Gość: autor IP: *.lukman.pl 02.07.13, 12:33 Szukam ciekawej ( cenowo) oferty na Kos. Na razie widzę, że ( 2 dorosłych+ dziecko) na 6-7 dni poniżej 6 tys nie znajdę :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritazien Re: KOS 02.07.13, 13:52 Tydzień temu wróciliśmy z Kosu. Byliśmy z TUI na świetnej ofercie first minute, która od kwietnia była droższa o 30%. I napiszę Ci jedno - nie ma sensu tam jechać z biurem. Wyspa jest nieduża, cała łatwo dostępna do zwiedzania samochodem lub rowerem. Świetna komunikacja lokalna. Jak Ryanair utrzyma loty z Polski to za rok tam wrócimy. Super noclegi ze śniadaniami dla 2-3 osób do wyjęcia na tydzień za 1000 do 1500zł. Przeloty w obie strony Ryanem 300-400 za osobę. A na żywienie się przez tydzień w tawernach starczy 400 - 500€. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai Re: KOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.13, 15:01 Czyli 3x400 zł (przelot) + 1500 zł (nocleg) +500x4 (koszt wyżywienia)= 5000 zł To szału nie ma. Hotel prawdopodobnie będzie miał basen, zjeżdzalnię dla dzieci jakiś miniclub, wieczorne animacje. Niektórzy to lubią. Nie bardzo wiem co ma wielkość wyspy do tego czy jechać z bp czy organizować na własną rękę? Oczywiście rozumie, że wersja dla bardziej oszczędnych też może być fajna i sprawiać radość. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: KOS 02.07.13, 16:35 Pesymistyczne podejście :) Bilety spokojnie można wyczesać po 300zł, noclegi do 1000, jedzenie bliżej 400 niż 500. Za 50-60€ dziennie głodnym się chodzić nie będzie a jedzonko zdecydowanie lepsze od hotelowego. Co ma wielkość wyspy? Na mniejszej łatwiej się poruszać samodzielnie, bez wsparcia. A to dla wielu, którym nieco brakuje odwagi na samodzielne organizowanie podróży, ważne. Na Kosie ciężko się zgubić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: KOS IP: *.147.14.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.13, 17:17 Popieram, przed wyjazdem szukałam oferty na Kretę. Najtańszą jaką udało mi się namierzyć to 5800 zł dwie osoby dorosłe + dziecko tylko ze śniadaniami. Aparthotel z małym basenem z Itaki. Pojechaliśmy indywidualnie i za mały pensjonat z apartamentami basenem, brodzikiem dla dzieci, śniadaniami, 150 m od piaszczystej plaży (leżaki i parasole za darmo) biletami lotnicznymi z Ryana, wypożyczeniem auta na 2 dni i żywieniem się na miejscu w hotelu (pokój z aneksem kuchennym) oraz w tawernach wydaliśmy 4500 zł. Niby różnica w cenie niewielka ale jem co chcę, kiedy chcę i gdzie chcę, jadę i oglądam to, na co mam ochotę, nie muszę uczestniczyć w głupawych animacjach, pieruńsko drogich fakultetach i walczyć o leżaki przy basenie. W przyszłym roku już zaplanowaliśmy Kos :) Polecam wypoczynek indywidualny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: KOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 22:37 Czy ktoś komus kaze uczestniczyć w animacjach, kupować fakultety ,zmuszać do jedzenia wszystkiego i w ogole do jedzenia w hotelu ? nie rozumiem nadal ludzi,ktorzy uważają, że jak wykupuje się all to koniecznie trzeba jesc co dadza, ogladac co zaproponują - ale to odwieczna dyskusja, mniej więcej jak miedzy zwolennikami kupowania samochodu w salonie samochodowym a kupującymi auta sprowadzane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: KOS IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 16:25 Droga Ewo, wykupowanie opcji all inclusive dla rodziny za grube tysiące a potem żywienie się w tawernach to dobre dla niemieckich bogatych emerytów, a nie polskiej klasy średniej. Trochę ci się realia pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiepodroze_eu Re: KOS 02.07.13, 22:53 w 2011 roku byłem na Kos indywidualnie - w mieście Kos. Termin początek kwietnia. Zero turystów, cisza, spokój. Dużo zdjęć: lubiepodroze.eu/stare-miasto-kos-w-grecji-poza-sezonem-turystycznym/ Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: KOS 03.07.13, 00:51 Chyba niezbyt uwaznie szukasz,np:w lipcu 7 nocegow dla 2+1: 1.Lambi, hotel Bohema-Apollon Annex z All , koszt 5900zl./ BP 7Islands/ 2.Marmari, hotel Nina Beach z HB, koszt 5600zl./Itaka/ inne ofert znacznie tansze z BB lub SC, sprawdz na str: fly.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: KOS IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 09:32 proszę Cię zwiedzanie wyspy rowerem,jeżdżę dużo na rowerze ,ale zwiedzanie rowerem Kos to lekka przesada ,można pojeżdzić po danej miejscowości ,ale żęby jechać z Kos na Paradise beach to trzeba być zawodowym kolarzem ,potem poleżeć na plaży i z powrotem okolo 60 km ,byłem 5 dni temu jeżdziłem na rowerze ale zwiedzałem kładem i samochodem ,było super miejscowość Marmari Hotel Blue Jay ,najbliżej morza bo jakieś 20 metrów do plaży,plaże piękne wypożyczenie kłada 30 euro dzień tyle samo za pande na jeden dzień ,mi wystarczyła na dwa dni ,miejscowość spokojna mało ludzi kilka barów kilka sklepów i 3 wypożyczalnie samochodów kładów rowerów ,do wyboru do koloru od luksusowych do malutkich kończąc na rowerkach dla 6 latków ,jak chcecie odpocząć od tłumów na plaży to ta miejscowość jest strzałem w dziesiątkę za 2 dni dodam zdjęcia na moją galerię zapraszam jak ktoś chce plus.google.com/photos/112334187972142313233/albums?banner=pwa pozdrawiam jak coś to prosżę pytać odpowiem na pytania ,a dodałbym koszt wycieczki 4400 2+1 hb biuro rainbow tours,niestety tylko 7 dni Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: KOS 03.07.13, 10:01 A kto Ci każe jechać na rowerze z Marmari do Kardameny? Będąc w Marmari czy Tigaki można rowerem zjechać całą wschodnią część, w tym miasto Kos, Asklepion czy Old Pyli. I przede wszystkim poruszać się pomiędzy tymi kurortami odwiedzając różne plaże. Płaskie drogi i w większości wzdłuż wybrzeża, nie sprawiające problemów. A za 12 - 15€ można wypożyczyć rower z napędem elektrycznym i pomyśleć o dalszych wyprawach przez górzysty środek wyspy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: KOS IP: *.lukman.pl 03.07.13, 10:45 Wole biuro podróżny, jadać z dzieckiem wolałabym się nie stresować, ze coś pójdzie nie tak. Czy zdarzają się oferty last ciekawe cenowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: KOS IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 10:55 My bylismy z trójką dzieci od 2 latki do 10 latka bez biura podróży i wszystko było super! Dzieciaki szczęśliwe, my też, a niezła kaska (czytaj haracz dla biura podróży) w portfelu została. Gorąco polecam indywidualne wyjazdy. Biura są dla emerytów! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: KOS IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.13, 16:44 Witaj! My wybieramy się z naszą trójką na Kos już w przyszła środę. Na własną rękę. Czy masz może jakieś szczególne porady, co bezwzględnie muszę zabrać z Polski, a co nie jest konieczne? Nie mamy wykupionego bagażu rejestrowanego, stąd moje pytanie. Czy zwiedzałeś z dzieciakami Palio Pyli? Czy ciężko tam się idzie, jak długo? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai Re: KOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 10:53 Krzysiek zgadzam się z Tobą. No i jazda w takim upale? Szacun dla super oszczędnych. Ritazien ty to masz niezłą pamięć do tych wszystkich cen ! Naprawdę. Ja tam lubię korzystać z bp (z wygody) i wiele wiele osób pewnie też. Część ludzi sama sobie organizuje wyjazdy i urlopy (trochę wątków na ten temat też na tym forum jest) i też ok. Ale w takim upale z tym rowerem, a i jeszcze z dzieckiem. . . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ritazien Re: KOS 03.07.13, 12:58 Oj tam pamięć, tydzień temu wróciliśmy z KOSu... Byliśmy z TUI, kupione first minute w listopadzie. Jak się okazało, że Ryanair będzie latał bezpośrednio z Polski to było już za późno.... W Grecji z biurami byliśmy 3 razy - na Kos, Zakynthos i w Tesalii. Teraz na Kos z rezydentem mieliśmy kontakt tylko na lotnisku, do reszty rzeczy przedstawiciele BP byli zupełnie zbędni. Dlatego od przyszłego roku Grecja tylko na własną rękę, bo możliwości transportu z PL już całkiem sporo a myślę, że będzie więcej. A ceny obserwuję sobie od pewnego czasu, żeby wiedzieć czego się, mniej więcej, spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś