Dodaj do ulubionych

z madrytu do sewilli

IP: 193.201.36.* 28.07.15, 16:05
Witam,

we wrzesniu wybieram sie do hiszpanii.
Potrzebuję dostać się z Madrytu do Sewilli.

Wiem że jest połączenie kolejowe, ale cena dla 2 osób w te i spowrotem to 240 euro...
Szukam czegoś tańszego.

Czy znacie może połączenia autobusowe miedzy Madrytem a Sewilla?
Gdzies przeczytałam o: www.socibus.es/
ale niestety strona nie działa.

Bedę wdzięczna za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jot.be Re: z madrytu do sewilli 28.07.15, 16:28
      Samolot?
      Iberia lata za 30-40 € w jedną stronę jak wcześnie kupisz bilety.
      • Gość: ze_nitka Re: z madrytu do sewilli IP: 193.201.36.* 29.07.15, 08:49
        Na samolot też patrzyłam, ale on raczej odpada z uwagi na to że przy dopłacie za bagaż wyjdzie więcej niż renfe.
    • skara Re: z madrytu do sewilli 28.07.15, 17:06
      Renfe, czyli kolej, kosztuje od 25 euro za osobę w jedną stronę. Strona Socibusa chyba ma chwilowe problemy, ale powinni szybko naprawić, nieraz z niej korzystałam. Loty też są, taniej Vuelingiem niż Iberią.
      • jot.be Re: z madrytu do sewilli 28.07.15, 17:38
        Vueling na tej trasie nie lata.
        Lata z Barcelony.
        Iberia Express to 30€ z podręcznym, 45€ z normalnym bagażem.
        Oczywiście to cena wyjściowa - potem drożej.
        • skara Re: z madrytu do sewilli 28.07.15, 18:36
          Rzeczywiście, masz rację. Znaczy się lata, ale przez Barcelonę :)
          Dodam jeszcze opcję blablacar. To popularna trasa, więc i oferty przejazdu na pewno będą.
      • Gość: ze_nitka Re: z madrytu do sewilli IP: 193.201.36.* 29.07.15, 08:50
        W interesującym mnie terminie bilety sa już za 60 euro.
        Właśnie renfe przyciągneło mnie tymi promocjami, ale widocznie rezerwacja z 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem to zbyt krótko aby promocje obowiązywały
    • cosaco Re: z madrytu do sewilli 28.07.15, 17:19
      Hej!

Autobus jest oczywiscie duzo tanszy, ale to 6 godzin jazdy! Socibus to firma, ktora obsluguje te polaczenia (socibus.es/wp/). Autobusy wyejzadzaja ze stacji Mendez Álvaro - Estación Sur. Jest ich okolo 10 dziennie.

Pozdrawiam
      • Gość: ze_nitka Re: z madrytu do sewilli IP: 193.201.36.* 29.07.15, 08:55
        Dzięki za wszystkie rady.
        Spojrzę jeszcze na loty Vuelingiem.
        Ale obawiam się że ze względów finansowych będzie trzeba zdecydować się na długa podróż autobusem.

Strona faktycznie dziś już działa. Szkoda ze rozkład jest tak dziwnie rozstrzelony, z Madrytu autobus jest o 17 a potem dopiero o 22.
        Mój samolot ląduje w Madrycie o 14.35 i obawiam się że mogę nie zdarzyć dojechać na ten startujący o 17. Metro co prawda jedzie godzinę, ale kto wie ile zejdzie się na lotnisku.
        • jot.be Re: z madrytu do sewilli 29.07.15, 09:16
          Vueling z Madrytu do Sevilli nie lata. Ryanair też nie.
          Tylko Iberia.

• Gość: ze_nitka Re: z madrytu do sewilli IP: 193.201.36.* 29.07.15, 09:43
            Racja, potem jeszcze raz dokładnie przeczytałam ze tylko Iberia.
            Patrzyłam na Iberie i bilety już są drogie na termin o który mi chodzi.
            • skara Re: z madrytu do sewilli 29.07.15, 12:18
              Więc zostaje Ci autobus albo blabla. Na pocieszenie powiem, że te autobusy są komfortowe, w środku trasy jest przystanek na 30-40 minut w restauracji. Można coś zjeść, skorzystać z toalety, rozprostować nogi. Trasa cały czas autostradą, jazda szybka i naprawdę do przeżycia. Sama nie przepadam za autobusami, ale ten nie jest zły.
              Jak ja jechałam w środku tygodnia w dzień to autobus był prawie pusty. Jeśli nie przylatujesz w piątek lub weekend to możesz pójść na żywioł i nie kupować biletu. Choć wg mnie na 17 powinnaś zdążyć. Jak nie to taksówka kosztuje 30 euro.
              Jeszcze kontrolnie sprawdź połączenia kolejowe z przesiadką w Ciudad Real (Mad - CR, CR - Sev). Tam częściowo leci Altaria a nie Ave i zdarza się wyłapać dużo lepsze cenowo okazje niż na bezpośrednim przejeździe.
              • Gość: ze_nitka Re: z madrytu do sewilli IP: 193.201.36.* 29.07.15, 12:33
                Dzięki za info, zaraz sprawdzę połączenie o którym piszesz.
                Przylatuje w środku tygodnia (środa). W takim razie rozważę pójście na żywioł :)

Czy bilety można kupić u kierowcy?
                • cauliflowerpl Re: z madrytu do sewilli 30.07.15, 17:49
                  Nie, bilety kupuje się w kasie albo przez internet.
                  • Gość: ze_nitka Re: z madrytu do sewilli IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.15, 19:44
                    To teraz drugie pytanie, gdzie w Madrycie jest kasa?
                    Tam gdzie startuje autobus? Mendez Álvaro - Estación Sur?
                    • skara Re: z madrytu do sewilli 31.07.15, 16:06
                      Dokładnie tam gdzie startuje autobus. W hali masz stanowiska Socibusa w głębi po lewej. Potem schodzisz na peron i jedziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka