Dodaj do ulubionych

kto na rodos 25,08 z triadą?

12.07.05, 15:14
lecę tam w tym terminie. nie wybrałam jeszcze hotelu, ale pewnie będzie to
Fantasia lub Blue Bay. czy ktoś mógłby mi pomóc w dokonaniu wyboru? zależy mi
na tym, aby w hotelu była fajna atmosfery, jakieś imprezy wieczorami, plaża
niedaleko i żeby było gdzie wyjść wieczorami. czy ktoś wybiera się w tym
terminie do któregoś z tych hoteli?
Obserwuj wątek
    • Gość: kiki34 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: *.tvgawex.pl 12.07.05, 21:02
      Ja jadę do blue bay na początku września ze Scan HOLIDAY. Opinie o hotelu są
      różne - ludzie piszą,że dobre jedzenie, jednak często nie ma w tym hotelu
      miejsc dla Polaków i kwaterują w pobliskim 3*Moutula Beach a obok niego
      powstaje kompleks basenowy i jest głośno jak to na budowie. Poza tym słychać
      samoloty, które podchodzą do lądowania 4 km dalej. Ale baza wypadowa dobra -
      blisko do miasta Rodos, spod hotelu odjeżdża tam autobus komunikacji publicznej
      podobno dość często. Pozdrawiam
    • Gość: waldi Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 44,1.* / 193.193.181.* 13.07.05, 14:42
      Lecę w tym terminie z Triadą do hotelu Sirene Beach miejscowość Kritika/Ixia
      Zdecydowalem się na Ixie - miejscowość, gdyż podbno Faliraki jest hałaśliwe, w
      mieście Rodos nie warto mieszkać...tylko wlaśnie spacerować sobie z
      pobliskich "wiosek" -jak Ixia..
      o hotelu Blue Bay jest dużo infor na forum jak poszukasz to znajdziesz

natomiast mało jest informacji o hotelu Sirene Beach
    • mikaas3 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 15.07.05, 16:27
      jadę, jadę, jadę :))) niech żyją wakacje :))))
      będę w Loutanis. i proszę, aby nikt nie dawał żadnych negatywnych opini o nim.
      tylko same pozytywy. nie straszcie mnie, bo i tak się to nie sprawdza ;))
      • Gość: koszałek opałek Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: *.tvgawex.pl 16.07.05, 17:02
        Oj zły wybór, sam zobaczysz. Polecam Ci zdjęcia na www.album.com.pl Obejrzyj
        zdjęcia, autor: ajka-k. Pozdro
        • mikaas3 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 16.07.05, 20:22
          nie strasz mnie:) i tak pojadę wszystko już gotowe.
      • sowerek Loutanis 16.07.05, 20:42
        Niestety , jesli tylko to mozliwe zmien hotel!!! Bylem tam w zeszlym roku i nie
        chce Cie martwic! To byl(hotel Loutanis) w zeszlym roku jeden z obszerniejszych
        tematow na tym forum!
        • sowerek Loutanis 16.07.05, 20:45
          Jeszcze pytanko, czy to znowu Triada umieszcza tam polskich turystow? To jest
          juz skandal!
          • mikaas3 Re: Loutanis 17.07.05, 16:09
            tak. to triada. rozmawiałam z jedną z pań, która tam była. może nie zachwalała,
            ale nie odradzała.
            • sowerek Re: Loutanis 18.07.05, 10:04
              Kazdy czlowiek ma inne spojrzenie na otaczajacy go swiat, wiec jesli tylko
              jedziesz ze zgrana ekipa to zabawa moze byc przednia! Ja sie bawilem doskonale
              natomiast co do warunkow i atmosfery na miejscu ... tragedia! Zycze Ci samych
              milych wspomnien i jak bedziesz miala okazje pozdrow Georga(syn wlasciciela) od
              Marcina z wawy!
              • mikaas3 Re: Loutanis 18.07.05, 14:35
                pozdrowię!
    • Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 25.07.05, 15:49
      Witaj,
      wyjezdzamy z zona do Blue Bay 25.08 z Triada. Juz obawialem sie, ze bedziemy
      tam jedynymi Polakami. Mamy wykupione zakwaterowanie w bungalowach - podobno w
      budynku glownym nie bylo juz wolnych miejsc. Czy masz moze jakies informacje,
      czym sie sie roznia bungalowy od budynku glownego?
      • madeleine7 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 25.07.05, 15:54
        Gość portalu: Totmes napisał(a):

> Witaj,
        > wyjezdzamy z zona do Blue Bay 25.08 z Triada. Juz obawialem sie, ze bedziemy
        > tam jedynymi Polakami.

Dlaczego? Dlaczego obawiasz sie braku rodaków?
        • Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 26.07.05, 15:47
          Nie obawiam sie braku rodakow, po prostu oferta Blue Bay jest chyba we
          wszystkich europejskich biurach podrozy. Poza tym, hotel ten posiada ponad 400
          pokoi co oznacza, ze jest duze prawdopodobienstwo, ze mozna sie w ogole nawet
          nie zobaczyc. Poza tym lubie wesole towarzystwo, a Niemcy (podobno jest ich tam
          najwiecej) z reguly bawia sie tylko w swoim, specyficznym towarzystwie. A jakie
          sa Twoje preferncje?
          • madeleine7 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 26.07.05, 16:18
            Jak gdzieś jadę poza Polskę to po to, żeby poznać ludzi innej narodowości, inną
            kulturę, obyczaje, mentalność. Nie lubię obracać się w polskim towarzystwie bo
            mam tego pod dostatkiem przez cały rok. Dlatego dziwię się jeśli ktoś
            koniecznie szuka Polaków, jakoś tak histerycznie, z braku oparcia? Nie rozumiem
            tego.
            Napisałeś "obawiałem się" - dlatego chciałam poznać przyczyny tej obawy przed
            brakiem rodaków.
            • Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 27.07.05, 16:36
              Teraz to juz chyba przesadzilas.
              Pracuje w bardzo duzej firmie miedzynarodowej w miedzynarodowym towarzystwie,
              mam permanentny kontakt z ludzmi z calej Europy i Azji, a poza tym bardzo
              czesto jestem za granica. Bardzo dobrze znam j.angielski i nigdy nie mialem
              problemow z poznawaniem kultury czy tez zwyczajow ludzi z innych krajow.
              Cos mi sie wydaje, ze chyba jestes jakas zakompleksiona prowincjuszka. Bedac za
              granica szukam raczej towarzystwa osob, ktorzy sa podobni (poglady) do mnie.
              Narodowosc nie ma znaczenia, ale Ciebie z pewnoscia nie bede chcial poznac
              osobiscie. Mialem zamiar na tym forum "porozmawiac" o Rodos a nie o
              kompleksach "biednych" Polakow, ktorzy za roczne oszczednosci raz w roku
              wyjezdzaja za granice i nagle chca byc kims innym (czyt. "lepszym"). Zegnam i
              nie odpisuj !!
              • madeleine7 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 28.07.05, 09:32
                Gość portalu: Totmes napisał(a):

.
                > Cos mi sie wydaje, ze chyba jestes jakas zakompleksiona prowincjuszka.

Jeśli chęć poznawania obcej kultury jest prowincjonalizmem, to chcę być królową
                prowincji. I chyba większość osób na tym forum...

Bedac za
                >
                > granica szukam raczej towarzystwa osob, ktorzy sa podobni (poglady) do mnie.
                > Narodowosc nie ma znaczenia, ale Ciebie z pewnoscia nie bede chcial poznac
                > osobiscie. Mialem zamiar na tym forum "porozmawiac" o Rodos a nie o
                > kompleksach "biednych" Polakow, ktorzy za roczne oszczednosci raz w roku
                > wyjezdzaja za granice i nagle chca byc kims innym (czyt. "lepszym").

Widzisz, Twoja reakcja i powyższy opis świadczy o tym, że masz dokładnie taki
                problem jak opisałeś. Zapytałam grzecznie, dlaczego cytuję: "obawiałeś się
                braku Polaków". Po prostu ciekawi mnie to. Nie masz ochoty - nie odpisuj. Nie
                wylewaj na innych swoich frustracji.

• Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 28.07.05, 12:52
                  Sorry, za wczorajsza odpowiedz. Byla bardzo niegrzeczna. Nie chce mi sie juz
                  pisac ten temat stosunku i oczekiwan do turystow z Polski. Jak przesledzisz
                  posty to zauwazysz, ze spytalem sie "forumowicza" mikkas3 co wie o bungalowach
                  w hotelu Ble Bay. Na moje pytanie odpowiedzialas Ty mimo, ze moje
                  pytanie/odpowiedz bylo skierowana do "mikkas3", wiec nie rozumie dlaczego
                  niepytana czepiasz sie slowa "Polakami" i starsz sie dac analityczna odpowiedz
                  socjologa. Poniewaz pracuje na stale z obcokrajowcami wiec dla mnie nie ma
                  znaczenia narodowosc. Nie uwazam Polakow za kogos gorszego i tez nie rozumie
                  gdzie jest problem. Prade mowiac, zamiast "Juz obawialem sie, ze bedziemy tam
                  jedynymi goscmi z Triady" napisalem omylkowo "Juz obawialem sie, ze bedziemy
                  tam jedynymi Polakami". Byla to zwykla pomylka. Przy okazji, czy tez wyjezdzasz
                  do Blue Bay z Triady 25.08?
                  • madeleine7 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 28.07.05, 13:16
                    Przeprosiny przyjęte.
                    Chyba już jesteś zmęczony pracą bo zauważam jakąś nadwrażliwość i skłonność do
                    nadinterpretacji.
                    Nie napisałam, że Polacy są gorsi a ja chce się poczuć lepsza. Zauważam czasem
                    u ludzi nerwowość gdy mają gdzieś być bez żadnego rodaka w pobliżu. Zawsze mnie
                    ciekawiło dlaczego. No i zapytałam.
                    Teraz napisałeś o co Ci chodziło - że obawiasz się , że tylko Ty jedziesz z
                    Triadą. To rozumiem.
                    Ja wybieram się z Triadą na Rodos ale na południe - będę wracać 25.08 więc
                    miniemy się na lotnisku :-)

Przeklejam Ci (w języku, który znasz) opinię nt. bungalowu w hotelu Blue Bay w
                    zeszłym roku.

Just got back from the blue bay hotel.
                    Near to the airport , so dont pay for transfers , only 8 to 10 euros to hotel,
                    takes two minutes, even though it is close to airport and the planes do fly
                    right over the hotel, they dont bother you, something to look at.

When we got there to the main hotel we were sent over to the other part ,
                    across the road down a little rough road,we did not like the room given to us
                    it was small and dark and smelled musty, so straight to reception to
                    complain,to be moved, had nowhere that night so moved next day to main hotel,
                    which was much bigger and brighter and sea view and pool view,so result, but
                    they did have nicer rooms in the part across the road which would of been
                    better, if available, because the food is better over there and the pools are
                    nicer, so if you are in the main hotel eat and swim in the one across the road,
                    but the entertainment is in the big hotel part.

The entertainment is cr*p, the kids disco is at about half past eight till
                    quarter to ten lots of the usual songs, you get on every holiday whereever you
                    are. Then the animation team come on , rather watch paint dry, the kids club is
                    not very good either.

If you go without kids you will be bored at night time no proper adult
                    entertainment, bar shuts at twelve, there is a disco till two, but all the
                    young teenagers go there, so you are in bed by twelve everynight.there are a
                    couple of restaurants nearby , the odd shop, nothing much. The beach is pebbly
                    not very nice old sun loungers which you have to pay for, and you have to pay
                    for them by the pool in the main hotel, but not in the one across the road.
                    They do toasties and icecream all day if you want them.nice.
                    The food wasnt too bad for all inc. And i am fussy, the best weve had in all
                    inc.

We hired a car from reception 125 uros for five days should of been 145 but
                    said no and let us have it for 125.inc ins.
                    If you go for a drive south past the airport, you come to a old castle ruin,
                    and an old lady stops you to buy grapes and drink off her for 2 euros, say she
                    cleans the opening to the castle, so you feel you have to buy them, then when
                    you get to the castle another old woman comes with her grapes for 1 euro, says
                    she is the real cleaner of the castle not the other woman , so you have to buy
                    more grapes, so drive past the first one ,fast and get to the other old lady.

Falaraki is like a ghost town,nothing there unless you want to go on the narrow
                    beech.rhodes town is nice all small shops inside the castle walls, and all the
                    cruise ships in at the docks harbour.

All in all yes i would go back but not if i didnt have a child with me, not
                    very good for teenagers or twenties. Oh. Dont bother paying for the greek night
                    there, foods good , but the entertainment is sooooboring, have a nice time and
                    get a sun tan if nothing else .

• Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 29.07.05, 13:44
                      serdeczne dzieki. Pozdrawiam
    • Gość: dona Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:42
      ja jade z Itaka do Blue Bay, przeczytałam ostatnie informacje na temat Hotelu
      jestem przerażona

• Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 27.07.05, 16:49
        Czym jestes przerazona ? Z jakim biurem sie wybierasz ?
    • Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 27.07.05, 16:48
      Czytajac Twoje oczekiwania (sa super) nasuwa sie tylko jedna odpowiedz: Blue
      Bay. Zycze trafnego wyboru!
    • mikaas3 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 27.07.05, 22:03
      niestety w Blue Bay nie mieli już miejsca jak rezerwowałam, to się nie
      spotkamy. a do wesołej zabawy proponuję Anglików. oni potrafią się bawić dużo
      lepiej niż Polacy (Anglik na wakacjach, to nie to samo co Anglik w pracy), a
      jak wiadomo, w Grecji nie można narzekać na brak Angoli
      • Gość: Totmes Re: kto na rodos 25,08 z triadą? IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 28.07.05, 12:59
        No szkoda, ze nic Ci nie wyszlo z Blue Bay.
        Angole sa super. 2 lata temu poznalem w Tunezji fajna ekipe w Belgii - byli
        super. Poza tym jesli ktos baluje w nocy w knajpie to z reguly musi byc ok (z
        pewnymi patologicznymi wyjatkami).

Tak naprawde to omylkowo napisalem "Polakami" zamias "goscmi z Triady"
    • madziao171 Re: kto na rodos 25,08 z triadą? 11.08.05, 15:43
      lecę do hotelu matina w faliraki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka