Dodaj do ulubionych

mloda matka czyli gorsza???????

29.08.06, 16:45
mam 18 lat,jestem w 2 mies ciazy...z fabianem nie planowalismy dziecka jak
narazie.on ma 19 lat,ja 18.rodzina jakos to przelknela ale nie byli
zadowoleni.chcialam z kims pogadac dlatego weszlam na forum ciaza i
porod.nikogo nie interesuje ze chcemy wychowac z fabianem dziecko,juz wiemy
co zrobilismy,kcoahmy sie chcemy byc razem.dla kobiet na forum najwazniejsze
jest to ze czasem cos mi sie pomyli np.mojego chlopaka przezywaja arkadius i
napisalam arek a kolejnego dnia fabian.i juz zaczely sie plotki ze niby ja
klamie.nikogo nie interesuje ze chcemy byc razem napisze dobre wiesci to i
tak pojawiaja sie komentarze typu''moglas myslec glowa a nie tylkiem''.ludzie
mloda matka nie znaczy gorsza!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • patimati1 Re: mloda matka czyli gorsza??????? 29.08.06, 17:46
      Pewnie, że nie! Skąd te złe doświadczenia?? Z forum?? To, że jesteś młoda ( cóż
      przecież nie aż tak bardzo masz 18 lat!!) nie znaczy, że jesteś gorsza. jestem
      pewna, że będziesz wspaniałą matką, oboje będziecie wspaniałymi rodzicami! Nie
      jeste ważne, ile się ma lat tylko czy chce się tego dziecka! a z tego co
      przeczytałam, pomimo, że było to zaskoczenie, to teraz chcecie Go i zamierzacie
      kochać! tak trzymać i nie przejmować się innymi!!!
      Wszystko będzie dobrze! trzymam kciuki!!
      • kasiol81 Re: mloda matka czyli gorsza??????? 30.08.06, 12:25
        O rany!!Nawet tu cię "przywiało"?
        • dagps Re: mloda matka czyli gorsza??????? 01.09.06, 22:35
          kasiol dobrze mowisz, na nieplodnosci tez byla, tylko o czym innym pisala, nie o ciazy. poleacala nam kupowac jakies cuda na starania.pl
    • hanti Re: mloda matka czyli gorsza??????? 30.08.06, 13:44
      nie mołoda nie znaczy gorsza, ale pod warunkiem że jest ona odpowiedzialna za
      swoje czyny. A nie zostaje na garnuszku rodziców, na nich przenosząc
      odpowiedzialnośc za swoje dziecko !!!!!!
      Więc zamiast spędzać godziny na forum, pomyśl lepiej jak zapewnić swojemu
      dziecku utrzymanie i dach nad głową, nie obarczając tym swoich i swojego
      chłopaka rodziców, bo oni mogą Wam pomóc, ale nie powinni być obarczani
      odpowiedzialnością za Wasze dziecko.
      • kamila22-1985 Re: mloda matka czyli gorsza??????? 30.08.06, 13:57
        Pewnie,ze nie gorsza!!!Ja mam 21 lat i 8 miesiecznego synka.Nie mam matki,a z
        ojcem nie mieszkalam juz kilka lat przed smiercia mamy,Adrian(moj mezus)także
        nie ma matki a z ojcem nie utrzymuje kontaktu,jakoś dajemy sobie rade i nie
        uwazam sie w żadnym wypadku za gorszą matkę niż np. 29letnia mama.Mamy swoje
        mieszkanie i dziecku tez niczego nie brakuje.Zła matka według mnie to taka co
        np.pije i nie dba o swoje dzieci,a nie młoda.co to w ogóle za wyznacznik?

ps.Wszedzie na tym forum są złośliwe kobiety,nawet jak nic złego nie napiszesz
        to sie dowalą,ale to jest po prostu brak wychowania,nie przejmuj sie.

• aneczka002 moja droga... 31.08.06, 13:33
      po tym co napisałaś weszłam na forum "ciąża i poród" i przeczytałam to co tam
      pisaliscie.. no nie wszystkie posty były przyjemne.. ale nie słuchaj
      wszystkichsmile czasem tak jest że ktoś Cie nie rozumie itd.. wal tosmile
      a z mojej strony moge Ci powiedzieć tak: 18 lat daje pełnoletność i mozesz
      normalnie już funkcjonować z pełnymi prawami obywatelskimi.. jak dla mnie na
      ciaże troszkę za wsześniej bo skróciłaś sobie młodość, bierzecie na siebie
      ogromną odpowiedzialnosć ale myśle ze jeżeli chcecie tego dziecka (a z tego co
      piszesz to chceciesmile) to myśle że jakoś dacie rady - oczywiscie pomoc rodziców
      bedzie obowiazkowa - teraz mozesz się oszukiwać ze dasz rade ale to nie prawda
      zobaczysz rodzice bedą wam potzrebnismile za kilka lat jak staniecie na nogach
      odwdzięczycie się rodzicomsmile
      ale powiem Ci szczerze.. zebym wiedziała że takie rzeczy mnie czekają.. to
      wczesniej bym sie starał o dziecko..poswieciłąm sie karierze i dorabianiu się
      zeby dziecko miało wszystko, chciałam być odpowiedzialnym rodzicem.. teraz mam
      28 lat i mam pieniadze a nie mam dziecka... byłam w ciaży ale niestety ja
      starciłąm.. mój wiek działa na moja niekorzyść.. tak wiec ten wiek .. raz za
      wczesniej raz za późno...
      Trzymaj się
    • annanow261 Re: mloda matka czyli gorsza??????? 13.09.06, 15:29
      teraz najważniejsze jest to żeby dzidzia była zdrowa, skoro już tak się stało
      to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nie wy pierwsi nie ostatni zdarza
      się. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, jak wszystko i każda sytuacja w
      życiu ma to swoje dobre i złe strony (podobnie jak póżne macierzyństwo i każde
      inne). Ja akurat urodziłam mając 29 lat, ale myślę, że wszystko ma pojęcie
      względne co dla jednych może być tragredią (nawtet póżniej ), dla innych
      szczęściem. powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka