anna.2007 21.03.11, 20:47 Witam Czy korzystaliście z wynajmu mieszkań w Rzymie za pośrednictwem tego portalu? Jeśli tak proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mroovechka Re: Rental in Rome 21.03.11, 21:19 Kilka lat temu wynajmowałam przez ten portal fajny apartament obok Fontanny di Trevi: www.rentalinrome.com/muratte/muratte.htm Tylko miej ze sobą telefon komórkowy, żeby powiadomić, że dotarłaś do apartamentu bo nie ma tam recepcji a trudno się umówić co do minuty. Później wszystko było super, w ciągu kwadransa przyszła pracownica agencji z kluczami, wzięła gotówkę, nie chciała od nas depozytu a w dniu wyjazdu kazała po prostu zatrzasnąć klucze w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.2007 Re: Rental in Rome 22.03.11, 14:22 Dzięki. Mi też wygląda na fajny. Jeszcze nie rozpoczełam z nimi korespondencji i mam pytanie. Czy te ceny podane na stronie są ostateczne czy też doliczają coś za pościel, ręczniki, zużycie prądu i gazu. Pewnie doliczają coś za sprzątanie. Stan mieszkania pewnie zależy od konkretnego właściciela i każde jest inne. Mam nadzieję znaleść coś przyzwoitego i niedrogiego dla 3 osób . Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Rental in Rome 22.03.11, 16:09 Tu masz informacje: www.rentalinrome.com/faq.htm Odpowiedz Link Zgłoś
anna.2007 Re: Rental in Rome 22.03.11, 16:39 Dziękuję. Już sobie poczytałam i wiem mniej więcej co chciałam. Zaczynam się przekopywać przez oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
panda_w Re: Rental in Rome 22.03.11, 18:08 Korzystałam z ich usług (pisałam wcześniej na forum) za pośrednictwem p. Joanny. Wszystko bez zarzutu. Nawet zmiana terminu bezkosztowo. Cena na stronie jest ostateczna i uwzględnia wszystko. Byliśmy w mieszkaniu przy Termini (doskonała lokalizacja do komunikacji po Rzymi i na lotnisko). Polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.2007 Re: Rental in Rome 22.03.11, 20:37 Witaj pando_w . Korzystałam z twoich rad w szukaniu mieszkania w Paryżu. U p. Anny nie wyszło bo nie miała już wolnych terminów, ale udało się cos innego. Trochę ten Rzym droższy niż Paryż. Przynajmniej na razie tak mi się wydaje. Okolice Termini komunikacyjnie są interesujące ale chyba wolę okolice bardziej "muzealne" i ciche. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mroovechka Re: Rental in Rome 22.03.11, 22:58 Początkowo wybrałam inny apartament ale był zajęty w interesującym mnie terminie. Zaproponowali mi dwa inne i wybrałam ten w starej kamienicy z widokiem na Fontannę di Trevi. Cena na stronie była ostateczna, pościel, ręczniki, sprzątanie, prąd wliczone. Wydaje mi się, że przedpłata idzie dla agencji a reszta, którą się płaci gotówką przy odbiorze kluczy jest dla właściciela apartamentu. Ja byłam bardzo zadowolona bo hotele w centrum Rzymu są drogie a taki apartament jest dużo większy i wygodniejszy od pokoju hotelowego. Odpowiedz Link Zgłoś
panda_w Re: Rental in Rome 23.03.11, 06:22 Witaj anna.2007, Paryż ma zdecydowanie lepszą komunikację. Stąd bliskość Termini- ciężkie walizki;(. Gdyby nie to też szukałabym muzealnego centrum. Rzeczywiscie mieszkania są nieco droższe, ale zwiedzanie dzięki ROMA PASS było tańsze. Miłego pobytu w Rzymie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: Rental in Rome 23.03.11, 12:44 Ten portal ma dosc dobre lokale. Niestety drozsze niz bezposrednio od wlasciciela. jest dosc sporo stron internetowych gdzie mozna wynajmowac pokoje/mieszkanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Rental in Rome IP: *.158.216.206.pat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.11, 20:39 Wynajmowałam przez ta stronę mieszkanie 2 razy, znajomi też korzystali. W sumie 5 razy. I wszyscy byliśmy zadowoleni. Mieszkania były bardzo przyzwoite,ceny podane za wynajem na stronie to ceny ostateczne. Żadnych dodatkowych dopłat. Procedura wynajmu taka: - podałam termin ( miałam już wykupione bilety na samolot), dzielnicę która mnie interesowała oraz ilość osób ( za każdym razem spora grupka 7-8 osób, więc zależało nam na dużych mieszkaniach i z kilkoma łazienkami) - otrzymałam maila z konkretnymi mieszkaniami dostępnymi w tym terminie - po wybraniu mieszkania otrzymałam umowę i wpłaciłam zaliczkę na konto bankowe - resztę zapłaciłam na miejscu gotówką, właściciel mieszkania czekał na nas i dał pokwitowanie i klucze - w dniu wyjazdu poproszono nas, aby zostawić wszystkie komplety kluczy w środku i po prostu zatrzasnąć drzwi Porównywałam różne mieszkania z różnych portali. Uważam, że akurat rental in Rome ma bardzo dobre ceny. A mieszkania wyglądają tak jak na zdjęciach i opisie. Ponieważ było nas sporo, korzystaliśmy z bardzo dobrego transferu busem. Na stronie rental in Rome są małe mieszkania z transferem samochodem osobowym ( właściciel mieszkania) w cenie. Za pierwszym razem mieszkałam na tyłach Kapitolu, w XV w. domu, gdzie było wiele mieszkań na wynajem. Praktycznie parę kroków do Forum Romanum i Piazza Venezia. Za drugim 50 m od stacji metra Musei Cipro Vaticani. Budynek z lat 60 XX w. Lokalizacja była super. Metro dawało możliwość szybkiego dotarcia praktycznie wszędzie. Obok było sporo kafejek, sklepów, spory sklep spożywczy typu duży SAM. Żywność na poziomie cen polskich, rynek warzywno owocowy. Tylko jedna zaprzyjaźniona rodzina narzekała na lokalizację wybranego mieszkania, byłó to Trasevere, więc sporo wysiłku poszło na dochodzenie do metra czy autobusu. Ale mieszkanie było miłe. My zawsze kupowaliśmy kartę Roma Pass. Bardzo wygodna. Dużo czasu zajęła mi kolejka do Muzeów Watykańskich. Teraz można kupić bilet bezpośrednio na stronie Muzeum i problem z głowy. Dzięki Roma Pass bez kolejki weszliśmy do Koloseum ( 2 pierwsze dowolnie wybrane muzea w cenie, poza Watykańskim). W Koloseum jest specjalna bramka wejściowa dla ludzi z Roma Pass. Karta ta zawiera bilet na 3,5 lub 7 dni na metro i cała komunikację miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.2007 Re: Rental in Rome 30.03.11, 18:04 Dziękuję za podzielenie się wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś