• leo76 Re: Skopelos 08.09.15, 13:26
      napiszcie proszę które z tych wszystkich plaż są piaszczyste .
      • bluszcz2a Re: Skopelos 08.09.15, 13:39
        Najbardziej piaszczysta to Kastani, może jeszcze Limnonari.
        • Gość: jabolj24 Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 08.09.15, 19:10
          Prawie kazda ma kamienie, oczywiście mniej lub więcej. Kamienie na plazy wyslizgane przez wodę, ale gorące. Zawsze można znaleźć wejście do wody po piasku.
    • leo76 Re: Skopelos 09.09.15, 12:39
      możecie napisać coś o plaży Agios Konstantinos Glifoneri ? był ktoś?
      • Gość: Lilith Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 09.09.15, 12:56
        Fajna plaża niedaleko starówki. Na piechotę można dojść z miasta. Przyjemne miejsce :-)
        • Gość: jabolj24 Re: Skopelos IP: *.static.otenet.gr 09.09.15, 14:23
          Plaża lepsza niż ta przy porcie. Trochę z górki trochę pod górkę. Glisteri trzeba podjechac skoterem lub autem, nie ma sklepu ani tawerny tylko pozostałości po dawnych czasach.
      • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 09.09.15, 17:12
        Dodam ,że Glyfoneri to niewielka bardzo kamienista plaża z kilkoma tylko leżakami i parasolami należącymi do pobliskiej tawerny. W sierpniu koło godziny 11 nie było szansy na wolny leżak,więc warto zabrać własny zestaw. Plaża bardzo urokliwa więc warto .
        Jeżeli chodzi o Delphin to nie byłem ale spotkałem Polaków ,którzy tam mieszkali. Ogólnie zadowoleni,choć była to dla nich przede wszystkim baza noclegowa. Chwalili basen i kameralną atmosferę. Niewątpiwą zaletą jest położenie prawie w centrum. Często wracając do Rigasa przechodziliśmy obok Dolphina i muszę powiedzieć ,że z zewnątrz...całkiem,całkiem. Taki trochę uśpiony...
    • Gość: Margaretka Re: Skopelos IP: 94.42.93.* 16.09.15, 20:52
      Czesc ja tez lece 19 sama do hotelu rigas moze sie gdzies zgadamy? Pozdrawiam Marta
      • alzbi Re: Skopelos 17.09.15, 19:14
        Witaj Marta mieszkamy w pok. 106 służymy pomocą
        • Gość: margaretka Re: Skopelos IP: 94.42.93.* 17.09.15, 20:50
          Chętnie skorzystam z pomocy, dziękuję
        • mariola05 Re: Skopelos 21.09.15, 01:10
          Witaj alzbi :) to byliśmy w pokojach "prawie" na przeciwko ;) , tylko, że my na piętrze, pok. 132 :)
          Wróciliśmy w sobotę 19.09., z pobytu w hotelu Rigas i na wyspie jestem bardzo zadowolona :) Wyspą jestem wręcz oczarowana! :))) Widoki są przepiękne! plaże cudne! (oprócz miejskiej w Skopelos ;) ) miasteczko Skopelos, takie prawdziwie greckie :) Chodzenie po nim trochę męczące ;) bo to... góra, dół, góra, dół ;) ale warto się pomęczyć dla tych uroczych uliczek :)
          Znalazłam tam taką Grecję, o jakiej myślałam :)
          Pozdrawiam :)
          • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 23.09.15, 15:26
            We wtorek wieczorem nad Skopelos przeszła wielka ulewa.wiecej na kontakt24.pl
    • Gość: jpk Re: Skopelos IP: *.home.otenet.gr 23.09.15, 15:22
      Wygląda na to, że wszelkie dyskusje na temat hotelu Rigas straciły sens. Tej nocy hotel Rigas praktycznie przestał istnieć.
      W ciągu kilku godzin na Skopelos spadła roczna norma opadów i przez miasto przewaliła się fala powodziowa spływająca z gór. Z tego, co wiem nikt z wczasowiczów fizycznie nie ucierpiał, ale chyba były straty materialne, w niektórych pokojach woda podchodziła pod sufit. RT rozlokowało wszystkich po innych hotelach na wyspie.
      • mariola05 Re: Skopelos 23.09.15, 18:04
        Straszna tragedia 😢
        • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 23.09.15, 18:10
          Na zdjeciach wyglada to przerazajaco, a jak to wygladalo podczas samej ulewy to nawet sobie tego nie wyobrazam.straszne.
          • mariola05 Re: Skopelos 23.09.15, 18:40
            Nic nie wiedziałam, teraz z forum się dowiedziałam. Przerażające to, a alzbi z tego forum miała pokój na parterze w starej części hotelu. Współczuję im wszystkim 😕
            • Gość: misia Re: Skopelos IP: *.centertel.pl 23.09.15, 19:44
              Ja sie tez dowiedzialam przez przypadek.mam nadzieje, ze nic jej sie nie stalo i wszystko jest ok.
              • alzbi Re: Skopelos 23.09.15, 20:54
                Dziękuję za pamięć obecnie jesteśmy w hotelu Elios cali i zdrowi
                • mariola05 Re: Skopelos 23.09.15, 21:04
                  Dziekuje za wiadomosc i ciesze sie, ze nic sie Wam nie stalo. Ogladalam przed chwila wiadomosci greckie i wygladalo to przerazajaco. Trzymajcie sie tam.
                  • alzbi Re: Skopelos 23.09.15, 21:12
                    Dziękujemy
                    • marionetka33 Re: Skopelos 29.09.15, 14:12
                      Alzbi , wpółczuję ci , zamiast długo oczekiwanego , radosnego i beztroskiego wypoczynku spotkały cię dramatyczne wydarzenia.Mam nadzieję ,że biuro RT jakoś wynagrodzi traumę wszystkim poszkodowanym.Interesuje mnie epilog tej sprawy.
                      • Gość: ali Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.15, 16:23
                        >Mam nadzieję ,że biuro RT jakoś wynagrodzi traumę wszystkim poszkodowanym.

A co ma wspólnego BP z pogodą?
                        • marionetka33 Re: Skopelos 29.09.15, 18:51
                          ali poczytaj sobie opinię p.Marka Butrykowskiego
                          hotel Elios- opinie -Prawie dziewicza wyspa, wspaniałe wakacje z katastrofanym happy endem.
                          • alzbi Re: Skopelos 29.09.15, 22:03
                            Witam
                            Jako ostatnia osoba z tego forum wróciłam ze Skopelos. Potwierdzam,że wyspa zachwyca widokami,urocze plaże te zagospodarowane jak i dzikie z cudnymi skalistymi zatoczkami.Wypożyczyliśmy auto na 7 dni więc pojeździliśmy trochę.Miasto Skopelos to perełka.Dużo tawern z pysznym jedzeniem szczególnie przedostatnia z zielonym szyldem prowadzona przez rodzinę w lewej części portu.Ryby ,owoce morza świeżo złowione-poezja.Rejs na Alonissos super polecam przyszłym podróżnikom.
                            Hotel Rigas typowy 3*-wy grecki hotel ale z duszą :-)urocze patio w starej części (tam mieszkaliśmy)nie miałam osławionej pleśni, zapachu stęchlizny,czysto!!pokój może trochę ciemny ale to dlatego,że dziedziniec zwarty i drzewa powodowały zacienienie ale za to nie odczuwało się skwaru a jaki zapach wieczorem,cykady, ach to jest to po co się jedzie do Grecji.Jak już wiecie wypoczynek zakłóciła tragiczna w skutkach dla hotelu i miasta powódź.Przez hotel z góry , poprzez restaurację,recepcję, dziedziniec przetoczyła się dosłownie rwąca błotna rzeka rujnując wszystko.Ulicą rwący potok porywał samochody ,skutery i co tam jeszcze było.Zniszczone zostały sklepy, tawerny, wypożyczalnie idąc od Rigasa do portu cała prawa strona miasta ucierpiała najbardziej a prawa str.portu zrujnowana totalnie, asfalt powyrywany nadbrzeże zerwane auta zbite jedno na drugim a jeszcze inne w morzu.Widok porażający,uczucie ogromnego żalu ,przygnębienia i współczucia dla mieszkańców i pracowników hotelu.Straty ogromne.Moje uznanie dla kierownika i personelu.Również rezydentki RT spisały się na 6+Nie oczekuję żadnej rekompensaty od biura RT.Nikt nie jest winny temu co się wydarzyło a RT zapewniło wszystkim wyżywienie i zakwaterowanie w innych hotelach.Mimo wszystko warto było polecieć na Skopelos a po odbudowie będzie jeszcze piękniejsze.Jeszcze raz dziękuję Wam za ciepłe słowa i myśli ,które kierowaliście pod moim adresem to było bardzo miłe.Odnoszę wrażenie ,że przez cały ten sezon, poprzez wpisy staliśmy się taką forum-rodziną
                            pozdrawiam
                            • mariola05 Re: Skopelos 29.09.15, 23:52
                              Witaj alzbi, czekałam na wieści od Ciebie, że wszystko u Was w porządku i wróciliście szczęśliwie do domu. Żal mi mieszkańców Skopelos, ale mam nadzieję, że tak jak napisałaś uda im się odbudowa i wyspa odzyska swój urok. Pozdrawiam 
                              • Gość: ziba Re: Skopelos IP: *.via.zamek.net.pl 08.10.15, 16:55
                                RT oferuje już wycieczki na przyszły rok m.in.do hotelu Rigas,więc wygląda na to ,że zarówno biuro jak i wyspiarze są optymistami w kwestii odbudowy infrastruktury wyspy i hoteli.Trzymajmy kciuki:)
                                • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.icpnet.pl 11.10.15, 19:29
                                  No chyba ktoś przy kalkulacji cen na 2016 jakiś ziół sie napalił !!! Cena w stosunku do tego roku na wyjazd dwutygodniowy , rodzina 2 + 1 ( dziecko nastolatek ) , wylot z Wawy - prawie 2 tys. wyższa !!! 11400 za dwa tygodnie w pokoju standardowym w " promocji " !!!

Czyżby polscy turyści mieli sfinansować odbudowę hotelu ???

Pozdro
                        • Gość: Lilith Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.15, 22:02
                          padłam jak przeczytałam wczesniejszy komentarz :) Rainbow ufunduje wszystkim darmowe wakacje na Ibizie za brzydką pogodę na Skopelos :D
            • alzbi Re: Skopelos 23.09.15, 20:05
              Witam forowiczow dziękuję za wyrazy współczucia było strasznie nie mogłam wczoraj nic pisać wi-fi nie działało prąd z oczywistych względów wyłączyli tragedia rozegrała się po kolacji mieszkaliśmy na parterze przed recepcją z okna obserwowaliśmy podnoszący się poziom wody w momencie jak zaczęła się wlewać woda zaczęłam się bać w pewnym momencie z recepcji wypłynęła rzeka zabierając fotele i inne meble i zaczął się dramat pokój zalany po kostki siedzieliśmy na oknie i czekaliśmy co dalej drogą płynęła rzekła zabierając ze sobą auta motory całą noc ulewa z małymi przerwami i totalna burza
              Rano ukazał się obraz nędzy i rozpaczy hotel do remontu żal mi tego personelu sam szef wyrazy uznania, auta zepchnięte do morza ,asfalt wyrwany sam port właściwie go nie było (to z relacji tych co tam byli)rano zawieźli nas do Skopelos Holiday na śniadanie potem rozlosowane nas po innych hotelach .Rezydentki spisały się na 6+szybka ewaluacja nie zdążyłam"zgasić światła" pozdrawiam
    • Gość: olciak Re: Skopelos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.16, 21:08
      Witajcie! Czy ktoś leci na Skopelos w tym roku?
      • Gość: maxi Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.16, 19:53
        nie lecę bo nic tam ciekawego nawet pogoda sprawia niemiłe niespodzianki
        • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.16, 17:36
          Ktoś pewnie leci , ale kierunek już nie wzbudza takich emocji . Ci co rzeczywiście chcieli zobaczyć Skiathos , Skopelos czy Alonissos już to zrobili . Z tego co widzę to nie ma zainteresowania pomimo obniżki cen ( która i tak jest nadal wyższa o 10 % w stosunku do zeszłego sezonu ) . Jeżeli RT nie wprowadzi wyjazdów łączonych wzorem Grecosa to niestety w przyszłym roku ten kierunek umrze śmiercią naturalna tak samo jak Limnos .

Pozdro

Nie można było zaproponować wyjazdów typu 7+7 już na ten sezon ??? Co za problem połączyć Skiathos ze Skopelos skoro i tak mają wynajęty statek na transfer na każdą sobotę ??? Przy odrobinie wysiłku można było połączyć Skopelos z Alonissos czy Skiathos z Alonissos , a mając miedzylądowanie na Limnos możliwości było jeszcze wiecej ... ale to wymaga trochę inicjatywy ... i myślenia ...
          • an.16 Re: Skopelos 06.04.16, 11:31
            >Ci co rzeczywiście chcieli zobaczyć Skiathos , Skopelos czy Alonissos już to zrobili .

Czyżby?

A co jest tak atrakcyjnego w formuje 7+7? Przenoszenie się z walizkami w środku pobytu? Idąc twoim tokiem rozumowania, ci co chcieli na Skiathos polecieli na Skiathos, a ci co na Skopelos, na Skopelos. Obie wyspy są przepiękne i warte oddzielnych wyjazdów. A Limnos zdechł? Z czego to wnosisz?
            • Gość: daraswlkp Re: Skopelos IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.16, 17:41
              Byłem na tego typu wyjeździe ( 7+7 ) z Grecosem na większych wyspach niż Sporady Północne i nie był to żaden problem ( " wielkie " pakowanie walizek ? ) , a wręcz dobra zmiana krajobrazu , otoczenia , inne atrakcje .
              W zeszłym sezonie byłem na Skopelos z RT i dwa tygodnie to trochę długo jak na tak małą wyspę .
              RT nie ma zakontraktowanych hoteli na Skiathos , ci co nie wybrali się na własną rękę ze Skopelos to widzieli na Skiathos tylko lotnisko i port - przylatując i odlatując .
              Wielu turystów nudzi dwutygodniowy wyjazd na tak małą wyspę , a z drugiej strony mówią że na tydzień się nie opłaca .
              Limnos zdechł , nie ma już w ofercie RT , nie ma międzylądowania w drodze na Skiathos , pewnie było mało chętnych . Czemu ? patrz wyżej - mała wyspa , brak atrakcji , dwa tygodnie za długo .

Pozdro
    • Gość: malwina Re: Skopelos IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.16, 17:31
      Witam , wybieram się w lipcu do hotelu Rigas , czy ktoś już był tam w sezonie 2016.Jakie są warunki po zeszłorocznej powodzi .
    • Gość: Kasia Re: Skopelos IP: *.softdesk.eu 30.06.16, 07:58
      Witam. Piszę z zapytaniem czy w okolicy Neo Klima jest wypożyczalnia skuterów? Jak to wszystko wygląda?
    • alex2222 Re: Skopelos 30.09.18, 17:32
      Dzień dobry.
      Widzę,że dyskusja o hotelu Rigas utknęła na roku 2015 a ja właśnie kupiłem tam wczasy na czerwiec 2019.Z analizy wpisów wnioskuję,że RT w roku 2015 dopiero się organizował na Skopelos i jak mniemam stąd sporo niedociągnięć.Liczę,że teraz jest już ok.Oczywiście czytałem aktualne opinie na stronie RT oraz na Wakacje.pl i tripadvisor i one mnie przekonały że warto,tym bardziej,że cena jest w miarę przystępna jeśli spojrzymy na szaleństwo cenowe w tegorocznych firstach do Grecji.Zdecydowałem się dopłacić parę złotych do pokoju typu studio ponieważ różnica w cenie nie była aż tak duża.Na stronie hotelu widzę jednak że są trzy rodzaje studia:A,B i C.Ciekawe jak to się ma do umowy z RT gdzie nie ma tego rozróżnienia.Jeśli ktoś ma jakieś świeże doświadczenia z hotelu Rigas oraz z pobytu na Skopelos (np.ceny wynajmu samochodów w czerwcu) to proszę o podzielenie się.
      • alex2222 Re: Skopelos 12.03.19, 09:01
        Podbijam wątek bo jakaś dramatyczna cisza zapadła:-)
        • ewangarda Re: Skopelos 12.03.19, 13:20
          Dołączam się ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka