Dodaj do ulubionych

Kemping Pra'delle Torri, Caorle

23.01.12, 20:04
Witam wszystkich forumowiczów. W obecnym 2012 roku wybieram się wraz z rodziną na Kemping Pra'delle Torri, Caorle do Włoch. Chciałbym przed wyjazdem zasięgnąc jak najwięcej informacji o kempingu. Jeśli ktoś był na w/w kempingu bardzo proszę o wszelkiego rodzaju informacje i porady. Pozdrawiam i czekam na informacje :)
Obserwuj wątek
    • orka.poznan Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 25.01.12, 13:14
      Na tym kempingu było bardzo dużo osób z tego Forum. Chyba wszystko zostało już napisane, ale jeśli czegoś jeszcze nie znalazłeś, to pytaj.
      • Gość: prawdziwy_krism Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 16:24
        Dzięki ale czytając posty zauważyłem wpisy z poprzednich - jak dla mnie odległych lat (2006r-2009r) więc postanowiłem rozeznac się w cenach z ubiegłego roku :)
        Jestem ciekaw jak kształtowały się ceny spożywcze w ubiegłym roku podstawowych produktów spożywczych; chleb, kiełbasa, sery, napoje itp.
        Prośba i pytanie w jednym; czy ma ktoś mapkę kempingu z zaznaczonymi miejscami domków Vacansoleil? Znalazłem mapkę lecz bez oznaczeń - jeśli mógłbym taką uzyskac byłoby super !!! Dziękuję i pozdrawiam:)
        • Gość: lukaszgra Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.icpnet.pl 25.01.12, 23:32
          Witam,
          Byłem na kempingu w 2010 r. z eurocampem. Domki ogólnie rzecz biorąc są w najdalszych częściach kempingu w stosunku do basenu i wjazdu - Eurocamp miał na samym końcu :(, ale nie pamiętam gdzie były Vacansoleil.

Jesli chodzi o ceny to w markecie na kempingu ceny są ok. 20-30% wyższe niż w marketach np. w Caorle są dwa tuż obok siebie Penny markt chyba i coś jeszcze. Z założenia mieliśmy zasadę kupowania wszystkiego poza kempingiem , oprócz świeżego pieczywa z rana i nagłych potrzeb. Pieczywo we Włoszech sprzedają na kg i cena 1 kg to ok. 3,5 - 4,5 Euro dla bułek pszennych. Kiełbasy to raczej porażka poza Polską :) , ale wędliny ogólnie są ok tylko, że dobra wędlina jest w cenie 12-20 Euro za kilo. Proponuję przywieźć z Polski pakowane próżniowo szyneczki, kiełasy itp. Nawet parówki braliśmy dla dzieci , bo lokalny wyrób można porównać do jakiejś masakry marketowej w Polsce :). Co do serów sprawa wygląda lepiej, ale sery żółte są oczywiście droższe niż u nas (nie pamiętam cen) , a inne pleśniowe już tak bardzo nie odbiegają od naszych cen. Napoje np. woda 1,5l na kempingu kosztowała 0,6 E, a w markecie poza od 0,25 E :) piwo od 1 Euro na kempingu , a w markecie od 0,5 Euro.
          Generalnie braliśmy z Polski wszystko co ma mięso, bo największa przebitka cenowa.

Pozdrawiam,
          • orka.poznan Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 26.01.12, 09:41
            Parę lat temu Eurocamp miał też małe domki zaraz za głównym wjazdem w lewo (przed szlabanem, ograniczającym możliwość poruszania się w godzinach nocnych i podczas sjesty) i za drugim szlabanem, w prawo, faktycznie dość daleko od "centrum", na obrzeżach kempingu. Tam też chyba rozmieszczono domki Vacansoleil.
            • Gość: prawdziwy_krism Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.strazgraniczna.pl 26.01.12, 12:24
              lukaszgra - bardzo dziękują za dość wyczerpującą wypowiedź, na pewno przyda się w planowaniu podróży. Jeśli ktoś ma jeszcze różnego rodzaju ciekawe informacje serdecznie zapraszam do podzielenia się nimi na pewno przydadzą się planującym wakacyjny wyjazd na w/w kemping. :)
              • Gość: prawdziwy_krism Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 16:20
                A jeszcze jedno dośc ważne pytanko - jak wygląda sprawa samochodów? tzn. na kemping wybieramy się na dwa samochody, na kempingach na których byłem wcześniej jeden samochód stał bezpośrednio przy domku a drugi musiał byc zaparkowany na parkingu ogólnym. Tu jak się rozczytywałem zauważyłem, że samochody nie są parkowane przy domkach a na parkingu. Czy ktoś może mi to wyjaśnic oraz jak są liczone opłaty za samochody? jak dla mnie to by wyglądało, że jeden parkuje na parkingu bezpłatnie a za drugi pobierana jest opłata. Jesli tak to w jakiej wysokości? Dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów
                • Gość: e-tam Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 18:55
                  prawdziwy_krism napisał(a):
                  ...wybieramy się na dwa samochody, na kempingach na których byłem wcześniej jeden samochód stał bezpośrednio przy domku a drugi musiał byc zaparkowany na parkingu ogólnym.

Jeżeli macie dwa domki to każde auto przy domku.
                  Jeżeli inaczej drugie auto zostawisz bez opłat
                  po prawej stronie przed wjazdem/recepcją > zdjęcie

Lokalizacja domków.
                  A-B-C < dojazd
                  A < recepcja
                  B < STOP godz.13:00-15:00
                  C < Selectcamp > zdjęcie

Eurocamp < zerknij

Vacansoleil B < po obu stronach tego punktu

Na terenie kempingu kupisz wszystko ale przepłacasz.

Taniej jest w Aliper czynny do godz.19:30
                  Dojście pieszo < market Aliper > zdjęcie
                  ...innne dojście pieszo do Aliper to brzegiem morza.

Najtaniej jest Centropiave < dojazd autem z kempingu
                  Z punktu B jedż śmiało w prawo i zaparkuj auto w cieniu za budynkiem marketu Sme
                  ponieważ w innych miejscach na tym parkingu nie ma cienia.
                  Szukaj marketu spożywczego IPERCOOP < jest to punkt A

Auchan < ceny > Włochy poklikaj

Pozdrawiam,
                  Nasze ostatnie miejsce < na tym kempingu
                  Parking do zwiedzanie Wenecji < poklikaj, znajdziesz więcej...
                  • prawdziwy_krism Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 26.01.12, 19:38
                    serdeczne dzięki - nic dodac nic ując wszystko podane jak na tacy - jeszcze raz bardzo dziękuję za wyczerpującą informację - pozdrawiam :)
    • Gość: e-tam ...poprawka A B C IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.12, 19:01
      A - B - C < poprawka
      • Gość: prawdziwy_krism Re: ...poprawka A B C IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.12, 19:36
        serdeczne dzięki - nic dodac nic ując wszystko podane jak na tacy - jeszcze raz bardzo dziękuję za wyczerpującą informację - pozdrawiam :)
    • Gość: e-tam supermercato Ali promocyjne ceny IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 10:24
      W San Dona di Piawe, Caorle i innych miasteczkach supermercato
      wirtualny ruchomy obrazek Ali < market > ceny/promocje > rozwiń kłębuszek niżej
      Province=VE > Citta=San Dona di Piave > Via Dante 30

Pozdrawiam,
      Nie ma zmiłuj się we Włoszech z roku na rok jest drożej.
      Włochy < ceny paliw > Europa
    • sasdam Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 08.02.12, 11:54
      Krótko i zwięźle o tym campingu.
      Byłem tam w domku delux z firmą selectcamp.

Duży camping z świetną infrastrukturą, wieczorami centrum campingu gdzie znajdują się bary i restauracje polecam każdemu. Osobiście podobała mi się restauracja z czymś na kształt basenu pośrodku. Boiska sportowe świetne a mini golf trochę nazbyt mini :)

-Dla oszczędności Kupować zawsze w marketach poza Campingiem, ceny niższe nawet o połowę woda nawet 3 krotnie droższa w marketach na campingu
      -Kiełbasy, szynki najlepiej zabrać ze sobą z polski.
      -Kurczak do rosołu lub na grila można kupić w pobliskich marketach a makaron jako że to włochy to wiadomo o co chodzi jakość kosmiczna i taniej niż u nas. Warto przyswoić sobie jakiś przepis na pyszny makaron, polecam z sosem pomidorowym i tunczykiem. Koszt takiego obiadu dla 5 osobowej rodziny to około 3 euro.
      -słodycze w sklepach poza campingiem tańsze niż w polsce.
      -na grila polecam kupować tamtejsze białe kiełbaski tylko te cienkie, posypać papryką i curry. pychota

• Gość: ss Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 21:16
      Witam
      My tez jedziemy we wrzesniu może sie spotkamy
      • Gość: niezadowolony Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.12, 21:51
        Bylismy w ub roku z Eurocampu, i powiem szczerze ze tam wiecej nie wrocimy. zageszczenie domkow , czlowiek nie mogl sie tam czuc swobodnie, okno naszej lazienki sasiadowalo z tarasem sasiadow majacych domek za nami, kladac sie spac choc nie chcesz to i tak slyszysz wszystko co mowi sasiad bo dzieli nas moze 1 m, domki sa powtykane doslownie w kazdy skrawek,slyszysz zero prywatnosci. no i ta wstretna , waska betonowa plaza. Nie na pewno tam nie wrocimy.
        Polecam wybrac sie do warzywniaka , trzeba jechac w kierunku na Caorle ale ominac je i kierowac sie kierunkowskazami na Lidla, niecale 10 km od campingu jest warzywniak, ale taki prawdziwie miejscowy, gdzie sprzedaja swoje wyroby, czynny jest caly dzien nie ma sjesty. w ub roku we wrzesniu kupowalismy swiezutki winogron po 1 Euro za kilogram, bardzo tanie i pyszne pomidory, no i hit arbuzy prosto z pola po 1 euro za SZTUKE , wino w 5l butlach za 5 Euro , polecam :)
        • Gość: SingSing74 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.piekary.net 08.09.12, 11:26
          Byłem tam w 2007r. Na motocyklu z własnym namiotem. Kemping ma to do siebie, że to nie bezludna wyspa i zawsze ktoś mieszka obok nas chociaż rzeczywiście jedne domki są gęściej rozmieszczone od innych. Wszystko zależy na jakich sąsiadów trafimy. Mobilehome`y mają w oknach zasłonki więc idąc się kąpać można zasłonić. Oczywiście każdy inaczej odczuwa bliskość jakby nie było obcych osób. Ja lubię atmosferę kempingu więc nie narzekałem na to że obok mnie ludzie porozbijali namioty ;) Sam kemping jest moim zdaniem rewelacyjny w szczególności dla rodzin z dziećmi. Plaża jest zbudowana z betonowych poziomów na których jest jednak piasek :) Wystarczy troszkę się przejść i robi się szerzej. Baseny to raj dla dzieciaków, a w centrum wieczorem jest przyjemniej niż w niejednym polskim "kurorcie". To małe miasteczko z karuzelami, kinem dla dzieci (niestety bajki emitowane bez polskiego lektora), restauracjami, sceną z różnymi zabawami dla młodszych wczasowiczów. Do tego dochodzi piękna roślinność i ter "stare" drzewa rodem z baśni fantasy. Co do zakupów to powyżej ktoś rewelacyjnie to opisał więc nie potrzeba nic dodawać poza jednym. Te białe cienkie kiełbaski trzeba lubić :))). Mi nie pomagały żadne przyprawy. Polskie kiełbasy na grila są jak dotąd najlepsze chociaż coraz trudniej je znaleźć w sklepach. niestety unijne normy dopuszczające pakowanie w wędliny coraz większej ilości chemii skutecznie niszczą to co w Europie mamy (mieliśmy) najlepsze - czyli jedzenie. Kemping jak jak najbardziej polecam.
    • Gość: magda Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.przasnysz.mm.pl 13.08.12, 18:54
      Witam,

my wybieramy się tam we wrześniu.
      miałabym kilka pytań.
      możesz napisać do mnie na priv?
      meg1979@interia.pl

dzięki:)
      • Gość: ss Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 15:19
        JA tez jade we wrześniu
        jedziecie moze z dziećmi bo szukam towarzystwa dla mojego syna 7 lat
        • kinga299 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 20.08.12, 18:44
          My jedziemy w terminie 1-11 wrzesien z dwójką dzieci - dwie dziewczynki, 3 i 6 lat :)
          • Gość: ss Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 19:58
            My jedziemy 2-13 września z Radomia
          • Gość: gość Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.tvk.torun.pl 29.08.12, 14:43
            My jedziemy 4-16 wrzesień z córkami 2 i 5 lat
            • kinga299 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 30.08.12, 09:19
              Fajnie:) a skąd jedziecie? i gdzie bedziecie mieszkać? My jedziemy pod własny namiot, parcela 258 :)
              • Gość: magda Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.przasnysz.mm.pl 31.08.12, 19:23
                My z mazowieckiego, 7-16 wrzesień
                4 latek , 12 latek i 9 latka.
                Do zobaczenia:)
              • Gość: magda Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.przasnysz.mm.pl 31.08.12, 19:24
                my z mazowieckiego, 7-16 wrzesień - będzie pogoda?:)
                Syn lat 4.
                Chętni do zabawy?
                • andrzej8211 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 04.09.12, 17:49
                  Witam. My będziemy w Pra Delle Torri z przyczepą od 9 września 2012 na tydzień.
                  Synek 2,5 roku :)
                  Andrzej Kasia Dawidek
                  • kria1 jaka pogoda we wrześniu? 21.11.12, 08:46
                    Witajcie, ja jadę z rodziną do tego kampingu we wrześniu od 7-21 i ciągle zastanawiam się jaka będzie pogoda. Obawiam sie, że będzie zimno. Czy mam rację?? Oby nie. Mam nadzieję, że będzie pogoda na szaleńswa wodne. Jaka jest tam pogoda we wrześniu????
                    • Gość: makko Re: jaka pogoda we wrześniu? IP: 213.77.40.* 02.01.13, 23:21
                      a my wybieramy się na długi majowy weekend i też zastanawiamy się , jaka jest tam pogoda w maju. Planujemy głownie zwiedzanie, ale przydałoby się też ciepełko , bo dzieci basenów nie odpuszczą. Może ktoś już był w maju i ma jakieś doświadczenie.Pozdrawiamy
                      • kinga299 Re: pogoda maj 03.01.13, 20:54
                        My bylismy na długi weekend majowy w zeszlym roku. Pogoda była ładna, ale niezbyt gorąco, tak w sam raz :), jedynie w nocy troche chlodno, ale mielismy w domku ogrzewanie, więc nie było źle, niestety woda w morzu zimna :( baseny na Pra delle Torri jeszcze nie były otwarte, wiec dzieci sie troche zawiodły, ale ogólnie bylismy zadowoleni.
                        • Gość: makko Re: pogoda maj IP: 213.77.40.* 04.01.13, 16:13
                          Byliście z eurocampu? Podają, że baseny są już czynne, nastawiamy się na zwiedzanie, ale wiadomo jak jest z dziećmi i co im do szczęścia najbardziej potrzeba.
                          • kinga299 Re: pogoda maj 07.01.13, 19:47
                            tak, bylismy z eurocampu, ale niestety baseny były nieczynne oprocz jednego zewnętrznego podgrzewanego ale bez zjeżdżalni dla dzieci i tego duzego krytego. Dzieciaki troche były zmartwione, że baseny nieczynne, ale i tak im sie podobało:)
                            • Gość: sawa Re: pogoda maj IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 13:20
                              Czyli reasumując.
                              1. koniecznie brać jak najwięcej wędlin i mięsa z Polski
                              2. zakupy robić tylko i wyłącznie po za kempingiem
                              3. zabrać stopery do uszu
                              4. zabrać środki odstraszające komary
                              coś jeszcze?
                              • Gość: DUREX Re: pogoda maj IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 20:43
                                Gość portalu: sawa napisał(a):

> Czyli reasumując.
                                > 1. koniecznie brać jak najwięcej wędlin i mięsa z Polski
                                > 2. zakupy robić tylko i wyłącznie po za kempingiem
                                > 3. zabrać stopery do uszu
                                > 4. zabrać środki odstraszające komary
                                > coś jeszcze? > DUREX
                              • Gość: SingSing74 Re: pogoda maj IP: *.piekary.net 24.01.13, 11:38
                                Nie przesadzajcie z tym mięsem. Jest droższe niż w Polsce ale ile tego zjecie w czasie wakacji? Wędliny też są na miejscu. Jedyne co bym sugerował to zabrać naszą kiełbasę - jeżeli ktoś lubi grilować. Tamtejsza mi nie podeszła. Oczywiście na zakupach poza kempingiem można zaoszczędzić, pod warunkiem, że zrobi się spore sprawunki. Nie wyobrażam sobie śmigać po bagietkę i pomidory do marketu. Stopery nie będą potrzebne. Kemping jest opryskiwany i więcej na nim os niż komarów ale coś na owady można zabrać bo jakiś kopruch może się zabłąkać, a we Włoszech są sporo droższe.
                                • loorien ostatni tydzień czerwca- vacansoleil 25.01.13, 13:59
                                  Witam - skoro ktoś odgrzebał stary wątek to i pozwolę sobie zapytać.
                                  Zarezerwowałam właśnie w terminie 23.06-1.07 czyli 8 nocy na tym campingu z Vacansoleil. Dotąd jeździłam z Eurocampem, mam nadzieję że Vacan do wakacji nie splajtuje;)
                                  Czy w ich domkach są grille?
                                  Czy te domki są faktycznie w nieciekawym miejscu i stłoczone? Ile trzeba iść do basenów i na plażę?
                                  Będziemy z dziećmi lat około 4 i około 7 - czy ktoś też się wybiera w tym terminie?
                                  Jeżeli chodzi o zwiedzanie, to widzę że oprócz Wenecji w której już byłam z 5 razy nie ma w pobliżu wielu ciekawych miejsc. Fakt że z dziećmi nastawiam się głównie na baseny ale popołudniami lubimy trochę pozwiedzać. Czy to miasteczko portogruaro faktycznie ładne? Czy ktoś jeszcze może polecić jakieś miejsca z klimatem?
                                  • Gość: marian Re: ostatni tydzień czerwca- vacansoleil IP: *.instalnet.com.pl 25.01.13, 14:50
                                    Witam!
                                    My w tym roku także jedziemy do pra delle torri na poczatku czerwca, całą paczka, co roku coraz więcej chętnych.
                                    Byliśmy tam w 2009 roku pierwszy raz i teraz wracamy, dodam ze podróżujemy z vacansoleil. Jest to idealny kemping dla rodzin z dziećmi. Baseny idealne, plaża wąska , ale polecam sie wybrać do caorle na plaże w okolice kempingu laguna village tam plaże są bardzo długie a i muszle można zbierać całymi torbami. Pozatym można sie wybrać do Wenecji , do lido do aqualandi, my byliśmy poprzednim razem w gardalandzie co przy włoskich drogach zajęło nam tylko 2,5 godz jazdy, w okolicy jest jeszcze guliwerlandia i zoo. Jeśli chodzi o domki my byliśmy w taithi i uważam je za jedne z najlepszych, na kempingu jest jeszcze duży plac zabaw dla dzieci i animacje wieczorem w amfiteatrze. Oczywiście trzeba zwiedzić też Caorle. Zakupy lepiej robic poza kempingiem. Co jeszcze należy też wypożyczyć rikszę na kempingu zabawa przednia , no i wodny rowerek to dzieciaki też uwielbiają. Aha i jeździłem już wszystkimi trasami przez barwinek, zwardoń , cieszyn i w tym roku jak sie uda chyba wybiorę zwardoń, od żyliny autostrada juz do końca. pozdrawiam
                                  • Gość: ag Re: ostatni tydzień czerwca- vacansoleil IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.13, 14:27
                                    Witam, my też jedziemy z dzieckiem w tym samym terminie tylko z Eurocampu, ale pewnie domki są niedaleko. W zeszłym roku byliśmy na Marinie di Venezia. Może uda nam się spotkać.
                                    • Gość: ag Re: ostatni tydzień czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.13, 13:53
                                      czy ktoś wybiera się w ostatnim tygodniu czerwca z dzieckiem na ten camping?
                                      • Gość: marian Re: ostatni tydzień czerwca IP: *.instalnet.com.pl 16.04.13, 07:24
                                        Postanowiłem jechać przez gorzyczki, mam pytanie gdzie jest ostatni orlen na A1?
                                        • odies Re: nocleg tranzytowy szczecin-caorle 16.04.13, 08:37
                                          Witam, myslę że pokonanie w ciągu dnia takiej trasy z małym dzieckiem może się nie udać. [u]Czy znacie może jakiś hotel tranzytowy w Niemczech na trasie Włochy- Monachium-Norymberga? Jedziemy we wrześniu z przystankiem w Austrii. Z eurocampem odwiedzilismy wieksza częśc Europy, i nigdzie nie widziałam betonowej plaży, a teraz czytam i nieco się martwię. dzięki.
                                          • Gość: marian Re: nocleg tranzytowy szczecin-caorle IP: *.instalnet.com.pl 17.04.13, 21:33
                                            To prawda ze plaża nie należy do najlepszych, ale baseny i cały kemping to wynagradzają, nasze dziecko uwielbia tam jeździć. Poza tym sprawdź na mapie jeśli udasz sie trochę w str caorle to plaże już są dużo szersze. A w samym Caorle już są bardzo szerokie i muszli tam pełno można zbierać torbami. Ten kemping na pewno Wam się spodoba.
                                          • aseretka Re: nocleg tranzytowy szczecin-caorle 17.04.13, 22:11
                                            W okolicach Monachium jest 30 hoteli firmy Accrhotels. W okolicach Norymbergi 9. Najtańsze są hotele Formuła 1. Popatrz na stronie:
                                            www.accorhotels.com/pl/booking/map-search.shtml
                                            Z tą betonową plażą, to trochę przesada. Byłam też z Eurocampu na campingu Pra'delle Torri. Plażę od campingu oddziela betonowy murek oraz ułożone wzdłuż niego płyty. Dalej jest piasek i łagodne zejście do morza. Mnie osobiście nie podobało się zbyt duże zagęszczenie domków. Praktycznie jeden drugiemu zaglądał przez okno.
                                            • Gość: odies Re: nocleg tranzytowy szczecin-caorle IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 22:49
                                              dziękuję Państwu bardzo za info. To zagęszczenie kempingów rzeczywiście może popsuć wakacje :) Odies
    • yoshe22 Kemping Pra'delle Torri, Caorle łóżeczko turystycz 24.05.13, 12:45
      Witam Was,
      wybieramy się rodzinką na ten camping od 1 czerwca, powiedzcie mi proszę czy ktoś wypozyczał łóżeczko turystyczne, wanienkę i krzesełko dla dziecka?
      w jakim stanie sa te rzeczy, czy łóżeczko jest standardowych wymiarów i czy jest czyste?
      Jak wygląda sprawa z tymi basenami czy od 1 czerwca będą już otwarte?
      o czym jeszcze pamiętać jadą z rocznym dzieckiem
      pozdrawiam i z góry dziękuje za wątki
    • magicka Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 10.10.14, 10:19
      Cześć mam pytanie czy z campingu jest jakiś autobus do Caorle? Czy pozostaje tylko dojście plażą?
      • singsing74 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 10.10.14, 13:44
        Jeździ autobus spod bramy kempingu i jeśli dobrze kojarzę, taki niby pociąg. Można dojechać także ścieżką rowerową.
    • luk-006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 04.06.15, 20:27
      Dzień dobry.

Ponieważ to mój pierwszy post, witam wszystkich serdecznie :-).

Bardzo dziękuję, że już sporo dowiedziałem się z Waszych wpisów ale mimo tego pozwolę sobie odświeżyć temat, ponieważ większość odpowiedzi jest z lat 2012 i 2013. Ponieważ w tym roku spędzę wakacje na tym kempingu w okresie 12-22.09., mam kilka pytań:
      1. Czy ceny w kempingowych restauracjach i sklepach są dużo wyższe niż na zewnątrz? Czy może ktoś podać przykładowe ceny w knajpkach i jakiś artykułów spożywczych?
      2. Ile kosztują kempingowe atrakcje dla dzieciaków, które widziałem na zdjęciach np. dmuchańce, ciuchcia itp.? Jakie atrakcje dla dzieciaków są darmowe?
      3. Jaki jest koszt wypożyczenia przybasenowych i plażowych leżaków?
      4. Jaka jest cena kempigowego WiFi?
      5. Na stronie eurocampu jest napisane, że największy basen z atrakcjami dla dzieciaków jest zamykany 14.09., jednak pracownica infolinii przekazała mi informację, jakoby ze względu na mnogość turystów i dobrą pogodę baseny czasami są zamykane później. Czy może ktoś to potwierdzić?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
      • Gość: radek Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.neanet.pl 08.06.15, 15:39
        Witam,
        czy rezerwujesz miejsce wcześniej, czy można jechać w ciemno w tym okresie?
        • luk-006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 08.06.15, 21:02
          Zarezerwowałem wcześniej za pośrednictwem Eurocampu.
      • Gość: ania s Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.15, 11:25
        Dzień Dobry.
        Ja również będę na tym campingu ale w okresie 05-12 września i mam te same pytania, szczególnie o te atrakcje dla dzieci i ceny. No i czy jacyś Polacy będą w tym samym czasie? My wybieramy się z 3-latkiem (mobile home eurocampu)
      • aneea Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 06.08.15, 14:00
        Byliśmy w Pra w czerwcu, więc informacje bieżące

1. Korzystaliśmy jedynie z restauracji ?plażowej? ? ceny w sumie jak wszędzie, jedzenie, napoje ? poprawne. W sklepach kempingowych rzeczywiście sporo drożej - zaopatrywaliśmy się tam w ostateczności w jakieś drobne rzeczy, typu woda, lub pieczywo. Generalnie spożywkę staraliśmy się kupować zbiorczo w markecie (bardzo ekonomiczny i nieźle zaopatrzony market Penny), warzywa i owoce i produkty lokalne w warzywniakach, których było mnóstwo i miały najniższe ceny.
        Przykładowe ceny, które pamiętam:
        Kawa 1-1,4
        Pizza ? 6-10 (w zależności od ?wypaśności? :))
        Lody ? gałka (duża ? jak 2/3 nasze) ? 1-1,2

Co do art. Spożywczych cen nie pamiętam, ale naprawdę ceny są OK i są wg mnie bardzo porównywalne do naszych. Oczywiście są rzeczy trochę droższe, ale też i tańsze, sumarycznie się niemal wyrównuje ? to tez zależy co kto kupuje. My byliśmy nastawieni na kupowanie świeżych produktów, jeśli gotowałam to były to makarony + warzywa+ sery. Z mięs/ wędlin nie kupowaliśmy właściwie nic, z pieczywa też sporadycznie, gotowców żadnych.
        Wzięliśmy z domu jajka + dżemy (bardzo się przydały, praktycznie przez 2 tyg. na śniadania jedliśmy jajka w różnych postaciach), kilka słoików z mięsem mielonym, 2-3 zgrzewki wędlin/ kiełbas do grilla ? zjedliśmy, ale nie polecam. Po prostu nie mieliśmy ochoty w upale na mięso.
        Generalnie ceny były bardzo OK, jakość świetna.

2. Niestety nie pamiętam cen, nie korzystaliśmy.
        Z darmowych był super parkur ? zaawansowany plac zabaw ze ścianką wspinaczkową, różnymi atrakcjami do trenowania sprawności fizycznej :), drugi plac zabaw, drewniany, z przebojem - ?jeździdłem? na linie, poza tym stoły do ping-ponga i hmm, chyba tyle.
        3. Nie pożyczaliśmy, nie pomogę
        4. j/w
        5. Trudno mi powiedzieć, jak będzie we wrześniu. Na basenie byliśmy 2 razy ? dzieci wolały zdecydowanie morze.
        • Gość: jaaa Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.08.15, 21:05
          Czy możesz podać namiar na ten market Penny?
        • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 15.08.15, 15:42
          witam my też będziemy w terminie 12-22 09 mam nadzieję, że nie pozamykają basenów 14,09 jedziemy z dziećmi 2 i 5 lat. Znajoma jeździ co roku właśnie w tym terminie i jeszcze nie narzekała. Pozdrawiam i do zobaczenia.
          • richeza Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 18.08.15, 00:45
            A ktos moze pamieta cene biletu do Caorle? To jednak 7 km wiec piechota odpada. A moze plaza blizej? A te supermarkety w ktorych radzicie kupowac produkty spozywcze to najblizej w Caorle czy sa tez gdzies blizej?
            • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.08.15, 10:06
              To chyba ten market Penny: ...maps/NDTnh. Faktycznie na piechotę raczej odpada. Monika85a my w tym terminie będziemy z pięcioletnią córeczką i trzyletnim synkiem.
              • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.08.15, 10:11
                Jeszcze raz wklejam link z mapą: www.google.pl/maps/dir/Centro+Vacanze+Pra'+delle+Torri,+Viale+Altanea,+201,+30021+Caorle+VE,+W%C5%82ochy/caorle+penny+market/@45.5897168,12.8249255,14z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x477bf0a66f352905:0xd05407033f7b7f54!2m2!1d12.812496!2d45.5752026!1m5!1m1!1s0x477bf1b1daa92253:0x202b65669b40ef9f!2m2!1d12.8763252!2d45.6050855
                albo ...maps/y0lpS
              • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 24.08.15, 21:17
                luk006 to do zobaczenia :) pewnie na placu zabaw z dziećmi.
                • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.centertel.pl 25.08.15, 13:47
                  Moniko85a jak Was poznamy? Wasze dzieci to dziewczynki czy chłopcy? My będziemy w sześć osób bordowym busikiem na wałbrzyskich numerach rejestracyjnych `DB......`
                  • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 27.08.15, 00:15
                    nasze dwie dziewczynki woj. Sląskie SRB... myślę, że przy statku lub na placu zabaw się z pewnością spotkamy :)
                    • majka_8_7 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 27.08.15, 14:20
                      o jak miło że będzie ktoś z dziećmi w tym samym wieku terinie od 12 września.mam nadzieje że pogoda dopisze.monika 85 my niedaleko was:)
                      • majka_8_7 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 27.08.15, 14:48
                        Podaję swój mail dla osób które będą w PRA DELLE TORRI po 12 września. mery137@poczta.onet.pl
                        • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 27.08.15, 16:11
                          oczywiście napisałam maila :)
      • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.centertel.pl 28.08.15, 11:02
        A czy ktoś wie coś na temat zamykania mniejszych basenów - w tym brodzika dla dzieci - 14 września? Może ktoś już był we wcześniejszych latach po 14.09 i baseny były czynne? Niestety na stronie internetowej kempingu jest napisane, że baseny są zamykane w połowie września, w zależności od pogody i liczby turystów.
        Co do samej pogody od 12 do 22.09 zapowiadają się tylko dwa dni pochmurne: www.accuweather.com/en/it/venice/216711/month/216711?monyr=9/01/2015.
        Aaa i jeszcze jedno. Może ktoś chce kupić 10 dniową winetę na Austrię? Winetki kupowałem za pośrednictwem tooltickets.com i zamiast zamówić jedną ważną od 12.09, a drugą od 22.09. z rozpędu zamówiłem dwie od 12.09 :-(. Cena winetki 8,7E, natomiast gdyby ktoś się zdecydował - sprzedam za 30 zł + wysyłka z mojej strony listem poleconym.
        • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.centertel.pl 28.08.15, 11:08
          Niestety nie mogę edytować powyższego posta. Póki co temat winetek jest nieaktualny, ponieważ zauważyłem w zamówieniu, że po złożeniu reklamacji, data jednej winetki została zmieniona.

Nie mniej polecam portal tolltickets.com. Ceny winetek są takie same jak na stacjach benzynowych, a koszt przesyłki to wynosi 2,2E.
          • richeza Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 30.08.15, 03:04
            Ponawiam swoje pytanie: czy ktos zna koszt przejazdu autobusem do caorle? I jeszcze jedno - podobno na campingu sa riksze. Jakie sa oplaty? troche przeraza mnie wielkosci campingu. Bylam na campingu z eurocampu w Hiszpanii - Playa Bara - 850 stanowisk i wydawal mi sie olbrzymi a ten ma 1500!! Moze nie bedzie tak strasznie ale na wszelki wypadek chyba wole o te riksze zapytac. Ktos cos wie?
        • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 02.09.15, 13:55
          luk006 nie chce Cię i nas martwić,ale sprawdzając pogodę z podanego linku coś się tam troszkę pozmieniało i nie wygląda za dobrze :( mam nadzieję, że się to jeszcze zmieni na lepsze.
          • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.15, 10:14
            No niestety też sprawdzałem i nie ukrywam, że powodów do radości nie ma :-(. Miejmy nadzieję, że pozostało jeszcze niemal 10 dni i pogoda zmieni się na lepsze.

Jak idą przygotowania do wyjazdu? Samochód zapakowany? Jajka na twardo na drogę już ugotowane ;-) ?
            U nas jak na razie dłuuuugaśna lista zakupów czeka na realizację, ostatnie sprawdzanie samochodu przed wyjazdem itd. Najważniejsze, że jest już bagażnik i box dachowy :-).
            • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 03.09.15, 15:54
              no mam nadzieję,że pogoda się zmieni od znajomych wiem, że dziś tam pada... przygotowania chyba potrwają do samego wyjazdu, a i tak pewnie czegoś zapomnimy, my się chcemy spakować bez bagażnika dachowego więc niezłe wyzwanie przed nami.
              • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.09.15, 12:23
                Właśnie sprawdzałem pogodę na accuweather i jeśli taka się utrzyma, to pogoda - marzenie.
                • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 05.09.15, 14:59
                  witaj ja też już dzień zaczynam od prognozy pogody na Caorle i fakt zmienia się :) oby tak było :)
      • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.09.15, 09:39
        A mam jeszcze pytanie odnośnie ewentualnej wycieczki do Wenecji. W jaki sposób można się tam dostać - oprócz oczywiście samochodu? Słyszałem coś, że można dojechać do Punta Sabionni autobusem, a następnie do Wenecji statkiem. Czy ktoś może to potwierdzić? Jeśli tak, to jaki jest koszt takiej wycieczki?
        • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 07.09.15, 20:40
          tak dokładnie coś tam płynie kosztów nie pamiętam ale z opowieści znajomej nie planujcie powrotu z Wenecji ostatnim promem bo ponoć ciężko się na niego załapać :)
          • monika85a Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 02.04.16, 23:34
            Witam czy ktoś wybiera się w terminie od 11.06.2016??
      • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.dynamic-ra-03.vectranet.pl 06.07.16, 20:10

Ponieważ nikt nie odpowiedział, ja odpowiem - może komuś się przyda :-).

Sam kamping jest niesamowity i sprawia świetne wrażenie. Jest spokojnie i czyściutko. Zarówno domki, które wyglądają dokładnie tak jak na zdjęciach w folderze, jak i np. sanitariaty, baseny, alejki, plaża na terenie kampingu są czyste, zadbane, schludne. Jest dużo atrakcji zarówno dla dorosłych (np. darmowa myjnia samoobsługowa :D ), jak i dla dzieci (plac zabaw, basen ze zjeżdżalniami, dyskoteka, dmuchańce, luna park itp.). Co do cen, wejście na plac zabaw kosztuje 5E (oczywiście mniejsze place na terenie kampingu są darmowe) i dziecko może spędzać na nim czas od 17:00 do zamknięcia. Naturalnie dodatkowe atrakcje w postaci kolejek, samochodzików itp. są dodatkowo płatne (od 2 do 5 E). Sam basen dla dzieci nie był zamykany po 14.09 i prawdę powiedziawszy nie sądzę by był, ponieważ znajduje się on na jednej parceli z dwoma pozostałymi basenami. Zostaje zamknięty tylko jeden, największy basen. Co ważne, chyba od 5.09. na basenie są darmowe leżaki.
        Same ceny na terenie kampingu są nieco wyższe niż na zewnątrz. Np. artykuły pierwszej potrzeby czyli np. piwo w markecie na zewnątrz kosztuje 0,80E, natomiast na kempingu 1,3. Z winem podobnie za zewnątrz 1E za litr, w markecie 1,8E. Jeśli ktoś chce robić zakupy "na zewnątrz" markety znajdują się w miejscowości Caorle, tj. 4-5 km. od kampa. Ceny w restauracjach na terenie PDT znośne - litr piwka chyba 6E, pizza od 11 E w górę.

Nam się tak spodobało, że w tym roku wracamy na kamping Pra Delle Torri :-).
        • Gość: jarex Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.static.korbank.pl 10.07.16, 23:11
          www.thejournal.ie/eurocamp-fire-italy-2864028-Jul2016/
          • Gość: luk006 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: 193.0.242.* 11.07.16, 09:50
            Nieźle :-(. Słyszałem, że przez kilka dni Eurocamp nie sprzedawał nawet wczasów na PDT ale podobno wszystko wróciło do normy. Nawet koleżanka zarezerwowała 9.07 domek na wrzesień.
            • andziamonik Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 12.01.17, 20:44
              Mamy pytanie jaki byl koszt lezakow w 2016? Czy sa jakies pakiety na lezaki na tydzien lub dwa i czy wychodza taniej nic codzienne wypozyczenie.
              • andziamonik Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 31.01.17, 20:53
                Podbijam watek. Wiem ze to pie... ale planuje budzet i moze ktos pamieta jaki byl koszt. Bede dosc wysoko w ciazy to pewnie troszke czasu na tych lezakach spedze :)
                • singsing74 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 02.02.17, 14:01
                  Byłem tam w 2014 i gdzieś pisałem o tym ale w tej chwili nie pamiętam. Z jednej opinii z 2011 r. wynika, że dwa leżaki z parasolką kosztowały 7,5 euro dziennie lub 40 euro za tydzień. Teraz może być nieco drożej. Jeśli jedziecie samochodem i macie miejsce, to weź swój leżak.
                  • Gość: jura Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.17, 21:58
                    niestety odpada, zakaz własnych leżaków
                    • singsing74 Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 02.02.17, 23:06
                      Na plaży ???
                      • andziamonik Re: Kemping Pra'delle Torri, Caorle 19.02.17, 19:59
                        Dzięki za odpowiedzi, czy na plaży jest jakiś bar?
                        • Gość: zero Re: Kemping Pra'delle Torri, 2 bary przy plaży IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.17, 20:34
                          andziamonik
                          Znajdziesz na => mapie 2 bary poz.6 i 7 przy plaży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka