xxwieczna 18.11.13, 10:19 Wybieram się na 5 dni do Rzymu zahaczając o dzień kanonizacji JP2. Czy warto zaopatrzyć się w Roma Pass? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sempre_dritto Re: ROMA PASS 18.11.13, 21:30 na samą kanonizację to raczej nie :-) ale jeśli masz zamiar dużo zwiedzać i jeździć po Rzymie, to kup Odpowiedz Link Zgłoś
xxwieczna Re: ROMA PASS 19.11.13, 10:34 Przyjeżdżam 23 kwietnia, więc parę dni przed kanonizacją. Nie byłam nigdy w Rzymie i chciałabym jak najwięcej zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: ROMA PASS 19.11.13, 14:56 Dzięki tej karcie masz wejście do dwóch muzeów państwowych za darmo, do reszty jest zniżka. Więc jeśli wejdziesz do Koloseum i powiedzmy muzeum kapitolińskiego,doliczając do tego jeszcze przejazdy komunikacją to już jesteś na plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ROMA PASS IP: 217.6.44.* 21.11.13, 11:00 Myślę że warto. W tym okresie w Rzymie na pewno będzie duzo więcej turystów, co wiąże się z kolejkami np. do Coloseum. A Roma Pass nie dość że wchodzisz za darmo, to jeszcze przez osobną kolejkę dla mających tą kartę:-). Jest na 3 dni więc warto bo troszkę pojeżdzisz jeśli chcesz zwiedzić dalsze zakątki. np. Bazylika ś. Pawła za murami. Metrem to blisko ale piechotą już kłopot a warto;-) najlepiej zrobić sobie w google maps wyprawę na sucho, wtedy poruszanie metrem staje się prostrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ROMA PASS IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.13, 18:42 warto warto! jak pisali poprzednicy nie trzeba stać w kolejkach, a jeżeli chodzi np. o Coloseum to kolejki potrafią byc gigantyczne. co do samych przejazdów tez sie oplaca jezeli w ciagu trzech dni chcesz duzo zobaczyc, a w Rzymie naprawde jest co :) ja korzystałam we wrzesniu i byłam naprawde bardzo zadowolona, nie martwiłam się o zakup pojedynczych biletów, raz na metro, raz na autobus i nie trwoniłam czasu na stanie w kolejkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxwieczna Re: ROMA PASS IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.14, 20:23 Jeszcze raz wracam do tematu. Wyczytałam, że można kupić RomaPass na lotnisku Fiumicino. Ale jest też możliwość zakupu on line. Ale wtedy cena pokazuje się 34 EUR. Czy zakup przez internet jest droższy? Ta forma zaoszczędziłaby czasu i szukania punktu na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa11 Re: ROMA PASS IP: *.ip.netia.com.pl 18.03.14, 14:32 Nie kupuj przez internet, na lotnisku kupisz w informacji turystycznej, ale także w większości kiosków na lotnisku, czy na mieście, nie ma z tym problemu. Musisz przemyśleć na które dni i w jakim zakresie będzie ci potrzebny, aby wykorzystać go maksymalnie. Z lotniska do Termini dojedziesz pociągiem lub autobusem bez użycia Romapass.Jeśli przyjeżdżasz wieczorem i nie będziesz już zwiedzać,ani jeździć to nie warto go kasować, bo stracisz cały pierwszy dzień z trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxwieczna Re: ROMA PASS IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.03.14, 07:43 Dzięki za radę! :) Odpowiedz Link Zgłoś