Dodaj do ulubionych

Wyspa Kos bez BP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 16:31

Ktoś zna może namiar na noclegi na Kosie? Interesuje mnie miejscowość
Marmari lub Tigaki. Strasznie drogo w tym roku z BP.
Obserwuj wątek
    • Gość: grubalski Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 17:35
      same noclegi czy jakaś opcja?Jaki termin?
      • Gość: Olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 20:23
        interesuje mnie termin 13-27 czerwiec, pierwszy tydzień 2 osoby, potem dolatuje
        trzecia.
        Najlepiej ze śniadaniami, ewentualnie bez wyżywienia. Z wymagań pozostałych
        byleby było czysto i schludnie ;)
        Znalazłam póki co noclegi u Kapitana Nikity (marmari), ale bierze 50euro z dobę
        w studio 3 osobowym. Szukam coś taniej.
        • grekan Re: Wyspa Kos bez BP 07.02.10, 23:04
          Obawiam sie, ze taniej nie znajdziesz/juz sezon/ i z dolotem wyjdzie
          tak samo albo drozej niz z biura.13.06.10 ma wyloty na Kos Ecco Holiday
          z Katowic i W-wy, 2tyg. z BB w pieknie polozonym hotelu "Tigaki's Star"
          w Tigaki ok.2400zl/os.
          • Gość: olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 23:37
            Tigaki Star to jedyna opcja z BP jaka biorę pod uwagę.
            Wiem też, że spokojnie można znaleźć kwaterę za 15 euro od osoby w innych
            miejscowościach (np. Mastichari).
            Kilka razy byłam na Kosie z BP i mam dość pełnych hoteli, dlatego też szukam
            czegoś mniejszego.
            A wychodzi taniej o jakieś 500zł (przy 2 tyg.) niż z BP, przy 3 osobach to już
            jakaś oszczędność.
            • Gość: ania Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.mofnet.gov.pl 08.02.10, 08:56
              A miasto Kos odradzasz ?
              • Gość: Olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:40
                Miasto Kos jest ok na wieczorną imprezę czy spacerek, ale na 2 tygodnie
                wypoczynku nie zdecydowałabym się na tą miejscówkę. Myślę o Marmari bądź Tigaki,
                bo to ciche i spokojne mieściny (Marmari nawet ciężko nazwać miasteczkiem) z
                fajnymi i nieobleganymi w czerwcu plażami. W mieście mieszkam na co dzień, więc
                na wakacje wybieram coś poza miastem.
                • daleka_droga Re: Wyspa Kos bez BP 08.02.10, 12:40
                  nocowałam w zasadzie już pod miastem Kos, ale spokojnie dostępne na
                  piechote do wyjścia np. wieczorem, hotel Leonidas
                  • Gość: >>>> Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.02.10, 19:49
                    Hotel Apollon ***+ HB z Itaki - ok. 2600 - 2700 za 2 tyg. w czerwcu,
                    Lambi pod Kos. Może to rozwazyć ?
                    • Gość: Olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 07:48
                      Jestem zakochana w plażach Marmari, więc okolice Kos odpadają :)
    • Gość: mmm Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.aster.pl 08.02.10, 09:05
      Jonathan Studio Apartments/Tigaki pokoj 3-os. 40E/noc (560E calosc pobytu przez booking.com)
    • Gość: Nita hotel apollonia IP: *.128.14.246.static.crowley.pl 08.02.10, 16:24
      tylko standard dosyc niski:)
      • Gość: Olka Re: hotel apollonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 20:31
        Miałam przyjemność być w apollonii. Nie było najgorzej (2007 rok). Nie mogę
        teraz znaleźć żadnego namiaru na ten hotel (ich strona już nie istnieje). Nie
        wiem też jakie mają teraz ceny.
        • Gość: ??? na jakie wyspy z Kos ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.02.10, 10:53
          dokąd polecacie z Kos - Kalymnos, Nissyros, czy do Turcji oprócz
          Bodrum mozna np. do Efezu ?
          Wiem, ze troche bylo ostatnio na forum o tym, ale moze sa inne
          zdania, inne wrazenia, chetnie poczytam.
          • daleka_droga Re: na jakie wyspy z Kos ? 11.02.10, 11:07
            Na Nissiros obowiązkowo-wulkan to niesamowite przeżycie
            • logopeda9 Re: na jakie wyspy z Kos ? 11.02.10, 13:11
              szczególnie dla nosa..:)
          • Gość: Olka Re: na jakie wyspy z Kos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 13:04
            Bodrum jak dla mnie porażka... przynajmniej w wersji organizowanej przez przez
            rezydenta z BP. Ogólnie wiozą Cię do najdroższego centrum złota, potem masz czas
            na zakupy na bazarze (np. można kupić podróby adidasa, dresik 5 euro...
            niektórym to się bardzo podobało).
            Zdecydowanie polecam Nissyros i w drugiej kolejności Kalymnos.
            Przede mną w tym roku jeszcze Pserimos i Plati, więc dam znać czy warto pod
            koniec czerwca :)
        • Gość: grubalski Re: hotel apollonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 17:03
          Apolonia padła na koniec ubiegłego sezonu,to był jednak straszny badziew.Mieli
          jakis syf w kuchni bo zaczeli robic jedzenie a kiedys było BB i jak pamietasz
          było dramatyczne.Byliśmy chyba razem w tym samym okresie z ecco ale my tydzien
          dłuzej.Pozdrawiam Michał
          • Gość: Olka Re: hotel apollonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 09:53
            Byłam w czerwcu 2007 przez 2 tygodnie w Apollonii. Pokoje bez szału (choć mrówki
            były upierdliwe), a jedzenie porażka (było wtedy tylko BB, potem zrobili ALL). W
            2008 i 2009 bedąc w Marmari mieszkałam w Ninie, więc na przeciwko Apollonii.
            Z tego, co się orientowałam, to jedzenie z ALL było równie paskudne jak nasze
            śniadania :)
            W Ninie było nieco lepiej, ale i drożej (Neckerman ;)
            W tym roku ostatecznie zdecydowałam się na noclegi u Kapitana... ma plażę za
            oknem i podobno extra śniadania.
            Koszt wyszedł podobny jak z BP, ale nie siedzę w mega hotelu, nie czekam w
            kolejce na stołówkę, a na plażę mam 30s :)

• bebiak Re: Wyspa Kos bez BP 11.02.10, 13:59
      Leros (ta do objechania rowerem przez osiem godzin spokojnie -
      warto!) - i Kalymnos (z rejsem małą łódką na Telendhos) do
      zorganizowania samodzielnie banalnie proste: i promy i jakieś
      szybsze, typu delfiny.

Jeśli się nic w połączeniach promowych nie zmieniło to Nissiros
      (którą ja osobiście uielbiam i polecam na tygodniowe wakacje, bo
      bajkowa) dość trudna do odwiedzenia samodzielnie, bo promy tak
      fatalnie pływają, że załamać się można (chyba, że z Kardameny kaiki
      jakaś może ale nie o 6-tej rano bo nie sposób dojechać z np. miasta
      Kos)

Psari i Pserimos trudne do zorganizowania samodzielnie z uwagi na
      promy ale urokliwe.

Na Nissiros, Psari, Pserimos (może jeszcze gdzieś) organizowane są z
      Kos jednodniowe wycieczki i bilety można nabyć w małych punktach w
      np mieście Kos (przy porcie), ale ja osobiście takich wypraw nie
      kocham z przyczyny podstawowej: drażnią mnie jakikolwiek tłumy
      (masakrycznie to wygląda na Nissiros: do 15-tej beznadziejnie a
      potem... taki raj!) a wszystkie te maleńkie wysepki są małymi cudami
      Morza Egejskiego dopiero wtedy kiedy ci jednodniowi turyści
      poodpływają.

Oczywiście dopuszczam zdania innych - ja wyrażam swoje a nie od dziś
      wiadomo, że de gustibus...:)
      Pozdrawiam. B.
      • Gość: >>>> Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.02.10, 16:39
        Wiem, o co może chodzić z Bodrum - znam z autopsji wycieczkę z Rodos
        do Marmaris. Ale może do innego miasta tez pływają ? O promie na
        Symi ktoś słyszał ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka