora leży u stóp masywu biokowo bardz o polecam ( poczytaj w internecie)wieczorem można spacerowąć deptakiem przy cantrum handlowym . A jesli to zadaleko to polecam też primoszten też bardzo ładne miasto jak masz pytania to bardzo proszę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek123 Re: Promajna i Brela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 16:13 czy na przełomie czerwca i lipca też będzie tak dużo ludzi,czy jadąc w ciemno znajdziemy kwaterke. Odpowiedz Link Zgłoś
djamika Re: Promajna i Brela 24.03.07, 16:41 ja jezdze zawsze w sierpniu i to w ciemno.Czytając forum jedni odradzaja lipiec inni sierpien.Ja nie wybieram miejscowosci duzych bo nie lubie człowieka na człowieku na plazy dlatego spodobała mi sie podgora.Ale jesli miałaby byc to wyprawa z dziecmi to moge polecic tucepi tez bardzo ładna miescowosc ale malutka bardzo spokojna tam byłam w tamtym roku 3 dni i pojechalismy z mezem 20 min dalej i juz była podgora .Podgora to taki mały kurorcik jest tam uroczo .nie wiem czy bedziecie jechac w ciemno czy rezerwowac kwatery. W chorwacji wszedzie jest duzo ludzi no chyba,że w jakiejs dziuże gdzie nic nie ma i np plaze z betonowych płyt tak jak 2 lata temu byłam w karlobagu i uciekała po 2 dniach . Odpowiedz Link Zgłoś
beti22 Re: Promajna i Brela 25.03.07, 00:21 Ja bylam w Breli 3 razy ,ostatnoo 2 lata temu. Mieszkalam w okolicy Stomarika i tam nie ma tak gesto na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Promajna i Brela IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.03.07, 13:23 Polecam Promajna ,byłem w zeszłym roku Mała kameralna miejscowość z ładnymi plażami ,na plaży kilka knajpek www.hojalero.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nian104 Re: Promajna i Brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:46 Brela jest piękna.Byliśmy w lipcu ubiegłego roku w dzielnicy Stomarica. Nie ma tłumów, dyskotek. Jest super deptak ciągnący się aż do Baska Voda. Ale nie polecam starszym ludziom lub mających problemy z serduchem, przynajmniej tej części, duża różnica poziomów. My mieszkaliśmy 160m od plaży ale schodkami w dół!Widoki z tarasu i w ogóle rewelacyjne. Plaża- drobniutkie kamienie. Tłumów nie było, wg mnie idealne miejsce na wypoczynek. Ale to tylko moje zdanie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Promajna i Brela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:29 ja osobiście wybralabym brele Odpowiedz Link Zgłoś
beti22 Re: Promajna i Brela 27.03.07, 21:52 Gość portalu: nian104 napisał(a): > Brela jest piękna.Byliśmy w lipcu ubiegłego roku w dzielnicy Stomarica. Nie ma > tłumów, dyskotek. Jest super deptak ciągnący się aż do Baska Voda. Ale nie > polecam starszym ludziom lub mających problemy z serduchem, przynajmniej tej > części, duża różnica poziomów. My mieszkaliśmy 160m od plaży ale schodkami w > dół!Widoki z tarasu i w ogóle rewelacyjne. Plaża- drobniutkie kamienie. Tłumów > nie było, wg mnie idealne miejsce na wypoczynek. Ale to tylko moje zdanie! > Pozdrawiam! Nian Ja tez bylam na ul Stomarika do plazy mialam 130 schodow :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Promajna i Brela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:35 130 schodów dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Promajna i Brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:25 Z czystym sumieniem mogę polecić Ci pobyt na Makarskiej Riwierze. Brela czy Promajna - i tak będzie pięknie! Brela jest większa i bardziej stroma :) Promajna mała i wiecej przestrzeni. Plaże i tu i tu śliczne! Tu masz namiary na inną mieścinę - dużo zdjeć - pooglądaj sobie: www.makarska-riwiera.pl Pozdrawiam, Robert Odpowiedz Link Zgłoś
gboy Re: Promajna i Brela 12.04.07, 15:11 Witam.Wujezdzamy w tym roku na Riwiere Makarską i w grupie będzie jedno dziecko niepełnosprawne.Czytajac o Breli widze , że jest to miejscowość polozona chyba bardziej stromo i zejście do plaży będzie chyba trudniejsze niż w Tucepi czy Podgórze.Wybierając konkretnie apartament trudno jest to ocenić- na zdjeciach nie widac wszystkiego.Może ktoś kto był tam doradzi w sprawie wyboru miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś