Dodaj do ulubionych

Do heparynówek z Poznania

19.02.06, 19:33
Dziewczyny,
Jestem po 2 poronieniach. Mam problemy z immunologią (Hashimoto) i lekko
podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe. Jestem jeszcze w trakcie badań i
usilnie poszukuję lekarza z Poznania, który w razie potrzeby nie zawaha się
poprowadzić ciąży heparyną.
Błagam pomóżcie!
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • heath2 Re: Do heparynówek z Poznania 19.02.06, 19:43
      Chodzę do dc Ropackiej, przepisała mi Clexane (heparyna drobnocząsteczkowa o
      nazwie enoksaparyna).Jest wspaniała, pani dr oczywiście.Pracuje na Polnej,
      przyjmuje prywatnie, ul.Tęczowa 12, rejestr.8619715 pon/śr/czw.Komórka 601765336
      • agulek_32 Re: Do heparynówek z Poznania 19.02.06, 20:01
        Dzięki wielkie za odpowiedź.
        A czy miałaś stwierdzony zespół antyfosfolipidowy albo problemy z krzepnięciem?
        Przepraszam, że tak dopytuję ale wiem, że niektórzy lekarze "potrzebują"
        jasnych diagnoz do takiego prowadzenia ciąży.
        Pozdrawiam
      • gosia5555 Re: Do heath 2 20.02.06, 17:50
        ja w 26tc straciłam dziecko na skutek gestozy i odklejajacego łożyska, po serii
        badań wykluczono trombofilię i zespół antyfosfolipidowy. Mój lekarz ( też z
        Polnej )nie widzi potrzeby stosowania heparyny, a ja "wykształcona " na postach
        z forum nie w pełni się z nim zgadzam. Dlatego zarejestrowaam się do Ropackiej
        na środę ay skonsultować z jeszcze jednym lekarzem. Ile kosztuje wizyta u
        Ropackiej z usg?
        • heath2 Re: cena 21.02.06, 09:52
          Bez USG 100, wraz z USG 200 niestety.Nie mam zniżek jako 'stała klientka'.A może
          mam, tylko o tym nie wiem? W każdym razie tyle płacę.dodam, że chodzi o USG
          genetyczne lub anatomiczne.
    • heath2 Re: Do heparynówek z Poznania 20.02.06, 08:53
      No właśnie nic nie znaleziono.Ona nie ma żadnych oporów przed stosowaniem lekow,
      które mogą pomóc.Zaraz na pierwszej wizycie po wysłuchaniu mojej historii
      zaproponowała Acard i Clexane, profilaktycznie.Ja miałam problem z łożyskiem,
      zresztą niewyjaśniony.Nagle natąpiła śmierć Dziecka wewnątrzmaciczna.Biorę
      Clexane (zastrzyki) już 2 miesiące, a jestem w 6, późno do niej
      trafiłam.Naprawdę polecam.Jadę na kontrolę 27 lutego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka