pablo1119 31.01.12, 13:00 Szukam aktualnych opinii na temat hotelu Lymberia na Rodos. Wybieram sie tam w lipcu 2012 razem z zona i dzieckiem.Interesuja mnie ceny jakie sa aktualnie w Faliraki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewela Re: Lymberia ****Faliraki Rodos IP: *.tepsanet.com 02.02.12, 13:16 byłam w tym hotelu w czerwcu 2010, spędziłam tam cudowny tygodniowy urlop ;) na forum jest chyba wątek o Lymberii, sama się tam wypowiadałam , więc trzeba tylko poszukać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konarys Re: Lymberia ****Faliraki Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 19:49 Byłam w Lymberii w 2009 r - dwójka dzieci, 9 lat i 13 miesięcy. Przepraszam, ale to był jakiś koszmar. Mieszkaliśmy w nowym budynku, pokój nawet ok, natomiast noce głośne, goscie to ludzie młodzi, walenie w drzwi, krzyki na balkonie. Napewno nie jest to hotel dla rodzin z dziećmi, plac zabaw to jakieś 2 odrapane huśtawki i mini golf bez piłek. co jeszcze mnie wkurzało, to to, że jest to hotel rodzinny, właścicielka wyjatkowo niemiła, cały czas czułam że jesteśmy obserwowani, ile jemy, jak się zachowujemy itd. Hotel położony na uboczu, do Faliraki to już mała wyprawa . Podsumowując za ta cenę napewno są lepsze hotele na Rodos. Czytałam opinie na holy, wcale nie są takie złe, ale to zależy kto pisze, para młodych ludzi może tam zaszaleje i będzie zadowolona, ale nie rodziny z dziećmi. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Lymberia ****Faliraki Rodos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.12, 23:03 Faliraki dla Rodzin z dziećmi faktycznie może niezbyt, natomiast wiele zależy od tego gdzie chodzicie :-) Spędziliśmy tam wspaniałe wakacje i w tym roku wybieramy się znowu! Wcale nie trzeba odwiedzać ciężkostrawnych clubów, bo są przyjemne greckie knajpy (polecam Bar Giny przy plaży) i polecam mniej uczęszczane plaże. Wspaniała zabawa jest też na rejsach popeye z kapitanem Tassos po okolicznych zatoczkach, naprawdę warto! Może i jest to miejsce dobre dla rozbrykanej młodzieży, ale każdy inny, jeśli tylko będzie chciał, znajdzie też miejsce dla siebie :-) A jeśli chodzi o hotel Lymberia, sam jestem ciekaw opini... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lymberia ****Faliraki Rodos IP: *.insignia.petroinform.net 06.04.12, 14:18 też byłam w 2009 r. w Lymberii i wspominam super te wakacje. Nikt mi na ręce nie patrzył, nie wiem skąd takie wnioski. Z właścicielem też nie miałam do czynienia więc się nie wypowiadam. Dla mnie 10 czy 15 minut odległości od centrum było mega plusem. Faliraki to nieduża wioska, ale zdecydowanie imprezowa a odległość hotelu od centrum pozwalała na ciszę i spokój. Oczywiście jeśli sąsiedzi pozwalali. Ja akurat trafiłam na kulturalnych sąsiadów, ale moi znajomi już nie - więc to jest loteria i to akurat może się przytrafić w każdym hotelu. Jedzenie - jak wszędzie. Kotletów schabowych się nie dostanie, ale do tej pory wspominam zestaw: frytki + tzatzyki i pamiętam smak buraczków :P Czy jest to hotel dla rodzin z dziećmi? Chyba nie. Plac zabaw faktycznie taki sobie, ale pamiętam, że animacje dla dzieci prowadziła Włoszka. Dla dorosłych animacje robiło dwóch Tunezyjczyków. Generalnie dzień w dzień to samo, ale ludziom się podobało. Ja w animacjach nie uczestniczyłam, czasem w wieczornych. Na pewno hotel jest drogi, może nawet za drogi bo luksusów tam nie. Po prostu zwykły hotel, w którym się śpi a nie spędza większość czasu - tak bym to określiła. Ja wspominam miło tam pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_200 Re: Lymberia ****Faliraki Rodos 10.04.12, 14:02 witam. Bylismy w tym hotelu 3 lata temu i mimo ze w kolejnych latach zwiedzilismy inne kraje to jednak te wakacje wspominamy najlepiej. Hotel sam w sobie nie jest zly. My mielismy pokój w bungalowach po drugiej stronie ulicy i uwazam ze to bylo dobre rozwázanie z dziecmi poniewaz w samym hotelu dlugo gra muzyka i jest glosno wiec dzieci raczej by nie pospaly. mielismy ze soba elektryczna nianie wiec nawet jak dzieci spaly to my moglismy sobie posiedziec na tarasie w barze i popijac drinki. jedzenie bardzo dobre jak dla nas w wersji all nie musielismy chodzic jesc na miasto poniewaz wszystkiego bylo pod dostatkiem wlacznie z pizzá, lodami i ciastami. miasto nocá dla ludzi mlodych ale w dzien jak i wieczorami milo mozna sie przespacerowac po sklepikach, my przywiezlismy mnóstwo pamiátek. Jesli masz male dziecko to polecam zabrac jakis wozek spacerówke bo wtedy jest duzo wygodniej i wszedzie mozna sobie pochodzic.no i najwiekszy w Europie aquapark -naprawde godny polecenia. do plazy jest kawalek ale to chyba zaden problem przespacerwac sie nawet z dziecmi a plaza piaszczysta, czysciutka i plytka woda wiec dzieciaki moga super poszalec. Ktos napisal ze hotel jest na uboczu, jesli jedzie sie z dziecmi to jest to jak dla mnie nawet lepsze rozwiázanie bo miasto ozywa w nocy a tam nie slychac gwaru i halasu a nie jest to znowu az tak duza odleglosc zeby nie mozna bylo w kazdej chwili dojsc do miasta.niestety jesli chodzi o aktualne ceny to ciezko bedzie uzyskac jakies info b ceny pewnie sie zmieniaja tak jak u nas i zalezy oczywisce czym dokladnie jestes zainteresowany. zycze milego wypoczynku i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś