Dodaj do ulubionych

prosze o rade!!!

12.03.06, 12:11
witam
chcialabym sie wybrac na dwa dni do paryza wraz z siostra z okazji jej
urodzin, mam w zwiazku z tym kilka pytan, planuje to sobie mniej wiecej tak
przyjazd w piatek rano do paryza linia eurolines, znalaesc jakis tani hotel(
no wlasnie i tu pierwsze pytanie czy macie jakies tanie namiary na jedna
noc), pozwiedzac paryz - o ile sie da najwiecej ( i tu znowu mam pytanko
jakie sa ceny biletow na metro i czy 11 letnie dziecko ma znizke) potem
spanie, wczesnym rankiem w sobote wyjazd do Eurodisneylendu( czy sa jest
jakies specjalne metro - z tego co zauwazylam to jest jakas linia, moze mi
ktos napisac ile ona jedzie na miejsce oraz ile kosztuje bilet w dwie strony)
potem chcilabaym w Eurodisneylendzie posiedziec najdluzej jak sie da bo o 22
mamy powrotny autobus ( i tu znowu pytanie ile moze jechac metro na dworzec z
ktorego odjezdzaja autobusy eurolines ??)
czy jest moze ktos kto mieszka na miejscu i moglby mi odpowiedziec na moje
pytania, bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • renebenay Re: prosze o rade!!! 13.03.06, 01:00
      Dowiedz sie gdzie zatrzymoje sie autobus w Paryzu i byc moze cos Ci
      poradze.Obawiam sie ze,Twoja siostra nie wytrzyma tego tempa na 2 dni a pozatem
      autobusy nie sa komfortowe anizeli sie mysli.
      • ahaneczka Re: prosze o rade!!! 13.03.06, 13:54
        witam
        autobusy zatrzymuja sie "PARIS GALLIENI" nie wiem czy to cos ci mowi mi tak
        powiedzieli w biurze, ja wiem ze tempo jest duze ale jak by mi sie udalo cos
        taniego znalesc na noclego to moze jeszcze przenocujemy z soboty na niedziele,
        chcialabym zeby koszty udalo mi sie zminimalizowac, dzieki za zainteresowanie,
        pozdrawiam
    • Gość: mac Re: prosze o rade!!! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 13.03.06, 11:37
      Zobacz tutaj:

www.francopolo.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=3&func=view&id=531&catid=10
    • renebenay Re: prosze o rade!!! 14.03.06, 10:49
      Nie ma duzo ale jest kilka hoteli w cenie 50-60 € za noc na 2 osoby.Cena biletu
      metra 1,40 € a jezeli kupi sie 10 sztuk(carnet) to placi sie 10.70€.Dzieci maja
      znizke 50% w wieku 4-9 lat a wiec Twoja siostra jest troszke za duza.Faktycznie
      do Disneylandu ( kierunek= direction Marne la Valle--Chessy---Pars Disneyland)
      dochodzi linia RER A a cena biletu od "Nation" wynosi w jedna strone od osoby
      6.20€ a jedzie 33 minuty.Parcs Disneyland jest otwarty w godz.9-20 a Parcs Walt
      Disney Studio 9-18 a wiec powinnas bez klopotu dojechac do Gallieni do autobusu.
      Zobacz:www.disneylandparis.com--wszelkie info. a takze www.paryz.pl--sa tutaj
      bardzo dobre informacje.W ten tydzien nie przyjezdzac bo sa w Paryzu
      manifestacje.Przygotuje Ci liste tanich hoteli na trasie metra od Galieni do
      Nation a takze rozklad jazdy RER na dojazd i odjazd.Bede na forum o
      19-tej.Pozdrowienia
      • ahaneczka Re: prosze o rade!!! 14.03.06, 12:02
        dzieki za pomoc
    • renebenay Re: prosze o rade!!! 14.03.06, 19:21
      1-hotel PRINTANIA 150,rue d'Avron 75020 Paris tel.(0)143738032, metro Avron
      2-MARY'S HOTEL 118,rue Orfilia 75020 Paris tel.(0)176641502,metro
      Gambeta 3-Hotel Residence Voltaire 132,bd Voltaire tel.75011 Paris
      ,metro Voltaire
      Ceny za noc w pokoju na 2 osoby:1-39€,2-51€ i 3-50€. Pociagi RER od stacji
      Nation do Marne la Vallee odchodza rano co 15 minut np.7,17-7,32-7,47 itd. a
      powrot z Disneylandu np.19,31-19,45-20,oo itd.Jak masz pytania to chetnie
      odpowiem.
      • kamyk4 Re: prosze o rade!!! 16.03.06, 00:20
        To ja mam dwie propozycje. Pierwsza to taka:
        Najtansze hotele jakie znam to Formula 1. I proponuje ci hotel w dzielnicy Sarcelles za 29 euro za pokoj, za noc. Standart bardzo spokojny. Lazienki na korytarzach, automatycznie sprzatane, w pokoju lozko pietrowe 1 osobowe na gorze malzenskie na dole, tv, umywalka, maly stoliczek. Sniadanie doatkowo platne 3,5 euro. Dlaczego ta dzielnica? Bo masz tam metro a nie RER i w 10 minut jestes w centrum paryza placac 1,40 za przejazd. Proponuje zrobic jak najszybciej rezerwacje internetowo. www.hotelformule1.com
        Druga propozycja to wyjazd ze mna.:) Jestem pilotem i 4.04. jade na taka wycieczke jak zaplanowalas za 330zl + wstepy. Biuro z ktorym jezdze ma tych paryzy mnostwo na wiosne i na pewno sobei dopasujecie weekend. Dlaczego z biurem? Bo macie zalatwiony nocleg, oprowadzanie, nizsze ceny biletow i wlasciwie niczym nie musicie sie martwic. Jesli cie to zaintersuje to napisz na gazetowego a jesli nei to sie nie obraze a moze odpowiem na jakies inne pytania:)
        • ro_bb Re: prosze o rade!!! 16.03.06, 09:10
          >... Formula 1...w dzielnicy Sarcelles... masz tam metro a nie RER i w 10 minut
          jestes w centrum paryza

Czy mogę poprosić o dokładniejszy adres tego hotelu? Przy której stacji metra
          jest położony? To, co mi się udało znaleźć, jest znacznie dalej, gdzieś na
          północy przy CDG i dojazd tylko SNCF, czyli chyba zwykłymi pociągami a nie
          nawet komunikacją podmiejską.

• renebenay Re: do " kamyk 4" 16.03.06, 15:24
          Podaj adres gdzie sa organizowane takie wycieczki bo napewno duzo ludzi bedzie
          zainteresowanych.Faktycznie ceny hoteli sa dostepne i pozatem Sarcelles jest
          blisko Paryza.Pozdrowienia.
          • kamyk4 Re: do " kamyk 4" 16.03.06, 23:59
            Biuro z ktorym jezdze do Paryza to Hubtour ze Szczcina www.hubtour.pl, cena 320 zl za wyjazd plus okolo 30 euro w przypadku dzieci i 40 euro w przypadku doroslych na wstepy. Nie ma jedzenia ale zawsze jest taka opcja ze mozna sobie dokupic poza tym przewodnik zawsze daje czas na takie przyjemnosci.
            • kamyk4 Re: do " kamyk 4" 17.03.06, 00:08
              Prosze oto adres hotelu w Sarcelles:
              www.hotelformule1.com/formule1/fichehotel/gb/for/2341/fiche_hotel.shtml
              Jesli macie jescze jakies pytania to zapraszam
              Kama
              • renebenay Re: do " kamyk 4" 17.03.06, 00:31
                Serdeczne dzieki za informacje bo to bedzie napewno interesowac niektorych
                czlonkow mojej rodziny w Polsce.Pozdrowienia.
              • ro_bb Re: do " kamyk 4" 17.03.06, 09:28
                Dopytam jeszcze o metro. Która linia tam dojeżdża i jak daleko jest do hotelu
                od stacji metra? Wg planu wychodzi mi że może to być linia 13, ale to i tak
                wydaje mi się zbyt daleko.
                • renebenay Re: do " kamyk 4" 17.03.06, 11:15
                  Metro tam nie dochodzi a dojechac mozna RER;np. od Chatelet, Les Halles jest
                  linia RER D---wziasc RER VICK w kierunku (direction) Gare de Villiers Les
                  Bel,Gonesse Arnouville do stacji Gare de Garges-Sarcelles
                  (Garges-Les-Gonesse)-podroz trwa od Chatelet do Sarcelles 19 minut.Pozdrowienia
                  • ro_bb Re: do " kamyk 4" 17.03.06, 11:36
                    renebenay napisał:
                    > Metro tam nie dochodzi a dojechac mozna RER;np.

Tak mi się wydawało, ale "kamyk4" napisała:

> Bo masz tam metro a nie RER i w 10 minut jestes w centrum paryza

a wtedy to byłaby dobra lokalizacja, tym bardzej że w pobliżu jest też Etap
                    Hotel
                    • Gość: Kamyk4 Re: do " kamyk 4" IP: *.iscnet.pl 17.03.06, 12:11
                      Sorki jakos mi sie ubzdurlo z tym metrem. Jezeli upierasz sie na metro to w takim razie proponuje St. Denis. Tam jest metro i RER ale i tak powinno sie jechac RERem bo metro to linia 13 i wywala cie na St. Lazare. No i oczywiscie Formula jest juz drozsza i kosztuje 33 eur za pokoj.
                      • aseretka Re: do " kamyk 4" 17.03.06, 12:58
                        Przecież 13 jedzie dalej niż do St. Lazere. Wejdz na stronę:
                        www.ratp.info/informer/anglais/index.php#
                        i kliknij z lewej strony na "Metro map".
                        Nocowałam w F1 w Saint Denis i dojeżdzałam do centrym Paryża ( na Pola
                        Elizejskie i Plac Inwalidów ) jedną linią. Zresztą nawet gdyby to nie była
                        jedna linia, to przecież nie ma najmniejszego problemu z przesiadką. Metro
                        paryskie jest świetnie oznakowane, a bilet obowiązuje jeden dopóki nie
                        wyjdziesz na powierzchnię.
                        Z hotelu F1 w Saint Denis do metra spacerkiem jakieś 10 minut.
        • Gość: Isabelle Re: prosze o rade!!! IP: *.fbx.proxad.net 17.03.06, 19:42
          Male sprostowanie.
          Sarcelles nie jest "dzielnica Paryza" i nie dojezdza tam metro za 1,40.
          Sarcelles znajduje sie w czwartym zonie RER i bilet jednorazowy kosztuje 2,65.
          Hotel w St Denis jest troche drozszy, ale znajduje sie blizej Paryza (w drugim
          zonie)i mozna dojechac metrem lub RER placac 1,40. W St Denis sa dwa Hotele
          Formule 1. Jeden kosztuje 30 euro (kod hotelu Nr 0427, a drugi 33 euro (kod
          hotelu Nr 3048).
          • ania22226 Re: prosze o rade!!! 03.04.06, 18:45
            Mam ogromna prośbe!!!Pomocy!Lecimy z synkiem do Paryża prosze o adres taniego
            noclegu koło lotniska Orly .Bardzo dziekuje!!!
            • Gość: kocur Re: prosze o rade!!! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 03.04.06, 23:53
              Droga Aniu, odpuśc sobie hotel kolo lotniska... Czy ty chcesz codziennie tam i z powrotem jeździc z hotelu do Paryża ? przecież wydasz majątek na bilety a i czasu szkoda na takie codzienne podróze ?
              spróbuj tutaj poszukać rozwiązania :
              www.francopolo.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=3&func=showcat&catid=10pozdrawiam
              • Gość: ania Re: prosze o rade!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:57
                Drogi KOCURZE:)Dziekuje Ci bardzo za zainteresowanie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka