Dodaj do ulubionych

Costa Brava/Costa Dorada - ceny

19.10.18, 12:23
Bardzo proszę o informację, jeśli ktoś był i się orientuje, jak cenowo wychodzi wyżywienie w Hiszpanii, chodzi o okolice Costa Brava, Costa Dorada. Interesuje mnie ile przykładowo kosztuje gałka loda, zwykła pizza, przeciętny obiad w restauracji.
Bardzo proszę też o ewentualne porównanie do Włoch, Chorwacji czy Francji. Pierwszy raz się wybieramy na camping do Hiszpanii w przyszłym roku i chciałabym mieć jakieś rozeznanie, bo jadąc z dziećmi, ciężko później oszczędzać na lodach, czy jedzeniu ;)
Z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Costa Brava/Costa Dorada - ceny 19.10.18, 16:51
      Pewnie dużo nie pomogę, bo w Hiszpanii byłam kilka lat temu, więc ceny mogły się zmienić. Powiem jednak tak - było taniej niż we Francji i Chorwacji, a porównywalnie do Włoch. Gałka lodów ok. 1-1,5 euro, pizza w zależności od dodatków 6-8 euro, przeciętny obiad w restauracji na campingu ok. 7-10 euro. Jeżeli przypadkiem jedziecie na camping w Roda de Bara to doradzam robienie zakupów w położonym niedaleko Lidlu.
      www.ofertia.com/tiendas/roda-de-bara/lidl/filiales-r-844724#brochure/view/page/1
      • Gość: el hinojo Re: Costa Brava/Costa Dorada - ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.18, 19:43
        www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Poland&country2=Spain&city1=Wroclaw&city2=Girona&tracking=getDispatchComparison
        Wyżej możesz porównać ceny w Gironie z wybranym miastem w Polsce. Dla przykładu wpisałem Wrocław.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka