Gość: czarodziej IP: *.zbymar.tarnow.pl / 80.51.164.* 28.07.04, 14:35 Czy był ktoś w tym hotelu? jakie wrażenia? Z góry dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Edyta Re: Kalithea Mare Palace Rodos IP: *.acn.pl 29.07.04, 12:19 W tym hotelu byłam w zeszłym roku i 2 tygodnie temu też z niego wróciłam...Nie wiem jak inni lecz uważam ten hotel za idealny na luksusowe wakacje na Rodos. Jedzenie wyśmienite, bogaty wybór szwedzkiego stołu. Plaża jest niesamowita - skaliste urwiska a na dole piaszczysta plaża z leżakami i barem. Ze wzgkędu na wszędobylskie skałki (podobno to stara rafa koralowa!) nurkuje się tam wyśmienicie (cała masa rybek, w tym roku było masę ośmiornic!). Fajny basen i animacja (codziennie chyba koło 17 aquagym). Cały kompleks hotelowy składa się z 2-3 piętrowych budyneczków. Najlepsze pod względem widoku są te położone zaraz nad morzem - po prostu rewelacja...Można spędzić całe popołudnie na obserwacji morza, flory i fauny Morza Śródziemnego. Kalithea Mare jest też świetną bazą wypadową dla wycieczek. Do miasta Rodos - 10-15 minut autobusem Do Faliraki - 10 minut Do term kalithei - 10 minut piechotką Do Lindos - koło 45 minut Do Ialissos, Kameiros - 30 i 45 minut. W hotelu znajduje się też sklepik hotelowy (woda,alkochole, coś na popołudniową przegryzkę, pamiątki, przewodniki, gazety (po niemiecku!) i ciuszki), jubiler i wypożyczalnia samochodów i skuterów. Dla dzieci znajduje się też placyk zabaw w malutkim gaju piniowym.. Zakochałam się w Rodos, chyba także dzięki temu hotelowi gdyż wrócilam do niego i będę jeszcze wracać :) Odpowiedz Link Zgłoś