Dodaj do ulubionych

Princess flora czy Belvedere beach

IP: 88.156.70.* 23.05.07, 18:12
Witam serdecznie ,poradźcie mi który hotel wybrac,czy w miescie Rodos czy w
Kallitei.Alicja:)
Obserwuj wątek
    • tropikey Re: Princess flora czy Belvedere beach 23.05.07, 22:32
      cześć,
      nie znam niestety Belvedere Beach, więc nie mam porównania, ale Princess Flora
      jest w porządku. Są o niej negatywne opinie, ale w naszej ocenie - mając na
      uwadze niską cenę, jaką płaciliśmy - jest to całkiem fajny hotel. Jest przede
      wszystkim dobrze zlokalizowany dla osób mobilnych. Zaraz obok jest przystanek,
      z którego mozna dojechać w kilka minut do miasta Rodos, albo wpojechać w drugą
      stronę. Nieco więcej na ten temat znajdziesz w naszej relacji:
      www.tropikey.com/rodos.html
      Pozdrawiam, Bartek
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Princess flora czy Belvedere beach IP: 80.54.0.* 24.05.07, 12:26
        O Belvedere Beach poczytasz na Ocenyhoteli.pl - hotel jest jak najbardziej ok. Kwestią nie jest tu wybór hotelu, ale wybór miejsca. Ja polecałbym Ci miasto Rodos. Jednakże jeśli wolisz ciszę i spokój to Kalithea będzie lepszym wyborem.

Pozdrawiam
        Marcin
    • Gość: Alicja Re: Princess flora czy Belvedere beach IP: 88.156.70.* 24.05.07, 18:33
      Dzieki za informacje,mam jeszcze jedno pytanie czy pokoje w hotelu Princes
      flora maja klimatyzacje w ofercie czy za dodatkowa opłatą?
      • tropikey Re: Princess flora czy Belvedere beach 24.05.07, 18:49
        cześć,
        akurat ten typ, w którym mieszkaliśmy wymagał dopłaty za klimatyzację, ale
        nawet nie wiem, ile kosztowała, bo nie korzystaliśmy (wiem, wiem, trudno
        uwierzyć, ale nie potrzebowaliśmy jej:-)

Tu jest link do ich strony - informacji niewiele, ale o pokojach też jest ciut,
        a w razie wątpliwości, możesz zadać im bezpośrednio pytanie:
        www.greekhotel.com/dodecane/rhodes/town/princess-flora/home.htmBartek
        • tropikey Re: Princess flora czy Belvedere beach 24.05.07, 18:50
          prawidłowy link jest oczywiście taki:
          www.greekhotel.com/dodecane/rhodes/town/princess-flora/home.htm
          • mediterraneo1978 Re: Princess flora czy Belvedere beach 25.05.07, 10:07
            Miałem rok temu sie wybrac do Princess Flory, ale w koncu wolalem do miasta
            Rodos, nawet do **. Princess Flora jest pare kilometrow od miasta Rodos, tam
            nic sie nie dzieje. Sa narzekania na forum na ten hotel. Nawet jesli tropikey
            mial szczescie, to na forum wakacji pl czy niemieckich czy angielskich byly
            duze zastzrezenia. Natomiast o Belvedere duzo dobrego napisał spec - Marcin
            (Ocenyhoteli) - tu i na wakacjach.pl. Jest to na pewno hotel lepszy od Princess
            Flory. Poza tym jest po stronie zachodniej, gdzie jest wiaterek i piekniejsze
            widoki, kolor morza zachwycajacy. Jeden minus - chlodniejsze morze, niz po
            stronie Princess Flory.
            • mediterraneo1978 Re: Princess flora czy Belvedere beach 25.05.07, 10:13
              Z tym ze tropikey, jak kiedys pisal, bardzo tanio zarezerwowal Princess Florę.
              Zależy, czego się oczekuje w ogóle. Naprawdę najlepszy wybór to samo miasto
              Rodos. Belvedere jest chyba w najlepszym miejscu, bo tez nie w samym centrum, a
              spokojniejszej okolicy.
              • tropikey Re: Princess flora czy Belvedere beach 25.05.07, 22:29
                no tak - prawdę rzeczesz :-)
                Z ciekawości spojrzałem na Belvedere Beach i prawdę mówiąc, trudno go
                porównywać z Princess Florą, bo standard ma dużo wyższy. Ale i cena jest
                niemała. Na stronie, na której rezerwowaliśmy w ub. roku Princess Florę, 2 tyg.
                w lipcu w Belvedere Beach kosztowałyby nas obecnie 1.218 EUR (2+1, z 2
                posiłkami, bez przelotu). A za 14 nocy w lipcu ub. roku w Princess Flora
                zapłaciliśmy za 2+1 z 2 posiłkami dziennie 518 EUR, też bez przelotu (inna
                rzecz, że na dzień dzisiejszy wyskakuje cena ponad 800 EUR, ale to i tak duzo
                taniej, niż w Belvedere Beach).
                Tak więc, każdy musi ocenić sam, co wazniejsze - cena, czy wygoda pokoju (w
                którym i tak zbyt dużo czasu się nie spędza;-)
                A co do odległości PF od miasta Rodos, to nie jest źle. W czasie, gdy mielismy
                wynajęty samochód, dojeżdżaliśmy do miasta w 5 minut. Autobusem będzie pewnie
                troszkę dłużej, ale i tak uważam, że lokalizacja jest ok.
                I jeszcze słówko o recenzjach. Zawsze, gdy wybieramy jakiś hotel, dużo czasu
                spędzamy na czytaniu opinii na holidaycheck, szczególnie tych, które pochodzą
                od niemieckich turystów. Ale trzeba podchodzić do nich z dużą ostrożnością i
                sprawdzać, kto je pisał. Jest tam rubryka mówiąca o wieku, statusie rodzinnym,
                dacie wizyty. To wszystko ma znaczenie. Wiadomo, najlepiej brać pod uwagę
                szczególnie te opinie, które pochodzą od ludzi podobnych do nas. A w przypadku
                PF, opinie się sprawdziły (czyli było naprawdę w porządku)
                Pozdrawiam, Bartek
                • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Princess flora czy Belvedere beach IP: 80.54.0.* 26.05.07, 00:54
                  No i trzeba też pamiętać o tym, iż Niemcy i Anglicy mają swoje fanaberie. Warto ich (szczególnie negatywne) opinie dzielić na pół. Wyjątkiem są elementy, które powtarzają się w wielu recenzjach. Jeśli ktoś napisze, że cosik je BE, a 10 osób, że przynajmniej OK to można domniemywać, że był to maruda.

Niemniej jeśli proporcja będzie odwrotna, to powinny być już lampki.

Belvedere jest świetny jeśli chodzi o pyszne szamanko, miły basen i przyzwoity standard oraz LOKACJĘ. Jeśli ktoś chce mieszkać raczej komfortowo w mieście Rodos to będzie to świetny wybór.

Inne fajne hotele to Cactus, Mediteranean, Blue Beach - niestety tylko przez zachodnie strony. Podobny standard i cena do Belvedere. Też przy promenadzie Kanari_Eli, ale bliżej kasyna. W Medi standard jest chyba nawet trochę wyższy niż w BB.

Jest też Mitsis La Vita. Z zewnątrz straszy, ale wewnątrz całkiem ok (tanszy od BB). Tyle, że baza w Mitsis Grand Hotel. Podobno bufet mają tam świetny, ale z drugiej strony Grand to hotel 5*, więc wymagają np. odpowiedniego stroju na kolację (bardziej odpowiedniego niż tylko brak krótkich spodenek) i nie wszystkim to może odpowiadać. Coś za coś:)

Tak czy siak Grand to najlepszy hotel w samym Rodos. Pod Rodos jest też Hilton np.:)

Pozdrawiam
                  Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka