Dodaj do ulubionych

Samochodem W-wa - Rzym

11.08.03, 11:45
Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległość i
ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen benzyny i
odległości?

pzdr

Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzio Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.bmj.net.pl 12.08.03, 13:51
      parr napisał:

> Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległość i
      > ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen benzyny i
      > odległości?
      >
      >
      > pzdr
      >
      > Polecam:

www.viamichelin.com
    • Gość: bekem Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.wsz.am.poznan.pl / 192.168.0.* 13.08.03, 18:49
      ceny autostrad : onet-turstyka,lub www.pzmtravel.com.pl.
      Trasę obliczysz wg www.viamichelin.com- podają najszybsza trasę oraz cenę
      autostrad.
      Jadac przez przełecz Brenner do Rzymu to koszt około 35-37euro; dochodzi cena
      winetki w austrii/7,6euro za 10dni/ oraz koszt drogi Insbruck-granica wloska-
      okolo 3-4euro.
      Odradzam drogę przez Czechy i slowację- może krótsza,ale dłużej jedziesz i tak
      więcej spalisz benzyny.
      Pozdrawiam. bekem.
      • Gość: amico Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 23:54
        Pragne podzielic się moimi praktycznymi radami dla podróżujacych do Wloch przez
        Brno, Wiedeń, Graz:
        Tuz za granicą czeską kupic naklejke na Czechy (oplata w PLN),
        Winietki austriackie kupic na pierwszej stacji OMV (zielona) za Drasenhofen (po
        prawej stronie) – opłata 7,60 Euro,
        Uwaga na ograniczenia predkosci i radary elektroniczne w terenie zabudowanym.
        Zatankowac do pelna przed Italią na stacji OMV w Graffenstein (10km za
        Klagenfurtem) z uwagi na stosunkowo niską cene paliwa (0,78€)(jest to
        przedostatnia stacja benzynowa w Austrii).
        Pierwszy autogrill w Italii to doskonala okazja na pierwszą kawe wloską za 0,70
        Euro, lub cappuccio z cornetto..
        Uwaga, obowiazuje w italii nowy kodeks drogowy: na autostradach i terenie
        niezabudowanym jazda caly rok na swiatlach.
        Miej przygotowane na Wenecje koszt winiety Tarvisio – Venezia = 10,10 Euro.
        Jadąc na poludnie Italii można skorzystac z bezplatnej superstrady E45 Wenezia –
        Ravenna – Perugia – Orte - Roma (ostatni zjazd w Wenecji w prawo) albo
        prywatną autostrada (autostrada del sole) via Bologna Firenze Napoli.
        Buone vacanze!
    • zuzannazuzia1234 Re: Samochodem W-wa - Rzym 30.01.24, 19:31
      Chciałabym się z Państwem podzielić wrażeniami z ciekawej podróży do Rzymu. Trafiłam z rekomendacji moich Przyjaciół na fantastyczne biuro podróży Italia del Sol z Warszawy. Już po pierwszym kontakcie z Właścicielami poczułam się bezpiecznie i wiedziałam, że razem z moim mężem skorzystamy z usług tego biura. Samolotowa wycieczka do Rzymu trwała pełne pięć dni i kupiliśmy ją w bardzo dobrej, konkurencyjnej cenie. Poziom, z jakim się spotkaliśmy przekroczył nasze wszelkie wyobrażenia o turystyce. Mieliśmy świetny, czyściutki hotel z dobrym jedzeniem blisko metra i centrum Rzymu. Bogaty program ze wspaniałą i pełną pasji Panią przewodnik sprawiły, że podróż zapadnie nam w pamięci do końca życia. Uroczysta kolacja z włoskim jedzeniem, dobrym winem i muzyką na żywo – to BAJKA  Wszystko dobrze zorganizowane i dopięte na ostatni guzik. Z pewnością nadal będziemy korzystać z usług tego biura ze względu na szeroką ofertę wyjazdów po Europie południowej. Biuro oferuje oprócz wycieczek ciekawe pielgrzymki. Osobom, które cenią sobie wysoki poziom i bezpieczeństwo z całego serca polecamy biuro Italia del Sol.
      • bobcat2023 Re: Samochodem W-wa - Rzym 12.02.24, 15:48
        A ja miałem zgoła odmienne wrażenia. I nie polecam, zwłaszcza spamu.
    • mifa Re: Samochodem W-wa - Rzym 31.01.24, 10:28
      Jesli jest to maly samochòd classe A bez przyczepy i przejscie graniczne Brennero- to cena bedzie 54 euro. Jezdze czesto na poludnie, ale oplaca sie jechac samochodem tylko jak jest wiecej niz jedna osoba, w przeciwnym razie z Polski samolot. W Rzymie trudno o parkowanie i drogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka