Dodaj do ulubionych

Cecina Mare - kto tam był?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 09:52
Proszę o informację o miasteczku cecina mare w Toskanii, czy warto tam
pojechać, jaka plaża? jakie jest duże? CHciałabym wynająć kwaterę w
Rezydencji Tirreno może ktoś tam był. Czekam na informacje. Bardzo
dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: eve Re: Cecina Mare - kto tam był? IP: 212.14.8.* 20.04.04, 13:31
      Byłam dwa lata temu.Co prawda mieszkałam a Marina di Bibbona /rez. Habitat/
      ale do Cecina jeżdziliśmy na zakupy /kilka marketów/ a w Cecina Mare byliśmy w
      niezbyt wielkim ale sympatycznym aqaparku.Plaże jak chyba wszędzie w Toskanii
      nizbyt rewelacyjne gruby piasek a przy brzegu żwirek /wskazane gumowe
      sandały/.Obie miejscowości są dobre jako baza wypadowa do zwiedzania cudownych
      toskańskich miast i miasteczek.Ja jednak jestem /o czym już pisałam na tym
      forum/ zakochana w Apulii i południowym Adriatyku.pzdr.
      • Gość: Linn Re: Apulia i Salento IP: *.dialup.tiscali.it 20.04.04, 13:42
        Ja tez. Pozdrawiam serdecznie i zycze czestych podrozy.
        • Gość: Fredzio Re: Apulia i Salento IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 21.04.04, 10:58
          Hej.hej, niemasz jak Toskania! Po cichu przynam się, że w Apulii nie byłem.
          • Gość: eve Re: Apulia i Salento IP: 212.14.8.* 21.04.04, 12:33
            To się wybierz i mam nadzieję że zmienisz zdanie.Toskania jest ładna ale
            inaczej,dla mnie trochę "cukierkowa "i" albumowa".Natomiast Apulia jest dla
            mnie kwitesencją prawdziwych Włoch ,wspaniałe Gargano i Wyspy Tremiti cudowne
            miasta jak Trani,Matera -która dosłownie powala na kolana/ chociaż to już
            sąsiednia Basilikata/,piękne Ostuni "la citta bianca",Alberobello i
            nieziemskie "trulli" i mogłabym tak jeszcze długo....no i cudowne przejrzyste
            wody Adriatyku.Chociaż nie byłam jeszcze w Calbrii,na sardynii i Sycylii to
            wciąż niespełnione marzenie . pzdr Ciebie Fredziu i Linn i wszystkich "fanów "
            Italii i życzę wielu podróży icudownych wrażeń
            • Gość: Fredzio Re: Apulia i Salento IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 01.05.04, 13:30
              Jasne, im dalej na południe to Włochy bardziej włoskie, na południe zaś od
              bardzo włoskiej Sycylii są jeszcze dwie wysepki Pantelaria i Lampedusa - to
              dopiero muszą być Włochy! Ja dotarłem narazie do Agropoli. Cukierkowa i
              albumowa Toskania...ale ja lubię cukierki i juz kilkadziesiąt albumów
              zapełniłem fotografiami (nawiasem mówiąc : świetne określenie Toskanii!).
              Pozdrowienia.
    • Gość: Magda Re: Cecina Mare - kto tam był? IP: *.cust.tele2.it 30.04.04, 11:14
      Cecina to nie jest najlepsze miejsce nad morzem. kiepskie miasteczko, niedaleko
      dużego portu(Livorno, zanieczyszczenia), niedaleko Pizy(miasto drogie,
      nieciekawe, pełne turystów). Polecam miejsca jeszcze naturalne nad morzem w
      stronę Golfo dei Baratti (przepiękne miejsce warte zwiedzenia: Populonia)Zależy
      na jakie wakacje się nastawiasz.ja mieszkam w Lucca, miasto między Pizą a
      Florencją blisko morza:30 min.Piękne okolice i dużo ciekawych rzeczy do
      zrobienia. Magda
    • Gość: kasia Re: Cecina Mare - kto tam był? IP: 194.63.132.* 02.07.04, 22:40
      Ja bylam w Cecina rok temu i w tym roku tez tam jade.Na 2 miesiace az.
      Miasteczko bardzo spokojne,jak na nadmorskie nawet duze,fajne drogi
      rowerowe,oprocz Cecina Mare jest blisko Cecina Centro-mozna przejsc na
      piechote.Plaza tylko z grubym piaskiem,robiacym wrazenie brudnego.
    • Gość: winoispiew.com Re: Cecina Mare - kto tam był? IP: *.cust.tele2.it 04.07.04, 14:24
      zagladnij na piekna piaszczysta zatoke Cala Violina niedaleko miejscowosci
      Follonica (czesto tam nocujemy ze znajomymi)
      Tomek
      • Gość: kasia Re: Cecina Mare - kto tam był? IP: 194.63.132.* 04.07.04, 20:31
        Troszeczke daleko ta Follonica...Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka