yak-ona 08.12.01, 02:25 Macie jakies adresy internetowe gdzie mozna sie dowiedziec czegos o tym programie??? Jakie trzeba spelniac warunki , zeby pojechac na ten program??? Kto byl???jak wam sie podobalo???ile mozna zarobic??? dzieki za info!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: 217.99.1.* 10.12.01, 18:55 Musisz byc studentka szkoły wyzszej. Wyjazd kosztuje ok. 600 dol. za program + oplata za bilet lotniczy. To, czy bedziesz zadowolona, zalezy chyba glownie od szczescia. Znam osoby, ktore wyjezdzaly z jednej firmy - jedna panna wrocila zachwycona, z nadbagazem ciuchow z Florydy, a inna skierowano do pracy w drukarni... Generalnie jednak, jesli nie odpowiada Ci employer, to bez problemu powinnas moc go zmienic. Ja w tym roku wyjezdzam z Universitas Varsovienis (taka fundacja przy Uniwerku.) Mam nadzeije, ze bedzie ok :)) Zycze powodzenia! PS. sredni zarobek to ok. 6 - 8 dol. za godzine. Jesli trafi Ci sei praca kelnerki, mozesz wyciagnac ZNACZNIE wiecej. I zaoszczedzisz na jedzeniu, co tez nie jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 19:17 I lepiej sie pospiesz, bo wiekszosc posrednikow zamyka listy najpozniej pod koniec stycznia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: 212.14.1.* 10.12.01, 21:32 Columbus Club, jeden z najtanszych. strona: www.4students.pl podobalo sie, oj podobalo. bylam w te wakacje. w przyszle tez planuje. tak jak napisala to Kasia, zalezy gdzie trafisz, do jakiego miasta, czy poznasz fajnych ludzi, ktorzy zechca ci pomoc, czy bedziesz miala checi i inwencje w poszukiwaniu pracy. u mnie na poczatku bylo beznadziejnie, juz chcialam uciekac do domu, ale po 3 tyg. los sie odmienil i przezylam super 4 miesiace. generalnie polecam, chociazby ze wzgledu na mozliwosc podszkolenia jezyka i wyrobienia w sobie odpowiedzialnosci i samodzielnosci (jezeli jeszcze nie posiadasz tych cech oczywiscie). warto zobaczyc Stany, to naprawde fascynujacy kraj. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
yak-ona Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: 11.12.01, 01:55 tak..ale problem w tym , ze ja jestem w stanach i w maju konczy mi sie wiza J1 i po prostu chce zostac do listopada na work&travel ( z pozwoleniem na prace)! W polsce mam urlop naukowy na studiach zoacznych , dzienne mam skonczone. czy jest jakies ograniczenie wiekowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 17:59 www.taniewyjazdy.pl , www.praca-w-usa.pl , www.foster.net.pl , www.campus.pl , www.almatur.com.pl To adresy kilku najpopularniejszych biur w W-wie. Proponuję Ci wejsc na ich strony, nawiazac kontakt mailowy i uzyskac potrzebna Ci informację. Ja sama nie potrafie niestety powiedziec , czy cos takiego jest mozliwe. Mam natomiast pytanie :) W jaki sposob udalo Ci sie znalezc pracę? Pojechalas na wizie turystycznej i znalazlas cos na miejscu, czy szukalas stad? PS. W wiekszosci biur ograniczenie wiekowe jest do 30. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yak-ona Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: 12.227.53.* 11.12.01, 20:37 jestem na wizie J-1(jako au pair) i niestety jej przedluzenie nie jest mozliwe - wymagana jest przerwa od 60 do 90 dni (pobytu w polsce i wtedy moge ubiegac sie o nowa wize)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 22:55 I jestes zadowolona? Ja po wyjezdzie wakacyjnym chcialabym udas sie do US na dluzej do pracy. (ale nie dluzej niz rok, bo tez na dziekance). Zastanawialam sie, jaka prace moglabym tam wykonywac. Czy siedzac tam na miejscu masz jakies spostrzezenia? Odpowiedz Link Zgłoś
yak-ona Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: 12.12.01, 01:44 ma i to bardzo wiele...napisz na maila to podziele sie z Toba wszelkimi uwagami! zarowno na temat pobytu jako au pair i calych stanow!!! Odpowiedz Link Zgłoś