Dodaj do ulubionych

Legalna aborcja POMOCY

27.05.15, 14:52
Witam.
Chcialabym sie dowiedzieć gdzie w Polsce,w których szpitalach wykonywane są zabiegi usuwania ciąży ze względu na wady płodu?? Moje dziecko ma ZD i nie chciałabym skazywać go,siebie i całą rodzinę na całe życie cierpienia.

PS. Dziękuję, nie skorzystam z postów umorlniających wiem,że w Polsce jest to dozwolone ale zależy od szpitala dlatego chciałabym dowiedzieć się gdzie się zgłosić
Obserwuj wątek
    • aniahehe86 Re: Legalna aborcja POMOCY 27.05.15, 15:20
      Ewentualnie z chęcią dowiem się w jakich prywatnych klinikach jest to wykonywane i ile mniej więcej to kosztuje.
      • awo Re: Legalna aborcja POMOCY 27.05.15, 23:21
        Spróbuj cos wyszukac na stronach womenonwaves: www.womenonwaves.org/en/page/4815/slovakia-clinics-and-associations Podobno kliniki na Slowacji sa w miare dobre i nie takie bardzo drogie, ale i tak jest to pewno wydatek kolo 1500 zl. Pewno do konca nie zrozumiem przed jak bardzo bolesna decyzja stoisz, ja pamietam jak na poczatku ciazy (jestem teraz w 8 miesiacu) robilam test genetyczny i przez 3 tygodnie rozwazalam 'a co jesli..'. NIe ma latwych odpowiedzi na to pytanie, kazdy wybor jest zly i bolesny i kazdy bedzie dotykac calej twojej rodziny i ciebie. Trzymaj sie mimo wszystko.
        • aniahehe86 Re: Legalna aborcja POMOCY 29.05.15, 07:27
          O klinikach w Słowacji to wiem. Wolałabym jednak zrobić to w Polsce. Czytałam na necie, że szpital w Warszawie szanuje decyzje kobiet i zgodnie z polskim prawem usuwa takie ciąże nawet na nfz. Tylko to były posty z przed 2 lat i myślałm, że może ktoś wie coś na bieżąco na ten temat. Dziękuję Ci za posta, wiem, że muszę wybrać mniejsze zło bo tu dobrej decyzji nie ma.
          • awo Re: Legalna aborcja POMOCY 30.05.15, 00:15
            NIestety, nie pomogę Ci z klinikami w Pl. Pamiętaj, żeby się nie winić później za swoją decyzję, bo podejmujesz ją z wielkim bólem i po przemyśleniach, gdzie bierzesz pod uwagę całą swoją rodzinę. Życzę dużo siły i miłości.
            • makacjam25 Re: Legalna aborcja POMOCY 03.06.15, 11:07
              Jesli chodzi o Pl to niewiem, ale w UK gdzie mieszkam, moznaw polskiej klinice usunac ciaze za okolo 400 funtow.
              Duzo sily w podjeciu decyzji.
              • solaris_1971 Re: Legalna aborcja POMOCY 04.06.15, 09:18
                Czytałam wielokrotnie ze te zabiegi przeprowadzane sa w Szpitalu Bielańskim gdzie ordynatorem jest dr Debski.
                Podkreślam ze czytałam, osobiście tam nie byłam.
                • a-n-i-k-a Re: Legalna aborcja POMOCY 05.06.15, 22:20
                  Dokladnie - szpital bielanski i dr debski
                  • a-n-i-k-a Re: Legalna aborcja POMOCY 05.06.15, 22:22
                    A gdzie robilas badania? Nie ma tam poradni genetycznej? Nie skierowali cie nigdzie?
    • bisdg Re: Legalna aborcja POMOCY 07.06.15, 13:54
      Mam córkę z ZD. To nie jest żadne cierpienie, wręcz przeciwnie. Napisz do mnie, jeżeli masz ochotę/pytania/wahasz się. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka