parr 11.08.03, 11:45 Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległość i ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen benzyny i odległości? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fredzio Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.bmj.net.pl 12.08.03, 13:51 parr napisał: > Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległość i > ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen benzyny i > odległości? > > > pzdr > > Polecam: www.viamichelin.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekem Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.wsz.am.poznan.pl / 192.168.0.* 13.08.03, 18:49 ceny autostrad : onet-turstyka,lub www.pzmtravel.com.pl. Trasę obliczysz wg www.viamichelin.com- podają najszybsza trasę oraz cenę autostrad. Jadac przez przełecz Brenner do Rzymu to koszt około 35-37euro; dochodzi cena winetki w austrii/7,6euro za 10dni/ oraz koszt drogi Insbruck-granica wloska- okolo 3-4euro. Odradzam drogę przez Czechy i slowację- może krótsza,ale dłużej jedziesz i tak więcej spalisz benzyny. Pozdrawiam. bekem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amico Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 23:54 Pragne podzielic się moimi praktycznymi radami dla podróżujacych do Wloch przez Brno, Wiedeń, Graz: Tuz za granicą czeską kupic naklejke na Czechy (oplata w PLN), Winietki austriackie kupic na pierwszej stacji OMV (zielona) za Drasenhofen (po prawej stronie) – opłata 7,60 Euro, Uwaga na ograniczenia predkosci i radary elektroniczne w terenie zabudowanym. Zatankowac do pelna przed Italią na stacji OMV w Graffenstein (10km za Klagenfurtem) z uwagi na stosunkowo niską cene paliwa (0,78€)(jest to przedostatnia stacja benzynowa w Austrii). Pierwszy autogrill w Italii to doskonala okazja na pierwszą kawe wloską za 0,70 Euro, lub cappuccio z cornetto.. Uwaga, obowiazuje w italii nowy kodeks drogowy: na autostradach i terenie niezabudowanym jazda caly rok na swiatlach. Miej przygotowane na Wenecje koszt winiety Tarvisio – Venezia = 10,10 Euro. Jadąc na poludnie Italii można skorzystac z bezplatnej superstrady E45 Wenezia – Ravenna – Perugia – Orte - Roma (ostatni zjazd w Wenecji w prawo) albo prywatną autostrada (autostrada del sole) via Bologna Firenze Napoli. Buone vacanze! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannazuzia1234 Re: Samochodem W-wa - Rzym 30.01.24, 19:31 Chciałabym się z Państwem podzielić wrażeniami z ciekawej podróży do Rzymu. Trafiłam z rekomendacji moich Przyjaciół na fantastyczne biuro podróży Italia del Sol z Warszawy. Już po pierwszym kontakcie z Właścicielami poczułam się bezpiecznie i wiedziałam, że razem z moim mężem skorzystamy z usług tego biura. Samolotowa wycieczka do Rzymu trwała pełne pięć dni i kupiliśmy ją w bardzo dobrej, konkurencyjnej cenie. Poziom, z jakim się spotkaliśmy przekroczył nasze wszelkie wyobrażenia o turystyce. Mieliśmy świetny, czyściutki hotel z dobrym jedzeniem blisko metra i centrum Rzymu. Bogaty program ze wspaniałą i pełną pasji Panią przewodnik sprawiły, że podróż zapadnie nam w pamięci do końca życia. Uroczysta kolacja z włoskim jedzeniem, dobrym winem i muzyką na żywo – to BAJKA Wszystko dobrze zorganizowane i dopięte na ostatni guzik. Z pewnością nadal będziemy korzystać z usług tego biura ze względu na szeroką ofertę wyjazdów po Europie południowej. Biuro oferuje oprócz wycieczek ciekawe pielgrzymki. Osobom, które cenią sobie wysoki poziom i bezpieczeństwo z całego serca polecamy biuro Italia del Sol. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat2023 Re: Samochodem W-wa - Rzym 12.02.24, 15:48 A ja miałem zgoła odmienne wrażenia. I nie polecam, zwłaszcza spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
mifa Re: Samochodem W-wa - Rzym 31.01.24, 10:28 Jesli jest to maly samochòd classe A bez przyczepy i przejscie graniczne Brennero- to cena bedzie 54 euro. Jezdze czesto na poludnie, ale oplaca sie jechac samochodem tylko jak jest wiecej niz jedna osoba, w przeciwnym razie z Polski samolot. W Rzymie trudno o parkowanie i drogo. Odpowiedz Link Zgłoś