Dodaj do ulubionych

::::::::::::: WORK & TRAVEL :::::::::::::::::::::

08.12.01, 02:25
Macie jakies adresy internetowe gdzie mozna sie dowiedziec czegos o tym
programie???
Jakie trzeba spelniac warunki , zeby pojechac na ten program???
Kto byl???jak wam sie podobalo???ile mozna zarobic???
dzieki za info!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: 217.99.1.* 10.12.01, 18:55
      Musisz byc studentka szkoły wyzszej. Wyjazd kosztuje ok. 600 dol. za program +
      oplata za bilet lotniczy. To, czy bedziesz zadowolona, zalezy chyba glownie od
      szczescia. Znam osoby, ktore wyjezdzaly z jednej firmy - jedna panna wrocila
      zachwycona, z nadbagazem ciuchow z Florydy, a inna skierowano do pracy w
      drukarni... Generalnie jednak, jesli nie odpowiada Ci employer, to bez problemu
      powinnas moc go zmienic. Ja w tym roku wyjezdzam z Universitas Varsovienis
      (taka fundacja przy Uniwerku.) Mam nadzeije, ze bedzie ok :)) Zycze powodzenia!

PS. sredni zarobek to ok. 6 - 8 dol. za godzine. Jesli trafi Ci sei praca
      kelnerki, mozesz wyciagnac ZNACZNIE wiecej. I zaoszczedzisz na jedzeniu, co tez
      nie jest bez znaczenia.
    • Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 19:17
      I lepiej sie pospiesz, bo wiekszosc posrednikow zamyka listy najpozniej pod
      koniec stycznia !!
    • Gość: m Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: 212.14.1.* 10.12.01, 21:32
      Columbus Club, jeden z najtanszych. strona: www.4students.pl
      podobalo sie, oj podobalo. bylam w te wakacje. w przyszle tez planuje. tak jak
      napisala to Kasia, zalezy gdzie trafisz, do jakiego miasta, czy poznasz fajnych
      ludzi, ktorzy zechca ci pomoc, czy bedziesz miala checi i inwencje w
      poszukiwaniu pracy. u mnie na poczatku bylo beznadziejnie, juz chcialam uciekac
      do domu, ale po 3 tyg. los sie odmienil i przezylam super 4 miesiace.
      generalnie polecam, chociazby ze wzgledu na mozliwosc podszkolenia jezyka i
      wyrobienia w sobie odpowiedzialnosci i samodzielnosci (jezeli jeszcze nie
      posiadasz tych cech oczywiscie). warto zobaczyc Stany, to naprawde fascynujacy
      kraj. powodzenia!
    • yak-ona Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: 11.12.01, 01:55
      tak..ale problem w tym , ze ja jestem w stanach i w maju konczy mi sie wiza J1
      i po prostu chce zostac do listopada na work&travel ( z pozwoleniem na prace)!
      W polsce mam urlop naukowy na studiach zoacznych , dzienne mam skonczone.
      czy jest jakies ograniczenie wiekowe???
      • Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 17:59
        www.taniewyjazdy.pl , www.praca-w-usa.pl , www.foster.net.pl , www.campus.pl ,
        www.almatur.com.pl

To adresy kilku najpopularniejszych biur w W-wie. Proponuję Ci wejsc na ich
        strony, nawiazac kontakt mailowy i uzyskac potrzebna Ci informację. Ja sama nie
        potrafie niestety powiedziec , czy cos takiego jest mozliwe. Mam natomiast
        pytanie :) W jaki sposob udalo Ci sie znalezc pracę? Pojechalas na wizie
        turystycznej i znalazlas cos na miejscu, czy szukalas stad?

PS. W wiekszosci biur ograniczenie wiekowe jest do 30.

Pzdr.
        • Gość: yak-ona Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: 12.227.53.* 11.12.01, 20:37
          jestem na wizie J-1(jako au pair) i niestety jej przedluzenie nie jest mozliwe -
          wymagana jest przerwa od 60 do 90 dni (pobytu w polsce i wtedy moge ubiegac
          sie o nowa wize)!
          • Gość: Kasia Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 22:55
            I jestes zadowolona? Ja po wyjezdzie wakacyjnym chcialabym udas sie do US na
            dluzej do pracy. (ale nie dluzej niz rok, bo tez na dziekance). Zastanawialam
            sie, jaka prace moglabym tam wykonywac. Czy siedzac tam na miejscu masz jakies
            spostrzezenia?
            • yak-ona Re: ::::::::::::: WORK & TRAVEL ::::::::::::::::::::: 12.12.01, 01:44
              ma i to bardzo wiele...napisz na maila to podziele sie z Toba wszelkimi uwagami!
              zarowno na temat pobytu jako au pair i calych stanow!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka