Dodaj do ulubionych

jezioro Garda - Monte Baldo

03.01.16, 20:28
Witam
Wybieram się w lutym nad jezioro Garda. Chciałbym wybrać się nad Monte Baldo ale wiem, że w zimie kolejka nie funkcjonuje. Czy ktoś z Was mógłby polecić pieszy szlak, którym można się dostać na szczyt lub przynajmniej w okolice górnej stacji kolejki? Skąd najlepiej ruszać?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: jezioro Garda - Monte Baldo 03.01.16, 21:14
      W okolicach miejscowości Madonna della Neve (jadąc drogą SP3 od strony Nago-Torbole lub SP9 i SP8 od strony miasteczka Garda) na wysokości 1617 m n.p.m. położony jest parking, z którego prowadzą szlaki również i na szczyt Monte Baldo. Jak jednak wygląda ta droga zimą nie mam pojęcia. Jechaliśmy tamtędy na początku maja. Droga jest bardzo wąska i kręta. Z boku nie ma żadnych zabezpieczeń i aż strach było jechać, gdy po prawej stronie widać skalne urwiska.
    • capricorn43 Re: jezioro Garda - Monte Baldo 03.01.16, 21:34
      Skąd wiesz, że nie funkcjonuje?
      Przecież tam się jeździ na nartach... www.bergfex.pl/malcesine-monte-baldo/ Z opisu wynika, że można dostać się zarówno od Malcesine, jak i od drugiej strony drogą pod samo krzesełko. Będąc latem widziałem reklamy zimowe, narciarsko to nie jest konkurencyjne miejsce aby jechać tam specjalnie ale będąc w okolicy... czemu nie:)
    • mama.globtroterka Re: jezioro Garda - Monte Baldo 04.01.16, 09:17
      Tutaj link do godzin otwarcia kolejki w zimie :) www.funiviedelbaldo.it/en/activities/winter/
    • drink321 Re: jezioro Garda - Monte Baldo 05.01.16, 00:11
      dzięki za odpowiedź. Myślałem, że kolejka nieczynna. Może w takim razie skorzystamy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka