Dodaj do ulubionych

Łożysko przodujące!

14.04.08, 22:38
Prosze o informacje od dziewczyn, u których w ciąży wystąpiło łożysko przodujące.
Obecnie jestem w 23 tc i dzis na usg okazało sie j.w. Lekarz co prawda
poinformował iż wszystko jeszcze moze sie zmienic ale potrzebuję wiecej
informacji. Jestem w strachu tym bardziej ze w domu mam 20 miesiecznego synka
za ktorym ciagle biegam a lekarz zalecil mi duzo leżenia.
Obserwuj wątek
    • okru-szki Re: Łożysko przodujące! 17.04.08, 20:00
      no ja tez mam łożysko przodujące 33 tydzien, odkrylam w 20 tyg, w
      sumie nic sie nie dzieje, jakos wcale szczególnie nie uważam. Na
      dzien dzisiejszy wiem tyle ze bedzie na 100% cc.
      • aniabogatko76 Re: Łożysko przodujące! 17.04.08, 21:32
        I lekarz nie zalecił Ci leżenia? Mi juz teraz kazał duzo leżec, a po 30 tyg,
        jesli sie łożysko nie przesunie to mówił cos o leżeniu caly czas..sad
        Proszę napisz co Tobie lekarz powiedział? Normalnie funkcjonujesz? ja jestem
        załamana poniewaz mam w domu niespełna dwulatka..
        • hanti Re: Łożysko przodujące! 22.04.08, 15:37
          ja jestem dopiero w 17 tyg ale kilka dni temu miałam krwotok związany właśnie z
          łożyskiem przodującym, ze szpitala wyszłam gdy krwawienie ustało, maluszek ma
          się dobrze.
          Nie muszę leżeć bo to nic nie daje, jedynie nie mogę dźwigać (więc moja 1,5
          roczna córeczka nie jest tym zachwycona)
    • hanka97 Re: Łożysko przodujące! 22.04.08, 17:37
      Ja jetem w tej chwili 24tc ,a w 12tc lekarka stwierdziła łożysko przodujące i
      powiedziała ,ze może sie podnieść do góry razem z rosnąca macica .Miałam zakaz
      seksu,badania do pochwowego ,dużo spokoju i leżenia .Jak do tej pory wszystko
      jest w po zadku.W tej chwili wiem ,ze łożysko sie podniosło ,ale zostawiło
      naczynia krwionośne przy ujściu do kanału rodnego i z tego względu będę miala CC
      jak nic sie nie zmieni ,ale mam nadzieje ,ze one tez z czasem podniosą sie do
      góry i będę mogla urodzić naturalnie .Nie każde łożysko przodującej musi dawać
      powikłania ,ale prawie zawsze jest CC.
      • aniabogatko76 Re: Łożysko przodujące! 23.04.08, 13:24
        Dzieki dziewczyny za informacje. Wczoraj bylam u lekarza, 4 maja znow zrobi mi
        usg. On tez jest dobrej mysli i ma nadzieje ze łozysko sie podniesie - teraz
        jestem w 24 tyg. ciazy.
        Ale powiedzial tez, że jak nie, to po 30 tyg. grozi mi lezenie plackiem...a w
        przypadku krwawien to w szpitalu... Jestem tym troche zalamana ze wzgledu na
        synka, ktory juz teraz nie rozumie dlazcego mama nie lata z nim na spacerach,
        nie podnosi go itp. A juz calkowicie nie wyobrazam sobie lezenia w szpitalusad
        Dzieki dziewczyny!
        • hanti Re: Łożysko przodujące! 23.04.08, 18:57
          to chyba zależy od lekarza/szpitala w bielańskim jak krwawienie ustanie, po
          badaniach kontrolnych (jeśli wszystko jest ok) wypuszczają.

Po tym krwawieniu wyszłam następnego dnia, badania wyszły dobre, a na to
          niestety nikt nic nie poradzi ( w sensie lekarstwa)
    • an_7 Re: Łożysko przodujące! 24.07.08, 22:35
      U mnie wykryli łożysko przodujące dopiero po krwawieniu w 28tc. Przez cztery
      następne tygodnie leżałam w szpitalu, ostatnie 10 dni nie wstawałam z łóżka.
      Urodziłam wcześniaczka. Synek powoli dogania donoszonych rówieśników, ale na
      początku było z nim ciężko.
      Przy łożysku przodującym na pewno trzeba się oszczędzać i pilnować, czy nie ma
      plamienia. W takim przypadku - niestety szpital. Nie chcę Cię straszyć, nie
      każde łożysko przodujące daje takie powikłania jak u mnie. Ważne, by nie
      przeoczyć pierwszych objawów i starać się nie dopuścić do obfitego krwawienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka