Gość: gość IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.08.04, 14:16 czy na autostradach mozna płacić banknotami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vojager29 Re: płcenie na autostradach 30.08.04, 14:30 mozna, jesli nie ma kasjera to jest automat przyjmujacy banknoty, chyba tylko euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: płcenie na autostradach IP: *.crowley.pl 30.08.04, 15:04 Tak, takiemu panu w okienku :) Odpowiedz Link Zgłoś
olga1974 Re: płcenie na autostradach 30.08.04, 21:00 Za autostrady można płacić w dowolny sposób, podjeżdżasz do bramki zgodnie ze znakami, czyli albo chcesz płacic gotówką (CONTANTI),albo masz tzw Telepass, albo kartą płatniczą lub kredytową. Jeśli płacisz kartą automat poprosi o zarejestrowanie biletu (tego który odbierasz na pierwszym odcinku autostrady), a dopiero potem wkładasz kartę. Na bramkach automatycznych płaciłam banknotem o nominale 20 euro, radzę nie wkładać większych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grruby Re: płcenie na autostradach 06.09.04, 17:10 2 lata temu udalo mi się przejechać odcinek od granicy do Portogruaro za darmo. Podjechałem pod bramkę w której płaciło się kartą, ale że motałem się widocznie za długo ktoś z obsługi zlitował się nade mną i otworzył szlaban. :-) Miałem ochotę w tym roku spróbować zapłacić kartą (wcale nie po to, żeby nie płacić!!!), ale zrezygnowalem z tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościak Re: płcenie na autostradach IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.04, 18:55 przejechałem w sierpniu włochy totalnie na maxa aż na sycylię, zawse ktoś siedział w budce i przyjmował kasę, faktem jest że tworzą się czasami makabryczne korki np. pod wenecją czy salerno po 5 km ale ja byłem w szczycie urlopowym :) jeśli chodzi o to że ominiemy jakoś płacenie nie radziłbym się cieszyć bo możemy dostać zdjęcie do domku z rachuneczkiem do opłacenie i ciekawe czy nie trzeba jechać wtedy do Mediolanu :) hehe ale póki co nic takiego się nie przytrafiło ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grruby Re: płcenie na autostradach 07.09.04, 09:42 ale ja naprawdę nie zrobiłem tego celowo. Znajomy, do którego jechałem stwierdził, że ktoś się zlitowal nad biednym zamotanym polaczkiem i otworzył mu szlaban. :-) Teraz zatrzymuję się w Austrii i wyciągam parę euro z bankomatu, żeby już więcej sie nie motać. A auto było firmowe, więc rachunek mógł dostać co najwyżej producent czekolady. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebulba Re: płcenie na autostradach IP: *.kielce.msk.pl 14.09.04, 23:35 Mozna placic banknotami w bramkach ...CON RESTO (monetami zreszta tez mozna), tylko nie moga byc za bardzo wygniecione, bo nie przyjmie. Makabryczny korek to jest wiecej niz 10 km czyli dwie godziny czekania do bramki zeby zaplacic. W ostatnia sobote pod wenecja dla jadacych z polnocy bylo 25 km korka. Informacje o korkach na tablicach nad droga wyswietlane sa znacznie wczesniej i mozna sprobowac objechac normalna nieplatna droga Milego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ23 Re: płcenie na autostradach IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 21.09.04, 10:21 A ile, jeśli można wiedzieć, kosztuje przejazd autostradą aż po Sycylię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaes Re: płcenie na autostradach IP: *.meganet.pl 21.09.04, 20:20 ok 49 eur.Brenner-Salerno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Polecam viacard IP: *.chello.pl 26.09.04, 22:01 A ja polecam płacenie viacard- kolejki do tych bramek są zawsze mniejsze- wiadomo szybciej idzie. Wystarczy orientacyjnie obliczyć ile wyjdzie nam za autostrady (autostrade.it) i kupić kartę o odpowiednim nominale- nie ma przy tym problemu z końcówkami zostającymi na karcie- można płacić dwoma (końcówka z jednej i reszta z nowej) jak i na końcu zapłacić w okienku pieniężnym część kartą a resztę gotówką. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Polecam viacard 30.09.04, 00:17 Viacard to niezła rzecz, tylko jedna uwaga - nie kupować go w Polsce. W Pezetmocie 1 EUR wychodzi po 6 zł :( Odpowiedz Link Zgłoś