Gość: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 16:31 Ktoś zna może namiar na noclegi na Kosie? Interesuje mnie miejscowość Marmari lub Tigaki. Strasznie drogo w tym roku z BP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grubalski Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 17:35 same noclegi czy jakaś opcja?Jaki termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 20:23 interesuje mnie termin 13-27 czerwiec, pierwszy tydzień 2 osoby, potem dolatuje trzecia. Najlepiej ze śniadaniami, ewentualnie bez wyżywienia. Z wymagań pozostałych byleby było czysto i schludnie ;) Znalazłam póki co noclegi u Kapitana Nikity (marmari), ale bierze 50euro z dobę w studio 3 osobowym. Szukam coś taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Wyspa Kos bez BP 07.02.10, 23:04 Obawiam sie, ze taniej nie znajdziesz/juz sezon/ i z dolotem wyjdzie tak samo albo drozej niz z biura.13.06.10 ma wyloty na Kos Ecco Holiday z Katowic i W-wy, 2tyg. z BB w pieknie polozonym hotelu "Tigaki's Star" w Tigaki ok.2400zl/os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 23:37 Tigaki Star to jedyna opcja z BP jaka biorę pod uwagę. Wiem też, że spokojnie można znaleźć kwaterę za 15 euro od osoby w innych miejscowościach (np. Mastichari). Kilka razy byłam na Kosie z BP i mam dość pełnych hoteli, dlatego też szukam czegoś mniejszego. A wychodzi taniej o jakieś 500zł (przy 2 tyg.) niż z BP, przy 3 osobach to już jakaś oszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.mofnet.gov.pl 08.02.10, 08:56 A miasto Kos odradzasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:40 Miasto Kos jest ok na wieczorną imprezę czy spacerek, ale na 2 tygodnie wypoczynku nie zdecydowałabym się na tą miejscówkę. Myślę o Marmari bądź Tigaki, bo to ciche i spokojne mieściny (Marmari nawet ciężko nazwać miasteczkiem) z fajnymi i nieobleganymi w czerwcu plażami. W mieście mieszkam na co dzień, więc na wakacje wybieram coś poza miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
daleka_droga Re: Wyspa Kos bez BP 08.02.10, 12:40 nocowałam w zasadzie już pod miastem Kos, ale spokojnie dostępne na piechote do wyjścia np. wieczorem, hotel Leonidas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>> Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.02.10, 19:49 Hotel Apollon ***+ HB z Itaki - ok. 2600 - 2700 za 2 tyg. w czerwcu, Lambi pod Kos. Może to rozwazyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 07:48 Jestem zakochana w plażach Marmari, więc okolice Kos odpadają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.aster.pl 08.02.10, 09:05 Jonathan Studio Apartments/Tigaki pokoj 3-os. 40E/noc (560E calosc pobytu przez booking.com) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nita hotel apollonia IP: *.128.14.246.static.crowley.pl 08.02.10, 16:24 tylko standard dosyc niski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: hotel apollonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 20:31 Miałam przyjemność być w apollonii. Nie było najgorzej (2007 rok). Nie mogę teraz znaleźć żadnego namiaru na ten hotel (ich strona już nie istnieje). Nie wiem też jakie mają teraz ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? na jakie wyspy z Kos ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.02.10, 10:53 dokąd polecacie z Kos - Kalymnos, Nissyros, czy do Turcji oprócz Bodrum mozna np. do Efezu ? Wiem, ze troche bylo ostatnio na forum o tym, ale moze sa inne zdania, inne wrazenia, chetnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
daleka_droga Re: na jakie wyspy z Kos ? 11.02.10, 11:07 Na Nissiros obowiązkowo-wulkan to niesamowite przeżycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: na jakie wyspy z Kos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 13:04 Bodrum jak dla mnie porażka... przynajmniej w wersji organizowanej przez przez rezydenta z BP. Ogólnie wiozą Cię do najdroższego centrum złota, potem masz czas na zakupy na bazarze (np. można kupić podróby adidasa, dresik 5 euro... niektórym to się bardzo podobało). Zdecydowanie polecam Nissyros i w drugiej kolejności Kalymnos. Przede mną w tym roku jeszcze Pserimos i Plati, więc dam znać czy warto pod koniec czerwca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: hotel apollonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 17:03 Apolonia padła na koniec ubiegłego sezonu,to był jednak straszny badziew.Mieli jakis syf w kuchni bo zaczeli robic jedzenie a kiedys było BB i jak pamietasz było dramatyczne.Byliśmy chyba razem w tym samym okresie z ecco ale my tydzien dłuzej.Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: hotel apollonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 09:53 Byłam w czerwcu 2007 przez 2 tygodnie w Apollonii. Pokoje bez szału (choć mrówki były upierdliwe), a jedzenie porażka (było wtedy tylko BB, potem zrobili ALL). W 2008 i 2009 bedąc w Marmari mieszkałam w Ninie, więc na przeciwko Apollonii. Z tego, co się orientowałam, to jedzenie z ALL było równie paskudne jak nasze śniadania :) W Ninie było nieco lepiej, ale i drożej (Neckerman ;) W tym roku ostatecznie zdecydowałam się na noclegi u Kapitana... ma plażę za oknem i podobno extra śniadania. Koszt wyszedł podobny jak z BP, ale nie siedzę w mega hotelu, nie czekam w kolejce na stołówkę, a na plażę mam 30s :) Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Wyspa Kos bez BP 11.02.10, 13:59 Leros (ta do objechania rowerem przez osiem godzin spokojnie - warto!) - i Kalymnos (z rejsem małą łódką na Telendhos) do zorganizowania samodzielnie banalnie proste: i promy i jakieś szybsze, typu delfiny. Jeśli się nic w połączeniach promowych nie zmieniło to Nissiros (którą ja osobiście uielbiam i polecam na tygodniowe wakacje, bo bajkowa) dość trudna do odwiedzenia samodzielnie, bo promy tak fatalnie pływają, że załamać się można (chyba, że z Kardameny kaiki jakaś może ale nie o 6-tej rano bo nie sposób dojechać z np. miasta Kos) Psari i Pserimos trudne do zorganizowania samodzielnie z uwagi na promy ale urokliwe. Na Nissiros, Psari, Pserimos (może jeszcze gdzieś) organizowane są z Kos jednodniowe wycieczki i bilety można nabyć w małych punktach w np mieście Kos (przy porcie), ale ja osobiście takich wypraw nie kocham z przyczyny podstawowej: drażnią mnie jakikolwiek tłumy (masakrycznie to wygląda na Nissiros: do 15-tej beznadziejnie a potem... taki raj!) a wszystkie te maleńkie wysepki są małymi cudami Morza Egejskiego dopiero wtedy kiedy ci jednodniowi turyści poodpływają. Oczywiście dopuszczam zdania innych - ja wyrażam swoje a nie od dziś wiadomo, że de gustibus...:) Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >>>> Re: Wyspa Kos bez BP IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.02.10, 16:39 Wiem, o co może chodzić z Bodrum - znam z autopsji wycieczkę z Rodos do Marmaris. Ale może do innego miasta tez pływają ? O promie na Symi ktoś słyszał ? Odpowiedz Link Zgłoś