Dodaj do ulubionych

może się przydam

31.05.04, 01:10
mam 8-miesięczną córeczkę z b. trudnej ciąży (łożysko centralnie przodujące) -
może się Wam przydam jako dobry przykład że i trudna ciąża może szczęśliwie
się skończyć?

Pozdrawiam,
Antonina
mama Kuby i Zosi
Obserwuj wątek
    • bei Re: może się przydam 03.06.04, 17:16
      Hejka......tez jestem mama Qbysmilesmile...mam braciusia w Twoim wieku smilesmile To dobry
      rocznik....chce skonsultowac sie smilesmilesmile w sprawie znajomej- czy w Twoim
      przypadku- miałas cc?/ Czy mialas krwawienia w ciąży? Czy donosiłaś...doleżałas
      do konca - 38-40 tc? Pozdrowionkasmile Aha!!! i kiedy miałas pierwsze
      dolegliwości?
      • antonina_74 Re: może się przydam 05.06.04, 22:12
        Witaj, tak miałam cc ale to dłuższa historia:
        w 22 tygodniu na usg zdiagnozowano łożysko przodujące brzeżnie, w 27 tc było
        już centralnie, w 31 tc zakrywało ujście. Nie miałam żadnych dolegliwości
        oprócz zwykłych skurczów BH które niestety w tym przypadku też są traktowane
        jako groźne, więc łykałam regularnie nospę. W 33 tc położyli mnie na patologię,
        leżałam ponad 3 tygodnie, wyznaczono termin cc na 37 tygodni + 1 dzień (tak się
        standartowo postępuje). Jednak w 37 tc okazało się że łożysko się podniosło!
        choć podobno po 30 tyg. to zdarza się bardzo rzadko. Wypisano mnie do domu, w
        39 tc ze skurczami i plamieniem przyjęto mnie do szpitala, następnego dnia
        urodziłam przez cc (brak postępów, odklejanie tego niskiego brzeżka łożyska).
        Nie miałam żadnych krwawień oprócz plamienia w 5 tc którym się nie bardzo
        przejęłam bo byłam pewna że to okres smile najgorsze było leżenie w szpitalu,
        mogłam wstawać ale nie mogłam wychodzić z oddziału a było lato, gorąco, starsze
        dziecko w domu sad no i strach że w każdej chwili może się coś złego zdarzyć...

mam nadzieję że coś pomogłam, pozdrowienia dla znajomej i życzenia zdrowego
        dzidziusia!
        Antonina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka