Gość: otel IP: *.syrion.pl 14.05.10, 09:29 był ktoś ? co polecacie ? ja plus żona i 2 letnie dziecko proszę o rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Lignano czy Bibione ??? 14.05.10, 11:22 Najlepiej Caorle. Skoro już wybraliścię tę konkretną okolicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 14.05.10, 11:39 marghe_72 napisała: > Skoro już wybraliścię tę konkretną okolicę Wciaz nie moge sie nadziwic czemu ludzie wybieraja te okolice. Czyzby ze wzgledu na bliskosc Wenecji i innych 'atrakcji na ladzie'. Bo chyba nie ze wzgledu na morze hehe :) to by bylo ..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.10, 13:34 A ja nie mogę się nadziwić czytając powyższą ironiczną odpowiedż!!!! Pytanie było jasno sformułowane po co ta ironia ?? Byłam we Włoszech kilka razy m.in. na zachwalanym na tym forum Gargano i w opluwanym tak Bibione. Z obu tych miejsc przywiozłam wspaniałe wrażenia , miło spędziłam czas i tu i tu Gdy jechaliśmy na Gargano dziecko miało 7 lat podróż miała sens bo dużo zwiedziliśmy po drodze i na samym Gargano w podróży do Bibione drugie dziecko miało 1,8 miesięcy i faktycznie chodziło tylko o MORZE bez zwiedzania i podziwiania krajobrazów . Uważam że nie na miejscu są takie odpowiedzi!!! Każdy jeździ gdzie chce i kiedy chce !! Dodam że opróćz Włoch zwiedziłam naprawdę duużo i nie na Itali mój światopogląd się skończył :) a w Bibione z małym dzieckiem było naprawdę super :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Lignano czy Bibione ??? 14.05.10, 14:03 Gość portalu: Roxi napisał(a): > A ja nie mogę się nadziwić czytając powyższą ironiczną odpowiedż!!!! > Pytanie było jasno sformułowane po co ta ironia ?? Ironia? Sugerowanie wizyty w nieco ładniejszej miejscowiści nie jest ironią.. Może pytający nie wie, że warto wziąc pod uwagę także Caorle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 14.05.10, 14:12 A ja nie mam najmniejszej ochoty spierac sie z milosnikami Bibione :) Kazdy niech jezdzi tam gdzie mu sie podoba i tyle, nikt mu tego nie zabrania. Natomiast dla mnie to jedno z najbrzydszych miejsc we Wloszech podobnie jak Rimini, i sama wolalabym juz jechac gdzies nad Baltyk, gdzie jest wg mnie ladniej niz w takim Bibione (ok woda na pewno zimniejsza). Dlatego sie dziwie co kieruje ludzmi przy takich wyborach, ale nie zeby mi to przeszkadzalo... wrecz przeciwnie - niech wszyscy jada do Bibione :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.10, 14:24 widziałam Caorle , Bibione , Lignano , Grado i jeszcze parę miejscowości w tym rejonie Włoch i naprawdę nie uważam że na pobyt z 2 letnim dzieckiem ( o taki pobyt pytał autor wątku) byloby złym miejscem. Bo coż.... nie będzie przecież ów autor po Caorle ( bardzo ładnym zresztą) chodził co dzień w południe ;) raczej usiądzie gdzieś na plaży w cieniu parasola. a plaża w Bibione jest ładna duża , fajna promenada na wieczorne spacery z wózkiem, jeśli uważasz że pobyt nad Bałtykiem jest zdecydowanie lepsze to już nie mam pytań . Czym się różnią kurorty nadbałtyckie od Bibione, ano tym że są 100 lat za murzynami, a w wakacje też pełne ludzi, tłoczne, gwarne i droooogie !!!! no i oczywiście raczej nijak 2 letnie dziecko nie wykąpie się w Naszym Wspaniałym Morzu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 14:19 > Wciaz nie moge sie nadziwic czemu ludzie wybieraja te okolice. Czyzby ze wzgled > u > na bliskosc Wenecji i innych 'atrakcji na ladzie'. Agatulko, myślę, że ze względu na najmniejszą odległość od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.10, 14:52 Mniej męczącą podróż np z poludnia Polski nad polskie morze w wakacje jedzie się czasami 12 godzin niemalże "polnymi" drogami. wybierając Bibione my kierowaliśmy się też dużą bazą wakacyjnych ośrodków w przystępnych cenach, niekiedy porównywalnych do naszych cen nad Bałtykiem , a w Włoszech pogoda gwarantowana :) naprawdę nie jest to moje "miejce na ziemi", ale zrozumcie, czasami podróżowanie przez cudowne Włochy zaczyna się od Bibione tak zrobili moi znajomi którzy odważyli się 1 raz pojechać z nami do Bibione i od tej pory zakochali się w Italii i zwiedzają co roku inny zakątek i nie da się już ich namówić na Bałtyk hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.chello.pl 14.05.10, 11:55 witaj my byliśmy ( z dziećmi 7 i 3 latka) w zeszłym roku w Ligniano i bardzo nam się podobało. Dla dzieci dużo atrakcji: aqua park, 2 wesołe miasteczka, zoo. A plaża długa i piaszczysta (jest kilka wejść, są bezpłatne odcinki). Było bardzo czysto. My wypożyczyliśmy rowery i zjeździliśmy całą okolicę. Oczywiście do tego wieczorem pyszne jedzonko i winko, codziennie w innej knajpce. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:04 Jedna i druga miejscowość ma swój urok. Myślę, że nieważne którą wybierzecie to i tak wrócicie zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miquel Re: Lignano czy Bibione ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:12 Przy identycznym stanie osobowym do Twojego ja zdecydowałem się na Lignano, czytając opinie na kilku forach. Oby tylko pogoda była ok to będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś